Tι παραλάβαμε σήμερα..

προσωπικά δούλευα κάτι κατσαβίδια μπαταρίας , μέχρι που είδα μια μέρα ότι είχα στην αποθήκη ένα παλμικό Makita ρεύματος , δηλ. αυτό https://www.google.gr/search?q=maki...PAhWCvBQKHYnuAowQsAQIMA#imgrc=S7KuVRwKkBlo9M: , και από τότε έχω ξεχάσει τι σημαίνει μπαταρία. Την αμαρτία μου την έχω πει , ότι τα μπαταρίας δεν είναι για ερασιτέχνες , αλλά τους πήρε όλους στο λαιμό του .............ο Χιώτης .

Βαγγέλη τό είχα δεί αυτό τό παλμικό τό έπιασα στό χέρι όλα καλά,τό ίδιο σκεπτικό μέ εσένα είχα,αλλά αυτό τό καλώδιο μου θύμιζε κρουστικό δράπανο ρεύματος - μέ περιόριζε στίς κινήσεις, καί πήγα στό αντίστοιχο μπαταρίας.Οπως βολεύεται κανείς πού λένε :ernaehrung004:

Λόγοι marketing πιστευω. Γιατί έχεις 1600αρια, 1800αρια και διλιτρα; Πιάνουν όλους τους πιθανούς πελάτες

Ρε ένα μάστορας λέω γτ να έχει δύο διαφορετικές 10,8 σειρές.

Δημήτρη αν είχες δύο 4αρες μπαταρίες θα εφτιανες και τα είκοσι ελαφακια.

Παιδιά εγώ πάντως όταν έκανα τρύπα στο τοίχο πανω σε σκάλα με το ένα χέρι χωρίς να χρειάζεται να τραβήξω μπαλαντεζα κατάλαβα ότι η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Aπλά Κυριάκο μέ όλο τό σεβασμό γιατί άλλα εργαλεία μου αρέσουν στήν μιά σειρά καί άλλα στήν άλλη σειρά.Πού είναι το μεμπτό ? Τό σκουπάκι τής Bosch π.χ δέν μού αρέσει ,προτιμώ τό σκουπάκι 10,8 volt της μακιτα πού έχει καί κοντάρι,τό γωνιακό τροχάκι όμως δέν τό έχει η makita εκεί θά τό πάρω solo π.χ από τήν Bosch σειρά,τό ίδιο και μέ τό δισκοπρίονο,η σέγα τής Bosch δεν μέ βολεύει ο διακόπτης της σάν αριστερόχειρας και η λαβή της ,πήγα στήν μακίτα πού έχει πολύ πιό καλύτερη εργονομία.
Είναι ωραίο πράγμα νά μπορείς και νά διαλέγεις εργαλεία απο τίς δύο σειρές όπως προείπε ο Μιχάλης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μakita αγόρασα,τόν Αρχηγό δέν είδα,ε λέω κάτι θά φτιάχνει καί δέν θά έχει χρόνο :firstprize:
Να σαι καλά φίλε Μπάμπη,ευχαριστώ
Εγώ πάντος τό 15 mm κόντρα πλακέ πού είχα τό έκοβε πανεύκολα Μπάμπη,βέβαια δέν έκοψα και πολύ η αλήθεια είναι,άν τώρα είναι νά φτιάξεις 20 Ρούντολφ μέ σέγα μπαταρίας σαφώς καί θά υπάρχει πρόβλημα,αλλά γιά μικρο-κατασκευές πού τήν θέλω τήν κάνει τήν δουλειά της.

Είναι αλήθεια οτι τώρα τελευταία μου ξεφεύγουν πολλά posts...-bye-
Για να μην υπάρξει καμια περεξήγηση όμως, το εργαλείο είναι κορυφαίο και είμαι σίγουρος οτι θα γεράσεις μαζί του :grinning-smiley-043
Τώρα σχετικά με τα μπαταρίας, πολύ μεγάλη σημασία έχει η δεύτερη μπαταρία και η ταχύτητα φόρτισης. Στα 18 v της Makita πχ είμαι σίγουρος οτι και ολόκληρα ημερόνυχτα να χρειαστεί να τα δουλεύω ασταμάτητα δεν πρόκειται να μου λείψει το ρεύμα, 20" λεπτά διαρκεί η πλήρης φόρτιση μιας 3 Ah μπαταρίας και 40" λεπτά η φόρτιση μιας 4 Ah.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο χρόνος επαναφόρτισης και πολλοί δεν το κοιτάζουν καν όταν αγοράζουν ένα εργαλείο. Αν το ψάξετε λίγο θα δείτε οτι υπάρχουν πανάκριβα εργαλεία μπαταρίας στα 18 v που οι χρόνοι φόρτισης είναι υπερδιπλάσιοι.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δημήτρη καλοδούλευτη η σέγα... Καλές κατασκευές. :ernaehrung004:
Καλά είναι τα εργαλεία μπαταρίας αλλά για κάπου που δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς λόγω έλλειψης ρεύματος και για ψιλοδουλειές, ψιλοξεοέτες δηλαδή.
Δεν ξέρω αν έγραφα αυτό το μήνυμα χθές αν θα έγραφα τα ίδια, σήμερα όμως που απ´ το πρωί δουλεύω σέγα σε 18 χιλιοστών κόντρα πλακέ θαλάσσης δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα γινόταν ά είχα μπαταρίας... Ή μια σέγα της πλάκας που θα έπαιρνε φωτιά στα πρώτα 20 λεπτά.

Φανταζομαι Μπαμπη να εννοεις το θεμα της μπαταριας, γιατι τα 18μμ κοντρα πλακε ειναι αστεια υποθεση και για την 10βολτη μπλε bosch αλλα και για την αντιστοιχη Μακιτα που εχει τα ιδια σχεδον specs.
Ομως αν υπαρχουν 3-4 μπαταριες και ταχυφορτιστης, i see no problem at all. Μπορεις να δουλευεις ανετα ολη μερα. Μιλαμε για επαγγελματικα εργαλεια που μπορουν να παραγουν δεκαδες ρουντολφακια το 8ωρο :))

Το θέμα της μπαταρίας εννοώ και υπολογίζω οτι υπάρχουν δύο.
Αν μιλάμε για 3-4 μπαταρίες τότε έχει χαθεί η μπάλα, θα κοστίζουν μόνο οι μπαταριλες όσο τρία εργαλεία.
Δεκάδες Ρουντολφάκια δεν γίνεται Μιχάλη, είναι 1,15 ύψος τα συγκεκριμένα και θες αρκετή ώρα για το καθένα.

Γράψε λάθος.

Sent from my iPad using Tapatalk

Δημήτρη στον Τζουτζη αναφέρομαι που δεν κατάλαβε την ερώτηση μου φίλε.

Α εντάξει δέν τό κατάλαβα φίλε Κυριάκο -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Είναι αλήθεια οτι τώρα τελευταία μου ξεφεύγουν πολλά posts...-bye-
Για να μην υπάρξει καμια περεξήγηση όμως, το εργαλείο είναι κορυφαίο και είμαι σίγουρος οτι θα γεράσεις μαζί του :grinning-smiley-043
Τώρα σχετικά με τα μπαταρίας, πολύ μεγάλη σημασία έχει η δεύτερη μπαταρία και η ταχύτητα φόρτισης. Στα 18 v της Makita πχ είμαι σίγουρος οτι και ολόκληρα ημερόνυχτα να χρειαστεί να τα δουλεύω ασταμάτητα δεν πρόκειται να μου λείψει το ρεύμα, 20" λεπτά διαρκεί η πλήρης φόρτιση μιας 3 Ah μπαταρίας και 40" λεπτά η φόρτιση μιας 4 Ah.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο χρόνος επαναφόρτισης και πολλοί δεν το κοιτάζουν καν όταν αγοράζουν ένα εργαλείο. Αν το ψάξετε λίγο θα δείτε οτι υπάρχουν πανάκριβα εργαλεία μπαταρίας στα 18 v που οι χρόνοι φόρτισης είναι υπερδιπλάσιοι.

Πολύ σωστός ο Μπάμπης έτσι είναι,μεγάλη σημασία έχει ο χρόνος φόρτισης.Αν και makita - Βosch έχουν κοντινούς χρόνους φόρτισης.Καμμιά παρεξήγηση καί ειδικά από σένα φίλε Μπάμπη,πού έχεις ότι Makita κυκλοφορεί :worshippy:

Μπάμπη αυτό πού είδα είναι η λάμα τής σέγας makita πού είχε μέσα στήν συσκευασία,μιλάμε τί Bosch super-ntouper extra clean cut και ιστορίες,αυτή η λάμα έκοβε καί γρήγορα και πάάάρα πολύ καθαρά,ο Ιάπωνας τό κατέχει τό αντικείμενο πού λέγεται "μεταλλικά δόντια"

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δημήτρη όλοι με σένα ασχολούνται σήμερα τι θα γίνει επιτέλους ; :flipout:

Ζηλιάρη :flipout:
Χτές στό καφενείο τών μαστόρων μέ τίς κρασοκανάτες είχες όμως τά πρωτεία :ernaehrung004:

Τα καλα εργαλεια μπαταριας εχουν εντυπωσιακες επιδοσεις. Aπο το site της bosch:

-The 2.0 Ah battery that comes complete with the tool provides enough capacity to cut up to 20 metres of 18-millimetre-thick MDF boards. Aυτο αναφερεται στο δισκοπριονο της bosch με την μικρη μπαταρια!!
-this cordless jigsaw is exceptionally powerful: it can saw about six meters through 24-millimeter-thick pinewood with one battery charge (2.0 Ah). Αυτο αναφερεται στη σεγα, που αν υπολογιστει στα 18μμ ΚΠ θα ξεπερνα τα 15 μετρα/φορτιση.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Α εντάξει δέν τό κατάλαβα φίλε Κυριάκο -bye-

Μπάμπη αυτό πού είδα είναι η λάμα τής σέγας makita πού είχε μέσα στήν συσκευασία,μιλάμε τί Bosch super-ntouper extra clean cut και ιστορίες,αυτή η λάμα έκοβε καί γρήγορα και πάάάρα πολύ καθαρά,ο Ιάπωνας τό κατέχει τό αντικείμενο πού λέγεται "μεταλλικά δόντια"

Δημήτρη δεν χρησιμοποιώ πολύ σέγα και δεν έχω εντρυφήσει ιδιάιτερα στις λάμες.
Αυτό που μπορώ να σου πώ είναι οτι εκτός απ´ τις μαμίσιες που υπήρχαν στη συσκευασία όλες οι άλλες που αγόρασα ήταν Bosch, κυρίως λόγω διαθεσιμότητας.
Σήμερα δοκίμασα 3 λάμες, αυτές τις φωτογραφίας και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιήσω τη μεσαία της Makita που ήταν μεν πιο αργή απ´ τις άλλες δύο αλλά η καθαρότητα κοπής ήταν πολύ καλύτερη.
Τώρα οι άλλες δύο, μια Makita και μια Bosch, έχουν την ίδια (πολύ γρήγορη) ταχύτητα κοπής μα την Makita να υπερέχει σε καθαρότητα.
Αυτά σαν πολύ γρήγορες διαπιστώσεις και αρκετά πρόχειρες, άρα μάλλον δεν προσφέρονται και για ασφαλή συμπεράσματα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    153.5 KB · Views: 262
Δημητρη δες εδω την διαφορα μεταξυ της speed for wood και της extra clean for wood της bosch, απο τοτε που δοκιμασα λαμες για την δικη μου.

16160428400_3cf03fc0ea_h.jpg

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δημήτρη δεν χρησιμοποιώ πολύ σέγα και δεν έχω εντρυφήσει ιδιάιτερα στις λάμες.
Αυτό που μπορώ να σου πώ είναι οτι εκτός απ´ τις μαμίσιες που υπήρχαν στη συσκευασία όλες οι άλλες που αγόρασα ήταν Bosch, κυρίως λόγω διαθεσιμότητας.
Σήμερα δοκίμασα 3 λάμες, αυτές τις φωτογραφίας και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιήσω τη μεσαία της Makita που ήταν μεν πιο αργή απ´ τις άλλες δύο αλλά η καθαρότητα κοπής ήταν πολύ καλύτερη.
Τώρα οι άλλες δύο, μια Makita και μια Bosch, έχουν την ίδια (πολύ γρήγορη) ταχύτητα κοπής μα την Makita να υπερέχει σε καθαρότητα.
Αυτά σαν πολύ γρήγορες διαπιστώσεις και αρκετά πρόχειρες, άρα μάλλον δεν προσφέρονται και για ασφαλή συμπεράσματα.

Aρα τό συμπέρασμα Μπάμπη τό σίγουρο είναι ότι οι λάμες γιά σέγα makita κάνουν καθαρότερη κοπή από τίς Bosch,καί εγώ έμεινα έκπληκτος,μόλις τό είδα πήρα τηλέφωνο τόν Παναγιώτη καί του παρήγγειλα 1 σετ λάμες Β10 Μakita πού είχε στήν συσκευασία η σέγα.Τώρα είδα καλά ότι καί εσύ τήν Β10 έχεις ,κορυφαία λάμα.

Καλορίζικα Δημητρη!
Σε χαίρομαι γιατί όλες οι αγορές σου είναι μελετημένες!

Σε ευχαριστώ Πάνο,νά σαι καλά,πάντα έτσι άν δέν το "βασανίσω" τό θέμα πολύ καλά δέν προχωράω σέ κάποια αγορά.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Aρα τό συμπέρασμα Μπάμπη τό σίγουρο είναι ότι οι λάμες γιά σέγα makita κάνουν καθαρότερη κοπή από τίς Bosch,καί εγώ έμεινα έκπληκτος,μόλις τό είδα πήρα τηλέφωνο τόν Παναγιώτη καί του παρήγγειλα 1 σετ λάμες Β10 Μakita πού είχε στήν συσκευασία η σέγα.Τώρα είδα καλά ότι καί εσύ τήν Β10 έχεις ,κορυφαία λάμα.

χμμ.. δεν θα εβγαζα αυτο το συμπερασμα ετσι αβασανιστα :))

Εξαρταται ποιες λαμες, με ποσα δοντια και τι ειδους οδοντωση συγκρινεις.

Δημητρη δες εδω την διαφορα μεταξυ της speed for wood και της extra clean for wood της bosch, απο τοτε που δοκιμασα λαμες για την δικη μου.

Καλά δέν τό πιστεύω Μιχάλη,τίς ίδιες λάμες έχουμε τό ξέρω ιδίοις όμμασι τό αποτέλεσμα,τά μεγάλα πνεύματα συναντιούνται χαχαχα
Δοκίμασε μια Μakita B10 καί η Τ 308Β Bosch θά έρθει δεύτερη και καταιδρωμένη σέ καθαρότητα κοπής.

lames10.jpg