Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλοριζικα Γιωργο!! Μια παραλαβη το εξαμηνο σημαινει εγκρατεια :))

Πηρες και δευτερο σετακι γιατι τα powerfix φθειρονται γρηγορα?

Γιώργο, μεγειά.

Μπα, πιθανολογώ ότι για το εξοχικό/αυτοκίνητο θα είναι το δεύτερο σετ. Δεν το ξέρει πολύς κόσμος αλλά η Powerfix είναι θυγατρική της Parkside, οπότε τα εργαλεία είναι αθάνατα...

Γιώργο καλοδούλευτα,καί καλά βιδώματα νά έχεις.

++++

Σημερινή αγορά μιά μέγγενη τροχίσματος Stihl L 700,η δουλειά της είναι νά χώνεται μέ ένα σφυρί στό ξύλο να βιδώνεται η λάμα επάνω γιά να είναι σταθερή στό τρόχισμα,εγώ επειδή στήν δουλειά δέν κάθομαι να χασομεράω να τροχίζω,παίρνω πάντα να υπάρχουν 2 έξτρα αλυσίδες μαζί μου.
Απλά τήν ήθελα στό εργαστήριο να ακονίζω τήν αλυσίδα,τήν έβαλα επάνω σέ ένα κοντρα πλακέ 30 mm πάχος γιατί τό μήκος τών ακίδων είναι 30 mm,καί μέ 2 σφιγκτήρες κρατιέται σταθερά τό κ/π στόν πάγκο.

Κώστα (kosmous) είμαι περίεργος άν μπορέσω να τήν τροχίσω σωστά αυτήν τήν αλυσίδα μέ τό γωνιακό δόντι (pico super),έχω καί τόν οδηγό FF1 κάτω από τήν λίμα.

meg110.jpg

meg210.jpg

meg310.jpg

meg410.jpg

meg510.jpg

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλοριζικα Γιωργο!! Μια παραλαβη το εξαμηνο σημαινει εγκρατεια :))

Πηρες και δευτερο σετακι γιατι τα powerfix φθειρονται γρηγορα?

Να σου πω την αλήθεια δεν τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ. απλά η τιμή είναι χώμα, έχουν ωραίο χρωματισμό και καλό πιάσιμο στο χέρι.
Ένα σετ για το χωριό και ένα για εδώ. όχι ότι δεν έχω κι άλλα, απλά αυτά μου γυάλισαν στο μάτι.

Σας ευχαριστώ όλους guys !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημήτρη με γεια την μέγγενη. πολύ παράξενη βέβαια αλλά είναι για ειδικό σκοπό.

Kαλοδουλευτο Δημητρη, αλλα αυτο φαινεται οτι ειναι για να το καρφωνεις σε κορμους και κουτσουρα και οχι σε κυριλε ρεταλια κοντρα πλακε, το λυπηθηκε η ψυχη μου το ρεταλακι :)

++++

Εχω ενα τετοιο σετακι 5 κατσαβιδιων, αλλα δεν ειναι και τιμη χωμα, και ειναι κριμα που δεν εχει και PZ3 η PH3, τα οποια μεγεθη ειναι μεν λιγο σπανια αλλα ολα και καπου τα συνανταμε.

Αντιθετως τα σετακια με τα bits εχουν αυτα τα μεγαλα μεγεθη και η τιμη τους ειναι πραγματικα ανταγωνιστικη.

Kαλοδουλευτο Δημητρη, αλλα αυτο φαινεται οτι ειναι για να το καρφωνεις σε κορμους και κουτσουρα και οχι σε κυριλε ρεταλια κοντρα πλακε, το λυπηθηκε η ψυχη μου το ρεταλακι :)

++++

Εχω ενα τετοιο σετακι 5 κατσαβιδιων, αλλα δεν ειναι και τιμη χωμα, και ειναι κριμα που δεν εχει και PZ3 η PH3, τα οποια μεγεθη ειναι μεν λιγο σπανια αλλα ολα και καπου τα συνανταμε.

Αντιθετως τα σετακια με τα bits εχουν αυτα τα μεγαλα μεγεθη και η τιμη τους ειναι πραγματικα ανταγωνιστικη.

Έχεις δίκιο σ αυτό. κι εγώ θα ήθελα PZ3 και PH3 αλλά δεν βαριέσαι..
Πάντως 1 που κοστίζει το κάθε κατσαβίδι του σετ, είναι τσάμπα !!

Ταπεινή παραλαβή σήμερα ένα φύλλο φελλό 90x60cm πάχους 2mm έναντι 2.79 από Πλαίσιο, τοποθετημένο ήδη στη μέγγενη.
Θα φανεί στη πράξη αν έκανα καλά ή όχι. Είναι υπό όρους ανθεκτικό. Κολλήθηκε με ξυλόκολλα.
f1929b6130245cdf52abfa6e6d9d60fc.jpg
f5d1867a49f7f1c1a86ce71d23612843.jpg

!Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικο Νικο, θα ηταν ενδιαφερον να θυμηθεις να πεις δυο λογια για την αντοχη του φελλου μετα απο κανα τριμηνο χρησης.

+++++++++++

Παραλαβη δυσευρετου κοντρα πλακε 6μμ, συνολικης επιφανειας ~3τμ, δωρο καλου φιλου σαν ανταλλαγμα για μια απλη κατασκευη που του εκανα :worshippy:

Εδω το κοντρα πλακε κομμενο με το παγκοπριονακι της Proxxon, στις διαφορες διαστασεις που θελω και χρησιμοποιω συχνα.
49987930207_45034437c9_b.jpg

Ταπεινή παραλαβή σήμερα ένα φύλλο φελλό 90x60cm πάχους 2mm έναντι 2.79 από Πλαίσιο, τοποθετημένο ήδη στη μέγγενη.
Θα φανεί στη πράξη αν έκανα καλά ή όχι. Είναι υπό όρους ανθεκτικό. Κολλήθηκε με ξυλόκολλα.

Το εχω παρει εγω κανα 2 φορες(Πλασιο) γιατι μου χρειστηκε σε κενο/χαραμαδα σε πατωμα...μια χαρα ειναι αμα μπει σφηνοτα....πολυπληθεις η χρησιμοτητα του παντως...

Παραλαβη δυσευρετου κοντρα πλακε 6μμ, συνολικης επιφανειας ~3τμ, δωρο καλου φιλου σαν ανταλλαγμα για μια απλη κατασκευη που του εκανα :worshippy:

Εδω το κοντρα πλακε κομμενο με το παγκοπριονακι της Proxxon, στις διαφορες διαστασεις που θελω και χρησιμοποιω συχνα.

Αυτα ειναι...πραγματι δυσευρετο...μεχρι 8 χιλιοστα το βρισκεις στην αγορα...αλλα 6 χιλιοστα δυσκολα....

Last edited by a moderator:

Και 4 χιλιοστά όσα τμ θέλετε στο Leroy Merlin κύριοι.

Εχεις δικιο....!!!Θα το εχω υποψιν...
Τα 4 χιλιοστα τα θελω κυριος για βιβλιοθηκες που στραβωνουν/πετσικαρουν απο την πισω πλευρα και θελουν αλλαγη..

https://www.leroymerlin.gr/gr/xulei...plake-okoume-m250xp125cm-pahous-4mm-61544672/

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πολύ κινήσιμο πάχος τα 6mm, αλλά δεν είναι και τόσο δυσεύρετο. Έχουμε στην αποθήκη μερικά κυβικά για διάφορες δουλειές. Αν θέλει κανείς από Θεσσαλονίκη μικρά κομμάτια μπορώ να κανονίσω εύκολα, έχουμε συνήθως φύρες από κατασκευές που είτε γίνονται πειράματα στο laser είτε μικρές κατασκευές αν θέλει κάποιος είτε απλώς τα πετάνε. Για φύλλα είναι άλλη ιστορία, δεν είναι δική μου η εταιρία :P