Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εσυ αγορι μου εισαι απο αλλο ανεκδοτο.
Θα σε βαλουμε σε χρυσο κλουβι για να σε προσεχουμε !!! 😂

Σημερινη παραλαβη...
Καλορίζικα!!
Για πες αν είναι εύκολο από που τα πήρες;

Ειναι αυτα, [37,85€ 5% OFF]Machifit 15pcs 400mm Optical Axis Guide Bearing Housings Linear Rail Shaft Support Screws Set Machine Tools & Accessories from Tools on banggood

Τα πηρα 27 ευρω απο Πολωνια.
Ταρα τα εχουν 30

• Like
Reactions: mixalio
Ειναι αυτα, [37,85€ 5% OFF]Machifit 15pcs 400mm Optical Axis Guide Bearing Housings Linear Rail Shaft Support Screws Set Machine Tools & Accessories from Tools on banggood

Τα πηρα 27 ευρω απο Πολωνια.
Ταρα τα εχουν 30
Όπα, ενδιαφέρον. τι θα φτιάξεις με αυτά;

Έκανα και εγώ φινάλε για τις φετινές αγορές...IMG_7244.jpg
4 σφιγκτήρες σωλήνα Bessey, 1 συρματόβουρτσα μακιτα, ένα ρολόι γράφτη με τη μαγνητική βάση του, φιλερ, γωνιά και σπειρόμετρο και ΤΕΛΟΣ! ()

Το κλειδί της knipex δεν πιάνεται γιατί προορίζεται για δώρο...

Άλλωστε το 2021 (και το 2020) ήταν για μένα ένα διάστημα στησίματος και οργάνωσης του εργαστηρίου μου.
Το 2022 δεν θα χρειαστεί να αγοράσω ξανά παγκοπρίονο, ξεχονδριστήρα, έκκεντρο τριβείο μπαταρίας (που αυτό ειδικά ήταν και η μόνη σπατάλη μου), radial φαλτσοπριονο, τριβείο πάγκου και εγώ δεν ξέρω τι άλλο αγόρασα.
Πάντως, σαν γενική εκτίμηση, αυτή τη διετία ξόδεψα μερικές χιλιάδες ευρώ που κανονικά δεν θα έπρεπε.
Όμως, ήταν μια μεγάλη επένδυση για την ψυχολογική μου κατάσταση, γιατί, μέσω του εργαστηρίου που έστησα και των κατασκευών που δημιούργησα, αντιμετώπισα την σίγουρη κατάθλιψη που θα είχα πάθει λόγω της καραντίνας και της γενικότερης κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία. Μετέτρεψα τις βασανιστικές - για άλλους - ώρες του εγκλεισμού σε ώρες χαράς και δημιουργίας. 😀

Οπότε μια ξερή πρόσθεση θα ήταν άδικη και αποπροσανατολιστική και δεν θα την κάνω.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα...στη ίδια φάση περίπου είμαι και εγώ...

Όλοι μας το τελευταίο διάστημα έχουμε πιεστεί....θεωρώ ότι αυτή η κίνηση απασχολησης και δημιουργίας μας κάνει να ξεχνάμε πράγματα και κατάστασεις...και δεν κάνουμε αρνητικές σκέψεις...
Βέβαια το κόστος πολύ μεγάλο,μερικα χιλιαρικα ,όπως λες αλλά πολύ μεγαλύτερη η χαρά που εχουμε πάρει...
Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι κατέχοντας τόσα εργαλεία μεγαλώνει η γνώση και η θέληση να μάθεις περισσότερα..

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Προσωπικά είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται να ξέρω πόσα έδωσα και έτσι όταν με ρωτάει η γυναίκα πόσα έδωσα της απαντώ ειλικρινά ότι "δεν έχω ιδέα" :giggle:

Ξόδεψα όσα άντεχα και ένιωθα όμορφα, ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα.
Κάνω το χόμπι μου και το κάθε χόμπι το κάνω για να νιώθω καλά εγώ και όχι για να μετράω €, όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.
Άλλος ξόδεψε €50 άλλος ξόδεψε €50000, αν είναι δικά τους καλώς έπραξαν.

Υ.Γ. η λέξη χόμπι πάντα παραπέμπει σε έξοδα!

Έκανα και εγώ φινάλε για τις φετινές αγορές...View attachment 190492
4 σφιγκτήρες σωλήνα Bessey, 1 συρματόβουρτσα μακιτα, ένα ρολόι γράφτη με τη μαγνητική βάση του, φιλερ, γωνιά και σπειρόμετρο και ΤΕΛΟΣ! ()

Το κλειδί της knipex δεν πιάνεται γιατί προορίζεται για δώρο...
"Το κλειδί της knipex δεν πιάνεται γιατί προορίζεται για δώρο..."

Θα ήθελα να σε έχω φίλο με τέτοια δώρα που κάνεις..... 😀 😀 😝 😝 (y). Εμένα πάντως οι δικοί μου φίλοι δεν μου κάνουν τέτοια δώρα- μάλλον επειδή ξέρουν πως έχω ήδη πολλά.... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: Καλή χρονιά, Χρόνια Πολλά καλοδούλευτα τα νέα ποιοτικότατα αποκτήματά σου τόσο για εσένα όσο και για τoν παραλήπτη του knipex.

Έκανα και εγώ φινάλε για τις φετινές αγορές...
4 σφιγκτήρες σωλήνα Bessey,
Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε.
Yiobi, δώσε κάνα λινκ από που και πόσο για τους σφιγκτήρες - το σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω του χρόνου (αύριο).

Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε.
Yiobi, δώσε κάνα λινκ από που και πόσο για τους σφιγκτήρες - το σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω του χρόνου (αύριο).
Καλή Χρονιά σε όλους!
Τα πράγματα τα πήρα από εδώ. Στο site δεν τα έχουν και μάλλον γενικότερα δεν είναι και πολύ ενημερωμένο.
Είχαν πολλά πράγματα της Bessey που δεν βλέπω στο site και οι τιμές τους επίσης είναι πολύ καλές.
Οι σφιγκτήρες που αγόρασα είναι αυτοί και η τιμή τους ήταν σχεδόν 29€

Σημερινές παραλαβές:
-Οι σπαστές γωνίες του nikfor από Τομαρά (οι φτηνότερες άσπρες μου φάνηκαν καλύτερες από τις ασημί που έχουν πολύ τζόγο προς το πλάι).
-Από Leroy, σωληνάκια από ατσάλι Φ12 και Φ10 και ελικοειδή φρεζάκια dremel Φ2mm
-Από σιδεράδικο, σιδερένια γωνία 30Χ30mm πάχους 3mm. Είπα να βάλω μπροστά τον οδηγό για πλάνισμα με το ρούτερ. Τελικά είναι στραβά όπως και να τα τοποθετήσεις, οπότε πάνε στην άκρη για καμιά χοντροδουλειά.
α1.jpg

Λίγα Παύλο… 35 έως 45 max. Άρα 35.
Δυστυχώς όσο ανεβαίνουν τα watt ανεβαίνει πολύ και το μήκος.

Μιχάλη αλλαγή του παλιού είναι.
Έχει πέσει η απόδοση στην παλιά μου, η δέσμη αντί για μώβ έχει γίνει πλέον άσπρη.
Τώρα αναγκάζομαι να μειώνω την ταχύτητα σχεδόν στό μισό (6) για να κάνω κοπή με ένα πέρασμα σε 3mm ξύλο.
Με ένταση στο 26%.
Η παλιά, αν και αναφέρεται σαν 40Watt, πιστεύω οτι δεν είναι πάνω από 30Watt. Φαίνεται κι απ’το μήκος της, 62cm, και χωράει οριακά ατο κουτί.
Η καινούρια είναι 72cm και γι’αυτό χρειάζεται extra χώρο στο πλάι του κουτιού. Θα φτιάξω ειδική θήκη/προέκταση γύρω στους 12 πόντους.
Εδώ οι λάμπες της Cloudray:

1641307256162.png

Παρ'ολο που ποτε σχεδον δεν το δουλευες πανω απο 50% της εντασης, τελικα η αποδοση πεφτει.
Ετσι συμβαινει λιγο πολυ και στα laser διοδου. Καποιοι παραπονιουνται μαλιστα οτι πεφτει αρκετα η αποδοση ακομα και σε ενα εξαμηνο.

Σου δινει το καινουριο laser καποια χρονικα ορια διαρκειας χρησης?

Τη χρήση την μετράνε με ώρες.
Εδώ μπορείς να πάρεις μια ιδέα αλλά μου φαίνονται λίγο υπερβολικά τα νούμερα. Μακάρι να ίσχυαν οι 8.000 και 10.000 ώρες life span.

• Like
Reactions: Χιωτης