Tι παραλάβαμε σήμερα..

Νικόλα επειδή το σκεφτόμουν και εγώ κάνε μια δοκιμή για διάτρηση με κρουση σε κανένα τσιμεντολιθο με 8-10 τρυπάνι ρε φίλε και πες μου.
Ειχα παρει 2 topshark , λέω οκ κρούση 25Ε το ενα σετ . Τρυπάω 8 τρύπες τούβλο όλα οκ, βυδώνω καμια 20ρια βιδες σε 4 διαφορετικές μέρες , τρυπάω 2 φορές στρατζαριστό με 3ρι τρυπανι και κούρεψε το τσοκ μέσα την δεύτερη . Πρακτικά δεν πιέστηκε καθόλου ετσι . Το αλλο σετ δουλεύει καπου 3 μήνες (μπορεί και παραπάνω ) σε ξυλουργικά (κόντρα πλακέ ) ως τώρα χωρίς θέμα . Φυσικά μου έδωσαν full refund για το ενα

Γενικά λοιπόν είναι τι θα σου τύχει και οχι εν αξίζει γιατί όλα είναι τέρμα φασον με αλλο καλούπι ειναι .Αν υπάρχει ενδιαφερον μπορώ να βάλω φωτο απο το τι εχει μεσα σαν εργαλείο

Ειχα παρει 2 topshark , λέω οκ κρούση 25Ε το ενα σετ . Τρυπάω 8 τρύπες τούβλο όλα οκ, βυδώνω καμια 20ρια βιδες σε 4 διαφορετικές μέρες , τρυπάω 2 φορές στρατζαριστό με 3ρι τρυπανι και κούρεψε το τσοκ μέσα την δεύτερη . Πρακτικά δεν πιέστηκε καθόλου ετσι . Το αλλο σετ δουλεύει καπου 3 μήνες (μπορεί και παραπάνω ) σε ξυλουργικά (κόντρα πλακέ ) ως τώρα χωρίς θέμα . Φυσικά μου έδωσαν full refund για το ενα

Γενικά λοιπόν είναι τι θα σου τύχει και οχι εν αξίζει γιατί όλα είναι τέρμα φασον με αλλο καλούπι ειναι .Αν υπάρχει ενδιαφερον μπορώ να βάλω φωτο απο το τι εχει μεσα σαν εργαλείο
Ναι ναι να βαλεις.

Kαλοριζικος ο εκτυπωτης Γιωργο, αυτη η επενδυση θα φερει ατελειωτες ωρες χαρας και δημιουργιας, ορεξη να΄χει κανεις (y)

Βαλε καποιο λινκ να δουμε τα χαρακτηριστικα και το μαγαζι.

Ευχαριστω!
v2
Ηρθε από το TomTop στα 159 ευρώ με κουπόνι χωρίς μεταφορικά από Γερμανια
Code: TTCVEP
Μονταρίστηκε έγιναν κάποιες ρυθμίσεις αλλά στο τέλος μου έσπασε τα νευρα και τον παράτησα για αύριο o_O
Εφτασε και το Topsack των 19 ευρω αλλα ούτε που το ανοιξα

• Like
Reactions: Χιωτης
Παρελαβα κι εγω το κινεζικο μπουλονοκλειδο
(ξερω, ξερω, χρωσταω φωτο) και εκανα 1-2 συντομες δοκιμουλες.

Κανονικα φαινεται να δουλευει. Ειναι λιγο εκκεντρο, αλλα σε αυτα δεν πολυ-πειραζει κατι τετοιο.

Ειναι αρκετα δυνατο. Ενταξει, κατι....550.000.000NM, που γραφει ειναι, προφανως, υπερβολη. Αλλα ξεβιδωσε μπουλονι ζαντας, που το παλμικο parkside δεν μπορουσε να ξεβιδωσει.
Σε 1-2 άλλα της ιδιας ροδας, παντως, απετυχε και αυτο. Βαραγε βαραγε, αλλα τιποτε. Μιλαμε για απλο Ι.Χ., μικρο κιολας. Ισως ειναι παρα-βιδωμενα τα μπουλονια, ή απλως μεχρι εκει ειναι η δυναμη του.

Εχει και καποιο περιεργο συστημα με κουμπακια, που στο ξεβιδωμα κανει τα δικα του. Δεν λεω περισσοτερα γιατι ισως ειναι κατι συνηθισμενο. Ας τα πει καλυτερα ο Κυρ.

Γενικα, για την τιμη του (€19 solo) μια χαρα φαινεται. ΑΝ κρατησει :)

Μαζί μας το έστειλαν?

Παρέλαβα και εγώ το μικρό πορτοκαλι παλμικο 1/2 &1/4 hex.

Η τιμή του στα 19 ευρώ απλά δεν υπήρχε....

Τώρα ήρθε σε χαρτονενιο κουτί, με το μανουαλ επιτέλους στα αγγλικά.

Με ενθουσιασε η ποιοτητα κατασκευής του και το μαυρο λαστιχένιο περιβλημα που είναι το κάτι άλλο σε αίσθηση!

Επειδή εδώ δεν έχω μπαταρίες θα δοκιμαστει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

IMG_20211111_155100.jpgIMG_20211111_155123.jpgIMG_20211111_155126.jpgIMG_20211111_155134.jpgIMG_20211111_155114.jpg

Αγγελε όσο για τα μπουλονια αν ήξερες με ποσα Νμ τα σφίξουν στα βουλκανιζατερ με τα θηριωδίες αεροκλειδα θα εφριτες.
Άλλαξα τακάκια στα πισω φρένα του Leon και χρησιμοποίησα νεροσωνηνα για να ξελασκαρω τα μπουλωνια.
Αν με πετυχαινε λάστιχο στο δρόμο θα εμένα εκεί.

Αν εχετε αεροσυμπιεστη αγοραστε κανα αεροκλειδο. Αυτα τα σάπια απο Κινα δεν κανουν για σοβαρες βιδες τροχων ή μηχανηματων.

• Like
Reactions: KOSSTV
Αν εχετε αεροσυμπιεστη αγοραστε κανα αεροκλειδο. Αυτα τα σάπια απο Κινα δεν κανουν για σοβαρες βιδες τροχων ή μηχανηματων.
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου.
Όμως όταν αντί για 80λιβρες σου σφίγγουν με 200 το μπουλωνι είναι άλλου παππα ευαγγέλιο.
Κανονικά ΑΝ το ειχα σφίξει σωστά θα το ξεβιδωνε και ο κινεζος και του Lidl.

Προσεχε Κυρ. Στο βαθος του τσοκ εχει ενα (πολυ δυνατο) μικρο μαγνητακι, που σε εμενα εφυγε πολυ γρηγορα. Θα προσπαθησω να το ξαναβαλω με κολλα, αλλα ειναι δυσκολο λογω θεσης και ελξης απο το σιδερενιο εσωτερικο του τσοκ.

Με την ευκαιρια, παρατηρησα κατι, που ειχα δει και με το αλυσοπριονακι, αλλα με αυτο ειναι πιο εντονο: Οι μπαταριες, που γενικα πρεπει να ειναι λιγο της πλακας, αν ζοριστουν πολυ και συνεχομενα, απο σχεδον γεματες αδειαζουν εντελως, ψοφανε, αποτομα (μεσα σε μισο-ενα λεπτο, με το μηχανημα να δουλευει σχεδον συνεχομενα στο φουλ, βαζοντας στριφωνι σε κορμο, με συνεχεις σφυριες). Ενταξει, προφανως ειναι ενεργοβορο εργαλειο οταν δουλευει στο τερμα, αλλα και παλι...

Οσον αφορα στα μπουλονια τροχου (Ι.Χ. παντα), εχω αλλαξει παρα πολλες φορες λαστιχο και παντα ξεβιδωνω με τον κλασικο σταυρο + καποιες λιγες φορες σφυρι. Μεχρι τωρα δεν μου εχει τυχει να μην μπορω να ξεβιδωσω. Οπωσδηποτε, ειναι μεγαλες οι δυναμεις που χρειαζονται (κρινοντας απο το παλμικο parkside, που την ξερω τη δυναμη του), αλλα και παλι, περιμενα να μην ειχε προβλημα ο κινεζος. Παντως, δεν το πηρα για το αυτοκινητο, ετσι κι αλλιως. Το οτι ειναι (εστω και λιγο) πιο δυνατο απο το parkside, μου αρκει.

Καλορίζικος Αντωνης ο εκτυπωτής...!!!
Καλορίζικα Άγγελε και Κυριάκο τα παλμικα/μπουλονοκλειδο σας...!!

Καλά τα μπουλονοκλειδα μπαταρίας και αέρος για σύσφιξη τροχών αλλά το σωστό εργαλείο για το τέλος συσφιξης και απελευθερωσεις αντιστοίχια του μπουλονιου είναι το δυναμοκλειδο στα σωστά Ν...

Πάντως εαν με την πίεση του συγκεκριμένου εργαλείου πέφτει τόσο γρήγορα η μπαταρία όπως λέει ο Άγγελος είναι θέμα χρόνου να τα φτύσει η μπαταρία..εργονοβο δεν είναι πάντως το εργαλειο..μακάρι να είμαι λάθος...

Το ευχάριστο στην περιπτωση μου ειναι πως εχω και δυο τετραμπερες συμβατές με ΜΑΚΙΤΑ που θα;ιριαξουν καλυτερα σε αυτό το εργαλείο.
Ενεργοβορο είναι με την έννοια ότι ζητάει στιγμιαία υψηλά Αμπέρ Κώστα.

Βέβαια το ακολουθεί το κακό όνομα ΜΑΚΙΤΑ έστω και αν είναι κλωνος τους....

Διόρθωση, τα μπουλόνια στους τροχούς δεν βιδώνονται με τρομερή δύναμη αλλά περισσότερο «κλειδώνουν» από τις δυνάμεις που εξασκούνται σε αυτά όταν κινείται ο τροχός.
Γι αυτό και στο αυτοκίνητο - ή τη μοτοσυκλέτα - είναι απειροελάχιστες οι βίδες που καργάρουμε. Ομοίως, για αυτό ορισμένες πολύ κρίσιμες βίδες τις σφίγγουμε με δυναμόκλειδο ώστε να μην το κάνουμε περισσότερο από όσο πρέπει.
Επίσης, το κόλπο που έχουν τα αερόκλειδα και ξεβιδώνουν τα μπουλόνια είναι πως ταυτόχρονα με την κίνηση προς τα αριστερά κάνουν και μια πολύ μικρή κίνηση μέσα - έξω. Αυτό είναι αρκετό τις περισσότερες φορές για να λασκάρει η βίδα/μπουλόνι κ.λ.π.

Προσοχή βέβαια μην φτάσουμε στο άλλο άκρο και αφήσουμε τις βίδες χαλαρές.

Επίσης, το κόλπο που έχουν τα αερόκλειδα και ξεβιδώνουν τα μπουλόνια είναι πως ταυτόχρονα με την κίνηση προς τα αριστερά κάνουν και μια πολύ μικρή κίνηση μέσα - έξω.
Αυτο το δοκιμασα κι εγω, αλλα τζιφος.

Σήμερα είπα να περάσω μια βόλτα απ’το Dictum για την καθιερωμένη «ενημερωτική» 😜 βόλτα.

2F7D8797-3789-4C6C-A0D9-9AA67BB96959.jpeg

Πήρα και δυο-τρία πραγματάκια έτσι για το καλό…
Ένα σετάκι κολαούζο-φιλιέρα για σπειρώματα σε ξύλο, ένα κόφτη για δέρματα και πλαστικά βυνίλια κλπ, ένα λάδι γενικής χρήσης που πήρα για τις βαφές των μετάλλων που θέλω και βέβαια το δωράκι μου.

0AE8C779-2FAE-4899-9F50-FEA80F588093.jpeg7A1BBF24-5443-42BE-B923-1CD8F82B9C9B.jpeg