Δοκιμη του κολωνατου δραπανου της Bosch που παρελαβα προσφατα.
Aλλο πραμα παιδες..αλλο πραμα!!
Η ποιοτητα που αποπνεει ειναι καταπληκτικη. Καλοφτιαγμενο και δυνατο εργαλειο.
Οι δυνατοτητες για ελεγχο απιστευτες.
Ηλεκτρονικη ρυθμιση ταχυτητας, ηλεκτρονικη μετρηση βαθους τρυπηματος, αλλαγη bit χωρις εργαλειο, σταυρονημα λειζερ, φωτισμος led, ποδι που πιανει το αντικειμενο προς τρυπημα.
Ομαλη εκκινηση, 2 ταχυτητες (καθε ταχυτητα ρυθμιζεται στις στροφες που θες), emergency stop, αριστη ροπη, μεγαλη αλουμινενια βαση και η 'ροδα' μια χαρα η οποια κατεβαζει το bit σε μεγαλυτερη αποσταση απο οτι ο μοχλος.
Παρεμπιπτοντως, η βαση της ροδας εχει μια τρυπα στην οποια αν θες μπορεις να βαλεις μοχλο. Η τρυπα ειναι 6μμ με ετοιμες βολτες. Θα ανοιξω βολτες σε μια μεταλλικη ραβδο 6μμ και θα φτιαξω ενα μοχλουδακι να υπαρχει.
Επειδη ηδη ο πατερας μου το εχει δοκιμασει με τρυπανακια ολων των μεγεθων, εγω το δοκιμασα στα τρυπανια φτερου, forstener, ρασπες και αλλα πολλα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
Εδω με forstner 40mm σε δοκιμη κατευθειαν πανω στον κορμο δοκιμης που εχω. Ο κορμος στερεωθηκε αψογα απο το ποδι στηριξης της βασης. Δεν ακουμπησα το ξυλο καθολου κατα την διατρηση!!
Εδω η τρυπα στην ροδα στην οποια εχω βαλει προχειρα ενα αλλενακι 6μμ. Στο σημειο της τρυπας μπαινει ο μοχλος -βιδωτα- αν καποιος τον βολευει καλυτερα για καποια εργασια.