Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δευτερη αποτυχια σημερα :(
Μετα την αποτυχια με τις λαμες dewalt, ειπα να δοκιμασω bosch απο το leroy.
Οι μεν "progressor" (ή καπως ετσι), αυτες με τα δοντια διαφορετικου μεγεθους...ειναι μια απο τα ιδια με τις dewalt. Παρα πολυ κλωτσημα, μεγαλη δυσκολια στην κοπη. Ισως δεν εχω καταλαβει κατι. Ειναι για αλλη κοπη ή κατι τετοιο.
Οι απλες για μεταλλο (παρομοιες με των lidl, ή με ενα κλασσικο σιδεροπριονο)....απλα δεν εκαναν στη σπαθοσεγα (ειναι "M").
Η μεταλλου parkside που ειχε μεσα, εξακολουθει να ειναι η μονη που κοβει ευκολα.
Θα ψαξω να βρω και αλλες αυριο.

Συγνώμη γί αυτό που σε ρωτάω αλλά έχεις ξανακόψει με σπαθόσεγα;

Συγνώμη γί αυτό που σε ρωτάω αλλά έχεις ξανακόψει με σπαθόσεγα;

Οχι, ποτε.
Και δεν σε παρεξηγω. Θα ημουν ο πρωτος που θα σκεφτοταν αυτο που υποννοεις, οτι κατι κανω λαθος (και το σκεφτομαι).
Απλως, το οτι α)με τις λαμες ξυλου εκοψα μια χαρα και β)με τη λαμα μεταλλου που ειχε μεσα, επισης εκοψα μια χαρα...με κανει να αναρωτιεμαι.
Οπωσδηποτε ειμαι ανοιχτος σε προτασεις και συμβουλες :)

Η σπαθόσεγα έχει πολύ κραδασμό. Όσο καλύτερα "μαγκώνουν" τα δόντια τόσο πιο δύσκολα μπορείς να τη συγκρατήσεις.
Ας πούμε οτι θες να κόψεις ένα κλαδί ξύλου.
Ο δεύτερος τρόπος είναι λάθος. Ο πρώτος τρόπος είναι ο σωστός, θέλει γερό κράτημα η σπαθόσεγα, θέλει να κοντράρει στο αντικείμενο που κόβεις, κι ακόμα καλύτερα να την κουνάς και πάνω-κάτω, χωρίς να ξεκολλάει απ´ τον κορμό, ώστε η σπαθόσεγα να κόβει κυκλικά.
Για δοκίμασέ το...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    301 KB · Views: 172
Η σπαθόσεγα έχει πολύ κραδασμό. Όσο καλύτερα "μαγκώνουν" τα δόντια τόσο πιο δύσκολα μπορείς να τη συγκρατήσεις.
Ας πούμε οτι θες να κόψεις ένα κλαδί ξύλου.
Ο δεύτερος τρόπος είναι λάθος. Ο πρώτος τρόπος είναι ο σωστός, θέλει γερό κράτημα η σπαθόσεγα, θέλει να κοντράρει στο αντικείμενο που κόβεις, κι ακόμα καλύτερα να την κουνάς και πάνω-κάτω, χωρίς να ξεκολλάει απ´ τον κορμό, ώστε η σπαθόσεγα να κόβει κυκλικά.
Για δοκίμασέ το...

Ευχαριστω, θα το δοκιμασω.
Ισως οι λαμες με τα "απλα" δοντια να δουλευουν επειδη δημιουργουν λιγοτερους κραδασμους. Οι αλλες, πιθανον να κοβουν, ομως, καλυτερα, αν το κανεις σωστα (οπως δειχνεις).
Οπωσδηποτε, παντως, αυτο που εκοβα (μεταλλικος σωληνας τετραγωνης διατομης, 1χ1cm περιπου, παχος σιδερου 1mm περιπου), οι "απλες" λαμες το εκοψαν σαν βουτυρο.

Οι σιδερόλαμες δεν μπορούν να δημιουργήσουν τόσο κραδασμό γιατί έχουν πολύ ψιλό δόντι.
Καμία σχέση με λάμες ξύλου, και ειδικά αυτές που είναι σχεδιασμένες για γρήγορη κοπή.

Απο οτι καταλαβαινω γινεται ενας συνδυασμος απο λαθος τροπο χρησης της σπαθοσεγας και λαθος επιλογη λαμας.
Και η καλυτερη λαμα εαν δεν την χρησιμοποιησεις στο υλικο που πρεπει και με τον σωστο τροπο, δεν θα δουλεψει θα σε παιδεψει.

Οταν με το καλο βρεθουμε την αλλη βδομαδα, φερε ολων των ειδων τις λαμες που εχεις μαζι με την σπαθοσεγα να παιξουμε και να δαμασουμε το εργαλειο :)

Οι σιδερόλαμες δεν μπορούν να δημιουργήσουν τόσο κραδασμό γιατί έχουν πολύ ψιλό δόντι.
Καμία σχέση με λάμες ξύλου, και ειδικά αυτές που είναι σχεδιασμένες για γρήγορη κοπή.

Τι να πω; Οι λαμες της Dewalt λενε για σιδερο. Οι της bosch το ιδιο (και εχουν πιο χοντρες μυτες και μεταβλητο βημα). Οι parkside εχουν κοψη οπως ενα κλασσικο σιδεροπριονο (ψιλη, με μικρες και πολλεε κορυφες). Λογικο οι μεν να κλωτσανε και οι δε οχι.
Το ερωτημα ειναι γιατι οι parkside μου δουλευουν καλυτερα (και γενικα κοβουν μια χαρα, ξαναλεω). Ισως ειναι αυτο που λες (κατι δεν κανω σωστα) ή ειναι για αλλη χρηση.

Ναι Μιχαλη, να το κανονισουμε :)

Δεν υπαρχει περιπτωση ουτε ενα στο εκατομμυριο οι λαμες parkside να κοβουν καλυτερα απο τις Dewalt. Aπλα χρησιμοποιεις διαφορετικη λαμα απο αυτη που πρεπει.

Δυστυχως οταν δεν ανεβαζεις φωτογραφια ειναι παρα πολυ δυσκολο να καταλαβουμε τι συμβαινει. Ποσα δοντακια (TPI) εχει η Dewalt για μεταλλο που λες? Και ποσα η Parkside.
Μεταλλο ειναι και το αλουμινιο, ο χαλκος αλλα και το ατσαλι. Η κοπη τους ομως απαιτει συνηθως διαφορετικου ειδους λαμες. Δεν χρησιμοποιεις λαμα με λιγα δοντια σε ατσαλι.

Οι λαμες τις parkside γενικοτερα, περαν απο το οτι δεν κοβουν οσο καλα οσο οι επωνυμες, φθειρονται και πολυ πιο γρηγορα.

Προσωπικά πρώτη φορά πήρα και εγώ σπαθοσεγα αλλά με ότι λάμα το δοκίμασα ήταν οκ...
Από την πολύ μικρή μου εμπειρία καταλήγω στα εξης:
Έλεγξε πρώτα ότι ασφαλίζει σωστά η λαμα στην υποδοχή...εποιτα δες εαν ρύθμιση του πατήματος είναι οκ.( Η βάση το μαύρο μπροστινό κομματι)..Έχει στην συσκευασια ένα αλλεν που την ρυθμίσεις....αναλόγως το μήκος της λάμα προσωπικά θεωρώ ότι θέλει εκεί ρυθμισμα...Γιατί όταν πας να κόψεις το μαύρο μπροστινό κομμάτι θα πρέπει να πατάει στο υλικό που θα πας να κόψεις...
Δεν ξερω εαν γίνομαι κατανοητός.
Μακάρι να μπορούσα να έρθω και εγώ στον Μιχάλη να τα βλεπαμε ολα επί τόπου...

Εκτος των αλλων, μηπως μπερδευεσαι με το οτι η λαμα λεει ΚΑΙ αιδερο? Αν λεει κατι τετοιο εννοει ξυλο με καρφια που τα κοβει οταν ειναι μεσα σε αυτο. Οχι αυτουσιο μεταλλο. Και φυσικα η σπαθοσεγα πρεπει να κοντραρει στο προς κοπη υλικο.

Αλλο ενα αμονακι παραλαβαμε χτες. Αυτη τη φορα των 5 κιλων :)

47925857942_430b9969b0_b.jpg

Απο αυτα τα κυβικα και πανω ομως χρειαζεται μια βαση για το πατωμα (μαλλον καποιος κορμος δεντρου, η κοντα δοκαρακια υψους 50εκ, το ενα διπλα απο το αλλο) γιατι δεν λεει να χτυπας πανω σε παγκο.
Και μια λαστιχενια βαση την οποια δεν την εχω ανοιξει ακομα.

Με ενδιαφέρει κι εμένα ένα μικρό αμόνι γύρω στα 5-10 κιλά.
Το υλικό κατασκευής στα συγκεκριμένα είναι μαντέμι, ατσάλι, σίδηρος; Είναι αντοχής;
Με τα χτυπήματα η επιφάνεια κάνει βαθουλώματα;

To υλικο κατασκευης ειναι χυτησιδηρος δηλαδη μαντεμι.
Το ατσαλενιο αμονι με μεγαλυτερη σκληροτητα ειναι πολυ ακριβοτερο και δεν ξερω αν βγαινει σε 5-10 κιλα. Εχω ενα ατσαλενιο του μισου κιλου.. Στην Αμερικη φτιαχνουν απο ραγες σιδηροδρομου, το καλυτερο ατσαλι για αμονι.

Ναι, η επιφανεια κανει χαρακιες με τα χτυπηματα σε ολα τα μαντεμενια αμονια αλλα οχι βαθουλωματα.

Καλοδούλευτο τό νέο αμόνι Μιχάλη,καί καλά χτυπήματα. :a0210:

Σημερινή παραλαβή μιά ευέλικτη σκαπτική φρέζα Stihl MH 445 R

Καί μιά αντλία αναρρόφησης βενζίνης και λαδιού

Από Αθήνα αγοράστηκαν,αλλά βάζω τό παραπάνω πού λίνκ,πού βρήκα στό νέτ.

Εντύπωση μού κάνει ότι τό λάδι κινητήρα πουλιέται έξτρα,άσχετο άν μού τό έκαναν δώρο από τό κατάστημα αγοράς.

frez110.jpg

frez210.jpg

frez310.jpg

Καλοδούλευτα Δημήτρη...
Παίζεις σε πολύ ψηλή κατηγορία πλέον... Καθαρά επαγγελματική.
Ξέρεις πόσα Proxxon αγόραζες με μια φρέζα; -bye-

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδούλευτα Δημήτρη...
Παίζεις σε πολύ ψηλή κατηγορία πλέον... Καθαρά επαγγελματική.
Ξέρεις πόσα Proxxon αγόραζες με μια φρέζα; -bye-

Σε ευχαριστώ Μπάμπη
Από τά λαδί πήγα στά ροζουλί γιά νά μήν είμαι καί ντεμοντέ. :flipout:-bye-

Καλοριζικα Δημητρη...!!!

Σέ ευχαριστώ Κωστή.

Καλοδούλευτα Μιχάλη και Δημήτρη!!

Υπάρχουν αντλίες εε; Και είχα πάρει μια σύριγγα τροφής και σωληνάκι ορού να δοκιμάσω να τραβάω το λάδι (άλλο που την "χάλασα" για να ετοιμάζω το λινέλαιο για τις κυψέλες)

Καλορίζικες παίδες οι καινούργιες σας παραλαβές.
Δημήτρη η φρέζα τι λέει ; την δοκίμασες ; μπορείς να φρεζάρεις και ένα μικρό ελαιώνα ας πούμε ή είναι αποκλειστικά για κηπουρική ;