Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ότι ψάχνουμε, ότι συζητάμε, ότι λιγουρευόμαστε στο νήμα του τορνου, τα βλέπουμε εδώ στις φωτογραφίες μπροστά μας.
Να σαι καλά κυρ Μπάμπη.

Τουλάχιστον είμαστε μέσα στα πράγματα, εντός θέματος, που λέγαμε στο σχολείο στην Έκθεση.

Φαντάσου να περπατάς γύρω γύρω και να τα πιάνεις στα χέρια σου...
Νάξερες πόσες φορές γέμισα το καλάθι και, όταν συνειδητοποίησα το λογαριασμό, το ξαναάδειασα...
Μόνο στον πάγκο με τις πλάνες έμεινα γύρω στη μία ώρα... Φοβερά εργαλεία.
Στη γωνιά με τα σκαρπέλα και τα τσόκ ήθελα να τα πάρω όλα... τελικά πήρα μόνο ένα, έτσι για τη τιμή των όπλων.
Στα μικροεργαλεία και στα router bits έχανες τη μπάλα.
Απελπίστηκα και πήγα κι έπαιζα με τα Festool και τα mafell για να πνίξω τον πόνο μου.

Σήμερα είναι η μέρα τών γενικών παραλαβών,καλορίζικα καί καλοδούλευτα σέ όλους κ.κ συνάδελφοι.

Σήμερα καί εγώ μέ τήν σειρά μου αγόρασα μιά πολυμορφική σκάλα,καί έπιασε αμέσως δουλειά, από τό Leroy-merlin ,σέ τιμή special μετά από έρευνα αγοράς σέ αντίστοιχες,made in China γράφει επάνω (όπως οι περισσότερες),αλλά τά κουμπώματα της φαίνονται ποιοτικά καί καλά.
Μεγάλη ευκολία σέ μικρά ύψη μέχρι 3,5 μέτρα πού φτάνει σέ πλήρη έκταση νά τήν "πετάω" μέσα στό αυτοκίνητο διπλωμένη πού φτάνει τό 1 μέτρο ,καί νά μήν χασομεράω νά ανεβάζω-δένω τήν μεγάλη τριπλή στίς μπάρες οροφής τού αυτοκινήτου,καί νά έχω τόν νού μου.

skala110.jpg

skala210.jpg

skala410.jpg

Η αμμος και τα πετραδακια ειναι για το υγρο γυαλι Γιωργο. Μεχρι στιγμης χρησιμοποιουσα αμμο και πετρες απο τις παραλιες, αλλα δεν βολευαν παντα, ουτε το σχημα, ουτε στο μεγεθος, ουτε το χρωμα. Aυτα ειναι ομοιομορφα και στο χρωμα που θες.

Κυριακο καλοριζικες! Τι διασταση και τι τιμες εχουν?

Πριν μια ωριτσα περασε η Speedex και μου εφερε μια παραγγελια απο αμαζον γερμανιας.

4βολτο κατσαβιδακι ΜAKITA DF001DW με πολλα bits σε ενα ομορφο και γερο πλαστικο βαλιτσακι.
45764151851_bf3be7ee50_c.jpg

Μεσα εχει πολλες μυτες διαφορων τυπων και μεγεθων και καρυδακια hex 5-10μμ. Μεσα στη συσκευασια υπαρχει και ο USB ανταπτορας.
31892657918_5d13e5c242_b.jpg

Το κατσαβιδακι ειναι σπαστο και πολυ απλο. Εκτος απο ενα λεντακι φωτισμου μπροστα δεν εχει τιποτε αλλο, ουτε καν ενδειξη οτι φορτιζει οταν το εχεις στον φορτιστη!
Ευτυχως που φαινεται αρκετα δυνατο για 4βολτο! Θα γινει παρουσιαση συντομα και συγκριση με τον αντιστοιχο 7βολτο βιδολογο της Μακιτα.

1400χ6,4mn Μηχαλη περίπου 10,5ευρ

.
Μεγάλη ευκολία σέ μικρά ύψη μέχρι 3,5 μέτρα πού φτάνει σέ πλήρη έκταση νά τήν "πετάω" μέσα στό αυτοκίνητο διπλωμένη πού φτάνει τό 1 μέτρο ,καί νά μήν χασομεράω νά ανεβάζω-δένω τήν μεγάλη τριπλή στίς μπάρες οροφής τού αυτοκινήτου,καί νά έχω τόν νού μου.

skala410.jpg

Πολυ ωραια σκαλα!
Την εχω και εγω στα επιθυμητά.

Υπερβολικά βαριά όμως...
Μια ίδια που είχα πρίν καμιά 15-αριά χρόνια την είχα σιχτηρίσει...

Κυριάκο καλά πριονίσματα με τις κορδέλες και με την απαραίτητη προσοχή πάντα.

Μιχάλη μεγειά τα καινούργια σου Makita. η κασετίνα με τις μύτες εντυπωσιακή. ανέβασε καμιά φωτό με το υγρό γυαλί, με τα πετραδάκια που πήρες πιστεύω ότι θα γίνουν πανέμορφα δημιουργήματα.

Δημήτρη καλορίζικη η σκάλα και καλά ανεβοκατεβάσματα. τα δεσίματά της είναι σίγουρα ; τη φοβάμαι λιγάκι να σου πω. άμα είναι και ασήκωτη όπως έγραψε ο Μπάμπης δεν λέει. Ήθελα μια τέτοια στο χωριό για τις εργασίες μου (έχω και ψηλοτάβανο σπίτι ειδικά στην πρόσοψη) αλλά μιας και κάνω δουλειά με μια σκάλα ενός φίλου μου όλο και αναβάλω την αγορά της.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Υπερβολικά βαριά όμως...

Υπερβολικά δέν τό λές,12-13 κιλά παίζουν όλες αυτές πολυμορφικού τύπου,όταν είναι κλειστή είναι μικρός ο όγκος της καί δέν φαίνεται τό βάρος,όταν είναι ανοιχτή λόγο μεγάλου κέντρου βάρους,τότε μέχρι νά τήν σηκώσεις κάθετα θέλει κάποια δύναμη,μετά όταν καθετοποιηθεί δέν έχει πρόβλημα,εξάλου όλες οι επαγγελματικές σκάλες διπλές-τριπλές έχουν ένα Α βάρος,δέν είναι οικιακές σκάλες πού είναι μικρές καί πιό αδύναμες,μέ μικρότερο όγκο αλουμινίου,καί είναι "πούπουλα".

Δημήτρη καλορίζικη η σκάλα και καλά ανεβοκατεβάσματα. τα δεσίματά της είναι σίγουρα ; τη φοβάμαι λιγάκι να σου πω. άμα είναι και ασήκωτη όπως έγραψε ο Μπάμπης δεν λέει. Ήθελα μια τέτοια στο χωριό για τις εργασίες μου (έχω και ψηλοτάβανο σπίτι ειδικά στην πρόσοψη) αλλά μιας και κάνω δουλειά με μια σκάλα ενός φίλου μου όλο και αναβάλω την αγορά της.

Ευχαριστώ Γιώργο
Τά δεσίματα είναι σίγουρα,τά δοκίμασα μέ δύναμη πρός τήν αντίθετη πλευρά όταν κλείδωσαν νά δώ άν όλα είναι οκ πρίν ανέβω επάνω,έχει ISO καί τό ΕΝ 131 πιστοποιήσεις.
Δέν είναι ασήκωτη απλά θέλει λίγο δύναμη γιά νά καθετοποιηθεί άν είναι ξάπλα ανοιχτή,έτσι καί αλλιώς οι επαγγελματικές σκάλες δέν είναι γιά "βουτυρομπεμπέδες" τά μαστόρια έχουν πάντα κάποια σχετική δύναμη,αλλιώς δέν θά ήταν μαστόρια αλλά "μοδίστρες".Καί στό λέω εγώ πού δέν είμαι καί κανας γίγαντας-μασίστας, 70 κιλά είμαι καί τήν κάνω καλά. -bye-

Καλορίζικα σε όλους.
Κώστα δοκίμασέ το να μου πείς... μ´ ενδιαφέρει κι εμένα.

Έγινε μια πρώτη νυχτερινή δοκιμή στον απορροφητήρα - φυσητήρα της Einhell.
https://www.e-shop.gr/aporrofitiras...kos-einhell-gc-el-2500-e-3433300-p-TLS.051288

Αρνητικά: Πολύ κοντό καλώδιο, θέλει μπαλαντέζα οπωσδήποτε. Κάνει κάποια φασαριούλα για εσωτερικό χώρο, είναι αρκετά μεγάλο για ερασιτεχνικό εργαστήριο, έχει μέτρια πλαστικά μέρη.

Θετικά: Ρουφάει τα ΠΑΝΤΑ, μεγάλος σάκος, φυσάει πάρα πολύ δυνατά & έχει πολύ καλή τιμή (ειδικά τώρα στο Crazy Sundays).

Είναι για κήπο η δουλειά του & η "φτιασιά" του αλλά για πριονίδια τόρνου, πλάνης κλπ μας εξυπηρετεί θαυμάσια.

Υπερβολικά βαριά όμως...
Και μενα δεν μου αρεσουν του τυπου. Οσο και να προσπαθουμε να παινεψουμε το συμμαζεμενο μεγεθος ειναι αρκετα βαριες, Δημητρη.

Υπερβολικά δέν τό λές,12-13 κιλά παίζουν όλες αυτές πολυμορφικού τύπου,όταν είναι κλειστή είναι μικρός ο όγκος της καί δέν φαίνεται τό βάρος,όταν είναι ανοιχτή λόγο μεγάλου κέντρου βάρους,τότε μέχρι νά τήν σηκώσεις κάθετα θέλει κάποια δύναμη,μετά όταν καθετοποιηθεί δέν έχει πρόβλημα,εξάλου όλες οι επαγγελματικές σκάλες διπλές-τριπλές έχουν ένα Α βάρος,δέν είναι οικιακές σκάλες πού είναι μικρές καί πιό αδύναμες,μέ μικρότερο όγκο αλουμινίου,καί είναι "πούπουλα".

Ευχαριστώ Γιώργο
Τά δεσίματα είναι σίγουρα,τά δοκίμασα μέ δύναμη πρός τήν αντίθετη πλευρά όταν κλείδωσαν νά δώ άν όλα είναι οκ πρίν ανέβω επάνω,έχει ISO καί τό ΕΝ 131 πιστοποιήσεις.
Δέν είναι ασήκωτη απλά θέλει λίγο δύναμη γιά νά καθετοποιηθεί άν είναι ξάπλα ανοιχτή,έτσι καί αλλιώς οι επαγγελματικές σκάλες δέν είναι γιά "βουτυρομπεμπέδες" τά μαστόρια έχουν πάντα κάποια σχετική δύναμη,αλλιώς δέν θά ήταν μαστόρια αλλά "μοδίστρες".Καί στό λέω εγώ πού δέν είμαι καί κανας γίγαντας-μασίστας, 70 κιλά είμαι καί τήν κάνω καλά. -bye-

Πως τα λες πως τα λες. :flipout:
Εγω φοβαμαι τους μεντεσεδες, δεν τους εχω εμπιστοσυνη οτι και να λενε.

Έγινε μια πρώτη νυχτερινή δοκιμή στον απορροφητήρα - φυσητήρα της Einhell.
https://www.e-shop.gr/aporrofitiras...kos-einhell-gc-el-2500-e-3433300-p-TLS.051288

Αρνητικά: Πολύ κοντό καλώδιο, θέλει μπαλαντέζα οπωσδήποτε. Κάνει κάποια φασαριούλα για εσωτερικό χώρο, είναι αρκετά μεγάλο για ερασιτεχνικό εργαστήριο, έχει μέτρια πλαστικά μέρη.

Θετικά: Ρουφάει τα ΠΑΝΤΑ, μεγάλος σάκος, φυσάει πάρα πολύ δυνατά & έχει πολύ καλή τιμή (ειδικά τώρα στο Crazy Sundays).

Είναι για κήπο η δουλειά του & η "φτιασιά" του αλλά για πριονίδια τόρνου, πλάνης κλπ μας εξυπηρετεί θαυμάσια.
Σε τετοια εργαλεια, παντα ειναι κοντο το καλωδιο για λογος ασφαλειας.

Αρνητικά: Πολύ κοντό καλώδιο, θέλει μπαλαντέζα οπωσδήποτε. .

Ολα τά ηλεκτρικά εργαλεία κήπου έχουν κοντό καλώδιο 20-30 cm (μερικά B&D δέν έχουν κάν καλώδιο,κατευθείαν τό φίς σούκο στό εργαλείο) δέν είναι αρνητικό αυτό,εξάλου πάντα χρειάζονται μπαλαντέζα,τό μόνο εργαλείο ηλεκτρικό κήπου πού έχω δεί νά έχει μακρύ καλώδιο 4-5 μέτρα είναι τό ηλεκτρικό αλυσοπρίονο τής Husqvarna πού πρέπει να είναι "φασοναρία" από τήν Makita τό μόνο πού αλλάζει είναι τό χρώμα,καί νομίζω χωρίς νά είμαι απόλυτα σίγουρος τό κοντό καλώδιο στό Makita.

Κωστα ολα αυτα τα εργαλεια κηπου δουλευουν με μπαλαντεζα. Αν εχει μεσα "μυλο" να τριβει τα φυλλα, προσεξε μην σου παρει κανα μεταλικο αντικειμενο μεσα.
Καλοδουλευτο.

Δημητρη το μονο μειον για μενα σε αυτη τη σκαλα ειναι τα στενα σκαλοπατια, που δεν σου προσφερουν σταθεροτητα οταν ανεβαινεις χωρις να κρατιεσαι (πχ πλατφορμα).

Μπαμπη, ειναι μεγαλη πικρα να μην υπαρχουν τετοιοι "ναοι" στην χωρα μας. Οχι αναγκαστικα για να ψωνισεις, αλλα για να περασεις ομορφα ακομα και να κλςψεις ιδεες.
Το εχω νιωσει και εγω σε εξειδικευμενα πολυκαταστηματα του εξωτερικου.
Και ειναι ακομα πιο πικρα, αν εισαι σε χωρα οπως οι ΗΠΑ, και δεν μπορεις να φερεις και πολλα πραγματα. Τουλαχιστον τοτε μπορουσαμε να φερουμε αρκετα με το αεροπλανο, ακομα και πραγματα που σημερα θα σε εκλειναν με την μια στην "στενη".

Οσον αφορα τα αναψυκτικα τυπου "cola" αλλα και γενικα τα ανθρακουχα, δεν ειναι τοσο η ζαχαρη ο εχθρος, αλλα το οτι κανουν οξινο το ΡΗ του οργανισμου. Και το οξινο ΡΗ ευννοει την αναπτυξη "κακων κυτταρων".

Εγω φοβαμαι τους μεντεσεδες, δεν τους εχω εμπιστοσυνη οτι και να λενε.
Εσυ εισαι χοντρος και γι' αυτο φοβασαι. (χα, χα, χα, χα)

Και μενα δεν μου αρεσουν του τυπου. Οσο και να προσπαθουμε να παινεψουμε το συμμαζεμενο μεγεθος ειναι αρκετα βαριες, Δημητρη.

Νεκτάριε εμένα πού έχω καί τήν επαγγελματική σκάλα τριπλή 6 μέτρα συνολικό μήκος,καί αναγκαστικά τήν έπαιρνα στήν δουλειά καί γιά κάτι χαμηλότερο,έστω καί τά δυό κομμάτια της,καί τήν τοποθετούσα στίς μπάρες αροφής,τήν έδενα καλά κ.τ.λ,μού ήρθε "γάντι" αυτή η μανιτζέβελη,πού τήν "πετάω" μέσα στό αυτοκίνητο
Καί οι τριπλές μήν νομίζεις ότι έχουν μικρότερο βάρος μιά από τά ίδια είναι καί αυτές.Δέν υπάρχει επαγγελματική σκάλα καί νά είναι "πούπουλο"

Καλορίζικα όλα παιδιά!

Την σκάλα την έχω χρόνια και την έχω λιώσει!
Δεν είναι βαριά,δεν έχει στενά σκαλοπάτια,είναι πολύ εξυπηρετική,χωράει σε μικρό αμάξι για πλάκα,γινεται μικρή σκαλωσιά για βάψιμο και γενικά είναι αρκετά καλή.

Θα την ευχαριστηθεις Δημήτρη!

Καλορίζικες οι παραλαβές σε όλους παιδιά! Καλές εργασίες και καλές δημιουργίες!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ευχαριστώ Κώστα καί Μιχάλη.

Καλορίζικα όλα παιδιά!

Την σκάλα την έχω χρόνια και την έχω λιώσει!
Δεν είναι βαριά,δεν έχει στενά σκαλοπάτια,είναι πολύ εξυπηρετική,χωράει σε μικρό αμάξι για πλάκα,γινεται μικρή σκαλωσιά για βάψιμο και γενικά είναι αρκετά καλή.

Θα την ευχαριστηθεις Δημήτρη!

Ευχαριστώ Πάνο όπως ακριβώς τά γράφεις είναι,όντως τήν ευχαριστήθηκα,σήμερα τήν δοκίμασα δεύτερη φορά,τά έβγαλε σέ χρόνο dt τά λεφτά της,η σκάλα είναι άψογη από θέμα ασφαλείας,ούτε στενά σκαλοπάτια έχει,χρήσιμη,καί μανιτζέβελη.

Ευχαριστώ Πάνο όπως ακριβώς τά γράφεις είναι,όντως τήν ευχαριστήθηκα,σήμερα τήν δοκίμασα δεύτερη φορά,τά έβγαλε σέ χρόνο dt τά λεφτά της,η σκάλα είναι άψογη από θέμα ασφαλείας,ούτε στενά σκαλοπάτια έχει,χρήσιμη,καί μανιτζέβελη.

Θα έρθω κάποια στιγμή να τη δω από κοντά..

Σε ευχαριστώ Κώστα καί Μιχάλη.

Λίγο λάδι σπρέι στα κλειδώματα, καμιά τρυπανοβιδα με φαρδύ κεφάλι στα παπούτσια για να μην χαθούν και είσαι εντάξει.