Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κατι μου εφερε και μενα ο αη βασιλης, μικρο μεν, αλλα τα καλυτερα έρχονται..
4fffc55997bc8cc0a8539e2e40c3e57e.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτή τη τσάντα της ryobi την έχω εδώ και τρία χρόνια.Την είχα πάρει 14 euros , μιλάμε για "σκυλί" .Ο,τι και να της βάλεις μέσα ,όσο και να την γεμίσεις ,δεν παθαίνει τίποτα.Αριστη αγορά ,εύγε Νέε μου..

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα συναδελφοι!!!
Ωραιο το τροχιστικο κανε μια πιο λεπτομερη παρουσιαση βρε, τετοιο εργαλειο το αξιζει, και με ολα τα jigs και την εξηγηση τους!!

Το βαλιτσακi της Ryobi το εχω και εγω και ειναι πραγματικα πολυ καλοφτιαγμενο και παρα πολυ βολικο και γερο!!

Κυριάκο αυτή η βάση που έχεις πάρει κάνει για στήριξη του τορνου ?

Δες αν σε βολευει ενας μικρος παγκος εργασια γιατι με 15 ευρω θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα.
medium_aa3573e8-71e1-4788-b9e7-0966a3ce02f3.png

Εγω σε τετοιους παγκους εχω στερεωσει πριονοκορδελες, δισκοπριονα, τορνους, πλανες, ρουτερ και αλλα εργαλεια. Ειναι φτηνοι και απιστευτα βολικοι και σαν βασεις για εργαλεια.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κατι μου εφερε και μενα ο αη βασιλης, μικρο μεν, αλλα τα καλυτερα έρχονται..
Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτή για πικ νικ κάνει ? -bye-

Με το καλό τα καλύτερα.........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Έχουμε κανένα λινκ να πάρουμε λίγη μυρωδιά?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα συναδελφοι!!!
Ωραιο το τροχιστικο κανε μια πιο λεπτομερη παρουσιαση βρε, τετοιο εργαλειο το αξιζει, και με ολα τα jigs και την εξηγηση τους!!

Το βαλιτσακi της Ryobi το εχω και εγω και ειναι πραγματικα πολυ καλοφτιαγμενο και παρα πολυ βολικο και γερο!!

Δες αν σε βολευει ενας μικρος παγκος εργασια γιατι με 15 ευρω θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα.
medium_aa3573e8-71e1-4788-b9e7-0966a3ce02f3.png

Εγω σε τετοιους παγκους εχω στερεωσει πριονοκορδελες, δισκοπριονα, τορνους, πλανες, ρουτερ και αλλα εργαλεια. Ειναι φτηνοι και απιστευτα βολικοι και σαν βασεις για εργαλεια.
Eιναι σταθερός ο πάγκος αυτός όσο ο workmate της black and decker ;

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι εχω 7-8 τετοιους παγκους απο διαφορετικες εταιρειες και ειναι ακριβως οι ιδιοι σε σταθεροτητα με τον Black and Decker.

Ναι εχω 7-8 τετοιους παγκους απο διαφορετικες εταιρειες και ειναι ακριβως οι ιδιοι σε σταθεροτητα με τον Black and Decker.
Tον απλό έτσι 301 όχι τον 536?

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οχι.
Ο τόρνος που έχεις δεν κάνει να στηριχθεί σε τέτοιο πάγκο εκτός αν θες να τον κυνηγάς όταν γυρίζεις κάποιο έκκεντρο ξυλο.
Προσωπικά έναν τόρνο 35 κιλά δε θα τον έβαζα εκεί ούτε αν γυρνούσα στυλο.

Καλοδούλευτο το τορμεκακι, είναι λιλιπούτειο ε?

Καλοδούλευτο και τα υπόλοιπα εργαλεία παιδια!

Καλοδούλευτο το τορμεκακι, είναι λιλιπούτειο ε?

Δεν είναι Τ8 αλλά λιλιπούτειο δεν το λές με τίποτε...
Άσε που για να πάρεις κάποιο σαν το Τ8 θα πρέπει ή να του έχεις μόνιμη θέση κάπου στο εργαστήριο ή θα πρέπει να έχεις γερά μπράτσα για τα πήγαινε/έλα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οχι.
Ο τόρνος που έχεις δεν κάνει να στηριχθεί σε τέτοιο πάγκο εκτός αν θες να τον κυνηγάς όταν γυρίζεις κάποιο έκκεντρο ξυλο.
Προσωπικά έναν τόρνο 35 κιλά δε θα τον έβαζα εκεί ούτε αν γυρνούσα στυλο.

Aμα καταφερεις να φερεις τουμπα ενα τορνο στερεωμενο καλα σε αυτο τον παγκο εργασιας, με αυτο το ανοιγμα ποδιων...γραψε μου! Mαλλον δεν εχεις δει τις ξυλοκατασκευες που κανουν στο εξωτερικο για τορνους.. :))

Eδω εχω βαλει πανω σε τετοιο παγκο ολοκληρη πριονοκορδελα dewalt και κοβω κορμους ολοκληρους (που δεν ειναι και σταθεροι στο κοψιμο) και δεν καταλαβαινει τιποτα. Δεν εχει θεμα ο παγκος εργασιας, κανενα απολυτως.

Μιχάλη, άμα βάλεις κορμό, πάνω από 20 cm, παράκεντρο και ξεκινήσει ο τόρνος, δεν σου λέω με 1500 στροφές, με 800 να γυρίσει, ο τόρνος θα απογειωθεί μαζί με τον πάγκο.

Eγω παντως σε δοκιμες που εχω κανει με τον μικρο τορνο σε καθε ειδους ξυλο με τα μεγαλα σκαρπελα, δεν εχω αισθανθει την παραμικρη ασταθεια πανω στον παγκο.
Οσο μικρος και να'ναι ο τορνος που εχω, σε καποια γερα κλωτσηματα θα καταλαβαινα αν κατι παει λαθος. Μιλαω παντα σχετικα με το μεγεθος του τορνου.

Εχεις δει τις βασεις που πουλανε για τορνους? Πιστευεις οτι ειναι πιο σταθερες απο τους παγκους εργασιας?

Έχω δεί πως πακτώνουν τους μηχανουργικούς τόρνους στα μηχανουργεία, και μιλάμε για μηχανήματα τόνων που από μόνα τους (θα έπρεπε να) είναι ντούκια.
Δεν ξέρω τι κάνει ο μικρούλης τόρνος της Proxxon αλλά, πίστεψέ με, θα τρομάξεις άμα δείς κορμουδάκι να γυρνάει παράκεντρα σε πάνω από 800 στροφές σε ξυλότορνο.

Kατανοω τις δυναμεις που ασκουνται.

Δηλαδη για να καταλαβω ομως, οι βασεις για ξυλουργικους τορνους σαν αυτους της μικρομεσαιας κατηγοριας που εχουμε οι περισσοτεροι εδω, πως πρεπει να ειναι κατα τη γνωμη σας?

Ο τόρνος έχει τρύπες για βίδωμα. Αυτή είναι η σωστή στερέωση για μένα. Σε σταθερό πάγκο.
Φαντάσου οτι είχα τον τόρνο τοποθετημένο πάνω σε πολύ βαρύ μαρμάρινο τραπέζι και μόλις άρχισε να γυρίζει μόλις που πρόλαβα να τον σβύσω και να τον αρπάξω πρίν πέσει στο πάτωμα. «Περπάτησε» περίπου μισό μέτρο σε 3 δευτερόλεπτα... Λαχτάρισα.

Ετσι, βασικη προυποθεση ειναι η σωστη στερεωση του μηχανηματος.
Απο κει και περα, οποιος δεν εχει χωρο σε παγκο, πρεπει να τον στερεωσει αναγκαστικα σε καποια βαση.

Εμενα μονο το κολωνατο με βολευε να το στερεωσω πανω σε μεγαλο παγκο. Ολα τα αλλα τα εχω σε ξεχωριστες βασεις/παγκους εργασιας λογω ογκου/πριονιδιων/σκονης.