Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

Παρελήφθησαν την παρασκευή ..

Proxxon 23292, 1/4" + 1/2 "

Proxxon 23292.jpg

Knipex 77 42 130

Knipex_77-42-130.jpg

Wera Magnetisier

Wera_Magnetisier.jpg

proxxon, wera, knipex...!! Mαρκες-αφροκρεμα στο ειδος τους!

Καλοριζικα!!

Aκομα λιβανιζω να παρω ενα καλο κοφτη...ειμαι μεταξυ knipex και ΝWS (fantasticoplus)

O αντίστοιχος του Fantastico σε Kinpex είναι οι TwinForce

Για πιο ισχυρή κοπή (σε σκηρότερα υλικά) τσέκαρε και τους Cobolt

Από την σειρά της Kνipex που θέλεις εγώ έχω τον 74 02 180 που είναι άπαιχτος

Εγώ έχω τον Knipex CoBolt 71 12 200 που αναφέρεται παραπάνω ...

KNIPEX_CoBolt_71 12 200.jpg

Τιμή κοπής μαλακού σύρματος : 6,0 mm
Τιμή κοπής ημίσκληρου σύρματος : 5,2 mm
Τιμή κοπής σκληρού σύρματος : 4,0 mm
Τιμή κοπής ατσαλοσύρματος : 3,6 mm
Μήκος : 200 mm
Σκληρότητα κοπτικών ακμών 64 HRC
Δύναμη κοπής 20 φορές μεγαλύτερη από την ασκούμενη μυϊκή προσπάθεια.
60 % εξοικονόμηση δύναμης σε σύγκριση με τους συνηθισμένους δυνατούς πλαγιοκόφτες

View attachment 111799

Τον έχω και εγώ αλλά είναι για άλλη χρήση. Δεν έχει μεγάλο άνοιγμα σιαγώνων σε σχέση με τους TwinForce ή τους απλούς πλαγιοκόπτες της Knipex. OK για χοντρό ατσαλόσυρμα, βιδες, καρφιά αλλά για καλώδια, συρματα χαλκού ή ψιλό ατσαλόσυρμα είναι άβολος...και πιο βαρύς. Εξαρτάται την χρήση. Σαφώς και καλό να βρίσκεται στην εργαλειοθήκη. Μου έχει λύσει πολλές φορές τα χέρια

Απάντηση: Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

Τον έχω και εγώ αλλά είναι για άλλη χρήση. Δεν έχει μεγάλο άνοιγμα σιαγώνων σε σχέση με τους TwinForce ή τους απλούς πλαγιοκόπτες της Knipex. OK για χοντρό ατσαλόσυρμα, βιδες, καρφιά αλλά για καλώδια, συρματα χαλκού ή ψιλό ατσαλόσυρμα είναι άβολος...και πιο βαρύς. Εξαρτάται την χρήση. Σαφώς και καλό να βρίσκεται στην εργαλειοθήκη. Μου έχει λύσει πολλές φορές τα χέρια

Κι εγώ έναν παρόμοιο έχω, και όντως είναι λίγο "χοπντρομπαλάς". Είναι για πιο "βαριές" δουλειές, τον έχω κυρίως για περιφράξεις και συρματοπλέγματα.

thpicv.php

View attachment 111799

Τιμή κοπής μαλακού σύρματος : 6,0 mm
Τιμή κοπής ημίσκληρου σύρματος : 5,2 mm
Τιμή κοπής σκληρού σύρματος : 4,0 mm
Τιμή κοπής ατσαλοσύρματος : 3,6 mm
Μήκος : 200 mm
Σκληρότητα κοπτικών ακμών 64 HRC
Δύναμη κοπής 20 φορές μεγαλύτερη από την ασκούμενη μυϊκή προσπάθεια.
60 % εξοικονόμηση δύναμης σε σύγκριση με τους συνηθισμένους δυνατούς πλαγιοκόφτες

Για την χρήση που προορίζεται δεν βλέπω σε τι θα βοηθούσε το μεγαλύτερο άνοιγμα των σιαγόνων.
Για το βάρος σε σχέση με τους TwinForce, ζυγίζει 85 γραμμάρια πιο πολύ, μικρή διαφορά εάν σκεφτείς ότι έχει μήκος 200mm ενώ ο TwinForce 180mm.

Για άλλη χρήση προορίζεται ο CoBolt και άλλη ο TwinForce.

Ο TwinForce είναι βολικός/ιδανικός για κοπές μικρών διαμέτρων όπως επισήμανες αλλά άβολος για μεγάλες ή αδυνατεί μια που ο CoBolt κόβει τις μέγιστες διαμέτρους (3,6mm ατσαλόσυρμα μέχρι και 6,0mm μαλακού σύρματος) με το μικρότερο μήκος (200mm).

Εγώ κόβω πιο συχνά ατσαλόσυρμα/βίδες/καρφιά κλπ απ ότι μικρά σύρματα/καλώδια οπότε τον προτίμησα.

Μιά βοήθεια...Μετά από κόπους και βάσανα κατόρθωσα να μαζέψω μία σειρά (εκτός από ένα, που ακόμα το ψάχνω) από μικρά πενσάκια/κοφτάκια της Knipex. Διάσταση 115 εκτός από τα τέρμα αριστερά : την πένσα πάνω (110mm) και το κοφτάκι κάτω (125mm):

DSC_0022.jpgDSC_0023.jpg

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια θήκη/κασετίνα με φερμουάρ όπου θα μπορούσα να τα τακτοποιήσω ώστε να μην είναι χύμα. Οποιαδήποτε μάρκα.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια θήκη/κασετίνα με φερμουάρ όπου θα μπορούσα να τα τακτοποιήσω ώστε να μην είναι χύμα. Οποιαδήποτε μάρκα.
Γιατι δεν περνεις ενα φθηνο σετ που ειναι σε θηκη 10ευρω βρισκεις...
κρατας τα χαλια για τις πολυ αγκαροδουλειες...και την θηκη για τα knipex

Kαταπληκτικη (και χρησιμη) συλλογη, μπραβο!

Παρομοια εργαλεια τα εχω σε μαγνητικη μπαρα στον τοιχο. (Bγαζει πολυ καλη και φτηνη το Lidl κατα καιρους).

Eσυ ομως πρεπει να παρεις κατι σε Knipex :)
knipex-tools-98-99-13-electricians-insulated-tool-kit-metric.jpg

Aλλιως κατι τετοιο απο ebay/amazon.
51OBLk52Z2L._SX300_.jpg

Το θέμα είναι ότι είναι 10 τεμάχια (9+1 που ψάχνω). Οπότε χρειάζεται ανάλογη θήκη με θέσεις τακτοποίησης. Έψαξα στο ebay αλλά δεν βρήκα κάτι κατάλληλο. Και στην Knipex δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο. Οπότε το ψάξιμο συνεχίζεται...

Το θέμα είναι ότι είναι 10 τεμάχια (9+1 που ψάχνω). Οπότε χρειάζεται ανάλογη θήκη με θέσεις τακτοποίησης. Έψαξα στο ebay αλλά δεν βρήκα κάτι κατάλληλο. Και στην Knipex δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο. Οπότε το ψάξιμο συνεχίζεται...

Ποιο ψαχνεις? Γιατι το amazon.de εχει ολη τη σειρα των 115μμ.
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...eld-keywords=knipex+115&rh=i:aps,k:knipex+115

Απάντηση: Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

ηθελα εδω και καιρο να φτιαξω ενα βαλιτσακι με εργαλεια για ηλεκτρολογικες εργασιες...
κοστισαν κατι παραπανω αλλα χαλαλι προτιμησα τα μοντελα χωρις ιδιαιτερη μονωση μιας και σπανια ασχολουμε με καλοδια υπο ταση....
για μικροδουλειες προτιμω τα piergacomi.... http://www.piergiacomi.com/piergiacomi/#
τα δουλευω χρονια και δυσκολα θα τα αλλαξω.....
η πενσα και ο πλαγιοκοφτης επιλεγχτηκαν με κριτηριο το σετακι που προσαρμοζεται στις λαβες
για αυτοματαη επαναφορα.... https://www.dm-tools.co.uk/product.php/section//sn/NWSN8193
προσωπικη εκτιμηση ειναι οτι τα NWS ειναι ισαξια με τα knipex και ισως λιγο ποιο φτηνα...

Attachments

• 20150208_093230.jpg
    20150208_093230.jpg
    97.7 KB · Views: 241
  • 20150208_093239.jpg
    20150208_093239.jpg
    90.8 KB · Views: 238
  • 20150208_093323.jpg
    20150208_093323.jpg
    94.9 KB · Views: 240

εχω κι εγώ γάτο μάστορα.. Αν τον αφήσεις με βίδες και εργαλεία θα τα ψάχνεις..

Απάντηση: Tι παραλαβαμε σημερα..

Γυρίζω την φώτο δεξιά και βλέπω το παιδί να με κοιτάει :music-smiley-005: .. τα σπάει ο γάτος..
τέλος πάντων το μεγάλο ζήτημα είναι εάν έχουν την ίδια αντοχή στον χρόνο που έχουν οι knipex.
φεύγω για τα lidl έχω ραντεβού σε λiγo με ενα σταθερό δραπανο.

2 κολωνάτα δράπανα (για εμένα και ενα κολλητό) από το Lidl στα μελίσσια και κάτι πινέλα που ποτέ δεν είναι αρκετά.

καλη ημέρα μάστορες