Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μου δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσω για μια ακόμα φορά την άψογη τεχνική του μάστορα Μπάμπη :worshippy:

Πέστα αγόρι μου...
Πέστα γιατί κάποιοι (μη λέμε ονόματα...:eviltongue:) προσπαθούν να μας σπάσουν το ηθικό.
Όταν ανέβεις Αθήνα σου χρωστάω ένα τραπέζι στη Μαρμίτα. -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω παντως αν είχα κόλλημα με κάποια εταιρεία δεν θα προτιμούσα την φτηνότερη λυση.. Θελω το εργαλείο να με ικανοποιεί και οπτικά και αισθητικά . Ο ψυχολογικός παράγοντας . Προσωπικά παντως θεωρώ τα dewalt άσχημα...

Η αλήθεια είναι οτι, απ´ τη στιγμή που απέκλεισα Boston και λοιπά Κινεζοειδή, ήμουν μεταξύ Dewalt και Metabo, το Makita δεν μπήκε καθόλου στις επιλογές γιατί δεν το έβρισκα στην Ελλάδα κι έπρεπε η αγορά να γίνει απο δω.

Μιχαλη εισαι σιγουρος 4 δεκατα του χιλιοστου???????
Εξαιρετικα λιγο μου φαινεται!

Γιατι εξαιρετικα λιγο το μισο χιλιστο? Ουτως η αλλως δεν ειναι ο,τι καλυτερο να κοβεις πολυ πραμα με την πρωτη.
Στη δοκιμη που εκανα σε καποια παλετοξυλα δεν χρειαστηκε καν δευτερο περασμα, σε καποια αλλα χρειαστηκε και δευτερο.

Προσωπικα το βρισκω βολικο αυτο βαθος κοπης. Ειναι καλο για την μπαταρια αλλα και για τα μαχαιρια. Αμα τυχει αναγκη, υπαρχει και η ηλεκτρικη πλανη:)

χθεσινη παραλαβη μια ταπεινη κινεζουλα.
ΚΑΛΗ κατασκευη, χωρις γρεζια απο το ακλουπι κτλ, Οι κιτρινες βιδες σιδερενιες & βαμμενες.
Εχω αμφιβολια για την σκληροτητα της λαμας, αλλα δεν θα εμ απασχολησει για την ψιλοδουλεια που την θελω.
http://www.banggood.com/9-Inch-Adju...ve-Plane-Woodworking-Hand-Tool-p-1023486.html

Γιατι εξαιρετικα λιγο το μισο χιλιστο? Ουτως η αλλως δεν ειναι ο,τι καλυτερο να κοβεις πολυ πραμα με την πρωτη.
Στη δοκιμη που εκανα σε καποια παλετοξυλα δεν χρειαστηκε καν δευτερο περασμα, σε καποια αλλα χρειαστηκε και δευτερο.

Προσωπικα το βρισκω βολικο αυτο βαθος κοπης. Ειναι καλο για την μπαταρια αλλα και για τα μαχαιρια. Αμα τυχει αναγκη, υπαρχει και η ηλεκτρικη πλανη:)

Μια χαρά είναι.
Και εγώ γύρω στα 0.4-0.5 χιλιοστά πλανίζω τα δοκάρια και συνήθως δεν χρειάζεται δεύτερο πέρασμα.

Εγω τα περναω με χιλιοστο παιδια.

Να τον χαμηλωσεις τον πηχυ, δεν μας κυνηγαει κανεις :)
Eπισης, αν πεσεις σε κανενα υπουλο καρφι με 1μμ την εκατσες, ενω με 0.5 μπορει να την σκαπουλαρουν οι λαμες.

Και με 1,5 δέκατα παει περίπατο η λεπίδα . Μου έτυχε πρόσφατα στην Bosch και τούμπα οι λεπιδες .
Κυριάκο ακόμα και σε μαλακο ξύλο καλύτερα να κανεις 2-3 περάσματα αντί για χιλιοστό και .

Εντάξει, αλλά η ουσία είναι οτι ο Κυριάκος έχει δίκιο, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ.
Τα 0,4 χιλιοστά max είναι υπερβολικά λίγο για πλάνη. Όπως και τα 5 εκατοστά φάρδος δηλαδή.
Μιλάμε για πλάνη πιο πολύ μοντελισμού παρά μαραγκού.

Καλα Μπαμπη , αυτο εννοείται .. Μπαταρίας , μοντελισμου , μην έχουμε απαιτήσεις ...

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εντάξει, αλλά η ουσία είναι οτι ο Κυριάκος έχει δίκιο, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ.
Τα 0,4 χιλιοστά max είναι υπερβολικά λίγο για πλάνη. Όπως και τα 5 εκατοστά φάρδος δηλαδή.
Μιλάμε για πλάνη πιο πολύ μοντελισμού παρά μαραγκού.

Πλανη μοντελισμου :)
05p8220s5.jpg

Καλα Μπαμπη , αυτο εννοείται .. Μπαταρίας , μοντελισμου , μην έχουμε απαιτήσεις ...

Επειδή με βλέπω να αργώ να "εγκατασταθώ" στο χωριό, άμα σου βγεί καμια δουλειά, κανόνισε να δοκιμάσουμε το Metabo να δούμε τι ψάρια πιάνει.

Πάλι off topic βγαίνουμε παιδιά....

Για παραλαβές μιλάμε... Κάνουμε και λίγο σχολιασμό... -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

παλι οφ τοπικ βγαινουμε αλλα εσυ και ο Μπαμπης φταιτε που σχολιασατε ο,4 χιλιοστα της πλανης μου :))

Αυτός με παρέσυρε Μιχάλη. :flipout:

Ε κανονίστε την πορεία σας...
Άντε μην βάλω το μπλε δισκοπρίονο να ξεκαθαρίσει τα πράγματα!!!

Ε κανονίστε την πορεία σας...
Άντε μην βάλω το μπλε δισκοπρίονο να ξεκαθαρίσει τα πράγματα!!!

Άμα βγάλεις το μπλέ δεν υπάρχει φόβος... Θα στομώσει με τη μία. :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Άμα βγάλεις το μπλέ δεν υπάρχει φόβος... Θα στομώσει με τη μία. :grinning-smiley-043

Θα βγάλω τον κροκόδειλο τότε που δεν στομώνει...
Χαχαχαχαχαχα

τι σουπερ..φθηνιαρικος ειναι....απλα εσυ δεν εχεις δει ακομα Φακο
για ελα απο την κατηγορια των φακων να δεις.. εχουμε και διαστημοπλοια!