Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μεγειές τα Knipex!
Και καλή διασκέδαση μαζί τους! :)
Μια ερώτηση, την πρέσα ακροχιτωνίων επίτηδες την διάλεξες να είναι εμπρόσθιας φόρτισης?
Ρωτάω γιατί η πλάγιας φόρτισης είναι πολύ πιο εργονομική (βολική).
Και υπάρχουν εξίσου ποιοτικές λύσεις με αρκετά λιγότερα χρήματα -ελπίζω να μην άλλαξαν τιμές- από τη Wago!

Μιας και κάποιοι ρώτησαν, έκανα ένα γρήγορο test drive στη συσκευή ακονίσματος. Για τρυπάνια είναι μια χαρά. Ορισμένα που τα είχα αχρηστέψει στο τρόχισμα μου τα έφερε μια χαρά και τρύπησα άνετα σίδερο. Για μαχαίρια πάλι δεν νομίζω. Θέλει πολύ επιδέξιες κινήσεις και αφήνει γρέζι. Για σκαρπέλα δεν το συζητώ.
Τώρα για τον δίδυμο τροχό, μου φάνηκε μια χαρά αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Μόλις φουλάρει δεν δείχνει να χάνει σε δύναμη αν και είναι 200w. Για εμένα που θα τον χρησιμοποιώ μια στο τόσο και για ψιλοδουλειές μου φαίνεται αρκετός. Τώρα βέβαια με τρώει η τσέπη μου να πάρω σαν συμπλήρωμα του ηλεκτρικού και το 18v δισκοπρίονο μιας και έχω το δραπανοκατσάβιδο με δυο μπαταρίες. Αξίζει;

Πολύ ωραία εργαλειακια παιδιά. .. γέμισε ο τόπος. .. καλοδούλευτα σε όλους. ..

Μιας και κάποιοι ρώτησαν, έκανα ένα γρήγορο test drive στη συσκευή ακονίσματος. Για τρυπάνια είναι μια χαρά. Ορισμένα που τα είχα αχρηστέψει στο τρόχισμα μου τα έφερε μια χαρά και τρύπησα άνετα σίδερο. Για μαχαίρια πάλι δεν νομίζω. Θέλει πολύ επιδέξιες κινήσεις και αφήνει γρέζι. Για σκαρπέλα δεν το συζητώ.
Τώρα για τον δίδυμο τροχό, μου φάνηκε μια χαρά αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Μόλις φουλάρει δεν δείχνει να χάνει σε δύναμη αν και είναι 200w. Για εμένα που θα τον χρησιμοποιώ μια στο τόσο και για ψιλοδουλειές μου φαίνεται αρκετός. Τώρα βέβαια με τρώει η τσέπη μου να πάρω σαν συμπλήρωμα του ηλεκτρικού και το 18v δισκοπρίονο μιας και έχω το δραπανοκατσάβιδο με δυο μπαταρίες. Αξίζει;

Ολα αξιζουν, παρτο μην το σκεφτεσαι....εχεις και μπαταριες.....

Μεγειές τα Knipex!
Και καλή διασκέδαση μαζί τους! :)
Μια ερώτηση, την πρέσα ακροχιτωνίων επίτηδες την διάλεξες να είναι εμπρόσθιας φόρτισης?
Ρωτάω γιατί η πλάγιας φόρτισης είναι πολύ πιο εργονομική (βολική).
Και υπάρχουν εξίσου ποιοτικές λύσεις με αρκετά λιγότερα χρήματα -ελπίζω να μην άλλαξαν τιμές- από τη Wago!

Ευχαριστώ, έχω και πλάγιας φόρτισης, αλλά όχι knipex (μια no-name), απλά πολλές φόρες με την πλάγια έχω βρεθεί σε περιπτώσεις που δεν μπορούσα να την προσαρμόσω λόγω χώρου (κυρίως σε πίνακες) και αναγκαζομουνα και ξήλωνα τα καλώδια, έτσι η συγκεκριμένη πιστεύω θα μου λύσει τα χέρια. Επίσης η συγκεκριμένη είναι η μόνη εμπροσθιας που πάει μέχρι 16 mm2. Πάντως είδα και την οκταγωνική της knipex πλάγιας φόρτισης και την λιγουρευτηκα για να είμαι ειλικρινής, απλά λόγω οικονομικού πήρα ότι μου ήταν απαραίτητο.

Σε Wago δουλεύω μόνο τις ταχυκλέμες, γιατί γενικά δεν βρίσκω εύκολη πρόσβαση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Εκτός από τον Δημουλά ξέρεις κανέναν άλλο που φέρνει;

Last edited:

Χρήστο πρέπει πάντα μετά το ακόνισμα να περνάς το μαχαίρι ή το ψαλίδι (και το σκαρπέλο) με μία ψιλή λίμα έτσι ώστε να φεύγει το γρέζι.
Αυτό τουλάχιστον κάνει ένας γνωστός μου που έχει τροχείο σε τσεκούρια, μαχαίρια και ψαλίδια.

Μετά το ακονισμα είναι απαγορευτική η Λίμα. Η σειρά είναι τροχισμα ακονισμα γυαλισμα. Το πρώτο με τροχό το δεύτερο με ακόμη και το τρίτο με δέρμα. Λίμα μόνο άμα θες να διαμορφώσεις το μεταλλο

Μετά το ακονισμα είναι απαγορευτική η Λίμα. Η σειρά είναι τροχισμα ακονισμα γυαλισμα. Το πρώτο με τροχό το δεύτερο με ακόμη και το τρίτο με δέρμα. Λίμα μόνο άμα θες να διαμορφώσεις το μεταλλο

Τα μπέρδεψα λίγο, εννοούσα τρόχισμα και μετά λιμάρισμα.
Sorry.

Πολλές και καλές παραλαβές σήμερα αλλά βάζω ένα από τα ψιλά που το είχα άχτι :

IMG_2016031.jpg

Wera micro εξoλκέας chip. Για να ανοιγουμε τα laptop και τις μικροσυσκευες χωρίς να βιάζουμε τα κατσαβιδάκια ακριβείας μας

Πολυ χρησιμο εργαλειακι. Καλοριζικο!
Εγω χρησιμοποιω ενα μινι λοστο για αυτες τις περιπτωσεις αλλα το παραπανω σου δινει πολυ καλυτερη και μεγαλυτερη μοχλευση. Που το βρηκες? Μονο σε αμερικανικα sites το εχω δει παλαιοτερα.

Επισης για μερακληδες υπαρχει και ανοιχτηρι WERA. Αν επινα μπυρες θα το ειχα αγορασει ηδη :))
610R%2BTQasiL._SX522_.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Γρηγορα review για το τροχιστη Νικολα.
Το καθαριστικο αν προλαβω θα παρω και γω ενα. Πρεπει να τα διαλυει καλα τα λαδια.

Το διδυμο τροχο το πηρε καποιος να μας πει εντυπωσεις?

Σημερα παρελαβα σχεδον αδεια

adult image host

τα togle πανω στην βαση τα πειρες απο δω;

To πήρα από τον Κολλέρη στον Πειραιά, κάνα 7ρι πρέπει να έκανε.

Το άσχημο με τα λαπτοπ και συναφή ηλεκτρονικά είναι ότι συνήθως δεν έχουν καθόλου κενό για το άνοιγμα οπότε πολλοί επιστρατεύουν μαχαίρια, σουγιάδες, κατσαβιδάκια slot και ότι έχει ο καθένας πρόχειρο. Μέχρι και filler ειδα να βιάζεται στον υπερ πάντων αγώνα.

Ευχαριστω Μιχαλη!Οταν ερθεις κατα εδω με το καλο οι μπυρες που θα πιουμε θα ανοιχτουν με αυτο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To πήρα από τον Κολλέρη στον Πειραιά, κάνα 7ρι πρέπει να έκανε.

Το άσχημο με τα λαπτοπ και συναφή ηλεκτρονικά είναι ότι συνήθως δεν έχουν καθόλου κενό για το άνοιγμα οπότε πολλοί επιστρατεύουν μαχαίρια, σουγιάδες, κατσαβιδάκια slot και ότι έχει ο καθένας πρόχειρο. Μέχρι και filler ειδα να βιάζεται στον υπερ πάντων αγώνα.

Υπαρχει και αυτο αλλα δεν ξερω αν κανει δουλεια. Ειχα παρει παλαιοτερα κατι πλαστικα λοσταρια, ειδικα γιαυτη τη δουλεια, αλλα ειναι μαπα.

http://www.banggood.com/JAKEMY-JM-O...ss-Steel-Machine-Opening-Tools-p-1001092.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τα togle πανω στην βαση τα πειρες απο δω;

Υπαρχουν και κινεζικα.

http://www.banggood.com/search/toggle-clamp.html

Αυτό θέλει το φαράγγι της Σαμαριάς για να χωρέσει !

Ίσως ένα από τα λεπτά μινι λοσταρακια τιτανίου που αν θυμάμαι καλά ειχες ανεβάσει να ειναι ιδανικό αν έχει λεπτή κόψη

Αυτό θέλει το φαράγγι της Σαμαριάς για να χωρέσει !

Ίσως ένα από τα λεπτά μινι λοσταρακια τιτανίου που αν θυμάμαι καλά ειχες ανεβάσει να ειναι ιδανικό αν έχει λεπτή κόψη

Θυμασαι θαυμασια!!
Ενα απο τα λοσταρακια αυτα, το εχω τροχισει λιγο για αυτο τον σκοπο και κανω τη δουλεια μου. Ειναι ομως αβολο και κοντο.