Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλοδουλευτο Παναγιωτη το ρουτερ!!

Ευχαριστώ Βασίλη και Μιχάλη.

Βασίλη για τους λόγους που ανάφεραν ο Παύλος και ο Deathlok και δοκιμασμένο από φίλο που το έχει .

νομίζω οτι είμαστε αρκετοί εδώ που έχουμε το B&D και εγώ σκεφτόμουν αυτό η τo Bosch.
Είναι πιο μεγάλο στα χέρια σου απο το bosch και το κοπτικό 1/2 βγάζει επιφάνεια γρήγορα.

Κάποιος ρώτησε και του lidl,επειδή το έχω αν στα βάλω φώτο δίπλα δίπλα θα καταλάβεις τι διαφορές έχουν.

Εγω ψάχνω κάνα καλό πλήρες σετ κοπτικά 1/2 για αγορά και κοιτάω αυτό http://www.ebay.com/itm/232037842919?_trksid=p2050601.m570.l5999&_trkparms=gh1g%3DI232037842919.N36.S1.R1.TR5

αν εχει κανείς καμιά πρόταση,θα βοηθούσε.

αν θέλεις να κόψεις 3-4 μέτρα με το καθένα τότε κάνει. Με 1 ευρώ αγοράζεις λαμακι για προσθήκη και όχι κοπτικο. Για μένα οτιδήποτε κάτω από 3 ευρώ σε σετ και κάτω από 5-6 σκέτο είναι παντελώς άχρηστο. Άλλωστε δεν πρόκειται να δουλέψεις 80 τύπους που είναι κατά 80% όμοια. Δώσε 80 ευρώ και πάρε 10-15 αυτόνομα κομμάτια που πραγματικά χρειαζεσαι

Δυστυχώς ίσως και τα 80 ευρώ να είναι λίγα για 15 αξιόπιστα κοπτικά.
Η δύναμη που δέχεται το ρουτερ είναι στον άξονα του κοπτικου, οπότε σκεφτείτε τι είναι καλύτερο? 6, 8, η 12 χιλιοστα?
Επίσης επειδή τα περισσότερα επαγγελματικά βγαίνουν σε δωδεκαρι οι επιλογές εκεί είναι ατελείωτες.

νομίζω οτι είμαστε αρκετοί εδώ που έχουμε το B&D και εγώ σκεφτόμουν αυτό η τo Bosch.
Είναι πιο μεγάλο στα χέρια σου απο το bosch και το κοπτικό 1/2 βγάζει επιφάνεια γρήγορα.

Κάποιος ρώτησε και του lidl,επειδή το έχω αν στα βάλω φώτο δίπλα δίπλα θα καταλάβεις τι διαφορές έχουν.

Εγω ψάχνω κάνα καλό πλήρες σετ κοπτικά 1/2 για αγορά και κοιτάω αυτό http://www.ebay.com/itm/23203784291...99&_trkparms=gh1g=I232037842919.N36.S1.R1.TR5

αν εχει κανείς καμιά πρόταση,θα βοηθούσε.

Φίλος μου παίρνει και χρησιμοποιεί κοπτικά YONIKO και είναι πολύ ευχαριστημένος. Αγοράζεις ακριβώς το κοπτικό που χρειάζεσαι. Δες εδώ και εδώ.
Δεν ξέρω βέβαια τι διαφορά έχουν από τα άλλα κίτρινα που κυκλοφορούν στα κινεζο site και δεν έχουν την φίρμα τυπωμένη αν και πιστεύω πως είναι φασόν και τα ίδια. Εμπειρία κανείς;

https://www.youtube.com/watch?v=AU3C8FcOdWw

Δυστυχώς ίσως και τα 80 ευρώ να είναι λίγα για 15 αξιόπιστα κοπτικά.
Η δύναμη που δέχεται το ρουτερ είναι στον άξονα του κοπτικου, οπότε σκεφτείτε τι είναι καλύτερο? 6, 8, η 12 χιλιοστα?
Επίσης επειδή τα περισσότερα επαγγελματικά βγαίνουν σε δωδεκαρι οι επιλογές εκεί είναι ατελείωτες.

Aν σκεφτεται το σετ των 80 με 80 ευρω, τι να του προτείνω?
Επειδη εχω δουλεψει και φτηνα και ακριβουτσικα, η πραγματικη διαφορα τους ειναι στα σκληρα ξυλα.
Π.χ. παω να ρουταρω με κοπτικο των 10 ευρω αρκετα χρησιμοποιημενο σε οξια και αν κανω το λαθος και το πιεσω λιγο παραπανω, αρπαζει το ξυλο και πεταει κομματια αντι να κοβει. Με μικρο πασο κατω απο 1mm ψιλοπαει καλα.
Το ιδιο κοπτικο αυτες τις μερες εχει ρουταρει 30μετρα mdf χωρις κανενα προβλημα και με πασο οσο αντεχει το εργαλειο.
Αρα αν δουλεψει μαλακα ξυλα και mdf με τα φτηνα θα μεινει ικανοποιημενος. Στα σκληρα ξυλα ομως αρπαζει και τρεμει τοσο πολυ το φτηνο που φοβασαι να το ακουμπησεις πανω. Για τραπεζι ειδικαι και μικρα κομματια που δεν εχουν βαρος, τα φτηνα κοπτικα ειναι πολυ επικινδυνα και πρεπει με την βοηθεια του φραχτη (και οχι με το ρουλεμαν του κοπτικου) να περιοριζεις σε δεκατα το πασο κοπης.

Γενικα το ρουτερ ειναι εργαλειο που πρεπει παντα να το δουλευεις με συνεση και προσοχη, γιατι σε μερικες εργασιες σου δινει απολυτη αισθηση ασφαλειας και λες τι ωραια τι καλα, και σε αλλες φερεται εντελως αποτομα και γινεται επικινδυνο.

Παρα πολυ σωστά τα γράφεις.
Μακρυά από τέτοια σετ των δεκαδων κοπτικων με ελάχιστα χρήματα.
Απλά αναφέρω την θλίψη μου που για να πάρεις μερικά καλά κοπτικά θα δώσεις ακόμη και πάνω από 20 ευρώ το κομμάτι.
Το ρουτερ κύριοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εργαλείο.
30.000 στροφές σε ένα κοπτικο είναι εξωφρενικό νούμερο.
Σε φίλο έσπασε και καρφωθηκε στο ταβάνι.
Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Και μια σημερινή παραλαβή που με άφησε άφωνο για τις δυνατότητες του τόσο μικρού φακού!!!
BLF.
DSC_3720.jpg

Επειδη εχω δουλεψει και φτηνα και ακριβουτσικα, η πραγματικη διαφορα τους ειναι στα σκληρα ξυλα.
Π.χ. παω να ρουταρω με κοπτικο των 10 ευρω αρκετα χρησιμοποιημενο σε οξια και αν κανω το λαθος και το πιεσω λιγο παραπανω, αρπαζει το ξυλο και πεταει κομματια αντι να κοβει. Με μικρο πασο κατω απο 1mm ψιλοπαει καλα.
Το ιδιο κοπτικο αυτες τις μερες εχει ρουταρει 30μετρα mdf χωρις κανενα προβλημα και με πασο οσο αντεχει το εργαλειο.
Αρα αν δουλεψει μαλακα ξυλα και mdf με τα φτηνα θα μεινει ικανοποιημενος. Στα σκληρα ξυλα ομως αρπαζει και τρεμει τοσο πολυ το φτηνο που φοβασαι να το ακουμπησεις πανω. Για τραπεζι ειδικαι και μικρα κομματια που δεν εχουν βαρος, τα φτηνα κοπτικα ειναι πολυ επικινδυνα και πρεπει με την βοηθεια του φραχτη (και οχι με το ρουλεμαν του κοπτικου) να περιοριζεις σε δεκατα το πασο κοπης.

Γενικα το ρουτερ ειναι εργαλειο που πρεπει παντα να το δουλευεις με συνεση και προσοχη, γιατι σε μερικες εργασιες σου δινει απολυτη αισθηση ασφαλειας και λες τι ωραια τι καλα, και σε αλλες φερεται εντελως αποτομα και γινεται επικινδυνο.

Σε αυτό να επισημάνω πώς ο φίλος δουλεύει μελαμίνη. Οπότε συμπεραίνοντας, για μαλακά ξύλα κάνουν και τα φτηνά κοπτικά. Αν δουλεύεις σκληρά ξύλα θέλεις καλό, ακριβό κοπτικό.

Με γεια Κυριάκο.

Φίλος μου παίρνει και χρησιμοποιεί κοπτικά YONIKO και είναι πολύ ευχαριστημένος. Αγοράζεις ακριβώς το κοπτικό που χρειάζεσαι. Δες εδώ και εδώ.
Δεν ξέρω βέβαια τι διαφορά έχουν από τα άλλα κίτρινα που κυκλοφορούν στα κινεζο site και δεν έχουν την φίρμα τυπωμένη αν και πιστεύω πως είναι φασόν και τα ίδια. Εμπειρία κανείς;

κι εγώ αυτά θέλω να πάρω παναγιώτη αλλά από αμέρικα έχουν ακριβά μεταφορικά. από το αγγλικό amazon είναι κάπως πιο προσιτά στην τιμή. για τα κινέζικα τα κίτρινα χωρίς όνομα κάνε μια δοκιμή σε κανένα φθηνό μπορεί να βγει καλό, αν και δεν νομίζω. στα σκληρά ξύλα θέλει καλό κοπτικό.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πολύ όμορφο το φακουδάκι σου Κυριάκο καλορίζικο, 18650 παίρνει ;

Ναι Γιωργο 18650.
Τον δοκιμασα το βραδακι.
Εχει 6 η 7 modes απο απλο φωτισμου ενος κεριου εως και φως που βαζει κατω προβολεα αυτοκινητου!!!!
Το μονο που ισως ηθελα ειναι λιγοτερες σκαλες επειδη για να βρω την μεγιστη ξαναρχιζω απο την αρχη.
Σιγουρα θα παρω ακομη εναν!!!

Να πάρεις γιατί σίγουρα κάπου θα χρειαστούν. Κοσμήματα είναι μερικοί από δαύτους, εγώ έχω 8 (ας όψεται ο Χιώτης) και ο καθένας έχει την δικιά του αξία και ομορφιά, άσχετα αν κάνουν όλοι την ίδια (σχεδόν) δουλειά.

Καλορίζικος Κυριάκο
Σημερινή αγορά γιά νά πάει καλά ο μήνας,ο Μιχάλης (χιώτης) φταίει γιά όλα :flipout:
Γωνιακός τροχός Βosch 10,8 volt solo,σύν ένας διαμαντοδίσκος

Δοκιμή σέ βίδα Μ8 τήν κόβει σέ 10 second περίπου

troxos14.jpg

troxos15.jpg

Καλημέρα jks13
Είσαι επαγγελματίας Ξυλουργός ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παρα πολυ σωστά τα γράφεις.
Μακρυά από τέτοια σετ των δεκαδων κοπτικων με ελάχιστα χρήματα.
Απλά αναφέρω την θλίψη μου που για να πάρεις μερικά καλά κοπτικά θα δώσεις ακόμη και πάνω από 20 ευρώ το κομμάτι.
Το ρουτερ κύριοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εργαλείο.
30.000 στροφές σε ένα κοπτικο είναι εξωφρενικό νούμερο.
Σε φίλο έσπασε και καρφωθηκε στο ταβάνι.
Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Και μια σημερινή παραλαβή που με άφησε άφωνο για τις δυνατότητες του τόσο μικρού φακού!!!

Καλοφώτιστος να είναι.

Εκλεκτα εργαλεια και φακουδακια βλεπω συναδελφοι!!
Κυριακο αυτο που πηρες φοραει λεντακι εντελως τελευταιας τεχνολογιας. Και ισχυρο σε φωτισμο και τρωει λιγοτερη μπαταρια (energy efficient).
Δημητρη, mini τροχουδακι gadget KAI brushless!!

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλημέρα jks13
Είσαι επαγγελματίας Ξυλουργός ?

Δεν ειμαι επαγγελματιας οχι.
Ειμαι μηχανολογος μηχανικος και δουλευα 16 χρονια σε μεγαλη βιομηχανια κατασκευης ανεμογγενητριων και γερανων λιμανιων. Ροκας - Iberdrola αν εχεις ακουστα. Απλα στις hobby κατασκευες ασχολουμαι αποκλειστικα με ξυλο εδω και πολλα χρονια (και καθολου σιδερο.). Εχω φτιαξει δηλαδη καμποσες ολοκληρες ντουλαπες, κουζινα, τραπεζια, διακοσμητικο πασο για τζακι, συρταριερες αλλα και πιο μικρες κατασκευες ολα για προσωπικη χρηση στα 3-4 σπιτια που εχουμε σαν οικογενεια(εγω και γονεις, οχι και τα 4 δικα μου, χαχαχα). Βοηθαει αρκετα οτι δουλευω 2D και 3D σχεδιαστικα, και ολα τα υπολογιζω και κοβω στο χιλιοστο που ειναι κουσουρι απο τις μεταλλικες κατασκευες στη δουλεια.

Παραλαβη χτεσινη απο τον Δημητρη ( thanks alot man!!).
Βαλιτσακι καταπληκτικο Makita με το 10βολτο κρουστικο δραπανοκατσαβιδο, φορτιστη και μπαταριες.

Επειδη την σεγα την κρατησε ο Δημητρης, τα κενα συμπληρωθηκαν επιτυχως απο ενα παλμικο κατσαβιδακι, ενα φακο και το μικρο ραδιακι της Μακιτα.
Το σετ τωρα ειναι υπερπληρες :)

30578760602_fcdc5879e8_b.jpg

Βαλιτσακι αρχοντικο!!
30578756542_050a2f5182_c.jpg

Ευχαριστώ Μιχάλη,τό τροχάκι αξίζει όντως,καί μάλιστα ολόφρεσκο μέ ημερομηνία παραγωγής 8/2016
Επίσης καλοδούλευτα όλα,βλέπω τά ταίριαξες πολύ καλά υπέρ τού δέοντος όλα μέσα στήν βαλίτσα,ακόμα καί τό ραδιοφωνάκι.:a0210:

To ραδιοφωνακι ειναι απιστευτα μικρο Δημητρη, το ειδες. Ολα θα τα παρουσιασω με λεπτομεριες εν καιρω στο νημα με τα εργαλεια μπαταριας.

30607563651_313ce4af4d_c.jpg