Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εμείς λέμε στο χωριό " κάλιο γαϊδουροδενε παρά γαϊδούρογιρευε"

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Θα τουμπάρει με τον πρώτο γερό κραδασμό. Στην καλύτερη περίπτωση θα μετακινείται ανεξέλεγκτα.

Θα διαφωνησω λιγακι για να μην πω απολυτα :)
Εχεις δοκιμασει να βαλεις τον τορνο σου σε τετοιο παγκο?

Πατριωτακι τωρα που πηρες το εκκεντρο τσοκ σε προκαλω να πιασεις μια 20 εκατοστων καβιλια 2 εκ εκκεντρα και να βαλεις μπροστα.
Επειτα σκεψου τι θα γινει αν κανεις το ιδιο με ενα κουτσουρο οχι 20 γραμμαρια αλλα 10.000 γραμμαρια

Μιχάλη, δεν μιλάμε γιά το βάρος. Αν αντέχει ή όχι.
Αυτός ο πάγκος είναι άκρως επικίνδυνος για τοποθέτηση τόρνου, αυτό προσπαθώ να σου πώ.
Έχω τέτοιο πάγκο και ξέρω πολύ καλά τις δυνατότητές του, ούτε γι αστείο δεν μπορώ να φανταστώ τον τόρνο μου εκεί πάνω.
Σου λέω οτι μετακινείται ολόκληρο τραπέζι με μασίφ σκελετό και μαρμάρινο καπάκι όταν δουλεύει ο τόρνος παράκεντρα και μου λές οτι θα μείνει σταθερό το πτυσόμενο καρεκλάκι;

Εγω βλεπω οτι σχεδον κανεις (εκτος απο μενα:)) δεν στερεωνει τον τορνο πουθενα οταν δουλευει και μου λετε οτι ειναι επικινδυνο αν βιδωσεις τον τορνο σε παγκο εργασιας!! :))

Ειναι λοιπον ο παγκος εργασιας ειναι καταλληλος τουλαχιστον για νορμαλ δουλεια τορνου? Αν οχι ποιο ειδος παγκου ειναι καταλληλο, γιατι απαντηση σε αυτο το ερωτημα που τεθηκε δεν εχει δωθει ακομα.
Οπως δεν εχω καταλαβει εαν ολοι αυτοι που φτιαχνουν τις στενομακρες βασεις τορνου που βλεπουμε στο διαδικτυο ειναι τελικα χαζοι, δεν ξερουν τι κανουν και κινδυνευουν με ανατροπες!!!

Κυριακο μπορω να καταλαβω αυτο που λες. Εσυ πως αντιμετωπιζεις αυτην την κατασταση? Εχεις βιδωμενο τον τορνο καπου? Το λεω γιατι στις φωτο νομιζω οτι βλεπω τον τορνο σου αστερεωτο.

Καλημερα!!!
Μιχαλη οπως γράφω στον τελευταίο μου μήνυμα οταν γυρνας στυλο δεν διατρεχεις κανενα προβλημα.
Οταν γυρνας ζυγοσταθμισμενα αντικειμενα δεν διατρεχεις κίνδυνο.

Σε ολες τις παραπανω φωτο γυρναω στυλο και τετραγωνα κομματια στους καρυοθραυστες που εχω φτιάξει.

Εκει μπορεις να τον βαλεις ακομα και σε χαρτοκουτο επανω. Δε θα κανει κιχ.

Οταν ομως βαλεις ενα λοξο κορμο επανω τοτε ο τορνος κυριολεκτικά θα παρει δρομο.
Και οσο πιο ελαφρυς ο τορνος και πιο βαρυ το κομματι τοσο μεγαλυτερο το πρόβλημα.

Ο τορνος καλο είναι να εχει ενα τραπεζι στιβαρό πανω στο οποιο να μπορει να βιδωθει για να σταθεροποιηθεί.

Καλημερα Κυριακο!

Noιμιζω οτι μεγαλυτερη σημασια εχει τι λεει ο κατασκευαστης, και οχι εμεις, για την σωστη στηριξη του τορνου αλλα και για το εκκεντρο γυρισμα. Let's read the manual :))

Καλησπερα στην παρεα και καλη χρονια να εχουμε..αξονικο τριβειο triton 450watt απο papadopoulos tools.τιμη 290 ευρω..Ειναι η πρωτη επαφη μου με εργαλειο αυτης της εταιριας και μπορω να πω οτι ειναι πολυ ποιοτικα..
a64429b4385fdbc9c9fdba5d6a8d386b.jpg
138a9beaf88ff64c33838f11a3333124.jpg

Στάλθηκε από το IQ1019N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωωωωωωω!
Ωραία πράγματα. Καλές κατασκευές σου εύχομαι. Πρόσεχε πολύ το πως θα κρατάς τα αντικείμενα μέχρι να το μάθεις. Καθάριζε συχνά τα γυαλόχαρτα του όταν στομώνουν.

Καλησπερα στην παρεα και καλη χρονια να εχουμε..αξονικο τριβειο triton 450watt απο papadopoulos tools.τιμη 290 ευρω..Ειναι η πρωτη επαφη μου με εργαλειο αυτης της εταιριας και μπορω να πω οτι ειναι πολυ ποιοτικα..

Καλησπέρα, Χρόνια πολλά και καλορίζικο το εργαλείο. Καλές εργασίες να έχεις !!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ειδικά ο τόρνος χωρίς πολύ καλή στερέωση είναι πολύ επικίνδυνος.
Σωστός!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω πολυ..Κωστα γνωριζεις καποθιο τροπο που καθαριζουν τα γυαλοχαρτα?μηπως εχεις καποιο σχετικο link?

Καλησπερα στην παρεα και καλη χρονια να εχουμε..αξονικο τριβειο triton 450watt απο papadopoulos tools.τιμη 290 ευρω..Ειναι η πρωτη επαφη μου με εργαλειο αυτης της εταιριας και μπορω να πω οτι ειναι πολυ ποιοτικα.
Στάλθηκε από το IQ1019N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Kαλοριζικο και καλη χρονια και σε σενα!
Βαρυ και θορυβωδες εργαλειο αλλα για εσωτερικα/καμπυλα τριψιματα ειναι χρησιμο.

Ο καθαρισμος του γυαλοχαρτου γινεται με ενα ειδικο λαστιχο που το ακουμπας πανω στο τριβειο -σε καθε τριβειο- καθως γυρνα.
abbrasive-sanding-belt-cleaning-block-sanding-belt-sander-cleaner-de-clog-59209-p.jpg

Εδω το λινκ https://www.ergaleiogatos.gr/shop/m...ocharton-gyalocharton-silverline-224688-15cm/
https://www.amazon.co.uk/Silverline...6547015&sr=8-1&keywords=sander+cleaning+block

Παραλαβές από το το Lidl δε βλέπω σήμερα! Δεν τσίμπησε κανείς τίποτα;

Χμ, άκυρο!! Τώρα τα χαλβαδιαζω στο αντίστοιχο thread!!

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχαλη σε ευχαριστω πολυ.Μολις ειδα και στο λινκ που μου εστειλες και την τιμη που πωλειται στο αγγλικο αμαζον και μπορω να πω οτι ξενερωσα ελαφρως..βγαινει συνολικα μαζι με τα μεταφορικα 220 ευρω ενω εγω το αγορασα 290..Τι να πω.. και συνηθως πριν κανω αγορα το ψαχνω και στο αμαζον..τελος παντων..Ειναι πολυ καλο εργαλειο και πιστευω πως ειδικα στη τιμη που προσφερεται στο αμαζον τα αξιζει τα λεφτα του..σας ευχαριστω πολυ και παλι

Kαθε εμποδιο σε καλο! Το πηρες πιο συντομα και επισης εαν υπαρξει θεμα το πας εδω για service/εγγυηση.

Εγω που το πηρα απο το αμαζον πριν αρκετα χρονια και ειχε ενα προβλημα με το συστημα σφιξιματος των γυαλοχαρτων, το οποιο ειχε ενα κατασκευαστικο ελλατωμα. Αν δεν εμπαινα στον κοπο να το φτιαξω ο ιδιος θα επρεπε να μπω στον κοπο να το ξανασυσκευασω, να το στειλω πισω και να περιμενω το νεο...

Το λαστιχο για τον καθαρισμο των γυαλοχαρτων ειναι αλλο πραμα και κανει φοβερη δουλεια. Σου γλυτωνει παααρα πολλα λεφτα σε γυαλοχαρτα και την ταλαιπωρια για συχνες αλλαγες. Και διαρκει χρονια!!

Αυτό το λάστιχο κάνει και για απλά και ταπεινά γυαλοχαρτα που ψρησιμοποιουμε στον τόρνο η καμία σχέση?

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αυτό το λάστιχο κάνει και για απλά και ταπεινά γυαλοχαρτα που ψρησιμοποιουμε στον τόρνο η καμία σχέση?

Για ολα τα γυαλοχαρτα κανει. Απλα το γυαλοχαρτο που ειναι πανω σε τριβειο το καθαριζει σε δευτερολεπτα καθως ακουμπας το λαστιχο πανω στο τριβειο που δουλευει και καθαριζει αμεσα το γυαλοχαρτο.
Το κομματι γυαλοχαρτο που ειναι κομμενο παιρνει χρονο καθως πρεπει να τριψεις πανω του με το χερι το λαστιχο.

Kαλοριζικο και καλη χρονια και σε σενα!
Βαρυ και θορυβωδες εργαλειο αλλα για εσωτερικα/καμπυλα τριψιματα ειναι χρησιμο.

Ο καθαρισμος του γυαλοχαρτου γινεται με ενα ειδικο λαστιχο που το ακουμπας πανω στο τριβειο -σε καθε τριβειο- καθως γυρνα.
abbrasive-sanding-belt-cleaning-block-sanding-belt-sander-cleaner-de-clog-59209-p.jpg

Εδω το λινκ https://www.ergaleiogatos.gr/shop/m...ocharton-gyalocharton-silverline-224688-15cm/
https://www.amazon.co.uk/Silverline...6547015&sr=8-1&keywords=sander+cleaning+block
Εγώ έχω κόψει κοντές τις τρίχες ενός πινέλου με σχετικά σκληρές και το καθαρίζω ταυτόχρονα με το άκρο της ηλ. σκούπας. Όλο και κάτι καταφέρνω. Αυτό με το ειδικό σφουγγάρι δεν ήξερα ότι υπήρχε!

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk