Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τι περιμενες απο τον τροχο μπαταριας και δεν το βρηκες? Δυναμη, διαρκεια μπαταριας, εργονομια?
Μη μου πεις για το κουμπι..

Ογκος και βαρος καθως και αισθηση στιβαροτητας ποιοτητας. Για κοπη και αντοχη μπαταριας δεν το δοκιμασα, ακομη...
Θα μου πεις, με 70 ευρο τι περιμενες. Σε αλλα εργαλεια, ακομη ποιο φτηνα πηρα περισσοτερη ικανοποιηση,ισως εδω ο συγκερασμος απαιτησεων φορητοτητας και τιμης να μην μπορεσαν να φερουν ενα αποτελεσμα που να ικανοποιει εμενα.
Θα ηθελα να δω και να δοκιμασω ενα makita. Ενας 18v της bosch που ειχα πιασει, και μονο, παλιοτερα που ειχε φανει πολυ καλυτερος,αν και επισης βαρυς.

Καλα..εγω δεν θα ηθελα απλα να δοκιμαζα ενα μακιτα η ενα βοsch, θα ηθελα να τους αγοραζα κανονικα...
Επειδη ομως ειναι ακριβοι και επειδη δεν χρησιμοποιω τροχο ουτε καν σε εβδομαδιαια βαση, συμβιβαστηκα με τον 12βολτο που εχω, γιατι κανω μια χαρα τις δουλειες μου.

Οπως εχω ξαναπει, αν δεν ειχα τον 12βολτο, θα αγοραζα χωρις πολλα πολλα τον parkside με ολες του τις αδυναμιες. 70 ευρω 18βολτος λιθιου τροχος, με 3 χρονια εγγυηση? Δεν το συζητω.

View attachment 117089
Εφτασεεεεε
Ενα μεγαλο ευχαριστω στο φιλο Κυριακο "enduras" για το κοπο της αγορας, αλλα και της προσεγμενης συσκευασιας και αποστολης.
ΥΣ. Μολις ανοιξα το ρουτερ και το ειδα, μπορω να πω πως ενοιωσα ενα ριγος να διαπερνα το κορμι μου...

Καλοδουλευτα τα εργαλεια Νεκταριε!!!!!
Χαρα μου που βοηθησα!

Κυριακοοοοοοο... Αυριο βραδυ θα μαι Σαμο! Να κανονησουμε απο Τριτη.. Αρκει να ναι οι τραπεζες ανοιχτες...

DSC_1219_mini.jpg

Χρωστούμενα από την προηγούμενη εβδομάδα που ήρθαν σήμερα, Θερμοπίστολο (που δεν είχα καθόλου), κολαούζα, μέγγενη, ένα τσοκάκι για το dremelοϊδές (δεν μου γεμίζει το μάτι να πω την αλήθεια) και τέλος ένα σετ HEX τρυπανάκια σιδήρου 1,5-6,5 για δοκιμή. Στο παλμικό αντιστάθηκα και δεν προχώρησα στην αγορά του μιας και το 10βολτο Bosch πιστεύω μου αρκεί για την χρήση που κάνω, αντ'αυτού θα προχωρήσω σε αγορά αναλωσίμων που μου λείπουν για να φτιάξω μια αυτόνομη βαλίτσα με το GDR και την προίκα του.

Μπραβο Θαναση οργανωνεσαι μια χαρα βλεπω, καλοριζικα!!
Σιγουρα το GDR ειναι μια χαρα για παλμικο, και γω δεν ειδα ποτε την αναγκη για μεγαλυτερο.
Βλεπω τρυπανακια hex αλλα ειναι για μεταλλο. Οχι οτι δεν τρυπας μαλακο ξυλο με δαυτα αλλα ισως πρεπει να παρεις και ξυλου. ειναι φτηνα.

Για το τσοκακi, παρολο που δεν σου γεμιζει το ματι, ειναι παρα πολυ βολικο καθως καταργει ουσιαστικα το κλειδι στην αλλαγη των bits. Eγω το εχω βολευτει πολυ.

Μπραβο Θαναση οργανωνεσαι μια χαρα βλεπω, καλοριζικα!!
Σιγουρα το GDR ειναι μια χαρα για παλμικο, και γω δεν ειδα ποτε την αναγκη για μεγαλυτερο.
Βλεπω τρυπανακια hex αλλα ειναι για μεταλλο. Οχι οτι δεν τρυπας μαλακο ξυλο με δαυτα αλλα ισως πρεπει να παρεις και ξυλου. ειναι φτηνα.

Για το τσοκακi, παρολο που δεν σου γεμιζει το ματι, ειναι παρα πολυ βολικο καθως καταργει ουσιαστικα το κλειδι στην αλλαγη των bits. Eγω το εχω βολευτει πολυ.

Βασικά τα πήρα για δοκιμή να δω συμπεριφορά του HEX και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος μιας και η διαφορά από το στάνταρ είναι ελάχιστη οπότε αξίζει ο κόπος, μόνο που η ποιότητα στο συγκεκριμένο σετ δεν είναι και η καλύτερη και αρκετά από τα τρυπάνια είναι λίγο στραβά και χάνουν, επόμενη κίνηση στα πάρω τα νούμερα που χρησιμοποιώ περισσότερο σε καλύτερη ποιότητα (ξέρουμε εάν εκτός από bosch παίζει κάτι άλλο σε επώνυμο). Στο ξύλο πιστεύω που το τρύπημα είναι για οδηγός το πρόβλημα της ποιότητας να είναι λιγότερο εμφανές.

Το τσοκάκι τελικά είναι κολλημένο και να δω πως θα το ανοίξω χωρίς να το διαλύσω.

Καλυτερη ποιοτητα υπαρχουν σε dewalt και μακιτα.
Τα φτηνα που πηρες εσυ τα εχω και γω. Δεν μου ετυχαν στραβα, αλλα ειναι θεμα τυχης.
Επειδη το παλμικο δεν ειναι αμιγως για τρυπημα, και δεν σκοπευω να το χρησιμοποιησω για τρυπημα αφου εχω εναλλακτικες, εχω συμβιβαστει με την ποιοτητα των κινεζικων.

Για το τσοκακι, εαν δεν εχεις wd40, αφησε το κανα μισαωρο σε πετρελαιο η σε ξυδι.

Αν και φανατικός πελάτης του banggood πήρα το ρίσκο να τα παραγγείλω από EBay στην που χαμηλή.τιμή των 4 . Πιστεύω του banggood να είναι λίγο καλύτερης ποιότητας μιας και έχουν διπλάσια τιμή.

Στο ξύλο πιστεύω που το τρύπημα είναι για οδηγός το πρόβλημα της ποιότητας να είναι λιγότερο εμφανές.

+1
Χρησιμοποιώ τρυπάνια ΗSS κοβαλτίου καί σέ μέταλλο καί σέ ξύλο,καί μπορώ νά πώ ότι τα HSS κοβαλτίου τρυπάνε τό ξύλο πιό ευκολα από τά τρυπάνια bosch ξύλου,απλά του ξύλου έχουν τόν οδηγό για μεγαλύτερη ακρίβεια.

ααα..γιαυτο σου βγηκαν καποια στραβα!! :)))

Κοιτα η ποιοτητα του banggood ειναι ομολογουμενως φτηνη στα συγκεκριμενα τρυπανια, αλλα ομως δεν ειδα κατι στραβο. Εχω παρει και τα τρυπανια φτερου και καποια αλλα απο την σελιδα παραπανω στο λινκ.

πέρασαν 3 μέρες αλλα κάλιο αργάπαρα ποτέ , για να δούμε τι κάνει ενα τριβείο
View attachment 116821

Καλοριζικο Πανο! Για πες καμμια εντυπωση οταν το λειτουργησεις.

Επιστρέφω με εντυπώσεις για το τριβείο BLACK & DECKER Autoselect® KA280LK .

Για αρχή η σύγκριση γίνετε με βάση το κλασικό χειροκίνητο τριβείο και ενα παλμικό που είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα.

Η αφορμή ηταν κάποια πατζουρια παράθυρα πόρτες που θέλουν φρεσκάρισμα ( λόγο δυσπρόσιτων σημείων θα χρειαζόμουν μάλλον 2 διαφορετικά ενα για τα ψιλά και ενα για τα χοντρά ) και γενικά να ξεφύγω απ οτο χειροκίνητο οταν μεγαλώνουν οι επιφάνειες προς επεξεργασία .

Γενικά

Το εργαλείο έχει ενα περιστροφικό διακόπτη που επιλέγεις ανάλογα το εξάρτημα που εχεις επάνω , σαν ένδειξη έχει φωτογραφίες και χρωματικό κώδικα.

1 διακόπτη ON OFF (με ωραία μαλακή αίσθηση ) και ενα διακόπτη με έλασμα για απασφάλιση των εξαρτημάτων + 3 μέτρα καλώδιο .

Η εταιρία μας λέει οτι δεν χρειάζονται εργαλεία για τις αλλαγές και οτι γενικά είναι εύκολο να αλλάξεις εξαρτήματα .Στην πράξη ομως δεν είναι τόσο απλό .

Το βασικό εξάρτημα (παλμικό) εκτός απο το έλασμα πρέπει να κουμπώσει και σε 4 σημεία (το εξάρτημα έχεις πλαστικά κολονάκια με μπίλια και το εργαλείο λαστιχένιες φωλιές ) .

Ειδικά οταν θα θελήσεις να το βγάλεις δυσκολεύει το πράγμα γιατι ταυτόχρονα πρέπει να πατάς το κουμπί για το έλασμα και να ξεκουμπώνεις και τα στηρίγματα (ειμαι 25 χρονων και δεν το βλέπω πρακτικό χρειάζεται δύναμη ) .
Θα μπορούσε αντί για το έλασμα να έχει κάποια βίδα (εαν θυμάμαι καλά το προηγούμενο μοντέλο είχε βίδα ) για να γίνει απλούστερη η διαδικασία (αρα και γρηγορότερη).Το περιστροφικό δεν εχει θέμα γιατί στηρίζεται αποκλειστικά στο έλασμα .

Επίσης για να βάλεις μπροστά τις μύτες για τα δυσπρόσιτα σημεία απαιτείται χρήση κατσαβιδιού που δεν δίνετε με το σετ (μεγάλο φάουλ εαν αναλογιστούμε οτι δεν χρειάζεται κάτι ποιοτικό ή ογκώδες μια βιδούλα συγκράτησης που παρέχει έξτρα στήριξη στο υπάρχον κουμπωτό σύστημα ) .

Για τέλος άφησα το βαλιτσάκι , εξωτερικά φαίνεται ποιοτικό εσωτερικά ομως επικρατεί το χάος .Δεν εχει θέση για το βιβλιαράκι και απο το εργοστάσιο το βρίσκουμε διπλωμένο και στριμωγμένο , τα χωρίσματα που έχει θεωρώ οτι δεν βοηθάνε για να μπούν τα εξαρτήματα ούτε τα αναλώσιμα , ειδικά τα εξαρτήματα μπορούν να πέσουν άνετα στο άνοιξε κλείσε και δεν ξέρω αν πωλούνται και ξεχωριστά . Θήκες πλαστικές χωνευτές νομίζω οτι θα ήταν καλύτερες .(μπορέι να κακοέμαθα απο την θήκη του πολυργαλείου τις parkside τι να πώ )

Στην πράξη

Το πείραμα έγινε σε ενα κομοδίνο , Για αρχή έτριψα με την ορθογώνια πλευρά και με την τριγωνική τις μεγάλες επιφάνειες εύκολα και γρήγορα και κατόπιν με τα εξαρτήματα για λεπτομέρειες τα δυσπρόσιτα σημεία , το μεγαλύτερο ποσοστό σκόνης που δημιουργείτε απορροφάτε απο την σαχλαμάρα που έχει .

θέλει προσοχή να ασκεις λίγη πίεση οταν είναι σε λειτουργία και φυσικά οχι οταν το εχεις στον αέρα γιατί απο τους κραδασμούς μπορεί να φύγει το φίλτρο που εχει μέσα απο την θέση του , (και αν εχει μέσα σκόνη να φύγει πρός πάσα κατεύθυνση :operator: ) αυτό στο μέλλον μπορεί να διορθωθεί εναν βάλω κάτι για να το συγκρατεί κόντρα στο διαφανές περίβλημα .

κατα τα αλλα οπως ανέφερα θέλει ώρα για να αλλάξεις κάποια εξαρτήματα αλλα αν αναλογιστούμε το κοστος (70Ε) και την πολυ χρηστικότητα του βγάζει δουλειά γρήγορα και με ευκολία (προφανώς αν πας να τρίψεις παντζούρια δεν θα τα κανεις με τη σειρά αλλα όλα μαζί να αλλάζεις λίγες φορές τα εξαρτήματα )

Απο οτι είδα μάλλον πωλείτε ξεχωριστά και εξαρτημα για απορρόφηση απο σκούπα , αν και οπως το είδα και το υπάρχων μπορέι να τροποποιηθεί εύκολα

φιλικά Πάνος