Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δημητρη πολυ συμαντικα τα οσα μας λες...
Δεν ηξερα οτι υπηρχαν τετοια γαντια ασφαλειας για την αλυσιδα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και σε σένα Δημήτρη.. Ευχαριστώ

Ευχαριστώ. -bye-

Δημητρη πολυ συμαντικα τα οσα μας λες...
Δεν ηξερα οτι υπηρχαν τετοια γαντια ασφαλειας για την αλυσιδα..

Κώστα υπάρχουν καί παντελόνια προστασίας για αλυσοπρίονο.

παιδες στην αρχη αγχωθηκα γιατι στο μετωπο εδειξε 33.2
αλλα στο τεστ με το γκαζακι ενω το νερο εβραζε μου εδειξε 99.5 στα πλαινα, 101 στον πατο περιμετρικα και 100,5 στο κεντρο του πατου
με το που το εκλεινα επεφτε ταχυτατα , αυτοστιγμη να πω καλυτερα, στο 96-93-89 μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα

υποθετω οτι μεσες ακρες πρεπει να δειχνει καλα, υπαρχει ομως μια πιθανη εξηγηση στο γιατι στο μετωπο μου εβγαλε τοσο σφαλμα

βεβαια εχει ευρος -50C/600C οπότε λογικο ειναι στις ακρες της κλιμακας να μην τα πηγαινει τοσο καλα.
θυμαμαι παλια που ολα τα οργανα ηταν αναλογικα, το χρησιμο ευρος ενος εργαλειου ηταν απο το 20%-80% του ευρους τιμων
και μαλιστα στα κατω απο 10% και πανω απο 90%, δεν λαμβαναμε καν υποψη τις ενδειξεις του καθε οργανου
με μεση τιμη στα 275C , ειναι λογικο η θερμοκρασια σωματος να ειναι εκτος χρησιμης περιοχης (αν ισχυει ο,τι και στα αναλογικα)
και στη θερμοκρασια περιβαλλοντος μου δειχνει 1 με 2 βαθμους πιο κατω απο τα θερμομετρα

βεβαια το οργανο αυτο εχει (αν ισχυει και εδω οτι και στα αναλογικα) χρησιμο ευρος (αξιοπιστια δηλαδη) απο +80C εως 470C
και λογικα σφαλματα στο ευρος +15 εως +80 και 470 εως 535

παραλληλα βλεπω οτι τα θερμομετρα σωματος εχουν πολυ πιο στενη κλιμακα τιμων οπότε λογικο μου φαινεται να ψιλοχανει στις θερμοκρασιες περιβαλλοντος και σωματος

ολα καλα μαλλον...

Mια χαρα ειναι οι ενδειξεις του. Τοση ειναι η ενδειξη στην επιφανεια του προσωπου αυτη την εποχη. Το καλοκαιρι θα σου εδειχνε 1-2 βαθμους παραπανω.
Αλλο η θερμοκρασια στην επιφανεια του δερματος και αλλο οπως μετραμε κανονικα την θερμοκρασια οταν τσεκαρουμε για πυρετο.

Νικολα μια χαρα ειναι η ενδειξη του....
Μια αποκλιση της ταξεως του 2-3% παντως σε αυτην την κατηγορια θερμομετρων θεωρω οτι συνχωρηται....

Άνοιξε το στόμα και χτύπα βαθιά μέσα στον λάρυγγα εκεί θα έχεις καλύτερη ένδειξη. Είμαι περίεργος αυτά που χρησιμοποιούν στις εισόδους διάφορων υπηρεσιών και χτυπάνε στο μέτωπο τι τους έχουν πει ότι πρέπει να δείχνουν.

ναι αλλα στο σωμα η αποκλιση ειναι μεγαλυτερη 3+ βαθμοι στους 33 ειναι 10%
υποθετω οτι περαν αυτου που λεει ο μιχαλης, ισχυει και αυτο που ισχυε και στα αναλογικα καπου...

του λιδλ τι ευρος τιμων εχει?

νικολα αυτα ειναι αλλης κλιμακας.
σε ενα νοσοκομειο ειδα που εδειχνε 35,7 και σε ενα αλλο 35.3
και εκει χαμηλοτερα δειχνουν

χαχα θα τρελαθω ;)
ενταξει τωρα ειναι βραδυ, μου βγαζει στο μετωπο 29,4 στην γλωσσα (εξω) 30.5 και μεσα στον ουρανισκο 31.6

αποκλειεται του λιδλ να φτανει 600C οπως ετουτο ομως
σωματος ειναι του λιδλ?

Όχι ρε τι σώματος στους 380 φτάνει αλλά τους δείχνει σωστά ...είπαμε poewrfix ...
31,6 ή εσύ θέλεις γιατρό ή εγώ μοριακό test.

Απόλυτα άχρηστα για μέτρηση ανθρώπινης θερμοκρασίας.
Το κάνουν με αλγόριθμο και μπορεί να έχεις πυρετο και να σου δείχνουν 36,6 ενώ έχεις 38,5.
Την πατησα φέτος τα Χριστούγεννα με και καλά ιατρικό θερμομετρο μετώπου....

αχα!
τοτε ολα καλα με το οργανακι μου. ;)
στο βρασιμο τα πηγε μια χαρα, οπότε θεωρω οτι για τις εργασιες που το θελουμε, θα μετραει σωστα

ναι αγγελε , ειναι λιγο δυσκολο ομως αυτο
στο μπρικι στο γκαζακι ειδα οτι μαλλον ισχυει αυτο που λεει στην ιστοσελιδα του προιοντος οτι μετραει τη περιοχη πανω απο το λειζερ αναλογα της αποστασης του
θελει ομως περισσοτερο ψαξιμο στο τι μετραει αν στην ιδια περιοχη βρεθουν 2 σωματα διαφορετικης θερμοκρασιας
εμενα ομως με νοιαζει περισσοτερο το τι θερμοκρασια θα εχει η περιοχη που θα ριχνει το καυτο του αερα το πιστολι, οχι δηλαδη σημειακα οπότε δεν νομιζω να αντιμετωπισω καποιο θεμα

παιδες στην αρχη αγχωθηκα γιατι στο μετωπο εδειξε 33.2
αλλα στο τεστ με το γκαζακι ενω το νερο εβραζε μου εδειξε 99.5 στα πλαινα, 101 στον πατο περιμετρικα και 100,5 στο κεντρο του πατου
με το που το εκλεινα επεφτε ταχυτατα , αυτοστιγμη να πω καλυτερα, στο 96-93-89 μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα

υποθετω οτι μεσες ακρες πρεπει να δειχνει καλα, υπαρχει ομως μια πιθανη εξηγηση στο γιατι στο μετωπο μου εβγαλε τοσο σφαλμα

βεβαια εχει ευρος -50C/600C οπότε λογικο ειναι στις ακρες της κλιμακας να μην τα πηγαινει τοσο καλα.
θυμαμαι παλια που ολα τα οργανα ηταν αναλογικα, το χρησιμο ευρος ενος εργαλειου ηταν απο το 20%-80% του ευρους τιμων
και μαλιστα στα κατω απο 10% και πανω απο 90%, δεν λαμβαναμε καν υποψη τις ενδειξεις του καθε οργανου
με μεση τιμη στα 275C , ειναι λογικο η θερμοκρασια σωματος να ειναι εκτος χρησιμης περιοχης (αν ισχυει ο,τι και στα αναλογικα)
και στη θερμοκρασια περιβαλλοντος μου δειχνει 1 με 2 βαθμους πιο κατω απο τα θερμομετρα

βεβαια το οργανο αυτο εχει (αν ισχυει και εδω οτι και στα αναλογικα) χρησιμο ευρος (αξιοπιστια δηλαδη) απο +80C εως 470C
και λογικα σφαλματα στο ευρος +15 εως +80 και 470 εως 535

παραλληλα βλεπω οτι τα θερμομετρα σωματος εχουν πολυ πιο στενη κλιμακα τιμων οπότε λογικο μου φαινεται να ψιλοχανει στις θερμοκρασιες περιβαλλοντος και σωματος

ολα καλα μαλλον...

Δεν είναι όλα αυτά τα θερμόμετρα για μέτρηση θερμοκρασίας σώματος. Κάποια είναι μόνο για αντικείμενα/επιφάνειες (με δυνατότητα ρύθμισης της emissivity, που λέμε στα ελληνικά) και κάποια για επιφάνειες και σώμα. Αυτά, τα τελευταία, έχουν κουμπί/ρύθμιση που διαλέγεις αν θέλεςι να μετρήσεις σώμα ή ανακλαστική επιφάνεια.

Αυτό που λέει κι ο Νίκος (amsen)
Επειδή μας έχουν φέρει στη δουλειά 2 θερμόμετρα - για να μετράμε τους φοιτητές/τριες, όταν ερχόντουσαν φυσικά - υπάρχει διακόπτης για την επιλογή μέτρησης.
Άλλο για σημειακή μέτρηση κι άλλο για το μέτωπο.
Όταν το δοκίμαζαν λοιπόν δεν είχαν βάλει την επιλογή για μέτωπο και τους έδειχνε χαμηλότερη θερμοκρασία νομίζω...

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

f310.jpg

Πωπω, treesbee. Έχω να δω πάρα πολύ καιρό!
Μεγειές!