Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το έχω πάρει το Κινεζάκι αλλά δεν μου πολυγεμίζει το μάτι, πολύ πλαστικούρα.
Από ακρίβεια δεν ξέρω, με το μικρό Dewalt που τα σύγκρινα είχαν απόκλιση. Δεν ξέρω πιο έδειχνε σωστά, θα το τσεκάρω κάποια στιγμή που θα έχω και το μπλε της Bosch μαζί μου.
Σαν κατασκευή το Dewalt είναι πολύ καλύτερο, έχει όμως και 2,5 φορές την τιμή του Κινέζικου.

Attachments

• 790573C6-6460-4A06-AE7F-0502DFAE3310.jpg
    790573C6-6460-4A06-AE7F-0502DFAE3310.jpg
    191.9 KB · Views: 131
Έτσι ειναι. Εχω ψωνισει και εγω κορδελλα για την Dewalt με 7 ευρω απο 35 που κοστίζει κανονικα.

Φιλε πηγα να αγορασω μια νεα 16αρα και τροχισω μια παλια 12αρα κορδελα της Dewalt σε ενα τροχειο στο Χαλανδρι και μου ειπε ο ανθρωπος οτι το μεταλλο της Dewalt ειναι της πλακας και τσαμπα τα λεφτα του τροχισματος θα δωσω.

Εν τω μεταξυ ηθελα να παρω μια νεα 16αρα γιατι η 16αρα της Dewalt που εχω δεν μου φαινοταν σοι εξ'αρχης, δεν εκοβε καλα. Οπως ακριβως δηλαδη η 12αρα που πηγα για τροχισμα. Και κοστιζουν οι ατιμες μια περιουσια αλλα δεν αξιζουν μια.

Μου προτεινε ο τυπος μια κορδελα ΜORSE αμερικανικη (10 ευρω μεχρι τα δυο μετρα, 12 ευρω πανω απο τα δυο μετρα) την οποια θεωρει πολυ ανωτερη απο την dewalt και σαν μεταλλο και σαν τσαπραζι. Θα την δοκιμασω και θα σου πω.
maxresdefault.jpg

Επισης να πω οτι κολλαει κορδελες με δυο ευρω. http://www.trohioskalieris.com

Από ακρίβεια δεν ξέρω, με το μικρό Dewalt που τα σύγκρινα είχαν απόκλιση. Δεν ξέρω πιο έδειχνε σωστά, θα το τσεκάρω κάποια στιγμή που θα έχω και το μπλε της Bosch μαζί μου.
Σαν κατασκευή το Dewalt είναι πολύ καλύτερο, έχει όμως και 2,5 φορές την τιμή του Κινέζικου.

Άκυρον... Και τα δύο μετράνε ακριβώς το ίδιο...
Εγώ μέτρησα λάθος, ήταν ρυθμισμένα να μετράνε απ´ τη βάση τους κι όχι απ´ την πρόσοψη.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Mπαμπη το κινεζικο που δειχνεις στη φωτο δεν εχει καμμια σχεση με το κινεζικο της Xiaomi, το οποιο ειναι εξ´ολοκληρου απο κραμα αλουμινιου και ποιοτητα κατασκευης κορυφαιου επιπεδου.

Για το ιδιο μιλαμε?
20190812160517_93913.jpg

Μόλις ήρθε το κουτάκι μου... (Ένα απ´ τα κουτάκια μου δηλαδή...)
Από Banggood κιτάκι για μετατροπή ποδηλάτου σε ηλεκτρικό. Επειδή βλέπω οτι τις τιμές τις αλλάζουν συνεχώς, εγώ το είχα παραγγείλει στα 58 .
Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω μέχρι να ξαναπάω στο χωριό για το μοντάρισμα και τη δοκιμή.

Attachments

• 6BED8BDB-25C6-4B4D-B183-D739B791453D.jpg
    6BED8BDB-25C6-4B4D-B183-D739B791453D.jpg
    167.6 KB · Views: 254
  • image.jpg
    image.jpg
    144.8 KB · Views: 250
Υπάρχει και το Duka (Xiaomi και πάλι ως υπογράφων). Έχει περισσότερες λειτουργίες (εμβαδον, όγκο, πυθαγόρεια) και βέβαια ο σχεδιασμός είναι ο ίδιος, μόνο που έχει 2 κουμπιά (ένα μπροστά και ένα στο πλάι). Το ΑΤuMan νομίζω είναι μόνο για τρέχοντα μέτρα, σωστά?

f6fe770262649ae315932bfe70d28bfd.jpg

Από το link το δικό σου Μιχάλη εμένα μου είχε έρθει αυτό
Μάλλον παίζουν πολλές παραλαγες

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Υπάρχει και το Duka (Xiaomi και πάλι ως υπογράφων). Έχει περισσότερες λειτουργίες (εμβαδον, όγκο, πυθαγόρεια) και βέβαια ο σχεδιασμός είναι ο ίδιος, μόνο που έχει 2 κουμπιά (ένα μπροστά και ένα στο πλάι). Το ΑΤuMan νομίζω είναι μόνο για τρέχοντα μέτρα, σωστά?

Το δικό μου το DANIU έχει τα πάντα.

Με γειά τα μετρακια σας κυριοι και το ποδηλατο σου Μπαμπινο αλλα σαν το PLR-C της BOSCH δεν εχει δευτερο.

https://youtu.be/NaI197Q7Cg0

Η ευκολια του να τραβηξεις μια φωτο στο κινητο και να της περασεις μετρα και διαστασεις με το bluetooth ειναι ανεκτιμητη.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα καί καλοδούλετα τά νέα σας αποκτήματα κ.κ συνάδελφοι.

Τροχαλία μέ 3 οπές γιά καραμπίνερ,λάστιχο,καί κορδονέτο 7 mm γιά να φτιάξω 2 κόμπους prussik

trox110.jpg

trox210.jpg

Τώρα τελευταία όλο με καραμπίνερ, λάστιχα, σχοινιά κ.λ.π. ασχολείσαι. πάνε και τα proxxon, πάνε και τα stihl...

Καλοδούλευτα να είναι φίλε και γείτονα Δημήτρη.

Καλοριζικα μαστορες!

Mπαμπη ειναι φοβερο το προτζεκτακι με το κιτ μετατροπης ποδηλατου σε ηλεκτρικο!!! Μπαταριες 24βολτες εχεις βρει? Το παρηγγειλες απο την αποθηκη του Bangood της Αγγλιας?

Δημητρη που χρειαζεται αυτο το εξαρτημα?

Τώρα τελευταία όλο με καραμπίνερ, λάστιχα, σχοινιά κ.λ.π. ασχολείσαι. πάνε και τα proxxon, πάνε και τα stihl...

Καλοδούλευτα να είναι φίλε και γείτονα Δημήτρη.

Σέ ευχαριστώ Γιώργο

Καλοριζικα μαστορες!

Σε ευχαριστώ Μιχάλη.

Διευκολύνει πολύ τήν ανάβαση,φαντάσου το κάτω καραμπίνερ πάει στήν ζώνη ασφαλείας,επάνω στό μέσον τού σχοινιού στο κύκλο φαντάσου τό κλαδί από δέντρο,η έναν ιμάντα με καραμπίνερ,καί τό σχοινί πού βλέπεις να πηγαίνει κάτω αριστερά στήν φωτό πάει στόν αναβατήρα γόνατου καί στόν αναβατήρα πού είναι δεμένος στο παπούτσι,καί έτσι λειτουργό όλος σάν μιά τροχαλία,καί διευκολύνεται η ανάβαση πολύ καλύτερα,από να ήταν το επάνω καραμπίνερ καί αυτό στήν ζώνη ασφαλείας,αντί στήν τροχαλία.

trox410.jpg

Καί τό πρίν μέ τήν απλή τροχαλία

trox510.jpg

Καλοριζικα μαστορες!

Mπαμπη ειναι φοβερο το προτζεκτακι με το κιτ μετατροπης ποδηλατου σε ηλεκτρικο!!! Μπαταριες 24βολτες εχεις βρει? Το παρηγγειλες απο την αποθηκη του Bangood της Αγγλιας?

Μπαταρίες Μιχάλη δεν έχω, προσανατολίζομαι σε δύο 12-βολτες από μηχανάκι λόγω βάρους. Θα δούμε.
Από Γερμανία ήρθε, με EU priority.

Σημερινή παραλαβή:

1. Αντάπτορας Milwaukee
2. Γαλλικό Κλειδί 250mm/35mm
3. Γκαζοτανάλια Knipex No 250mm
4. Αλυσίδα για το Husqvarna T425 να υπάρχει μιας που την βρήκα 2,5 φθηνότερα από εδώ.
5. Σπρέι για ηλεκτρικές συσκευές, δεν τρέχει όπως κάτι άλλα που δοκίμασα
6. Σμάλτο Bison για μικροεπισκευές
7. Νήμα τεφλόν Loctite 55

Σημείωση: Άλλη φορά να προσέχω διαστάσεις για να μην έρχεται τεράστιο εργαλείο (γαλλικό κλειδί, το έβλεπα μεγάλο αλλά δεν υπολόγισα το πόσο :flipout:) :damnyou:

Attachments

• IMG_20200130_102125.jpg
    IMG_20200130_102125.jpg
    109.1 KB · Views: 170
Καλημέρα. Το συγκεκριμένο γαλλικό κλειδί (https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11029) το άνοιξες; Το χρησιμοποίησες; Προσωπικά το έχω και επειδή έχω και την προηγούμενη σειρά της stanley που δεν είναι από China μεριά (... καμιά σχέση η παλιότερη σειρά μα την καινούργια κλάσεις ανώτερη η παλιότερη), είναι ότι χειρότερο έχω πιάσει στα χέρια μου σε γαλλικό κλειδί ever.... Άθλια συναρμογή και απίστευτο play μεταξύ των σι αγώνων..... Τώρα θα μου πεις "και για ποιο λόγο το πήρες;;;;". Το είχα παραγγείλει μέσω διαδικτυακής προσφοράς στα 8 ευρώ και δωρεάν μεταφορικά, και δεν είχα την δυνατότητα το το πιάσω στα χέρια μου.... Όταν το έπιασα ήταν πλέον ήδη αργά. Περιττό να σου πω πως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με άλλα επώνυμα γαλλικά κλειδιά (Gedore irimo irega Acesa κτλ που έχω στην κατοχή μου)..... Απλά θα ήθελα και μια άλλη γνώμη μην τυχόν και εγώ είχα πέσει σε ελαττωματική παρτίδα, εξού και η διαδικτυακή προσφορά, γιατί τόσο κακό quality control απλά δεν υπάρχει, πίστεψε με και λίγα σου λέω...

Δεν έχω εμπειρία από άλλες μάρκες, εκτός από ένα που ήταν στην εργαλειοθήκη του Hilux του 1973 που είπα να "αντικαταστήσω" :)
Το πλαστικό της λαβής δεν μου γεμίζει το μάτι. Κατά τ' άλλα θα δείξει.

Edit: τζόγο έχει. Το κενό που φαίνεται στην φώτο

e035ebfe2a053e0c9afd0ac58d93585d.jpg

Καλοριζικα Παναγιωτη, χρησιμες και στοχευμενες αγορες βλεπω!
Και λινκσ με περιγραφη σουπερ!! :a0210:

Δεν ηξερα οτι η loctite βγαζει τεφλον για σωληνωσεις. Αμα το δοκιμασεις πες αν δεις καμμια διαφορα απο τα αλλα τεφλον.