Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

:a0210: Ωραίος........

Θα το τυπώσω και θα το διαβάσω μήπως και καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής "- Φέρτε σε επαφή τους ακροδέκτες των καλωδίων μέτρησης με τα σημεία μέτρησης".
Σ' ένα δράπανο πχ ποιά είναι τα "σημεία μέτρησης;"

Last edited:

Ωραιο εργαλειακι Mπαμπη!! Και ακριβο...:))

Στα δραπανακια μας φανταζομαι οτι πρεπει να βρεις τα καλωδια που συνδεονται στο μοτερ... Μαλλον τα amper που περνανε απο κει μετραει και τα μεταφραζει καπως σε Hz/RPM.

Αν ειναι καποιος ηλεκτρονικος μπορει να μας διαφωτισει αν αυτη η μετρηση του πολυμετρου (RPM) μπορει να γινει σε ολα τα μοτερ και πως.

:a0210: Ωραίος........

Θα το τυπώσω και θα το διαβάσω μήπως και καταλάβω τι εννοεί ο ποιητής "- Φέρτε σε επαφή τους ακροδέκτες των καλωδίων μέτρησης με τα σημεία μέτρησης".
Σ' ένα δράπανο πχ ποιά είναι τα "σημεία μέτρησης;"

... στους πόλους του κινητήρα (παράλληλη σύνδεση) …

Να κανω το δικηγορο του διαβολου.... Εκει γιατι να σου μετρησει στροφες μοτερ, και οχι την συχνοτητα του ρευματος (50-60 Hz);;
Μηπως ειναι στροφομετρο για κινητηρες, που μετραει τη συχνοτητα απο τα επαγωγικα ρευματα της υψηλης του μπουζι, ή αφου μιλαει για επαφη, τη συχνοτητα απο τις πλατινες ή την ηλεκτρονικη στον πολλαπλασιαστη;
Μου θυμιζει ενα παρομοιο κολπο που καναμε με συχνομετρο πολυμετρου (κατι σαν αυτο:http://www.squidoo.com/multimetertach ή αυτο http://www.physicsforums.com/showthread.php?t=522258)

Μπάμπη, είναι ένα καλό πολύμετρο (true RMS) και μια απ τις μετρήσεις που κάνει είναι και συχνότητα (κύκλους) στην θέση Hz/RPM.
Αρα για την μέτρηση χρειάζεται ηλεκτρική σύνδεση με τους ακροδέκτες του στα σημεία μέτρησης.
Η ένδειξη Hz είναι κύκλοι ανά δευτερόλεπτο ενώ τα RPM το ίδιο ανά λεπτό.
Η ρύθμιση RPM δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω απ το να πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα που δείχνει στην θέση Hz επί 60.

Στο ψητό για τις στροφές του δράπανου.
Plug & play δεν παίζει. Το μοναδικό σημείο που μπορείς να μετρήσεις είναι οι επαφές του μοτέρ (απαιτεί να λύσεις το εργαλείο). Αν είναι εργαλείο μπαταρίας λογικά θα έχει μοτέρ συνεχούς (DC) οπότε θα δεις ένα στρογγυλό μηδέν (0, zero, nada, niente). Αν είναι 220 θα δεις την συχνότητα (κύκλους) της ΔΕΗ που είναι 50 στην περίπτωση μας στην θέση Hz και 3000 στην θέση RPM.

Για να μετρήσεις τις πραγματικές στροφές χρειάζεσαι άλλο όργανο που θα πάρει είσοδο (σήμα) απ την πραγματική κίνηση του εργαλείου (τσοκ στην περίπτωση μας).

http://www.ebay.com/itm/LCD-Digital...Parts_Accessories&hash=item3a7a0eb24e&vxp=mtr

Last edited:

Μπάμπη, είναι ένα καλό πολύμετρο (true RMS) και μια απ τις μετρήσεις που κάνει είναι και συχνότητα (κύκλους) στην θέση Hz/RPM.
Αρα για την μέτρηση χρειάζεται ηλεκτρική σύνδεση με τους ακροδέκτες του στα σημεία μέτρησης.
Η ένδειξη Hz είναι κύκλοι ανά δευτερόλεπτο ενώ τα RPM το ίδιο ανά λεπτό.
Η ρύθμιση RPM δεν θα κάνει τίποτα παραπάνω απ το να πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα που δείχνει στην θέση Hz επί 60.

Στο ψητό για τις στροφές του δράπανου.
Plug & play δεν παίζει. Το μοναδικό σημείο που μπορείς να μετρήσεις είναι οι επαφές του μοτέρ (απαιτεί να λύσεις το εργαλείο). Αν είναι εργαλείο μπαταρίας λογικά θα έχει μοτέρ συνεχούς (DC) οπότε θα δεις ένα στρογγυλό μηδέν (0, zero, nada, niente). Αν είναι 220 θα δεις την συχνότητα (κύκλους) της ΔΕΗ που είναι 50 στην περίπτωση μας στην θέση Hz και 3000 στην θέση RPM.

Για να μετρήσεις τις πραγματικές στροφές χρειάζεσαι άλλο όργανο που θα πάρει είσοδο (σήμα) απ την πραγματική κίνηση του εργαλείου (τσοκ στην περίπτωση μας).

http://www.ebay.com/itm/LCD-Digital...Parts_Accessories&hash=item3a7a0eb24e&vxp=mtr

Μάλιστα...
ΟΚ Μάνο, κατάλαβα, σ´ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές... :ernaehrung004:

Παρελαβα και γω ενα special γκατζετακι (aka αχρηστο:) που μετραει τις στροφες. Λιγοτερο απο 10 ευρω απο banggood.
Δουλευει με laser και μετρα μεχρι 99,000 στροφες το λεπτο.

13878339973_b3c6378409_c.jpg

Το τεσταρα σε ενα dremel και φαινεται οτι δουλευει.
Βεβαια το dremel λεει οτι πιανει 30,000 μαξ. στροφες το λεπτο. Εδω βγαζει 29,000 :)))

χιωτη χρειαζεται καποιο σημειο αναφορας για να διαβασει πχ αντανακλαστικη ταινια
η απλα σημαδευεις και μετραει;

Αν η επιφανεια δεν αντανακλα σωστα, τοτε χρειαζεται αντανακλαστικη ταινια. Στην συσκευασια υπαρχουν 3-4 λωριδες τετοιας ταινιας.

Ο συγκεκριμενος δισκος του dremel που μετρησα δεν χρειαστηκε ταινια. Παρ'ολα αυτα, εβαλα και ταινια μηπως υπαρχει διαφορα, αλλα το αποτελεσμα ηταν το ιδιο.

Επισης αυτος ο μετρητης εχει ενα κουμπακι που διπλασιαζει την ισχυ του laser για τις περιπτωσεις που η μετρηση αντιμετωπιζει δυσκολιες.

Εδω ο μετρητης την στιγμη που μετραει τον δισκο στο dremel. Βλεπουμε την κουκιδα του lazer και ενα μικρο κομματι που εκοψα απο την αντανακλαστικη ταινια.
13878341283_8ac92afea4_b.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλαβαμε σημερα..

μπραβο Μιχαλη για τις αναλυτικες σου αναφορες,θα παρω κι'εγω αυτο το tachometer να υπαρχει.

Φιλε Αριστειδη, αυτο το ...'για να υπαρχει', μας εχει φαει, οικονομικα :)))

Αυτη ομως ειναι η χαρα του χομπυ !!

105w=500w παραδοσιακου φωτισμου προβολεα για στουντιο!

Καλοριζικες! Οντως σου δινουν την αισθηση πεντακοσιων watt?

Ενδιαφερον site. βλεπω οτι υπαρχουν και μικροτερες που ηθελα για το softbox.

H τιμη λεει 16 λιρες η μια, πως τις πηρες 20 ευρω?

105w=500w παραδοσιακου φωτισμου προβολεα για στουντιο!

Καλοριζικες! Οντως σου δινουν την αισθηση πεντακοσιων watt?

Ενδιαφερον site. βλεπω οτι υπαρχουν και μικροτερες που ηθελα για το softbox.

H τιμη λεει 16 λιρες η μια, πως τις πηρες 20 ευρω?

Αργησα να απαντήσω γιατί ήθελα να ελέγξω μήπως το κατάστημα έκανε λάθος και μου έστειλε δυο αντί για μια. Κι όμως. Η πληρωμή είναι για τη συγκεκριμένη παραγγελία, το tracking number για δυο κουτιά, και το αντίγραφο της παραγγελίας και στα δυο κουτιά που ειχαν μέσα από μια λάμπα. Άρα η παραγγελία έγινε κανονικά για δυο λάμπες σε αυτή την τιμή. Τώρα αν εκείνη την ώρα είχε κάνει λάθος το κατάστημα και μετά το διόρθωσε δεν μπορώ να το πω, πάντως δεν ήταν ειδική προσφορά.

Στη χρήση τώρα... δεν έχω άποψη μέχρι στιγμής από τις 105. Είχα δυο των 85 w και μέσα στα softboxes έδιναν πολύ πολύ φως, τόσο που ο χειριστής της φωτογραφικής μηχανής (στο αντιγραφικό Γ) πρέπει να φορά γυαλιά ηλίου. Είχα δυο και τη μια μου την έσπασαν. Έβαλα για αλλαγή μια των 65 w στα 6000 kelvin γι αυτό και έπρεπε να την αλλάξω. Έτσι πήρα δυο των 105 για να είναι ματσαρισμένες. Η χρωματική ισορροπία της 105 ταιριάζει απόλυτα με εκείνη των 85 (και οι δυο στα 5400 Κ) άλλωστε προέρχονται από την ίδια εταιρία.

Προτίμησα αυτές κι όχι κάποιες άλλες πιο φθηνές διότι δείχνουν ότι μπορούν να αποβάλλουν καλύτερα τη θερμότητα. Αυτές πρόκειται να είναι αναμμένες περίπου 5 ώρες συνεχόμενα το καλοκαίρι, άρα θα αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία. Έχω πάρει και δυο των 2700 K επίσης στα 105 W αλλά εκείνες επειδή δεν θα καίνε συνεχόμενα, γι αυτό και προτίμησα να έχουν πιο μικρές διαστάσεις κι όχι τόσο καλό σύστημα αποβολής θερμότητας. Είναι και πιο φθηνές. Μιλάμε για τις http://www.ebay.co.uk/itm/200978067634?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 που μου στοίχισαν 11 λίρες.

Για ό,τι άλλο θέλεις στη διάθεσή σου...

Eυχαριστω για τις πληροφοριες.
Να ρωτησω κατι που γνωριζεις καλυτερα. Εχω μια παρομοια λαμπα 40w (200w αντιστοιχα με τις παλιες) αλλα στα 6500κ.
Την χρησιμοποιω στο softbox κυριως για γραμματοσημμα και νομισματα. Δεν εχω παρατηρησει κατι ενοχλητικο στις φωτογραφιες. Μου φαινεται μαλιστα οτι οι αποχρωσεις αποδιδονται παρα πολυ πιστα.
Πιστευεις οτι μια λαμπα στο φυσικο φως ~5500 θα κανει σημαντικη διαφορα?

Επισης φωτογραφιζω τα εργα της μητερας μου (ζωγραφος). Εκει υπαρχει θεμα. Πρεπει να υπαρχει φυσικο φως. Ο προβολεας αλογονου δεν κανει ουτε βεβαια φλας.
Μηπως εκει μια λαμπα τετοια 105w(-->500w) 5400Κ θα κανει διαφορα?

Καλη Ανασταση ευχομαι!

Eυχαριστω για τις πληροφοριες.
Να ρωτησω κατι που γνωριζεις καλυτερα. Εχω μια παρομοια λαμπα 40w (200w αντιστοιχα με τις παλιες) αλλα στα 6500κ.
Την χρησιμοποιω στο softbox κυριως για γραμματοσημμα και νομισματα. Δεν εχω παρατηρησει κατι ενοχλητικο στις φωτογραφιες. Μου φαινεται μαλιστα οτι οι αποχρωσεις αποδιδονται παρα πολυ πιστα.
Πιστευεις οτι μια λαμπα στο φυσικο φως ~5500 θα κανει σημαντικη διαφορα?

Επισης φωτογραφιζω τα εργα της μητερας μου (ζωγραφος). Εκει υπαρχει θεμα. Πρεπει να υπαρχει φυσικο φως. Ο προβολεας αλογονου δεν κανει ουτε βεβαια φλας.
Μηπως εκει μια λαμπα τετοια 105w(-->500w) 5400Κ θα κανει διαφορα?

Καλη Ανασταση ευχομαι!

ta 6500k μου φαίνονται προσωπικά πολύ ψυχρά και μακριά από το φυσικό φως. Σίγουρα το 5400 Κ είναι προτιμότερο. Θα κάνει διαφορά. Από εκεί και πέρα ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα έργα, χρειάζεσαι και το φως. Αν δεν είναι πάνω από 1Χ1,5 μ. δύσκολα θα χρειαστείς περισσότερα από 2X 85 W. Θα πρότεινα ένα τέτοιο σετ που είναι και πιο φθηνό. Το αφήνουμε να κάψει κάποιες ώρες (και τις δυο) και μετά αφού ζεσταθούν καλά (π.χ. μετά από 15 λπτ) τότε τραβούμε δοκιμαστικές λήψεις. Προσωπικά θα έπαιρνα μια σειρά με τη μηχανή στο AWB μια με τη μηχανή στο 5400 Κ και μια με τη μηχανή στα 4500 Κ. Το AWB θα το γύριζα μια στα 5400 και μια στα 4500. Μετά θα τις έδειχνα στη ζωγράφο (και τις τέσσερις σειρές). Όποιες ρυθμίσεις δείξει ως πιο σωστές, αυτές θα ακολουθούσα .

Καλή Ανάσταση και χωρίς πυρομαχικά!!

Tελεια, και ειδικα για την συμβουλη με τις δοκιμαστικες στα διαφορα settings WB.
Eτσι θα καταληξω σε ενα σωστο και τελικο σεταρισμα της μηχανης με τις 2 λαμπες των 85w καθως τα εργα ξεπερνανε το 1.5 μετρο.
Ευχαριστω και παλι.

Ανασταση φετος εχει στην Αθηνα. Στο Νησι ομως, στα Εκκλησακια στη Βρονταδο, θα γινει παλι η νυχτα μερα :))

Καλο πασχα και καλη Ανασταση!

Re: Απάντηση: Tι παραλαβαμε σημερα..

παρέλαβα σήμερα δυο των 105W στα 5400 Κ http://www.ebay.co.uk/itm/360887291772?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 μόλις 20 ευρώ οι δυο.

προσφορες 2Χ45W στα 10 ευρώ http://www.ebay.de/itm/2x-45W-225W-...Möbel_Wohnen_Leuchtmittel&hash=item5d393264ee
και 2Χ115W στα 20 (!!!!) ευρώ http://www.ebay.de/itm/2x-5500K-115...Möbel_Wohnen_Leuchtmittel&hash=item1c272b8372

Ηρθε σημερα η σεγα μπαταριας Bosch PST 10.8v.
Χωρις μπαταρια και φορτιστη κοστισε 68+10ευρω μεταφορικα απο amazon.de
Δεν υπηρχε σκετη στην Ελλαδα, αλλα και το πληρες πακετο το ειδα μονο στο ebw.gr. Προφανως ειναι σχετικα νεο μοντελο.

13998447295_4351a43408_z.jpg

Δεν εχω προλαβει να την δοκιμασω ακομα. Παιρνει τις κοινες λαμες τυπου Τ. Εχει ενα χρησιμο λεντακι για καλυτερη ορατοτητα οταν κοβεις.
Η λαμα αλλαζει χωρις κλειδι και μπορει να μπει και απο τις δυο πλευρες. Δηλαδη να δουλευει σαν κανονικη σεγα αλλα και σαν μικρη σπαθοσεγα (βλεπε φωτο).