Tι παραλάβαμε σήμερα..

Επειδη οι καστανιες και τα καρυδακια ποτε δεν ειναι αρκετα...παρεληφθη σημερα ενα σετακι καρυδακια proxxon 1/4". Απο αμαζον γερμανιας 32 ευρω.

Θαυμασιο σετ σε κατασκευη, ποιοτητα και αισθηση. Το περιμενα βεβαια ποιοτικο, αλλα αυτο ξεπερασε τις προσδοκιες! Iδια αισθηση με τo αντιστοιχο (και ακριβοτερο) σετ της wera.
Σε ατσαλινη περιποιημενη θηκη.

28906930816_56b2113b56_b.jpg

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Επειδη οι καστανιες και τα καρυδακια ποτε δεν ειναι αρκετα...παρεληφθη σημερα ενα σετακι καρυδακια proxxon 1/4". Απο αμαζον γερμανιας 32 ευρω.

Θαυμασιο σετ σε κατασκευη, ποιοτητα και αισθηση. Το περιμενα βεβαια ποιοτικο, αλλα αυτο ξεπερασε τις προσδοκιες! Iδια αισθηση με τo αντιστοιχο (και ακριβοτερο) σετ της wera.
Σε ατσαλινη περιποιημενη θηκη.

28906930816_56b2113b56_b.jpg

32 ευρώ με τα μεταφορικά;

Καλοδουλευτα Μιχάλη!!!!
Εγγύηση τα πρασινολαδι εργαλειακια!

Μερσι πατριωτακι! Θηκη με κοσμηματα παρελαβα μου φαινεται :))

@KTM - oι τιμες παιζουν απο 30-38 ευρω για το συγκεκριμενο σετ. Η τιμη ειναι χωρις μεταφορικα τα οποια ειναι συνηθως 8-10 ευρω, αναλογα τον πωλητη.
Αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που σε χρεωνουν πολυ λιγοτερα, στο ιδιο τεμαχιο, δεν ξερω γιατι.

Εγώ το σετ μίσης που έχω η καστανια τα έπαιξε στο χρόνο πάνω με ελάχιστη χρήση. Μου την επισκευασαν βέβαια στην εγγύηση. Το σύστημα αλλαγής από δεξιά αριστερά δεν είναι καθόλου εργονομικό και μπορεί να το έχεις στο περίπου η κατά την χρήση να το μετακινήσεις λίγο με αποτέλεσμα να τα παίξει. Επίσης το βήμα της είναι αρκετά μεγάλο.

Επειδή όμως εχω καταλάβει το πάθος σου για τα πράσινα..... Η άλλη τους καστανια η καλή είναι πολύ καλύτερη σε όλα τα παραπάνω.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θελεις να γινεις λιγο πιο επεξηγηματικος για να καταλαβω καλυτερα?
Η συγκεκριμενη καστανια 1/4" με το κουμπακι ευκολης αλλαγης bit, εχει 52 δοντια. Το βημα ειναι μια αριστο κατα τη γνωμη μου!
Η αλλαγη απο δεξια στα αριστερα ειναι παναπλη και εντελως απροβληματιστη, απλα γυρνας τον τροχο που κλικαρει στη θεση. Δεν βλεπω το περιπου που λες. Οταν λοκαρει σε μια θεση, απλα δεν φευγει.

Μπορει να μου αρεσουν πολυ τα proxxon αλλα δεν σημαινει με τιποτα οτι παραβλεπω τα αδυνατα σημεια, εαν υπαρχουν. Οι καστανιες της wera (zyclop) ειναι πχ. 1 κλαση τουλαχιστον ανωτερες της proxxon.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιχάλη καλορίζικα τα proxxon, μόνο 32 ; νομίζω είναι χώμα η τιμή αυτή..

Ευχαριστω, καλη τιμη ειναι Γιωργο, αν αναλογιστεις και την μεταλλικη θηκη και τα εξτρα bit βιδωματος και αλλα που υπαρχουν. Περα απο την ποιοτητα ατσαλιου/κατασκευης των bits.
Την βγαζει και το eshop και αλλου στην Ελλαδα κοντα στα 38 ευρω, αλλα με την παλια καστανια, χωρις το κοκκινο κουμπι ευκολης αλλαγης των bit.

Λοιπόν έχουν αλλάξει λιγο τα πράγματα από τότε που πήρα εγώ το σετ. Ότι γράφω ισχύει για την μισή ίντσα.

Η δική μου λοιπόν που είναι με το κουμπί και εναλλαγή με το δαχτυλίδι έχει 44 δόντια όχι 52. 52 εκείνη την εποχή είχε μόνο η καλή της καστανια η ασυμετρη.

https://www.toolstore.gr/proxxon-23334-kastania-intsas-p-6317.html#.V67eNqDl7qA

Πλέον από ότι είδα και στο λινκ που έβαλες έχουν όλες 52 δόντια άρα δεν ισχύει αυτό που έγραψα για το βήμα.

Τώρα για την εναλλαγή από δεξιά αριστερά όντως όπως λες είναι εύκολο κλειδώνει καλά κτλ αλλά πάνω στην χρήση αν συνηθίζει κάποιος να έχει το χέρι του βοηθητικά στην κεφαλή της κατσανιας είτε όταν την δουλεύει γρήγορα με το ένα χέρι η όταν θέλεις να ζορισει πολύ για να κρατάει κόντρα αρχίζουν τα παρατραγουδα αφού άθελά σου γυρνάς το δαχτυλίδι.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι καστανιες της μισης ιντσας θεωρητικα αλλα και στην πραξη τραβανε αλλο ζορι εκ των πραγματων. Εκει, αναλογα πως εχει συνηθισει ο καθενας βεβαια, μπορω να καταλαβω το θεμα που εχεις με το δακτυλιδι. Εχει βαση αυτο που λες.

Καστανια 1/2" δεν εχω υποψη να αγορασω. Ουτε καν wera. Aρκουμαι στις καταπληκτικες αμερικανικες αθανατες καστανιες που εχει ο πατερας μου εδω και δεκαετιες. Αλλο πραμα λεμε...

Παραλαβη του BigGator οδηγου τρυπανιων (V-Drill guide) απο amazon.co.uk

Eχει αριστες κριτικες και οχι αδικα. Το καταλαβαινεις με το που τον πιανεις στα χερια σου. Βαρυς, στιβαρος και καλοφτιαγμενος/καλοσχεδιασμενος.
Για τρυπανια/τρυπες απο 3 εως 9.5μμ. Απο κατω εχει αυλακι για σωληνες/ακμες.

Παρομοιο οδηγο εχει η wolfcraft αλλα με περιορισμενα διαμετρηματα και ειναι πιο ογκωδης. Εχω παρατηρησει οτι στα μικροτερα τρυπανια, το υψος του wolfcraft, ~3.5εκ, ειναι καποιες φορες περιοριστικο αν θες να κανεις βαθυτερη τρυπα. Το υψος του αμερικανικου ειναι μολις 2 εκατοστα. Τα μεγαλα τρυπανια δεν εχουν θεμα, εχουν μηκος.

Το v-drill απο πανω
28938804095_961c889c10_b.jpg

απο διπλα,
28906926946_abe21cec52_b.jpg

Και απο κατω.
28938801175_80cc1dfa8c_b.jpg

Κυριε Μιχάλη,
εισαστε υπευθυνος για την σοβαρη ψυχικη διαταραχη των μελων αυτου του φορουμ (τη δικια μου).
Θα σας αποσταλει τάχιστα στην διευθυνση κατοικιας σας, ο λογαριασμος χρεωσης για ψυχιατρικες υπηρεσιες και φαρμακευτικη περιθαλψη προς το ατομο μου, καθως δεν μπορω, ουτε να αποχωρησω, αλλα ουτε και να εμποδισω τις αναρτησεις σας (κυριως τις συνοδευομενες με πλουσιο φωτογραφικο υλικο).
Παρακαλω οπως μεριμνησετε για την εγκαιρη εξοφληση του.
Ευχαριστω

Κυριε Μιχάλη,
εισαστε υπευθυνος για την σοβαρη ψυχικη διαταραχη των μελων αυτου του φορουμ (τη δικια μου).
Θα σας αποσταλει τάχιστα στην διευθυνση κατοικιας σας, ο λογαριασμος χρεωσης για ψυχιατρικες υπηρεσιες και φαρμακευτικη περιθαλψη προς το ατομο μου, καθως δεν μπορω, ουτε να αποχωρησω, αλλα ουτε και να εμποδισω τις αναρτησεις σας (κυριως τις συνοδευομενες με πλουσιο φωτογραφικο υλικο).
Ευχαριστω

χαχαχαχα μωρέ σαν να έχεις δίκιο μου φαίνεται, μια απ τα ίδια κι εγώ, ας του κάνουμε έξωση !!
βαράτε με κι ας κλαίω είμαστε :bigcry:

Κυριε Μιχάλη,
Ευχαριστω

Και μία από μένα!!! :p

Οκ παιδες, δεκτον, απο εδω και περα -και για ολη την περιοδο του καλοκαιριου- θα αναρτω μονο παραλαβες αναλωσιμων :))

Παραλαβη 100 (20χ5) τεμαχιων δισκων velcro 50μμ διαμετρου.
Τα γυαλοχαρτα ειναι 40, 80, 120, 180 και 240 grit.

28851562602_20db4dec9f_c.jpg