Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

Ειναι καλα αυτα Χιώτη..?

Εμενα με βολευουν πολυ.
Η βασικη διαφορα ειναι οτι η κοπη γινεται στο τραβηγμα οποτε εχεις σαφως μικροτερη πιθανοτητα να λυγισει η λαμα και επισης νομιζω οτι η κοπη γινεται με μεγαλυτερη ακριβεια.
Δυστυχως τα καλα πριονακια pulltype ειναι ακριβουτσικα. Η Ιrwin εχει πολυ καλη ποιοτητα σε αυτον τον τυπο.

Ομως και το πριονακι του amsen παραπανω ειναι παρα πολυ βολικο. Tα παντα εξαρτωνται βεβαια απο την χρηση που θες να κανεις.

Δοκιμασε πριονακι γιαπωνεζικου τυπου που κοβει στο 'τραβα' και οχι στο 'σπρωξε'. Pull type saw.

Αυτο θα παρω Μιχαλη και Μητσο!
Ενα 16 tpi ιαπωνικο ψιλης κοπης και ΤΡΑΒΑΣ για να κοψεις.
Το κατω στην φωτο!
Και καποια στιγμη θα παρω και το δευτερο απο αριστερα με την λαβη απο μπαμπου!

img1.jpg

Παιδια δε ξερω γιατι αλλα με τα Push to cut εγω δεν τα παω καλα.
Με τα Pull κοβω πιο γρηγορα και απο σεγα!!!
Αντιθετα ο παππους μου κοβει με ολα!
Εκεινος ειναι και αρχιμαστορας ομως!

Last edited:

Διαφορες αστοχιες του δισκοπριονου, της σεγας κλπ θελω να μαζευω φιλε..

Ριξε μια ματια σε αυτο το λινκ και θα βρεις τον τυπο που σε βολευει. Εχει καλη περιγραφη καθε κατηγοριας πριονιων. Θες πριονι ακριβειας με πολλα δοντια.
http://www.highlandwoodworking.com/hand-saws.aspx

Μιχαλη τωρα σωθηκες.. ! χειροτερα μπερδευτηκα! :flipout: Κυρ, αυτο που λες με το μπαμπου υπαρχει εδω ελλαδα..? φαινεται με ψιλα δοντια και νομιζω πρεπει να κοβει σωστα..

Κυριακο την καλυτερη επιλογη μου φαινεται οτι κανεις. Το ιδιο πρεπει να παρει και ο Δημητρης μιας που θα τον βολεψει στο trimming.

Oλα τα θελω στη φωτο!!!!!!!!!!!!!!

Θα το βρουμε Δημητρη, Γερμανια το πετυχα σε καλη τιμη ισως το φερουμε απο εξω.
Αν βρεθουμε την Τριτη θα δεις αυτο που λεω στα 16 δοντια ανα ιντσα ειναι πολυ λεπτο για εργασιες ακριβειας.
phpThumb.php

Ωραιος! αυτο που λες ειναι με τραβηγμα η με σπρωξιμο..? με τραβηγμα τοχω πιο πολυ.. εχω προπονηθει απο παλια που δεν ειχαμε αλυσοπριονα και κλαδευαμε με τα πριονια τις ελιες ! :smash:
Με σπρωξιμο ειχα δουλεψει ενα για λιγο σε ενα μαραγκο και με μπερδευε.. για να βρεθουμε συνενογιομαστε βρε, αφου ειμαστε γειτονακια. !

Εγω εχω αυτο το μικρουλι απο τοτε που προσπαθουσα να φτιαξω dovetails παλαιοτερα..:))

518TkTdI%2BzL._SL1200_.jpg

To ειχα παρει απο το amazon.uk, αλλα το ειδα τελευταια και στο amazon.de πιο φτηνα γυρω στα 12 ευρω.

Ναι, αλλαζει λαμες και εχω την εντυπωση οτι παιρνει και μεγαλυτερη.

71p8WbWUCPL._SL1500_.jpg

Το βρηκα τωρα και στο amazon.de. H ανταλλακτικη λαμα (9.52ευρω) ειναι διπλα στο πριονι.

Παντως εχω δει την τιμη του πριονιου γυρω στα 12 ευρω.

Δεν κάνουμε καμία ομαδική για αυτά τα όμορφα πριόνια...μπας και κόψουμε καμία χελιδονοουρα της προκοπής...???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλαβαμε σημερα..

Σφυροκατσάβιδα ?

Ναί Γιάννη, είναι σφυροκατσάβιδα. Ποιοτικά δείχνουν πολύ καλά, κι αν κρίνω από τα αντίστοιχα της Wera (κίτρινα) που έχω
μοιάζουν πάρα πολύ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η αλήθεια είναι οτι εγώ παρήγγειλα αυτά που δείχνει το video, ta ΖΕΒΡΑ 3-K με τη σποφφώδη αίσθηση αλλά παρέλαβα τα 2-Κ με τη σκληρή αίσθηση.
Μικρό το κακό όμως, είναι κι αυτά εξαιρετικά.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ευγενιε αυριο θα βαλω το λινκ απο το γερμανικο αμαζον γιαυτο που εχω βρει!

καλημερα και καλη εβδομαδα μαστορια...!!!
Εν αναμονη Κυριακο...γιατι ολο λεω θα βρω ενα αλλα ΔΕΝ εχω προκοψει με αυτα που βρισκω...

Augusta Japansäge Ryoba 250 mm traditionelle Form fur tiefe bundige Schnitte fein und grob, 44021 240 AMA
To DOZUKI που βρηκα απο αμαζον γερμανιας.
http://www.amazon.de/Augusta-240-tr...ie=UTF8&qid=1426490244&sr=8-3&keywords=dozuki
41BUUjPWQVL._SL1200_.jpg

Το ασχημο ειναι πως εχει μονο 3 τεμαχια με τα μεταφορικα και την αξια να διαμορφωνονται ως εξης:
Artikel EUR 61,95
Voraussichtliche Versandkosten EUR 10,05
Voraussichtlicher Gesamtbetrag EUR 72,00 Δηλαδη 24 ευρω το τμχ!