Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παχύμετρο είναι αλλά δεν μετράει το πάχος ενός αντικειμένου, μετράει επιφάνειες.

Μικρομετρο λεγεται τεχνικα γιατι μετραει εκατοστα του χιλιοστου. Γραφτη το λενε τα μαστορια.
Με αυτο μπορεις να φερεις τον δισκο παραλληλο στις ραγες (mitre) του πριονιου, και μετα τον φραχτη στον δισκο.
Aυτο που κανουν πολλοι λαθος σε αυτη την διαδικασια ειναι να μην βαζουν το ιδιο δοντι στο μετρημα.
Δηλαδη πρεπει να σημαδεψεις ενα δοντι μπροστα και να μετρησεις με τον γραφτη την αποσταση απο τον φραχτη. Μετα γυριζεις τον δισκο να παει το δοντι στο πισω μερος και μετρας αποσταση παλι. Αν τις φερεις ιδιες τοτε εχεις παραλληλια.

Μπάμπη από που το πήρες το μικρόμετρο ? Σκέφτομαι να πάρω και εγώ ένα .

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπάμπη από που το πήρες το μικρόμετρο ? Σκέφτομαι να πάρω και εγώ ένα .

Βαγγέλη ψάξε εδώ για ποικιλία και διάλεξε.
Εγώ το πήρα από Γεραλίδη λόγω ειδικών συνθηκών. Μαζί πήρα και μαγνητική βάση. Αυτές είναι φτηνές όμως.
Και για το μικρόμετρο δεν υπάρχει λόγις να δώσεις πάνω από 30-40 .

071576203.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μικρομετρο λεγεται τεχνικα γιατι μετραει εκατοστα του χιλιοστου. Γραφτη το λενε τα μαστορια.

Αν ζητήσεις μικρόμετρο δεν θα σου δώσουν αυτό πάντως. Όπως λες κι εσύ, τα μαστόρια το λένε ρολόΪ γράφτη γιατί πιο παλιά που δεν είχαν τη σημερινή μορφή μετράγανε ξαι γράφανε, μετράγανε και γράφανε.
Κι έχει πάρα πολλές χρήσεις βέβαια, το χρησιμοποιούν πολύ οι τορναδόροι όπως κι αυτοί που ζυγίζουν στρόφαλους. Κάτι παρόμοιο υπάρχει και για κεντράρισμα.
Η ακρίβεια έχει να κάνει με την τιμή. Άλλη τιμή το 0,01 κι αλλη τιμή το 0,001.

Σήμερα παρέλαβα το Raspberry Pi 3 μου από το eshop. Προσεχώς θα δείτε τρελή κατασκευή.

Νίκο ενδιαφέρομαι τα μέγιστα.
Αλλο αγαπητό μέλος με ψήνει για προμήθεια του Πι 3 και ειναι γνωστό οτι είμαι αδύναμος χαρακτήρας.
Σε κανω follow
Συνέφερε απο eshop ?
Έξω κανει γύρω στα 30 ή 40 με τροφοδοτικό και κουτί.

Sent from my iPad using Tapatalk

Αφού έχω ενθουσιαστεί με τη μικρή σέγα, πήγα σήμερα μία βόλτα από τον Διλμα και πήρα μία 12αδα έξτρα λάμες και ένα σετακι ψιλές λίμες για να χώνονται στα μικρά κενά που θα κόβω.
Μετά πέρασα και από Κορδόση και πήρα και δύο πινελάκια για να χωράνε εκεί μέσα που θα έχω λιμάρει. :-P

IMG_20161208_220010586.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αφού έχω ενθουσιαστεί με τη μικρή σέγα, πήγα σήμερα μία βόλτα από τον Διλμα και πήρα μία 12αδα έξτρα λάμες και ένα σετακι ψιλές λίμες για να χώνονται στα μικρά κενά που θα κόβω.
Μετά πέρασα και από Κορδόση και πήρα και δύο πινελάκια για να χωράνε εκεί μέσα που θα έχω λιμάρει. :-P

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μεγειες
Του δηλμα τις έχω πάρει και εγώ. Καλές είναι αλλά σαν τις proxxon δεν είναι.
Έχω παρατηρήσει ότι του δηλμα είναι λιγότερο κοφτερές

Δεν υπαρχουν κοφτερες σαν τις proxxon.
Πηρα τις πολυδιαφημισμενες Olson και δεν μου ελεγαν τιποτα μπροστα στις proxxon.

Καλοριζικα τα αναλωσιμα Κωστα!!

Θα σε βοηθουσε πολυ ενα σετ απο τα μικρα λιμακια μεταλλου, needle files λεγονται.

Με παροτρυνε ο Διλμας να δοκιμασω αυτες τις λαμες, μου ειπε οτι πολλοι πελατες του τις προτιμανε. Εχουν αναμεσα στα δοντια τους εναλλαξ ενα μικρο και ενα μεγαλο διακενο, ενω οι προξξον εχουν σε ολα τα δοντια το ιδιο μικρο διακενο. Ειπα να τις παρω για δοκιμη.
Τα λιμακια Μιχαλη, αυτο ακριβως ειναι, needle files γραφει πανω στη θηκη τους αλλα δε φαινεται καλα στη φωτογραφια.
Εβλεπα και τα αλλα προξον που ειχε εκει και πολυ τα λιγουρευομουν... :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν κάποιος δεθεί με ένα εργαλείο και το αγαπήσει κάνει θαύματα.
Καλές και πολλές δημιουργίες Κώστα. Θα περιμένουμε να τις δούμε και να τις θαυμάσουμε.

Με παροτρυνε ο Διλμας να δοκιμασω αυτες τις λαμες, μου ειπε οτι πολλοι πελατες του τις προτιμανε. Εχουν αναμεσα στα δοντια τους εναλλαξ ενα μικρο και ενα μεγαλο διακενο, ενω οι προξξον εχουν σε ολα τα δοντια το ιδιο μικρο διακενο. Ειπα να τις παρω για δοκιμη.
Τα λιμακια Μιχαλη, αυτο ακριβως ειναι, needle files γραφει πανω στη θηκη τους αλλα δε φαινεται καλα στη φωτογραφια.
Εβλεπα και τα αλλα προξον που ειχε εκει και πολυ τα λιγουρευομουν... :-P

Είναι οι λεγόμενες skip tooth blades.
Άσχετο, σε ποια περιοχή εισαι;

Είναι οι λεγόμενες skip tooth blades.
Άσχετο, σε ποια περιοχή εισαι;
Καλημερα.
Κεντρο, κοντα στο Μοναστηρακι.

Παραλαβη Dremel mm40 απο μελος της κοινοτητας μας απο οτι αποδειχθηκε τελικά...

Παρεληφθει απο συναδελφους ελεγχθηκε καθαριστηκε και με περιμενει στο γραφειο για να το παραλλαβω και επισημα σημερα αργα στα χερια μου που θα ειμαι στο γραφειο...
Diabolic ευχαριστω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ελπιζω μεσα στο ΣΚ να μπορεσω να κανω ενα συγκρητικο με το αντιστοιχο Parkside που εχω...και το οποιο θα μπει αγγελια...

Καλοδοκίμαστα κ Καλοδούλευτα όλα σε όλους.

Κ εγώ παρέλαβα μερικά κοκοψίνια σήμερα. Τα περισσότερα από το Τεχνικό Πολυκατάστημα John Art της Θεσσαλονίκης.