Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν ειμαι καθολου σιγουρος εαν τα εργαλεια της Milwaukee πχ. τα εργαλεια μπαταριας, υπερτερουν εστω και λιγο σε ποιοτητα κατασκευης εναντι των Bosch.

Ρητορα η μονη σιλικονη που κανει οσα υποσχεται το οκομα της ειναι η FOREVER WHITE που αγορασα απο το Χιωτικο μαγαζι και εδω και 3 χρονια στην μπανιερα ειναι απαστραπτουσα λευκη.

Απο τις καλυτερες Κυριακο....τι σε παραθυρα ,νεροχυτη και μπανιερα μπανιου,τι σε νεροχύτη η αλουμινοκασα που την έχω χρησιμοποιήσει μια χαρά κρατάει...Είναι κόλλωδες και συμπαγής...
Άριστο προϊόν...

Παραλαβη πρωι πρωι με UPS απο αμαζον.
Αυτο ειναι μερος της παραγγελιας και οχι ολη και αναρωτιεμαι αν τους συμφερει να το κανουν ετσι ειτε τους υποχρεωνει το αμαζον να παραδωσουν μεσα στα χρονικα πλαισια που ειχαν υποσχεθει οι πωλητες.

Μια μικρη γερμανικη βαριοπουλα 800 γραμμαριων και μια κλασσικη πενσα Knipex 180μμ, χωρις επενδυσεις στα χερουλια που τις κανουν χοντροκοπιές και λιγο πιο δυσχρηστες.
46952048824_a1e3805b96_b.jpg

Και ενα κοντινο πλανακι
46824813155_7c667beb9a_b.jpg

Και τα δυο εργαλεια φαινονται και ειναι ποιοτικα.
Το σφυρι εχει χερουλι fiberglass για περισσοτερη αντοχη στις φθορες και στον χρονο και πολλες αριστες κριτικες οι οποιες ειναι δικαιολογημενες αν κρινω απο την ποιοτητα και αισθηση του εργαλειου στο χερι και στην χρηση.

Δεν μπορω να υπολογισω καθως η παραγγελια εχει σπασει στην μεση για καποιο λογο.

Μονο του αν το παραγγειλεις τα μεταφορικα κοστιζουν γυρω στα 8 ευρω. Οταν το παρεις με αλλα πραγματα που τα στελλει το αμαζον (order fullfilled by amazon), σου ανεβαζει τα μεταφορικα πολυ λιγο γυρω στο 1 ευρω και κατι.

Απο τις καλυτερες Κυριακο....τι σε παραθυρα ,νεροχυτη και μπανιερα μπανιου,τι σε νεροχύτη η αλουμινοκασα που την έχω χρησιμοποιήσει μια χαρά κρατάει...Είναι κόλλωδες και συμπαγής...
Άριστο προϊόν...

Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Απλή σιλικόνη είναι ή συγκολλητική μαστίχη πολυουρεθάνης ; εγώ συνήθως χρησιμοποιώ isomat ή Alchemica αλλά όχι στο μπάνιο. σε άλλες εφαρμογές. πχ για συγκόλληση διάφόρων όμοιων ή ανόμοιων υλικών και σφράγισμα αρμών, κενών, τρυπών κ.λ.π.
Επίσης με τον καιρό δεν κολλάει η σκόνη επάνω όπως στις απλές σιλικόνες.
Αυτή η FOREVER WHITE έχει αυτά τα πλεονεκτήματα ; για πες τη γνώμη σου ρε Κώστα αφού την έχεις δοκιμάσει.ή εσύ Κυριάκο.

Μιχάλη καλορίζικα τα Knipex. πολύ ωραία και ποιοτικά. τα βλέπεις και σε πιάνει όρεξη για μαστορέματα !!

Καλορίζικα όλα.

Μιχάλη το αλφάδι με το που τραβάς το πλαστικό έξω του δίνει κλίση συγκεκριμένη;
Για πλακάκια δηλ κλπ.;

Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Απλή σιλικόνη είναι ή συγκολλητική μαστίχη πολυουρεθάνης ; εγώ συνήθως χρησιμοποιώ isomat ή Alchemica αλλά όχι στο μπάνιο. σε άλλες εφαρμογές. πχ για συγκόλληση διάφόρων όμοιων ή ανόμοιων υλικών και σφράγισμα αρμών, κενών, τρυπών κ.λ.π.
Επίσης με τον καιρό δεν κολλάει η σκόνη επάνω όπως στις απλές σιλικόνες.
Αυτή η FOREVER WHITE έχει αυτά τα πλεονεκτήματα ; για πες τη γνώμη σου ρε Κώστα αφού την έχεις δοκιμάσει.ή εσύ Κυριάκο.

Ειναι απλη σιλικονη υδροφιλη...δεν ειναι πολυρεθανικη καθως ειναι διαφανη....αλλα οντως πιανει και κολλαει πολυ καλα...αριστη προσφυση...στις διαφανες σιλικονες παντα κολλαει σκονη μετα...ειναι κατι που δυσκολα αποφευγεις....οποτε δεν αλλαζει κατι σε σχεση με οποιες εχεις δοκιμασει...
Γενικως στα μπανια καλο ειναι να χρησιμοποιουνται μονο διαφανες αντιμουχλικες σιλικονες η πολυρεθανικες μαστιχες...ωστε να μην επηρεαζονται απο την υγρασια και το νερο.....καλο ειναι οι προηγουμενες σιλικονες η τα υπολειματα να καθαριζονται πολυ καλα και εποιτα να ασταρωνεται το σημειο ωστε να γινεται καλυτερη προσφυση της σιλικονης....

Πολυ καλες σε φυσιγγια ειναι και της Bison...οπως και την Polymax της ιδιας εταιριας αλλα την θεωρω υπερτιμολογημενη για αυτα που προσφερει.....
Διαφανη πολυρεαθανικη ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βαλεις αλλα δεν εχω βρει καποια στο εμποριο....

Την FLEX PU-50 η την HYPERSEAL 150 και σε σιλικονη και σε σαλαμι την χρησιμοποιω στις στεγανοποιησεις σε ταρατσα και ειναι παρα πολυ καλες....Εαν αντεχει η τσεπη σου μπορεις να πας και σε Sika που εχει πολλων ειδων και εξοιδικευμενες αλλα παλι τις θεωρω υπερτιμολογημενες....

Ομως εκει που εχω καταληξει εδω και 4-5 χρονια σαν κυριως υλικο σε εξωτερικες εργασιες ειναι η Mercola Flex Bond 450 οτι πιο ισχυρο εχω χρησιμοποιησει....ακριβη αλλα κανει για τα παντα....

Υποψιν οτι οι πολυρεθανικες σιλικονες δεν για να εκτειθονται μονημα στο ηλιο καθως χανουν τις ιδιοτητες τους και σπανε εποιτα απο διαστημα....καλο ειναι να επικαλυπτονται με αλλα υλικα....

Υ.γ....Ανεφερα πολλα και διαφορα αλλα αφου το εφερε η κουβεντα καλο ειναι να ειπωθουν.....

Αν κι έχω πάνω από δέκα παρόμοια, κι επειδή το μάτι δεν χορταίνει... Πήραμε και σήμερα τη σαχλαμαρίτσα μας...
Από Amazon.de ήταν στην παραγγελία με τη σπαθόσεγα αλλά ήρθαν ξεχωριστά. Άλλος προμηθευτής ξεχωριστή αποστολή.

Attachments

• IMG_1094.jpg
    IMG_1094.jpg
    308.9 KB · Views: 166
  • IMG_1099.jpg
    IMG_1099.jpg
    313.4 KB · Views: 164
Ευχαριστω συναδελφοι, καλοριζικα Μπαμπη τα ανταπτορακια! Βλεπεις καποια ιδιαιτερη χρησιμοτητα?

Πανο το αλφαδι δεν εχει κατι ιδιαιτερο στα πλαινα παρα μονο καουτσουκ για να ειναι ανθεκτικο σε πτωσεις.
Το καουτσουκ αφαιρειται.

Καλοδούλευτα τα bit Μάστορα.

Αυτή η συσκευασία μόνο με το συγκεκριμένο κόκκινο μαχαίρι ανοίγει ? !!!

Την FLEX PU-50 η την HYPERSEAL 150 και σε σιλικονη και σε σαλαμι την χρησιμοποιω στις στεγανοποιησεις σε ταρατσα και ειναι παρα πολυ καλες....Εαν αντεχει η τσεπη σου μπορεις να πας και σε Sika που εχει πολλων ειδων και εξοιδικευμενες αλλα παλι τις θεωρω υπερτιμολογημενες....

Ομως εκει που εχω καταληξει εδω και 4-5 χρονια σαν κυριως υλικο σε εξωτερικες εργασιες ειναι η Mercola Flex Bond 450 οτι πιο ισχυρο εχω χρησιμοποιησει....ακριβη αλλα κανει για τα παντα....

Υποψιν οτι οι πολυρεθανικες σιλικονες δεν για να εκτειθονται μονημα στο ηλιο καθως χανουν τις ιδιοτητες τους και σπανε εποιτα απο διαστημα....καλο ειναι να επικαλυπτονται με αλλα υλικα...

Αυτές χρησιμοποιώ κι εγώ. να δώσω τώρα 12 και 13 για sika όχι δεν δύναμαι..

Μπάμπη καλορίζικα τα bits με τα μαγνητάκια. ωραία φαίνονται. για πες εντυπώσεις όταν τα δοκομάσεις με το καλό..

Αυτές χρησιμοποιώ κι εγώ. να δώσω τώρα 12 και 13 για sika όχι δεν δύναμαι..

Στην ουσία αυτό λέω,αφού κατά την εφαρμογή οσο και για την after λειτουργια και αντοχη στο χρονο δεν έχω παρατηρήσει διαφορες...
Τα κόστη είναι μεγάλα εαν υπολογίζεις ότι μπορεί να χρειαστούν 5 και 6 κομμάτια σε μια δουλειά.

Ευχαριστω συναδελφοι, καλοριζικα Μπαμπη τα ανταπτορακια! Βλεπεις καποια ιδιαιτερη χρησιμοτητα?
.

Ιδιαίτερη χρησιμότητα δεν θα έλεγα οτι έχει... Ένας απλός αντάπτορας είναι.
Το θετικό του ο αρκετά ισχυρός μαγνήτης του.

Καλοδούλευτα τα bit Μάστορα.

Αυτή η συσκευασία μόνο με το συγκεκριμένο κόκκινο μαχαίρι ανοίγει ? !!!

Όχι, ανοίγει με όλα τα μαχαίρια αλλά χρησιμοποιώ αυτό γιατί δεν θέλω να χαλάσω τα καλά μου.. :a0210:

Γιώργο, αυτό που είπα και στο Μοχάλη, ένας συνηθισμένος αντάπτορας με αρκετά δυνατό μαγνήτη, τίποτε το ιδαίτερο.
Πιό πολύ για τα χρωμτάκια του τον πήρα κι επειδή υπήρχε ηδη στο καλάθι από παλιότερο ψάξιμο το άφησα.

Τα αρχοντικα εργαλεια παραδοθηκαν με αρχοντικο τροπο, με ΕLTA courier στην θυρα μου :))

Σετ πενσα, κοφτης, μυτοτσιμπιδο σε επισημη συσκευασια, σετ φαλτσετα και κοπιδι σε συσκευασια blister και το σφυρακι τυλιγμενο σε τσιπικο ναϋλον!
46847690195_d19f2688f5_b.jpg

Εδω ανοιγμενα και απλωμενα
46847689775_b592622ea1_b.jpg

Συναδελφοι τα εργαλεια αυτα ειναι σκετη απολαυση να τα βλεπεις, να τα πιανεις και να τα δουλευεις.
Το σφυρι θα το προτιμουσα στα 300/330 γραμμαρια, αλλα επειδη ειναι επαγγελματικο βγαινει στο μισο κιλο. Αριστη αισθηση το ατιμο.

Το ΣΚ θα τα συγκρινω τα παραπανω Bosch με τα αντιστοιχα Κnipex, Εngineer (για τα πενσοειδη) και Ιrwin/olfa (για φαλτσετα/κοπιδι).
H συγκριση θα ειναι οπτικη (ποιο ειναι πιο λαχταριστο), ποιοτικη (ποιο φαινεται πιο ποιοτικο και καλοκατασκευασμενο) και εργονομικη (ποιο σου καθεται καλυτερα στο χερι οταν το δουλευεις).

Κοιτουσα για 5μετρη μετροταινια αυτες τις μερες (stanley/milwaukee) αλλα μετα την παραπανω παραλαβη αποφασισα να παραγγειλω την μετροταινια που εχει βγαλει η Bosch μαζι με την παραπανω εκδοση εργαλειων.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδούλευτα όλα όλων κ.κ συνάδελφοι καί καλές εργασίες νά έχετε.

Μιχάλη έτσι είναι οι σωστές καί αρχοντικές αγορές,κάτω υπό τήν σκέπην τής σκιάς,όχι σάν εμάς πού "βράζουμε" να γυρνάμε μαγαζί σέ μαγαζί μέ τά μηχανάκια-αυτοκίνητα,καί παίρνουμε καί έξτρα "χρωματάκι" τώρα τά καλοκαίρια. :flipout:-bye-

Πολλές παραλαβές είχε η σημερινή μέρα. καλορίζικα σε όλους σας.

Δημήτρη τα παπούτσια που πήρες φαίνονται πολύ καλά για τη δουλειά που τα θέλεις. έχουν και προστασία για τα δάχτυλα και η τιμή πολύ καλή. καλοφόρετα.
Αλήθεια η προστασία είναι με σίδερο ή σκληρό πλαστικό ;

Μέταλλο είναι Γιώργο,σέ ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχαλη ωραιος...τελικα το πες και το εκανες.....
Αλλο να τα βλεπεις σε φωτο και αλλο απο κοντα......!!!!

Το σωμα του σφυριου απο τι ειναι....;

Eυχαριστω μαστορες!

Κωστη το σφυρι ειναι απο ενα μονοκομματο κομματι ατσαλι και το χερουλι ειναι καλυμμενο απο μαλακο πλαστικο/καουτσουκ που λεει οτι μειωνει τους κραδασμους.

Professional hammer 500 g

The shaft and head of the hammer are manufactured from a single cast, which prevents the head from coming loose from the shaft. Additionally, the handle reduces vibrations on account of its soft grip, allowing for longer and more controlled work.

- Length x width x height: 324 x 118 x 27 mm

https://www.bosch-professional.com/gb/en/handtools/