Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευχαριστω Γιωργο.....

Γιατι το λες αυτο Κυριακο....;
Θα κανω ενα τεστ αυριο το πρωι να τα δω σε συγκριση με οφωειδη ως προς την καθαροτητα τρυπηματος και γρηγοραδα ανοιγματος τρυπων...

Και κολωνατο ισχυρό αλλιώς δεν.
Επίσης από ποιοτητα και καθαρότητα τρυπας υπό το μηδέν.
Αυτά είναι για εγκαταστάσεις σε ξυλινα σπίτια σε Αμερική όπου οι τρυπες κρυβονται από πάνελ.

Κώστα, εγώ όταν τα χρησιμοποιώ προτρυπώ με τρυπανάκι στο κέντρο ώστε η βίδα τους να γυρίζει στον αέρα. Αλλοιώς μαγκώνει το τεμάχιο στο τρυπάνι, μια φορά παρα λίγο να σπάσω τα μούτρα μου με το κολωνάτο και ένα δοκαράκι που έκανα ρεσώ.

Kαλοριζικα Κωστη!

Αυτα τα τρυπανια φτερου της Bosch, τα daredevil, ειναι τα καλυτερα στο ειδος τους. Το ξεσκιζουν το ξυλο και θελουν ιδιαιτερη προσοχη. Μαθε την σωστη ταχυτητα σε ρεταλια παλετας για εξασκηση :)

Τα κοινα σετ ξυλοτρυπανα που εχουμε ολοι σταματουν στο 10-12 μεγεθος. Αυτα πανε μεχρι τα 40μμ+.

Ειχαμε παρει το μεγαλο σετ σε ομαδικη πριν καμμια πενταετια με τον Κυριακο, αν θυμαμαι καλα.

Μου κανεται την καρδια περιβολη τωρα...:furious3:
Εγω τα πηρα για ευκολη διανυξη διαπερους τρυπας σε ξυλο,ειδικα εαν ειναι πανω απο 1,5 ποντο διαμετρο και πανω απο 5 ποντους πλατος,ωστε να περναω διαφορα...
Θεωρω οτι με ενα κρουστικο δραπανοκατσαβιδο θα εκανα δουλεια ευκολα και γρηγορα...
Με τα οφωειδη που εχω μου βγαινει η πιστη...ειναι και sds κι ολας...
Θα δοκιμσσω αυριο με προσοχη και θα σας πω....

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερινη παραλαβη απο Toolplanet..
Ενα set φρεζοτρυπανων Bosch..
https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&product_id=191814
..και ενα σετ ρασπες με φρεζοτρυπανο σιδηρου της Wolfcraft..
https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&product_id=195269

https://postimg.cc/TK5v6Qyy

Κωστή, προσοχή με τα Bosch...όχι τόσο για προστασία δική σου, όσο του προς κατεργασία υλικού. Όσο για τα Wolfcraft, τους έχω πιεί το αίμα. Δεν είναι για μέταλλο (παρά μόνο για μαλακά μέταλλα όπως αλουμίνιο και εί δυνατόν με χρήση λαδιού κοπής). Για ξύλο/pvc/πλαστικό είναι πρώτα.

............ΥΓ.............άκυρο....είδα και άλλοι μίλησαν για τα Bosch...προέτρεξα....σόρρυ

Βρε, δεν είναι κακά τα τρυπάνια, κάθε άλλο. Απλά είναι ειδικής χρήσης, και θέλουν προσοχή καθώς δεν ελέγχονται. Αν είναι για διαμπερές τρύπημα, μια χαρά. Από πίσω το φινίρισμα θα είναι κ@λος, αλλά αν δε φαίνεται, οκ.

Το σπειρωμα στη μυτη κανει την διαφορα στην ταχυτητα. Το τρυπανι βιδωνεται στο ξυλο και προχωρα πιο γρηγορα.
Αυτη η ταχυτητα ομως ειναι και καπου μειονεκτημα γιατι μπορει να σου γυρισει το χερι στο τρυπημα αν το τρυπανι δεν ειναι ισχυρο και το ξυλο παχυ η/και σκληρο.

Στο τρυπανι χωρις σπειρωμα εσυ κανονιζεις την ταχυτητα δεν σε τραβαει το τρυπανι.

Δες εσυ, μπορει να σε βολεψει μια χαρα για τη δουλεια που το θες, αλλωστε ειναι τα καλυτερα και πιο ανθεκτικα στο ειδος τους. Αν εχεις προβλημα, θα βρουμε λυση στα τρυπανακια και θα εισαι μια χαρα ..:)

Για αυτο το λογω το προτημησα με σπειρωμα και μαλλον σωστα εκανα.....η διαφορα μαλλον με αυτα που λεει ο Κυριακος ειναι στην καθαροτητα της τρυπας...οχι στο χρονο...

Για αυτο το λογω το προτημησα με σπειρωμα και μαλλον σωστα εκανα.....η διαφορα μαλλον με αυτα που λεει ο Κυριακος ειναι στην καθαροτητα της τρυπας...οχι στο χρονο...

Κωστή, μ´αυτά τα τρυπάνια στα 20 τρυπήματα τα 19 θα είναι ζημιά.

Καλορίζικα Κωστή, δεν έχω δουλέψει αυτού του είδους τρυπάνια φτερού αλλά η τιμή τους φαίνεται καλή.

Επειδή πρόσφατα έβλεπα αυτού του είδους τα τρυπάνια ξύλου σε σχέση με τα φτερού τι διαφορές έχουν;
Για τι είδους χρήση είναι;

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραλλαβαμε το μεσημερι και το φακουδακι της Hunder απο eshop στα 7.90E...

https://postimg.cc/kBy5XGGV

...θα γραψω εντυπωσεις σε ενθετο χρονο...

Καλοριζικο Κωστη, ωραιο φαινεται, χρησιμο και φτηνο!!

Αν το θυμηθεις φερε το για να το εξετασουμε ενδελεχως την αλλη βδομαδα που θα μας ερθουν και τα πραματα απο το Amazon Aγγλιας.

Θα το φερω...!!
Εξαλλου θελω να δω και εγω το τοπικο φωτισμο εργασιας απο τους δικους σου λαμπτηρες....

Να πω οτι εχει 4 επιπεδα φωτισμου.....θα το δεις και απο κοντα...