Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μια παραλαβή που εγινε στις 2 Φεβρουαρίου αλλα τελικα την επέστεψα πίσω και πήρα τα χρήματα αρα πάλι προς αναζήτηση επιτραπέζιας σέγας.

Και να τη ακριβώς έγινε : Παραγγέλνω την επιτραπέζια σεγα της einhell το μοναδικό μοντέλο που ειχε ο επίσημος κατάλογος το ΤC-SS 405 E χωρίς να το ψάξω περισσότερο πήγαίνω την Δευτέρα 2/2 και την παραλαμβάνω χωρίς να ανοίξω την συσκευασία (αφού ήταν σφραγισμένη και αν υπήρχε πρόβλημα το σπίτι μου είναι πολύ κοντα στο μαγαζι ) φτάνω σπίτι και όταν την ανοίγω το πρώτο πράγμα που διαπιστώνω είναι ότι δεν έχει μέσα τον αντάπτορα για τις ακέφαλες λάμες , παίρνω τηλ. το κατάστημα και μου λένε ότι θα επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπία και αν θέλω να πάω την σεγα για να μου επιστρέψουν τα χρήματα (τους είχα εξηγήσει ότι ο μοναδικός λόγος που την θέλω είναι για τις ακέφαλες λάμες ) , την επόμενη μέρα παίρνω τηλ. την αντιπροσωπία και με παραπέμπουν στο service απο εκεί μου λένε ότι έπρεπε να ήταν στη συσκευασία και αν θέλω να πάω απο εκέι (Ν.Ηράκλειο ) για να μου δώσουν δωρεάν τους ανταπρτορες , την επόμενη πάω εκεί , μου τους δίνουν και μου λένε ότι το ίδιο έχει συμβεί σε αρκετούς ακόμα .Φτάνοντας στο σπίτι ανοίγω την σέγα και διαπιστώνω ότι ενώ το πάνω ανταπτοράκι ταιριάζει κανονικά το κάτω δεν έχει υποδοχή το μηχάνημα να μπεί με κανένα τρόπο , ψάχνονταν τις οδηγίες χρήσης διαπιστώνω ότι παρόλο που λένε ότι είναι για το δικό μου μοντέλο αναφέρονται στο προηγουμενο το οποιο δεν βγάζει πλέων η einhell τουλαχιστον στην Ελλάδα .Σήμερα την πάω στο κατάστημα και τελικά διαπιστώνουν και αυτοί ότι ο κατάλογος έχει φωτο και χαρακτηριστικά απο το προηγουμενο μοντέλο αλλά τιμη και όνομα απο το καινούριο και όπως με ενημέρωσαν θα επιστεψουν το στοκ που έχουν και θα ζητήσουν εξηγήσεις απο την εταιρία.

Τελικα την άφησα πήρα πίσω τα χρήματά μου και είμαι πάλι σε αναζήτηση επιτραπέζιας σέγας .

20160202_162816_zpshvgtgxqy.jpg

20160204_190033_zps0cthcqrn.jpg

Και εγώ είμαι σε μία παρόμοι κατάσταση.
Τελικά οι Γερμανοί δεν μου έστειλαν το δισκοπρίονο και περιμένω να μου εμφανιστούν τα χρήματα μου στην τράπεζα να πάρω άλλο.
Για το πράσινο Bosch θα πάω στα σίγουρα μικρό και βολικό!

να ρωτησω την διαφορα της απλης λαμας απο την ακεφαλη? σε τι σε περιοριζει μια απλη λαμα δηλ?
ρωταω γιατι δεν εχω δουλεψει επιτραπεζια σεγα ποτε και το συγκεκριμενο μοντελο ειναι στα "προσεχως" επειδη εχει ρυθμιση στροφων

Καλοφαγωτες οι μπαταριες Αγαπη...

Νικο γιατι δεν θα δουμε το makita? τι εγινε?

Αυτη την einhell δεν τη συμπαθησα ποτε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

imgurl

4 λιτρα, τι να κανω που δεν βρηκα μικροτερη συσκευασια...θα το εχω για χρονια πολλα...
Αλλα τελικα τι ειναι αυτο το λινελαιο.
Ομως και απαιτει τετοια μετρα προφυλαξης. Αν δεν ηταν ωμο, αλλα το αλλο τι θα επρεπε να κανουμε?

παιδιά μιας και δε το πολυ ξέρω το θέμα με το λινέλαιο. Είστε σίγουροι ότι αυτό στις μεγάλες συσκευασίες που λέει ΩΜΟ είναι και πόσιμο; Το πόσιμο το βρίσκουμε στα φαρμακεία και η τιμή του δεν εχει καμία σχέση με αυτή των αντιστοίχων σε συσκευασίες μεγάλες.

Εγώ τις πλάκες κοπής στη κουζίνα όπως και τις ξύλινες σπάτουλες, κουτάλες τις περνάω με το πόσιμο λινέλαιο και καμια φορά στα κέφια απάνω με πάστα απο λινέλαιο και κερί μέλισσας που κρατάει πολύ περισσότερο.
Στις συσκευασίες επάνω, αυτό των 800ml που έχω πάρει, λέει ότι είναι βλαβερό αν το καταπιούμε. προσωπικά δε θα πάω κόντρα σε ετικέτες τέτοιες.

mqedE0p.jpg

nQvAwQs.jpg

GorTPoK.jpg

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

υπάρχει και το φαρμακευτικό παραφινέλαιο. πολύ καλό και φτηνό αλλά και goodsafe

Μόλις είδα το λινελαιο που έχω για τα οπλα μου.
Είναι της Birchwood και τα 90ml κοστίζουν όσο 2550 ml από το λινελαιο της Αγαπης.
Επίσης ενώ όλα τα προϊόντα της αναγράφουν προειδοποίηση για την υγεία αυτό γράφει μόνο ότι είναι ευφλεκτο και πιθανόν εκρηκτικό.

Και εγώ είμαι σε μία παρόμοι κατάσταση.
Τελικά οι Γερμανοί δεν μου έστειλαν το δισκοπρίονο και περιμένω να μου εμφανιστούν τα χρήματα μου στην τράπεζα να πάρω άλλο.
Για το πράσινο Bosch θα πάω στα σίγουρα μικρό και βολικό!
λες για το pts10 ?
πριν κάνεις κάποια κίνηση ενημέρωσέ με σε παρακαλώ.

υπάρχουν πολλά είδη λινελαίου (βιολογικό, πόσιμο, για ζωγραφική, για όπλα, για ξύλα, για bodybuilder κλπ), αυτό το ωμό της φωτογραφίας του Νεκτάριου σε 4λτ και σε 1λτ το έχουν και τα praktiker και από ότι κατάλαβα και εγώ δεν κάνει για είδη κουζίνας.

Ειστε σιγουροι?
έχεις κάποια άλλη πρόταση VFM γιατί ανεβαίνει πολύ το νούμερο για ερασιτεχνική χρήση. (όχι einhel)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι σχέση έχει το bosch με το ΜΑΚΙΤΑ ρε Νικοοοοοοοοοοο ?????
η τιμή από έξω για το makita είναι παραπλήσια με την τιμή του bosch στην Ελλάδα.....

Εγώ τις πλάκες κοπής στη κουζίνα όπως και τις ξύλινες σπάτουλες, κουτάλες τις περνάω με το πόσιμο λινέλαιο και καμια φορά στα κέφια απάνω με πάστα απο λινέλαιο και κερί μέλισσας που κρατάει πολύ περισσότερο.

Για πες το λίγο με δικά σου λόγια.... :p
Που βρίσκεις κερί μέλισσας; Κι άντε και το βρήκες... Ποιά είναι η διαδικασία μετά;

Σαν στιλβωτικό επίπλων ακολουθώ την παρακάτω εύκολη συνταγή:
~1 μέρος κερί μελισσας
~2 μέρη ελαιόλαδο
~1 μέρος λάδι jojoba (μπορεί να αντικατασταθεί από ελαιόλαδο αλλά το χρησιμοποιώ γιατί βάσει της χημικής του σύνθεσης είναι ένα υγρό κερί)
~ μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι και γεράνιο

Βάζουμε σε υδρόλουτρο το κερί και τα έλαια μέχρι να λειώσει το κερί. Το βγάζουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε τα αιθέρια και το αφήνουμε να κρυώσει.

Περνάμε τα ξύλινα επιπλα με το "βάλσαμο" και τα τρίβουμε με ένα μαλλινο πανί. Λάμψις και τροφή! Δοκιμασμένο εδω και 2 χρόνια.

Τα σκευη με υπολείμματα κεριού τα βάζουμε σε καυτό νερό ή τα βράζουμε. Το κερί φεύγει τελείως.
Όσο για τα ρούχα νομίζω πως βάζουμε πάνω από το λεκέ κεριού ένα στυπόχαρτο!, και σιδερώνουμε το σημείο με χάρη. Λόγω της θερμοκρασίας το κερί λειώνει και κολλάει στο χαρτί.