Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μανελα σκισιματος ειναι αυτη, αλλα για ξυλο;

Κόβεις το κομμάτι στο τέλος της κατεργασίας του πάνω στον τόρνο όταν έχεις ή θέλεις να έχεις πολύ στενό άνοιγμα.

Καλές κατασκευές Δημήτρη.

Last edited by a moderator:
Μια πέτρα ακόνισματος νερού με 2 κοκκωσεις. 400 και 1000.για τα μαχαίρια της κουζίνας.
594bb41be6723fbdecd1fe8a0452b041.jpg
df9048f2117bb10c15f0d92be93dbae0.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοδούλευτος Μπάμπη ο αλοιφαδώρος,καλά γυαλίσματα,ήθελα νά ήξερα μπορούμε νά βάλουμε καί τό έξαρτημα ράσπας επάνω,η στίς 3000 στροφές δέν θά κάνει δουλειά καί θά θέλει τό μακρύλαιμο γωνιακό τροχό πού λειτουργεί στίς 15.000 στροφές LHW
Καλοδούλευτα Κώστα καί τά δικά σου από Amazon.

Μήτσο, επειδή έχω το LHW, δε νομίζω ότι δουλεύει τόσο ψηλά σε στροφές!

Παρ´όλο που έτσι λέει στα specs!....στη πράξη, που το βλέπω να γυρνάει, κάπου στις 3000 μου φαίνεται!....15000 σημαίνει ότι γυρνάει με μεγαλύτερη ταχύτητα και από γωνιακό τροχό!...κάτι που σίγουρα δεν ισχύει!

Last edited by a moderator:
καλά ακονίσματα. φαντάζομαι να ξέρεις, θέλει κάποια διαδικασία για να γίνει σωστή δουλειά.
Λέει ότι βυθίζεται σε νερό για 10 λεπτά πριν το ακόνισμα. Το έκανα κ έδωσε καλύτερα αποτελέσματα από ένα μηχάνημα για ακόνισμα. Φυσικά κάθε συμβουλή, δεκτή!

Μήτσο, επειδή έχω το LHW, δε νομίζω ότι δουλεύει τόσο ψηλά σε στροφές!

Παρ´όλο που έτσι λέει στα specs!....στη πράξη, που το βλέπω να γυρνάει, κάπου στις 3000 μου φαίνεται!....15000 σημαίνει ότι γυρνάει με μεγαλύτερη ταχύτητα και από γωνιακό τροχό!...κάτι που σίγουρα δεν ισχύει!

Ισχυει γιατι τα δισκακια ειναι μικρα, 50μμ.
Τα αντιστοιχα dremel οπου τα δισκακια κοπης ειναι ακομα μικροτερα, γυριζουν με 30,000+ στροφες.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μια πέτρα ακόνισματος νερού με 2 κοκκωσεις. 400 και 1000.για τα μαχαίρια της κουζίνας.
594bb41be6723fbdecd1fe8a0452b041.jpg
df9048f2117bb10c15f0d92be93dbae0.jpg

Καλά ακονίσματα. Link?

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλά ακονίσματα. Link?
Ευχαριστώ! Την δοκίμασα και την προτεινω. Ήξερα την απόδοση των μαχαιριών της kai (αν κ τη θεωρώ κάπως υπερτιμημένη σε σχέση πχ με zwilling) αλλά και τα περιφερειακά της είναι εξισου ποιοτικά! http://www.rockwell.gr/product/sharpening-wet-stone-kai-4001000

Τελικα μετα την επιστροφή του πρωτου, αποτυχημενη αποπειρα να το αγορασω απο ελληνικο καταστημα ηρθε το γαλλικο αμαζον να δωσει τη λυση! Το τριτο της σειρας πλεον (μετα απο δραπανοκατσαβιδο και παλμικο) και επομενος στοχος ειναι η σπαθοσεγα.
63654bf1abd72766146adc4172bf3567.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Kαλοριζικο το δισκοπριονο!
Εχει πολλα, καλα και φτηνα εργαλεια η 18βολτη σειρα της Ryobi. Θα ηθελα να τα εβλεπα φτηνα και στην Ελλαδα.

Πλεον απο τη μινι ερευνα που εκανα δεν υπάρχει καθολου σαν μαρκα στην ελλαδα. Μοναδική ελπιδα θα ελεγα ειναι το leroy που στη Γαλλία και Πορτογαλία που εχω τσεκαρει στα σαιτ του τα εχει

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk