Tι παραλάβαμε σήμερα..

Θοδωρη, εαν η μπαταρια στο 10βολτο ειναι 3-4 χρονων και πολυζορισμενη, οπως αναφερει ο ανθρωπος που εχει το δραπανακι 'for a few years' δεν μπορεις να την συγκρινεις με μια φρεσκια μπαταρια που τα στοιχεια της ειναι καινουρια. Ισως η μικρη μπαταρια ειναι προς το τελος της εαν η χρηση της ηταν εντονη, με πολλες φορτισεις τον μηνα. Iσως το μοτερ του καινουριου εργαλειου σε σχεση με το εργαλειο 3-4 χρονων να κανει διαφορα. Για μενα το συγκεκριμενο τεστ δεν μου λεει τιποτα.

Ομως ο καθενας εχει το δικαιωμα της γνωμης του :))

με βάση τη θεωρία το Ah μας δείχνει πόση ενέργεια έχει μία μπαταρία άρα και μόνο με αυτό θα κάναμε σύγκριση

νομίζω όμως ότι ένα 18v 1.2Ah θα βίδωνε πολύ περισσότερες βίδες απο ένα 12v 1.2Ah
(για να το απλοποιήσω βλ. λάμες/αλυσίδες κλπ)

βρήκα και βιντεάκι!
https://www.youtube.com/watch?v=67-OjTcUXQU

Παίδες, επιτρέψτε μου κι εμένα να πω τη γνώμη μου!.

Έστω 18βολτη μπαταρία 4Ah!
Έστω 10,8βολτη μπαταρία 4Ah!

Βάσει θεωρίας
18V x 4Ah = 72Wh
και
10,8V x 4Ah = 43,2Wh

Άρα η μπαταρία με το μεγαλύτερο βολτάζ έχει εκ των πραγμάτων περισσότερη ενέργεια να δώσει!
Αν τώρα τα μοτέρ (στη εν κενώ λειτουργία) απαιτούν διαφορετικά ποσά ενέργειας, τότε, ναί, θα δουλέψουν ίδιο χρόνο. Νομίζω ότι στη πράξη με καινούριες μπαταρίες και ίδια (τεχνολογία) εργαλεία, μπορεί να βγεί ένα συμπέρασμα.

Παίδες, επιτρέψτε μου κι εμένα να πω τη γνώμη μου!.

Έστω 18βολτη μπαταρία 4Ah!
Έστω 10,8βολτη μπαταρία 4Ah!

Βάσει θεωρίας
18V x 4Ah = 72Wh
και
10,8V x 4Ah = 43,2Wh

Άρα η μπαταρία με το μεγαλύτερο βολτάζ έχει εκ των πραγμάτων περισσότερη ενέργεια να δώσει!
Αν τώρα τα μοτέρ (στη εν κενώ λειτουργία) απαιτούν διαφορετικά ποσά ενέργειας, τότε, ναί, θα δουλέψουν ίδιο χρόνο. Νομίζω ότι στη πράξη με καινούριες μπαταρίες και ίδια (τεχνολογία) εργαλεία, μπορεί να βγεί ένα συμπέρασμα.

Δεν παει ακριβως ετσι....
τα 72 και 43 w λες πιο πανω αντικατοπτριζουν την διαφορα μεγιστης αποδοσης εργου και αρα ροπης που θεωρητικα εχουν τα 2 εργαλεια με βαση τα 4Αh μπαταρια.

Το εργο δεν το δινει το εργαλειο οπως θελει αλλα το "τραβαει" η χρηση που κανεις. Δεν εχεις σταθερα A κατα την λειτουργια αλλα μεταβαλλομενα αναλογα με το ζορι που τραβαει το εργαλειο.

Για να βιδωσεις ας πουμε μια βιδα στα 20Nm μπορει να θελεις 80W.
To 18v θα δουλεψει στα 100/18 = 4.44Α
Το 10.8V θα δουλεψει στα 100/11 = 7,2Α

Το εργο που θα ΑΠΟΔΟΘΕΙ στο βιδωμα θα ειναι το ιδιο, αλλα το εργο που θα εχει ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ θα ειναι περισσοτερο (οχι πολυ ομως) στο 10.8 εργαλειο για 2 λογους.

1. Η μπαταρια που δινει 7.2A με ονομαστικη τα 4 θα ζεσταθει περισσοτερο και αρα εχει θερμικες απωλειες.
2. Τα 7.2Α στην καλωδιωση του μοτερ δινουν και αυτα περισσοτερες θερμικες απωλειες αν υποθεσουμε την ιδια διατομη χαλκου.

Η αποψη μου ειναι λοιπον πως το 10.8 εχει οντως μικροτερη αποδοση με την ιδια μπαταρια. Και αυτο γινεται πιο αισθητο οταν θα δουλεψει στο οριο της δυναμης του σε ροπη, εκει που αντιστοιχα το 18V θα βρισκεται σε μεσαια ζορια.

Δεν παει ακριβως ετσι....
τα 72 και 43 w λες πιο πανω αντικατοπτριζουν την διαφορα μεγιστης αποδοσης εργου και αρα ροπης που θεωρητικα εχουν τα 2 εργαλεια με βαση τα 4Αh μπαταρια.

Το εργο δεν το δινει το εργαλειο οπως θελει αλλα το "τραβαει" η χρηση που κανεις. Δεν εχεις σταθερα A κατα την λειτουργια αλλα μεταβαλλομενα αναλογα με το ζορι που τραβαει το εργαλειο.

Για να βιδωσεις ας πουμε μια βιδα στα 20Nm μπορει να θελεις 80W.
To 18v θα δουλεψει στα 100/18 = 4.44Α
Το 10.8V θα δουλεψει στα 100/11 = 7,2Α

Το εργο που θα ΑΠΟΔΟΘΕΙ στο βιδωμα θα ειναι το ιδιο, αλλα το εργο που θα εχει ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ θα ειναι περισσοτερο (οχι πολυ ομως) στο 10.8 εργαλειο για 2 λογους.

1. Η μπαταρια που δινει 7.2A με ονομαστικη τα 4 θα ζεσταθει περισσοτερο και αρα εχει θερμικες απωλειες.
2. Τα 7.2Α στην καλωδιωση του μοτερ δινουν και αυτα περισσοτερες θερμικες απωλειες αν υποθεσουμε την ιδια διατομη χαλκου.

Η αποψη μου ειναι λοιπον πως το 10.8 εχει οντως μικροτερη αποδοση με την ιδια μπαταρια. Και αυτο γινεται πιο αισθητο οταν θα δουλεψει στο οριο της δυναμης του σε ροπη, εκει που αντιστοιχα το 18V θα βρισκεται σε μεσαια ζορια.

Άνα γεια σου!

Στο τεστ του βιντεο γινεται μια επιπλεον ανιση συγκριση -το μικρο δραπανο φαινεται οτι χρησιμοποιειται στο οριο του- που ζοριζει προφανως περισσοτερο το 10βολτο παρα το 18βολτο.

Ο Γιαννης σωστα εξηγει γιατι κατω απο αυτες τις συνθηκες το 18βολτο φαινεται οτι παραγει περισσοτερο εργο.

Νικο σε τι ακριβως συμφωνεις?

Στο τεστ του βιντεο γινεται μια επιπλεον ανιση συγκριση -το μικρο δραπανο φαινεται οτι χρησιμοποιειται στο οριο του- που ζοριζει προφανως περισσοτερο το 10βολτο παρα το 18βολτο.

Ο Γιαννης σωστα εξηγει γιατι κατω απο αυτες τις συνθηκες το 18βολτο φαινεται οτι παραγει περισσοτερο εργο.

Χιώτη εσύ μιλάς για ρελαντί λειτουργία χωρίς φορτίο ενώ εμείς σε ένα ρεαλιστικό σενάριο που είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει.
Ναί με βάση τη θεωρία για τις μπαταρίες έχεις δίκιο, αλλά στην πράξη είναι διαφορετικά τα πράγματα και αυτό λένε και τα λινκς που έβαλα.

more power, lower run time κλπ κλπ
Αφού υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση νομίζω το καλύψαμε πλήρως!

Βρήκα και αυτό
Discharging: Example: Battery AH X Battery Volt / Applied load. Say, 100 AH X 12V/ 100 Watts = 12 hrs (with 40% loss at the max = 12 x 40 /100 = 4.8 hrs) For sure, the backup will lasts up to 4.8 hrs.

https://electronics.stackexchange.c...e-time-of-charging-and-discharging-of-battery

Σε αυτά που λεέι ο Γιάννης!
Το ρεαλιστικό σενάριο έχει σημασία και όχι το θεωρητικό που δεν πρόκειται κανένας επαγγελματίας να το κάνει.

Ρεαλιστικο σεναριο στο τεστ συναδελφοι ειναι τα δυο εργαλεια να δουλευουν στο οριο τους, οχι το ενα στο οριο και το αλλο στη μεση.
Ειτε και τα δυο εργαλεια στο μεσο φορτιο τους. Το δεκαβολτο πχ σε διατρηση 5-6μμ και το 18βολτο στα 8 η στα 10μμ.

Στην πραξη δεν αγοραζει καποιος 18βολτο για να κανει 5 τρυπες των 8μμ παραπανω απο οτι ενα δεκαβολτο.
Το τεστ του κυριου μπαζει απο 10 μεριες, δεν χρησιμοποιουνται ιδια μετρα και σταθμα.

Απο αυτό δε ξεκινήσαμε?

Δημητρη μια 36βολτη μπαταρια των 4μαω δεν θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια απο μια 10βολτη της αντιστοιχης χωρητικοτητας.

ναι αλλά αν κόβουμε και με τα δύο αλυσοπρίονα τα ίδια ξύλα τα περισσότερα volt δε θα δώσουν περισσότερη αυτονομία αφού θα κουράζεται λιγότερο?

Το παρακάτω είναι άλλο θέμα που απο την εισαγωγή που κάνεις δε νομίζω να διαφωνεί κανείς μαζί σου!

Ρεαλιστικο σεναριο στο τεστ συναδελφοι ειναι τα δυο εργαλεια να δουλευουν στο οριο τους, οχι το ενα στο οριο και το αλλο στη μεση.
Ειτε και τα δυο εργαλεια στο μεσο φορτιο τους. Το δεκαβολτο πχ σε διατρηση 5-6μμ και το 18βολτο στα 8 η στα 10μμ.

Στην πραξη δεν αγοραζει καποιος 18βολτο για να κανει 5 τρυπες των 8μμ παραπανω απο οτι ενα δεκαβολτο.
Το τεστ του κυριου μπαζει απο 10 μεριες, δεν χρησιμοποιουνται ιδια μετρα και σταθμα.

Ναι απο αυτο ξεκινησαμε και επαναλαμβανω οτι η διαρκεια της μπαταριας εχει να κανει με την χωρητικοτητα της και οχι με το βολταζ.

Εαν τωρα εσενα Θοδωρη σε καλυπτει το τεστακι που εκανε ο κυριος, oπως το εκανε, εχει καλως :))

Ναι απο αυτο ξεκινησαμε και επαναλαμβανω οτι η διαρκεια της μπαταριας εχει να κανει με την χωρητικοτητα της και οχι με το βολταζ.

Εαν τωρα εσενα Θοδωρη σε καλυπτει το τεστακι που εκανε ο κυριος, oπως το εκανε, εχει καλως :))

Εμένα με καλύπτει ότι για μία συγκεκριμένη δουλειά με τα ίδια ΑΗ μπαταρίας τα περισσότερα volt θα βγάλουν περισσότερη δουλειά εκτός όλων των άλλων.
Δεν κάνω διατριβή στο θέμα. Απλά είναι ένα έξτρα κριτήριο επιλογής εργαλείου που καλό είναι που το ξεκαθαρίσαμε.

Δυστυχως εμενα δεν με πειθει το γεγονος οτι ενα ολοκαινουριο 18βολτο δραπανο με ολοκαινουρια μπαταρια εκανε 5 τρυπες παραπανω δουλευοντας κατω απο το οριο του απο ενα δεκαβολτο καποιων χρονων με μια μπαταρια ταλαιπωρημενη, δουλευοντας στο οριο του.

Σιγουρα ομως αυτο το βιντεο μπορει να επηρρεασει αρκετους που ισως δεν κατανοουν οτι ειναι βασισμενο σε λανθασμενες παραμετρους.

Ετσι για να ελαφρυνουμε λιγο και για να επιστρεψει το νημα στα ισα του ... σημερα παρελαβα (ανανεωση) ΤΟ εργαλειο.
Προκειται για την prepaid καρτα με την οποια πραγματοποιω τις ιντερνετικες μου αγορες. Εγγυηση μπορω να πω, και προσφέρει μεγαλη ασφαλεια. Την χρησιμοποιω τα τελευταια 10 χρονια αν θυμαμαι καλα. Οταν η τραπεζα Κυπρου εβγαλε την πρωτη prepaid της αγορας, ετρεξα και την πηρα, μετα τα γνωστα ... η Κυπρου «εξαγοραστηκε» από την Πειραιως. Εχει 1% επι του ποσου επαναφορτισης.
Δεν χρησιμοποιω paypal γιατι σε περιπτωση επιστροφης χρηματων απο τον πωλητη, παλι σου κρατανε λεφτα!

Attachments

• κ 1.jpg
    κ 1.jpg
    45.4 KB · Views: 218
Σου κρατανε λεφτα μονο αν στα γυρισου απο το paypal ξανα στο λογαριασμο σου. Αν τα κρατησεις στο paypal δεν υπαρχει καμμια χρεωση

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Oντως στις prepaid η χασουρα περιοριζεται στα λεφτα που την φορτωνεις. Δεν ειναι πιο ασφαλεις απο τις κανονικες credit cards. To paypal ειναι πιο ασφαλης τροπος πληρωμης βεβαια.

Εμενα μου ηρθε ενα μηνυμα απο τον courier του αμαζον oτι το δεμα μου θα ειναι στο ταχυδρομειο της περιοχης μου αλλα στο ταχυδρομειο μου ειπαν οτι ειναι ακομα στα κεντρικα..
Και βιαζομαι να δοκιμασω το νεο 18v Ryobi κρουστικο brushless, εχω ντουλαπια να στερεωσω στον τοιχο και περιμενω το νεο παιχνιδακι :))

Χιωτης, παραγγελνεις απο ευρωπαικα αμαζον μονο η και αμερικης; Γιατι η διαφορα τιμης και μεταφορικων ειναι χαωδης

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σημερινή παραλαβή μαύρων κορδελων από troxeioshop.gr

upload picture

Μας έτυχε και μία στραβή αναφορικά με το μήκος (κόψανε στα 2.4 αντί για 2240) που τους είπα και μου είπαν να τις στείλω πίσω με δική τους χρέωση μεταφορικών.
Μέσα σε μία μέρα είχα σωστά κομμένες κορδέλες, και επειδή πλήρωσα ένα πεντάευρο στην επιστροφή με το κτελ (δεν υποστηρίζουν πληρωμή από τον παραλήπτη) μου δώσανε και μία 10άρα στα ίδια μέτρα ίδιας ποιότητας!

Εξαιρετικοί!!!

Δυστυχως εμενα δεν με πειθει το γεγονος οτι ενα ολοκαινουριο 18βολτο δραπανο με ολοκαινουρια μπαταρια εκανε 5 τρυπες παραπανω δουλευοντας κατω απο το οριο του απο ενα δεκαβολτο καποιων χρονων με μια μπαταρια ταλαιπωρημενη, δουλευοντας στο οριο του.

Σιγουρα ομως αυτο το βιντεο μπορει να επηρρεασει αρκετους που ισως δεν κατανοουν οτι ειναι βασισμενο σε λανθασμενες παραμετρους.

Με κάνεις να υπερασπίζομαι ένα τυχαίο βίντεο που βρήκα!

Απο τα comments....

It would be interesting to see the comparison with a brand new version of the 12V system to account for battery wear and motor wear on your 'used' 12V drill.
Απάντηση 2
WoodWorkWeb
WoodWorkWebΠριν από 1 χρόνο
+Jamie Reader Good point Jamie, something I should have noted, the battery in the 12V was from my newest tool which had maybe 3 or 4 charges on it. I know this because it looks a bit different than my other batteries, so it was a pretty up-to-date battery although not brand new. Thanks for the comment .. very good point, and I still wonder about the battery wear and if I had use one of my oldest batteries what that would have done ... hmmm ... no

13 τρύπες παραπάνω
και τα δύο με καινούργιες μπαταρίες

Επίσης είπαμε ότι για συγκεκριμένο φορτίο στα λιγότερα volt έχουμε περισσότερα Α να τραβιούνται με ότι συνεπάγεται για όλο το σύστημα (μοτέρ, μπαταρίες, κύκλωμα κλπ).

Τέλος, το 12ν αν βρήκα το σωστό στα γρήγορα είναι μέσα στα όρια του
σελίδα 4
https://documents.milwaukeetool.com/58-14-2407d4.pdf

Αλλά χωρίς κάποιο στοιχείο να με πείσεις επιμένεις!
Δεν είμαι αντίθετος με αυτό που λές. Απόδειξη ψάχνω!