Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπάμπη. τα μαχαίρια και το σκαρπέλο δείχνουν εμφανισιακώς τουλάχιστον μούρλια. να τα χαίρεσαι, και πες μας την άποψή σου όταν τα δικιμάσεις.

Γιώργη σου απάντησε ήδη ο Νεκ. Τα ίδια θα σου έλεγα κι εγώ, ότι Bahco έχω είναι εξεραιτικό.
Κι αυτά τα δύο, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ξυρίζουνε.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

To φτηνο των 5 ευρω της stanley ειναι πιο λεπτο, εχει παχος λαμας 3μμ αντι 4μμ και μηκος λεπιδας ~7 εκ.
IN BRIEF Stanley 0-10-233 - Carbon blade 3 mm. Blade length cm. cm 7,3.
https://toolshouse.gr/εργαλεια/stanley-0-10-233-μαχαίρι-fatmax-chisel-σε-θήκη/

Υπαρχει ομως και το πιο ακριβο της Stanley, το FatMax FMHT16693-0 που ειναι κοπια του Bahco (η το αντιστροφο), με 4μμ παχος λαμας και 10εκ. μηκος λαμας.
https://www.stanleycenter.gr/ergale...SEON-25MM-ME-THIKI-FATMAX-STANLEY-FMHT16693-0

Έχω και εγώ το σκαρπέλο της bahco όσο και της stanley όχι όμως το fatmax της stanley αλλά το απλό. Πράγματι η λεπίδα του stanley είναι πιο κοντή, όμως του bahco δείχνει καλύτερη ποιοτικά. Άλλωστε τα bahco έχουν φτιάξει όνομα λόγω του ανώτερου ποιοτικά ατσαλιού προερχόμενο εκ των βόρειων-νορβηγικών περιοχών. Η μεγάλη ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στα δύο που θεωρώ και μεγάλο πλεονέκτημα του ενός έναντι του άλλου είναι το striking head που έχει το stanley fatmax, αν και το bahco που έχω στην κατοχή μου, δεν το έχω μεταχειριστεί ποτέ με σφυρί, αλλά με ματσόλα το πολύ.......))))))))) ;)

Η Bahco είναι top εταιρεία. Μιλάμε για Ισπανική εταιρεία. Βέβαια έχει σχέση και με Σουηδία αν δεν κάνω λάθος. Τα ακριβά της εργαλεία είναι συνήθως Σουηδία ή Ισπανία.
Πλέον πολλά τα φτιάχνει Taiwan σύμφωνα με τις προδιαγραφές της (και πολλά facom είναι China). Συνήθως τα κοπτικά της είναι άριστα.
Τα ξυλοπρίονα της ειδικά έχουν το καλύτερο ονομα στην πιάτσα. Τα καρυδακια+καστανιες της είναι πολύ value. Ότι έχω πάρει αξίζει. Ντρέπεσαι να το πιάσεις.

Η Bahco είναι top εταιρεία. Μιλάμε για Ισπανική εταιρεία. Βέβαια έχει σχέση και με Σουηδία αν δεν κάνω λάθος. Τα ακριβά της εργαλεία είναι συνήθως Σουηδία ή Ισπανία.
Πλέον πολλά τα φτιάχνει Taiwan σύμφωνα με τις προδιαγραφές της (και πολλά facom είναι China). Συνήθως τα κοπτικά της είναι άριστα.
Τα ξυλοπρίονα της ειδικά έχουν το καλύτερο ονομα στην πιάτσα. Τα καρυδακια+καστανιες της είναι πολύ value. Ότι έχω πάρει αξίζει. Ντρέπεσαι να το πιάσεις.

Τα δικά μου είναι το ένα Σουηδία και το άλλο Ταϊβάν.

Attachments

• IMG_3006.jpg
    IMG_3006.jpg
    243.5 KB · Views: 156
Αφού έχασα την Facom που την είχα 20 χρόνια......

24 Απο Παναγόπουλο στην Λαυρίου
αυτα ειναι εργαλεια αγαπημένα για πολλα χρονια καλοδουλευτη μεγάλος φαν της knipex

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Kαλοριζικη η πενσα Αντωνη, αλλη κατηγορια η Knipex.

Kαι εγω απο Παναγοπουλο μια παραλαβη σημερα
48874833857_3be8b6cedf_b.jpg

Koλλα για μεταλλα Permatex ισχυος 4500psi και κολλα γενικης χρησης Permatex ισχυος 3500psi. Kαι οι δυο ειναι ταχειας πηξεως και μου κανει εντυπωση η δυναμη τους!
Επισης ενα καλο SDS τρυπανακι της Bosch των 8mm για να κανει την αρχη στις μεγαλες διατρησεις βοηθωντας τα μεγαλυτερα και τσιπικα SDS τρυπανια των 450μμ που εχω.

Kαλοριζικη η πενσα Αντωνη, αλλη κατηγορια η Knipex.

Kαι εγω απο Παναγοπουλο μια παραλαβη σημερα
48874833857_3be8b6cedf_b.jpg

Koλλα για μεταλλα Permatex ισχυος 4500psi και κολλα γενικης χρησης Permatex ισχυος 3500psi. Kαι οι δυο ειναι ταχειας πηξεως και μου κανει εντυπωση η δυναμη τους!
Επισης ενα καλο SDS τρυπανακι της Bosch των 8mm για να κανει την αρχη στις μεγαλες διατρησεις βοηθωντας τα μεγαλυτερα και τσιπικα SDS τρυπανια των 450μμ που εχω.

Ευχαριστώ, αν και βλέπω ότι στο e-shop έχει άλλες τιμές από ότι στο φυσικά κατάστημα.

π[αιοδια μια ερωτηση για το μαχαιρι ξυλουργου.
Απο την αλλη μερια ειναι πλακε (χωρις κοψη)?
το βλεπω θιδανικο για κοψιμο του κολλητου φυλλου μελαμινης στα σοκορα.

νεκταριε το τερματισες...ελπιζω να το ευχαριστιεσαι στο βουνο

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

π[αιοδια μια ερωτηση για το μαχαιρι ξυλουργου.
Απο την αλλη μερια ειναι πλακε (χωρις κοψη)?
το βλεπω θιδανικο για κοψιμο του κολλητου φυλλου μελαμινης στα σοκορα.

νεκταριε το τερματισες...ελπιζω να το ευχαριστιεσαι στο βουνο
Ποιο βουνο? Απλα ηρθε διπλα μου και το πηρα...:flipout:
Θελω και το 2448 αλλα θελει παραγγελια απεξω

Ποιο βουνο? Απλα ηρθε διπλα μου και το πηρα...:flipout:

α....δεν ξερεις για την σειρα laplander....κορυφαια εργαλεια για τον εκδρομενα και bushcrafter.
το σπαστο πριονι ειναι σημειο αναφορας και απο τα λιγα που τα δοντια κοβουν και απο τις δυο μεριες.

λοιπον ενας τσιπικος σφικτηρας αλλα πολυ εξυπνος, αφου εχει ratchet. Αγοραστηκε aπο τοπικο κινεζοκαταστημα (well stores).
Δεν τον προτεινω για σοβαρες εφαρμογες, μια που σφιγγει οσο ενα πιαστρακι, αλλα εμενα θα με βολεψει σαν τριτο χερι στις συγκολλησεις σε πλακετες και αλλα φακουδο-εξαρτηματα.

b50bcb68100d106faf1e0192aab91bf3.jpg

Last edited by a moderator: