Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τι ακριβώς Κώστα?

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ.

1. Μικρά πάσα γιατί βουτάει απότομα.
2. Τα ξυράφια να εξέχουν ελάχιστα. δεν θέλει βιασύνες.
3. Σε περίπτωση που την σκαλίζουμε ποτέ στην πρίζα το καλώδιο της.
4. Στο τελείωμα του πλανίσματος θέλει πολύ εξοικείωση γιατί την ώρα που θα σηκώσεις την πλάνη στο έφαγε το ξύλο παραπάνω στο δευτερόλεπτο & αν είναι ακριβείς οι διαστάσεις του, το χάλασες το κομμάτι. Έχω χαλάσει αρκετά !!!
5. Σκόνη & φασαρία πολύ. Μάσκα & ωτοασπίδες οπωσδήποτε.

6. Ποτέ μου δεν το συμπάθησα σαν μηχάνημα !!!

Τι ακριβώς Κώστα?

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ.

Πολύ προσοχή στην αρχή και το τέλος, για να μην "βουτήξει" , όπως σου γράφει ο Κώςτας, χρειάζεται να είναι εντελώς οριζόντια η πλάνη.
Όταν πλανίζεις πχ ένα καδρόνι ενός μέτρου στην αρχή θα την κρατάς ώστε να πατάει καλά πάνω στο ξύλο με όλο το πέλμα το μπροστινό κομμάτι για να μην σουζάρει η πλάνη, και στο τέλος θα κρατάς καλά πατημένο κάτω το πίσω μέρος της πλάνης, μέχρι να τελειώσει το μαχαίρι, για να μην μπρουμητήσει η πλάνη.
Κάνε μερικές δοκιμές στην αρχή και θα το βρείς το κόλπο.

Δυστυχως αυτο το 100:60 της Μercola μπερδευει λιγο την κατασταση σε σχεση με αλλες μαρκες (πολυ ακριβοτερες και σε μικροτερες ποσοτητες) που ειναι 1 προς 1 και μπορεις να κανεις μιγμα ευκολα, ακομα και με το 'ματι', χωρις ζυγαρια.
.

Η κάθε εταιρία έχει τις δικές της αναλογίες αλλά μη το κάνεις ποτέ χωρίς ζυγαριά κουζίνας.
Με μια μικρή απόκλιση μπορεί να έχεις δυσάρεστα αποτελέσματα, να σου στερεοποιηθεί νωρίτερα ή και ποτέ. Έχω φτιάξει εδώ και 3 μήνες μια ράβδο με λάθος αναλογίες, όχι μεγάλη απόκλιση, και δεν στέγνωσε ποτέ. Είναι ακόμα στην κατάσταση που ήταν μια μέρα μετά, σχεδόν σαν τζέλ. Την κρατάω επειδή μου αρέσει η συμπεριφορά της, την πιέζω τη λυγίζω σχεδόν σαν πλαστελίνη κι όταν την αφήσω επανέρχεται στο αρχικό της σχήμα.
Μακάρι να ήξερα ποιό ήταν ακριβώς το λάθος που έκαν ωλστε να μπορώ να ξαναφτιάξω κάτι τέτοιο.
Υπήρξε και περίπτωση, δύο φορές μάλιστα, που το υλικό στερεοποιήθηκε αμέςως, σχεδόν σε 10 λεπτά, αφού ανέπτυξε πολύ μεγάλη θερμοκρασία σε σημείο που έλοιωσε το πλαστικό ποτηράκι. Ούτε εδώ κατάλαβα γιατί έγινε αυτό.
Το περίεργο ήταν οτι αυτό έγινε στο περίσσευμα που έμεινε στο ποτήρι κι ενώ αυτό που έριξα στο καλούπι, ακριβώς το ίδιο δηλαδή, συμπεριφέρθηκε φυσιολογικά. :nounder:

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δυστυχως αυτο το 100:60 της Μercola μπερδευει λιγο την κατασταση σε σχεση με αλλες μαρκες (πολυ ακριβοτερες και σε μικροτερες ποσοτητες) που ειναι 1 προς 1 και μπορεις να κανεις μιγμα ευκολα, ακομα και με το 'ματι', χωρις ζυγαρια.

Στο δικο μας υγρο γυαλι πρεπει να βαλεις ενα ποτηρακι πανω σε μια ζυγαρια και να μηδενισεις το βαρος.
Μετα ριχνεις οσο υγρο γυαλι Α νομιζεις και βλεπεις τα γραμμαρια,. Μετα ριχνεις τον καταλυτη Β πολλαπλασιαζοντας σε ενα κομπιουτερακι την ποσοτητα σε γραμμαρια του υγρου Α που εριξες επι 0.6. Δηλαδη αν βαλεις 10γρ απο Α, πρεπει να βαλεις 10χ0.6=6γρ απο το Β.

Βεβαια το καλο ειναι να ξερεις εξ'αρχης ποσα γραμμαρια θελεις για μια κατασκευη.
Σε αυτη την περιπτωση, για παραδειγμα εαν μια κατασκευη θελει 12 γραμμαρια υγρου γυαλιου, πρεπει να υπολογισεις οτι θελεις 12χ0.625Α (7.5γρ) και 12χ0.375Β (4.5γρ).

Εγω ολα αυτα τα στοιχεια τα εχω γραψει πανω στα κουτακια. Δεν εχω καταληξει στο τι ακριβως συνεργα χρειαζονται και για την σωστη και ευκολη μιξη και για την χυτευση, ακομα και για το καθαρισμα των καλουπιων και εργαλειων.

Ολα αυτα θα τα τσεκαρω συντομα και θα τα περιγραψω.

Ακολούθησα όλα αυτά τα βήματα ΠΙΣΤΑ σήμερα το απόγευμα κ περιμένω !!! Από διαφάνεια πάντως μια χαρά η Mercola.
https://avclub.gr/forum/showthread....γαλεία?p=1058095422&viewfull=1#post1058095422

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ακολούθησα όλα αυτά τα βήματα ΠΙΣΤΑ σήμερα το απόγευμα κ περιμένω !!! Από διαφάνεια πάντως μια χαρά η Mercola.
https://avclub.gr/forum/showthread....γαλεία?p=1058095422&viewfull=1#post1058095422

χεχε, το ειδα και σε χαρηκα και μπραβο!!
Το ρολογακι που επελεξες εναι υπεροχο σαν ιδεα και εχει αρκετα μεγαλο βαθμο δυσκολιας λογω ιδιοκατασκευης καλουπιου.
Παντως θα ξερουμε οταν στεγνωσει εαν μπορει να φινιριστει/καθαριστει καλα το υγρο γυαλι απο το ξυλο, εαν εχει χυθει απο το καλουπι. Αλλα και το ιδιο το γυαλι πως συμπεριφερεται στο φινιρισμα.

Η κάθε εταιρία έχει τις δικές της αναλογίες αλλά μη το κάνεις ποτέ χωρίς ζυγαριά κουζίνας.
Με μια μικρή απόκλιση μπορεί να έχεις δυσάρεστα αποτελέσματα, να σου στερεοποιηθεί νωρίτερα ή και ποτέ. Έχω φτιάξει εδώ και 3 μήνες μια ράβδο με λάθος αναλογίες, όχι μεγάλη απόκλιση, και δεν στέγνωσε ποτέ. Είναι ακόμα στην κατάσταση που ήταν μια μέρα μετά, σχεδόν σαν τζέλ. Την κρατάω επειδή μου αρέσει η συμπεριφορά της, την πιέζω τη λυγίζω σχεδόν σαν πλαστελίνη κι όταν την αφήσω επανέρχεται στο αρχικό της σχήμα.
Μακάρι να ήξερα ποιό ήταν ακριβώς το λάθος που έκαν ωλστε να μπορώ να ξαναφτιάξω κάτι τέτοιο.
Υπήρξε και περίπτωση, δύο φορές μάλιστα, που το υλικό στερεοποιήθηκε αμέςως, σχεδόν σε 10 λεπτά, αφού ανέπτυξε πολύ μεγάλη θερμοκρασία σε σημείο που έλοιωσε το πλαστικό ποτηράκι. Ούτε εδώ κατάλαβα γιατί έγινε αυτό.
Το περίεργο ήταν οτι αυτό έγινε στο περίσσευμα που έμεινε στο ποτήρι κι ενώ αυτό που έριξα στο καλούπι, ακριβώς το ίδιο δηλαδή, συμπεριφέρθηκε φυσιολογικά. :nounder:

Στις πολυ μικρες ποσοτητες που δοκιμασα το 1:1 δεν υπηρχε κανενα προβλημα. Σιγουρα ομως η ζυγαρια ειναι εκ των ουκ ανευ.
Το μιγμα που σου ζεσταθηκε οφειλεται στο γεγονος οτι στον πατο δεν εχει ανακατευτει καλα το υλικο και καποιο υπερισχυσε του αλλου.
Για αυτον ακριβως τον λογο, πολλοι χρησιμοποιουν δυο ποτηρακια. Ενα για την αρχικη μιξη και ενα δευτερο για να ριχνουν το υλικο και να το ξανα ανακατευουν για καλυτερη μιξη.

Συμπεριφέρεται όπως τα ακρυλικά που φτιάχνουμε τα στυλό. Ζεσταίνονται όμως λίγο πιο είκολα.

καλορίζικα στους παραλαμβάνοντες.

καλές εργασίες και καλές δημιουργίες Μπάμπη.
καλά πλανίσματα Χρήστο. πήρες και αξιόλογες συμβουλές από τα μαστόρια μας οπότε προχώρα ακάθεκτος.

Γιώργο την κόλλα αυτήν την χρησιμοποιώ κάνα 4μηνο τώρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά ρε φίλε σχεδόν 2πλασίασε την τιμή αγοράς της ο προμηθευτής.

μμμ σ' αυτό ήσουν άτυχος..

Πολύ προσοχή στην αρχή και το τέλος, για να μην "βουτήξει" , όπως σου γράφει ο Κώςτας, χρειάζεται να είναι εντελώς οριζόντια η πλάνη.
Όταν πλανίζεις πχ ένα καδρόνι ενός μέτρου στην αρχή θα την κρατάς ώστε να πατάει καλά πάνω στο ξύλο με όλο το πέλμα το μπροστινό κομμάτι για να μην σουζάρει η πλάνη, και στο τέλος θα κρατάς καλά πατημένο κάτω το πίσω μέρος της πλάνης, μέχρι να τελειώσει το μαχαίρι, για να μην μπρουμητήσει η πλάνη.
Κάνε μερικές δοκιμές στην αρχή και θα το βρείς το κόλπο.

καλορίζικα στους παραλαμβάνοντες.

καλές εργασίες και καλές δημιουργίες Μπάμπη.
καλά πλανίσματα Χρήστο. πήρες και αξιόλογες συμβουλές από τα μαστόρια μας οπότε προχώρα ακάθεκτος.

μμμ σ' αυτό ήσουν άτυχος..

Thanks! :)

Καλημέρα!
Τις τελευταίες 2-3 μέρες παρέλαβα μερικά πραγματάκια από Κίνα,Γερμανία και κάποιες αγορές από εδώ.

Ψηφιακό στροφόμετρο και NPN Sensor για το κολωνατο.
Όχι ότι ήταν απαραίτητο απλώς ήθελα με κάτι να ασχοληθώ.

Τρυπανια κοβαλτιου 15 τεμάχια με νούμερα από 1.5 ως 10.τα δοκίμασα και είναι πολύ καλά για τα 10 που τα πήρα.

Ένα helicoil Kit (thread repair ) από Κινέζο αλλά με αποστολή από αποθηκη στην Γερμανία.
Για ζημιές σε σπειρωματα που μπορεί να προκύψουν,στο αυτοκίνητο κυρίως αλλά και αλλού.

Και μερικά κοκοψινια από το lidl.
639f245657794651c5e4af2d17189161.jpg
9767c03130558837f56f88e350470a0f.jpg
7ccd18b2aea71b43177f8b6c89277c99.jpg
825e3302f1b9b233171bd14d1c49f544.jpg
cb47e98d48fbc0bef2916a85367ac2d5.jpg
807b2303d052588fd6653fdd3c6f821d.jpg
6c6a20ab3a0847657a02a9a770dfcf13.jpg
f26cd8f68c747325da46319920580d13.jpg

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοδούλευτα συνονόματε. Βάλε λινκ αν είναι εφικτό ειδικά για το αξεσουάρ του κολωνάτου (με ενδιαφέρει για τον τόρνο αν ταιριάζει να βλέπω τις στροφές του).

Καλοδούλευτα συνονόματε. Βάλε λινκ αν είναι εφικτό ειδικά για το αξεσουάρ του κολωνάτου (με ενδιαφέρει για τον τόρνο αν ταιριάζει να βλέπω τις στροφές του).
Ευχαριστώ πολύ συνονοματε!

Λοιπόν
Ο NPN SENSOR
https://m.alibaba.com/product/60559...Id=60559061809&redirect=1#show_specifications

Το ψηφιακό στροφόμετρο για κάποιο λόγο όταν πάω να αντιγράψω το λινκ το περνάει λάθος, ίσως επειδή είμαι από το κινητό.το βρίσκεις πάντως έτσι.
DC 12V 24V Tacho Panel Meter 0.36"
στο aliexpress.

Και τα τρυπανια κοβαλτιου
https://m.aliexpress.com/item/32812...00_0109&spm=a2g0n.search-amp.list.32812653062
Ελπίζω να βγούνε σωστά τα λινκ γιατί δεν ξέρω γιατί με παιδεύει σήμερα το κινητό.

Κώστα αν γράψεις στο YouTube "lathe tachometer" θα βρεις πολλά βιντεακια με αυτήν την προσθήκη που θες για τον τόρνο.Ο Sensor που πήρα και στον προτείνω,είναι ο NJK 5002c.αυτος δουλεύει μόνο όταν περάσει από μπροστά του ένα μαγνητακι και όχι οτιδήποτε άλλο υλικό που άλλοι σενσορες διαβάζουν. Άρα έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια.το μαγνητακι τουλάχιστον από εκεί που τον πήρα δεν το είχε μαζί άρα αν δεν το αναφέρει ότι το έχει θες και ένα μικρό λεπτό.τωρα το ψηφιακό στροφόμετρο αφού το θες για τον τόρνο πάρε κάποιο πιο μεγάλο.εγω αυτό το πήρα για να το ταιριαξω εκεί που το έβαλα και να φαίνεται εργοστασιακό.για τόρνο θα έπαιρνα πιο μεγάλο.απλα να προσέξεις να γράφει ότι συνεργάζεται με NPN SENSOR.Η απλά στείλε μου πμ ότι και να θες να σε βοηθήσω.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αν χρειαστώ επιπλέον βοήθεια θα σε .......Pmενοχλήσω.
Δεν κανει τίποτα,γι αυτό είμαστε εδώ.

Ωραίο γκατζετάκι το ψηφιακό στροφόμετρο. Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω, και μάλλον θα το κάνω και στο ξυλότορνο και στο μηχανουργικό.

Κώστα καλορίζικα και καλοδούλευτα τα κοκοψίνια σου... :grandpa:

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ωραίο γκατζετάκι το ψηφιακό στροφόμετρο. Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω, και μάλλον θα το κάνω και στο ξυλότορνο και στο μηχανουργικό.

Κώστα καλορίζικα και καλοδούλευτα τα κοκοψίνια σου... :grandpa:
Ευχαριστώ πολύ!
Στον τόρνο πιστεύω χρειάζεται και βοηθάει πολύ. Εγώ το έβαλα "έτσι για να βρισκόμαστε σε δουλειά'' αλλά και να ξέρω σε πια ταχύτητα έχω αφήσει τον ιμάντα.

καλορίζικα Κώστα και καλοδούλευτα.

πολύ χρήσιμα εργαλειάκια για σας τους μαστόρους που έχετε τόρνους κ.λ.π.
το κιτ βέβαια με τα σπειρώματα επιδιόρθωσης είναι χρήσιμο για όλους μας αν προκύψει κακιά στιγμή.

Μπορείς να το ταιριάξεις κ σε σούβλα μεθαύριο για το ιδανικό ψήσιμο του οβελία !
Χαχαχα!λες να αρχίζουμε να gadgetαρουμε και τις σούβλες?στις πόσες στροφές την ρυθμίζουμε?

καλορίζικα Κώστα και καλοδούλευτα.

πολύ χρήσιμα εργαλειάκια για σας τους μαστόρους που έχετε τόρνους κ.λ.π.
το κιτ βέβαια με τα σπειρώματα επιδιόρθωσης είναι χρήσιμο για όλους μας αν προκύψει κακιά στιγμή.
Ευχαριστώ!
Όντως το κιτ το πήρα για την μια φορά που μπορεί να γίνει η στραβή και να μην μπορείς να κάνεις κάτι. Αχρείαστο να είναι αλλά στο αυτοκίνητο ειδικά αν σου κάτσει...τραβάς χειρόφρενο.

με αυτό το σετ μπορείς να ανοίγεις βόλτες για να βιδώνεις βίδες σε χοντρή λαμαρίνα (4 - 5 mm ) ; υποκαθιστά δηλ. μερικώς ένα σετ με κολαούζα φιλιέρες ;