Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τη λεπίδα του γκαζον την ακονιζουμε με σβουρακι η προτιμάμε ακονοπετρα;

Γωνιακό τροχό με φορεμένο δίσκο γυαλόχαρτου Νο60 .

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και με τα ρετάλια που θα περισσέψουν για 2-3 χρονάκια είσαι καλυμένος... -bye-

χαχαχα ακριβως ετσι ειναι, ουτε το 5% των αντιστοιχων ρεταλιων που μου ειχες φερει δεν εχω χαλασει ακομα!!

Eχει λαϊκη αγορα σημερα και ο ταχυδρομος περναει πιο νωρις τις Παρασκευες!

Ενας τριγωνικος χαρακας που τον αγορασα να για μετραω κυριως την καθετοτητα στα παγκοπριονα/πριονοκορδελες/κυκλικα τριβεια αλλα και γενικοτερα.
https://www.banggood.com/Drillpro-9....html?rmmds=myorder&ID=46408&cur_warehouse=CN

Σε περιποιημενη και ασφαλεστατη συσκευασια!
49862707357_503b5a0d73_b.jpg

Η ποιοτητα του χαρακα ειναι εντυπωσιακα καλη! Πραγματικα δεν περιμενα να μου θυμισει στην αισθηση τοσο πολυ τα αντιστοιχα πανακριβα αμερικανικα woodpeckers.

Εδω καποιες φωτο που νομιζω οτι μεταφερουν σωστα το πολυ καλο φινιρισμα και την προσεγμενη κατασκευη του χαρακα.
49862394486_a2eddd5009_b.jpg

49862394741_fa7e550861_b.jpg

49862707167_40c94a95f7_b.jpg

Βεβαια τι να το κανεις την προσεγμενη κατασκευη και το φινιρισμα αν οι γωνιες δεν ειναι σωστες..
Γι αυτο τσεκαρα το εργαλειακι με την ειδικη γωνια μετρησης της καθετοτητας που εχει και την αντιστοιχη πιστοποιηση DIN 875/ii **

49863031697_159932dc77_c.jpg

Η καθετοτητα ειναι τελεια, αν και το μηκος της πλευρας δεν ειναι πολυ μεγαλο.

**
Παρεμπιπτοντως να αναφερω οτι υπαρχουν και πιο αυστηρα κριτηρια καθετοτητας οπως το DIN 875/i αλλα οι διαφορες σε τετοιο μικρο υψος που τσεκαρω ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτες.

Τα κριτηρια στα DIN καθετοτητας ειναι περιπου οπως και τα κριτηρια για την ακριβεια στις μετροταινιες που χαρακτηριζονται ως Class Ι και Class ΙΙ.
Οταν ειχα συγκρινει προτινος καποιες μετροταινιες Class I και Class II δεν ειχα βρει καμμια απολυτως διαφορα μεχρι τα 2 μετρα που ειχα τσεκαρει.

να υποθέσω οτι οι τρύπες είναι για να βάζεις σφικτήρες. Δεν είναι λίγο μικρές;

Η μεγαλη τρυπα εχει διαμετρο 21μμ και χωρανε ανετα οι μικροι σφιγκτηρες σκανδαλης. Οι μικρες μαλλον διακοσμητικες και για κρεμασμα του εξαρτηματος.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και με τα ρετάλια που θα περισσέψουν για 2-3 χρονάκια είσαι καλυμένος... -bye-
Ελληνική καρυδιά μάλλον ε;
Έχει και αμερικάνικη αυτός;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ελληνική καρυδιά μάλλον ε;
Έχει και αμερικάνικη αυτός;

Ελληνική, ναι. Δυστυχώς δεν έχει Αμερικάνικη. Έψαχνα και για κέδρο αλλά ήταν πολύ μικρά τα φάρδη που είχε, νομίζω 17 cm.
Μια απο αυτές τις μέρες όμως θα περάσω κι απ´ τον Καλλιγά να δω τι παίζει. Θέλω και λεύκα, αν βρώ, σκληρή.

Παραλαβή πολλών και διαφορετικών γυαλοχαρτων από smirdex.
Την ανάλυση, σαν πιο ειδικός θα την κάνει ο Μπάμπης..
ed928d0c7b19f118eb4efeda27ff2663.jpg
51b2cff328f22cccca896ccbc6b17c11.jpg

Πρεσσα για συρματοσχοινα απο Αμαζον Αγγλιας. Ημερομηνια παραγγελιας 13 Μαρτιου.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B085S1T63Z/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Βεβαια μπορει το εργαλειο να αγοραστηκε απο Amazon.co.uk αλλα επειδη ο πωλητης το εστειλε απο Κινα, σταματησε στο τελωνειο για ελεγχο..
49866508942_50d5d6c593_c.jpg

Η πρεσσα ειναι πολυ καλη (και φτηνη για πρεσσα) και κανει για πρεσσαρισμα αλουμινενιου ταλουριτ για συρματοσχοινα παχους εως 2.2μμ.

Εδω μια θηλια που ετοιμαστηκε με την πρεσσα σε συρματοσχοινο παχους 1.5μμ
49866508737_cd17a50043_b.jpg

Ειναι παρα πολυ χρησιμο που η πρεσσα διαθετει και κοφτη για συρματοσχοινα παχους εως και 2.5μμ. Κοβει και 3μμ αλλα με δυο προσπαθειες.
Το κοψιμο συρματοσχοινων δεν μπορει να γινει σωστα με τους κοινους κοφτες/πλαγιοκοφτες καθως τα μικρα συρματιδια ανοιγουν και το συρματοσχοινο παραμορφωνεται στην ακρη, ξεφτιζει.

Με τον ειδικο κοφτη τα μικρα συρματιδια που απαρτιζουν το συρματοσχοινο παραμενουν στην θεση τους χωρις την παραμικρη παραμορφωση.
Το παραπανω συρματοσχοινο εχει κοπει με τον ενσωματωμενο στην πρεσσα κοφτη. Υπαρχουν δυο θεσεις κοπης, δεξια και αριστερα της κεφαλης της πρεσσας.

ωραια τα καλουδια σας
εκανα κι εγω μια αγορα απο τον Μιχαλη (Χιωτης), ενα βαλιτσακι Makita για να βαζω τις μπαταριες μου.

Attachments

• Makita ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΉΓβ€žΓΖ’ΓŽΒ± 1 .jpg
    Makita ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΉΓβ€žΓΖ’ΓŽΒ± 1 .jpg
    114.4 KB · Views: 183
  • Makita ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΉΓβ€žΓΖ’ΓŽΒ± 2.jpg
    Makita ΓŽΒ²ΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒΉΓβ€žΓΖ’ΓŽΒ± 2.jpg
    101.1 KB · Views: 180
Καλοριζικα όλα
Από bangood παραγγελία από 13/3

https://m.banggood.com/Upgraded-MUS...ge-Smart-DMM-p-1506672.html?rmmds=orderdetail
8334480026f7ed20874a75d01c88923e.jpg

https://m.banggood.com/Upgraded-MUS...lay-Fully-Auto-Range-Smart-DMM-p-1506672.html

Καλό δείχνει έχει έναν υποτυπώδη φακό, ανιχνευτή ρεύματος,όλα στον αυτόματο και πολύ λεπτό.
Δεν ξέρω αλλά πιο πολύ σε παιχνίδι φέρνει
Μάλλον για το αυτοκίνητο θα πάει μόνιμα για ώρα ανάγκης

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πολύ γυαλοχαρτο με ποικιλία βλέπω Παύλο...καλές δουλειές...

Μιχάλη ωραία η πρεσσα...καλοδουλευτη...!!!

Θανάση με γεια το βαλίτσακι...έκατσε μια χαρά για τις μπαταρίες...

Γιώργο καλορίζικο το "μπιμπλικι"..!!!