Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

με αυτό το σετ μπορείς να ανοίγεις βόλτες για να βιδώνεις βίδες σε χοντρή λαμαρίνα (4 - 5 mm ) ; υποκαθιστά δηλ. μερικώς ένα σετ με κολαούζα φιλιέρες ;
Αυτού του είδους τα κιτ είναι για να επαναφέρεις το σπείρωμα και να βιδωσει η ίδια βίδα στο ίδιο σημείο.τα τρυπανια και τα κολαουζα που έχει είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από την διάμετρο την βίδας από την οποία χάλασες το σπείρωμα της φωλιάς.μωλις κάνεις την όλη διαδικασία το σπείρωμα που ανοίγεις με αυτά τα κολαουζα είναι μεγαλύτερο από της βίδας που έμπαινε εκεί γιατί έχει μην ξεχνάς και το helicoil ένα παχος.μωλις τοποθετήσεις το helicoil τότε η τρύπα και το σπείρωμα είναι ακριβώς στην διάσταση που είχε η βίδα που πάει εκεί και βιδώνει τέλεια.και ειδικά αν η ζημιά έχει γίνει σε αλουμίνιο επειδή το helicoil που βάζεις μεσα είναι από ατσάλι στην ουσία το σπείρωμα τώρα είναι πιο γερό από πριν.
Άρα αυτά τα κολαουζα δεν είναι στην διάμετρο τον συνηθησμενων βιδών και δεν αντικαθιστουν τα κολαουζα τα γνωστά που χρησιμοποιουμε.
Δες αυτά και θα καταλάβεις.
https://youtu.be/sQHRB2ElZJ0
Και από τον "χαλαση" αν τον ξέρεις που στα μηχανουργικα είναι μαστορατζα.
https://youtu.be/emih_XLPbpU

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιο κιτ!
Δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω αλλά από αυτό που είδα όταν το έπιασα στα χέρια μου,από κριτικές άλλων που το έχουν και από βιντεακια στο YouTube που έχω δει για το συγκεκριμένο κιτ,είναι καλή αγορά vfm.αχρειαστο να είναι αλλά ας υπάρχει...

Επειδη δεν μπορω να δω τα βιντεο, τα helicoils πως σταθεροποιουνται στη «νεα» τρυπα ωστε να βιδωσει μετα η κανονικη βιδα?

Αυτού του είδους τα κιτ είναι για να επαναφέρεις το σπείρωμα και να βιδωσει η ίδια βίδα στο ίδιο σημείο.τα τρυπανια και τα κολαουζα που έχει είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από την διάμετρο την βίδας από την οποία χάλασες το σπείρωμα της φωλιάς.μωλις κάνεις την όλη διαδικασία το σπείρωμα που ανοίγεις με αυτά τα κολαουζα είναι μεγαλύτερο από της βίδας που έμπαινε εκεί γιατί έχει μην ξεχνάς και το helicoil ένα παχος.μωλις τοποθετήσεις το helicoil τότε η τρύπα και το σπείρωμα είναι ακριβώς στην διάσταση που είχε η βίδα που πάει εκεί και βιδώνει τέλεια.και ειδικά αν η ζημιά έχει γίνει σε αλουμίνιο επειδή το helicoil που βάζεις μεσα είναι από ατσάλι στην ουσία το σπείρωμα τώρα είναι πιο γερό από πριν.
Άρα αυτά τα κολαουζα δεν είναι στην διάμετρο τον συνηθησμενων βιδών και δεν αντικαθιστουν τα κολαουζα τα γνωστά που χρησιμοποιουμε.
Δες αυτά και θα καταλάβεις.

Και από τον "χαλαση" αν τον ξέρεις που στα μηχανουργικα είναι μαστορατζα.

οκ κατάλαβα, να είσαι καλά

Επειδη δεν μπορω να δω τα βιντεο, τα helicoils πως σταθεροποιουνται στη «νεα» τρυπα ωστε να βιδωσει μετα η κανονικη βιδα?
Αυτό που κάνεις είναι ουσιαστικά με το τρυπανι που σου δίνει το κιτ ανάλογα τι μέγεθος είναι η βίδα που έγινε η ζημιά (Μ6,Μ8 κτλ),τρως τελείως το κατεστραμενο σπείρωμα και μετά με το αντίστοιχο κολαουζο ανοίγεις καινούργιο μέσα στο οποίο βιδώνεις το helicoil.το καινουργιο σπειρωμα ειναι ελαφρως μεγαλύτερο απο την βιδα αλλα οταν βαλεις το helicoil μεσα ερχεται στην σωστη διασταση.τωρα καθώς το βιδώνεις και το πας στο βάθος που θες επειδή είναι σαν ελατήριο οταν το βιδωνεις δεξιοστροφα συμπιέζεται ελαφρώς και βιδώνει χωρίς κόπο και μωλις το αφησεις "βεντουζαρει" στο καινούργιο σπείρωμα που έχεις ανοίξει.εγω πάντως λέω να βάζω αναμεσα στα τοιχωματα του καινουργιου σπειρωματος και στην εξω μερια του helicoil και λίγη κόλλα σπειρωματων για παν ενδεχόμενο.

Σήμερα έκανα ένα καταδρομικό πέρασμα από Αθηνάς να παραλάβω κάτι απο ένα φίλο, για άλλο φίλο:p, και επειδή είναι γρουσουζιά να γυρίσω με άδεια χέρια βρήκα και πηλρα αυτό το σιλικονούχο καλούπι.
Αυτό είναι καλούπι ζαχαροπλαστικής αλλά στην περίπτωσή μας είναι ιδανικό για τους υγρογυαλάκηδες κι αυτός είναι και ο λόγος που το ποστάρω. Η τιμή του ειλναι 11 και υπάρχει σε πολλά μεγέθη ανοιγμάτων, στρογγυλά και παραληλόγραμμα.
Εγώ διάλεξα αυτό που είναι ότι πρέπει για στυλό (8Χ3Χ3).

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    299.4 KB · Views: 172
Σήμερα έκανα ένα καταδρομικό πέρασμα από Αθηνάς να παραλάβω κάτι απο ένα φίλο, για άλλο φίλο:p, και επειδή είναι γρουσουζιά να γυρίσω με άδεια χέρια βρήκα και πηλρα αυτό το σιλικονούχο καλούπι.
Αυτό είναι καλούπι ζαχαροπλαστικής αλλά στην περίπτωσή μας είναι ιδανικό για τους υγρογυαλάκηδες κι αυτός είναι και ο λόγος που το ποστάρω. Η τιμή του ειλναι 11 και υπάρχει σε πολλά μεγέθη ανοιγμάτων, στρογγυλά και παραληλόγραμμα.

καλορίζικο στρατηγέ, περιμένουμε να δούμε καμιά κατασκευή σου..

καλορίζικο στρατηγέ, περιμένουμε να δούμε καμιά κατασκευή σου..

Γιώργη μου θα σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον θα περιμένεις πολύ. :smile:
Αύριο φεύγω για χωριό κι εκει θα γίνω εγώ AGROTISS... Έχω κόψιμο χορταριών κλαδέματα φυτέματα κι ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες ("εγκρεμότητες" τις λένε κάποιοι στο χωριό:flipout:)
Μακάρι να βρώ χρόνο να ασχοληθώ και λίγο με τον τόρνο... Ή μάλλον με τους τόρνους αφού εκεί έχω και τον "καλό", το μηχανουργικό.

Γιώργη μου θα σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον θα περιμένεις πολύ. :smile:
Αύριο φεύγω για χωριό κι εκει θα γίνω εγώ AGROTISS... Έχω κόψιμο χορταριών κλαδέματα φυτέματα κι ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες ("εγκρεμότητες" τις λένε κάποιοι στο χωριό:flipout:)
Μακάρι να βρώ χρόνο να ασχοληθώ και λίγο με τον τόρνο... Ή μάλλον με τους τόρνους αφού εκεί έχω και τον "καλό", το μηχανουργικό.

Να πας στο καλό και καλή δύναμη. Εγώ μάλλον θα φύγω μετά το Πάσχα για να αρχίσω τα αγροτικά μου.
Τι να κάνουμε απαραίτητες κι οι αγροτικές εργασίες.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σ´ ευχαριστώ Κωστή.
Stay tuned γιατί ίσως χρειαστούμε τεχνογνωσία για τα στροφόμετρα... :grandpa:
Ότι χρειαστείς εδώ είμαι να βοηθήσω.

Kαλοριζικα συναδελφοι!

Μπαμπη ωραιο το καλουπακι για τα στυλο.
Τα ιδια καλουπια πουλανε οι Κινεζοι 3-3.5 ευρω, απιστευτη διαφορα τιμης!
Το διαπιστωσα οταν εψαχνα πριν κανα μηνα για διαφορα καλουπια υγρου γυαλιου και δεν το πιστευα, για τετοια απλα υλικα.

Αυτά τα καλούπια ζαχαροπλαστικής δεν είναι για πολλές χρήσεις με την ρητίνη, χαλάνε και δεν ξεκολλάει το υλικό μετά. Είχα δοκιμάσει κάτι καρδούλες από τα τζάμπο, 2 με 3 φορές το πολύ.
Αν πάνε καλά ενημέρωσε.
Για τα στυλό είχα κάνει καλούπι με την κλασική σιλικόνη την διάφανη.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα τα δοκιμάσω αλλά εγώ, πριν ρίξω τη ρυτίνη, θα ψεκάζω το καλούπι με spray σιλικόνης.