Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδουλευτο !!! Πολύ ωραίο εργαλείο.
Επί ευκαιρία μπήκα στο dictum και τρόμαξα με την άνοδο τιμών. 125€ πάνω η πριονοκορδελα μου!! 32% αυξηση . Και να πω ότι είναι ηλεκτρονικό εργαλείο να το προσαψω στην έλλειψη τσιπ..
 
ευχαριστω φιλε Δημητρη.
Οντως την τελευταια εβδομαδα ανεβηκε η τιμη σε πολλα πραγματα σε ποσοστο δωδεκα τοις εκατο..
Εδω η πριονοκορδελα boston που εχω,την ειχα αγορασει απο το κεντρο βιδας 930 ευρω τον Γεναρη του 2019.
Κοιτα τωρα στο ιδιο μαγαζι
Ευτυχως εχω αρκετα εργαλεια και οι αγορες μου πλεον ειναι αρκετα στοχευμενες.
Να δουμε ποτε θα τελειωσει αυτη η ιστορια
 
  • Like
Reactions: KOSSTV and MAN0S
Δυστυχως για ολα τα προϊόντα και υπηρεσιες: Μια γενική κ λογικη αύξηση τιμών + μπόλικη εκμετάλλευση και αισχροκερδια = οι σημερινές τιμές της αγοράς.
 
H αλήθεια είναι ότι οι τιμές εχουν σε πολλά πράγματα πάρει την ανιουσα...
Πλέον οι κατάλογοι των εταιριών είναι εποχιακοί και αλλάζουν ανα 3-4 μήνες...
Στα χρώματα από πέρσι το καλοκαίρι έχουν γίνει 3 αύξησεις συνολικά 18-20%...

Όσο για τα εργαλεία εαν καποιος έχει στοκ πουλαει στην ίδια τιμή...Εάν χρειάζεται νέα παραγγελειας τότε πεφτε η πρώτη κρυαδα για αυτον και επειτα για τον πελάτη...
Χαρακτηριστηκο παράδειγμα οι μπαταρίες εργαλείων σε όλες τις premiun μάρκες...
Bosch,Dewalt,Makita εκτός από έλλειψεις έχουν τεράστιες αυξήσεις όπου το κατάστημα δεν μπορεί να προβεί σε παραγγελειας..

Ήθελα μια Bosch 18v 6ah και άνω η τιμή της ήταν 85-90 ευρω(δεν ήταν και λιγα) τώρα έχει ανέβει στα 135 ευρώ και δεν υπάρχει εύκολα στην αγορά γιατί ρώτησα σε 3 μαγαζιά....!!!
Τελικά πήρα μια 4αρα από το eshop που είχε σε προσφορά στα 62,99 ευρω και μάλλον ήταν από τις τελευταίες για δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμη.

Γενικώς υπάρχει μια τρελή ανακατωσούρα τιμών, δεν είναι καλή εποχή για αγορές...θελει υπομονή τώρα
 
Για να μην κατηγορούμε συνέχεια τα μαγαζιά και τους εμπόρους να αναφέρω οτι απο την στιγμή που έχουν αυξηθεί στο θεό οι πρώτες ύλες είναι λογικό να αυξηθούν και τα εμπορεύματα.
Αν συνυπολογίσουμε την αύξηση σε ΔΕΗ και καύσιμα, ακόμη και να έχει στοκ το κατάστημα θα αυξησει τις τιμές του για να καλύψει την αύξηση των λειτουργικών εξόδων του.
 
  • Like
Reactions: Χιωτης
Χθεσινη παραλαβη απο banggood Κινας μεσω Comet Hellas. Eκανε περιπου 3 εβδομαδες να ερθει.


Φακος Αlonefire sv39 Υπεριωδους Ακτινοβολιας (UV light) ισχυος 10W (...?)
ts8XSJO.jpg


Hρθε σε κουτι απο χαρτονι
sN6lUSPh.jpg


Το σετακι περιελαμβανε τον φακο Alonefire sv39, μια μπαταρια Αlonefire 18650 σφραγισμενη μεσα στον φακο και ενα φορτιστακι με καλωδιο usb.
2i4gyX3h.jpg

Δεν υπηρχε τιποτε αλλο ουτε καποιες οδηγιες/manual.

O φορτιστης και ο φακος
CoWgvn8h.jpg


Η πισω πλευρα του φακου
eRcGsCmh.jpg


...και η μπαταρια η οποια μπηκε αμεσα στον φορτιστη για να διαπιστωθει εαν οντως εχει την χωρητικοτητα που αναγραφει
NksXcfmh.jpg


Προφανως δεν εχει 2000μΑω αλλα δεν πειραζει, ηταν αναμενομενο :)
rXdYaKV.jpg


Στη θεση της θα μπει μια Panasonic που εχει χωρητικοτητα 3400μΑω...τσεκαρισμενα!
Εδω φορτιζει στο φορτιστακι το οποιο δειχνει περιποιημενο και αξιοπρεπεστατο. Φορτιζει με ενταση μισο αμπερακι.
YPHxXdY.jpg


Κατα τα αλλα ο φακος ειναι αστερι! Εκπεμπει στο φασμα των 365nm και τον αγορασα ειδικα για να στεγνωνει την UV ρητινη.
Φαινεται οτι ειναι και αρκετα ισχυρος καθως μεσα σε ελαχιστα δευτερολεπτα η ρητινη γινεται πετρα, τουλαχιστον ενα λεπτο στρωμα που δοκιμασα.
VKaT5cA.jpg


Παλαιοτερα ειχα αγορασει εναν παρομοιο φακο αλλα επειδη λειτουργουσε στο φασμα των >390nm δεν μπορουσε να στεγνωσει την ρητινη.
Το ιδιο φακο για την ρητινη ειχε αγορασει και ο Νικος νομιζω αλλα δυστυχως δεν θα εκανε δουλεια ουτε και αυτος.

Ο συγκεκριμενος φακος ειναι ακριβος θα ελεγα αλλα ειναι μονοδρομος αν θες κατι φορητο και δυνατο που δεν σε περιοριζει με καλωδια οπως τα κλασσικα φουρνακια UV.
Επισης κανει και για να στεγνωνει αμεσα τις UV κολλες, για τις οποιες ειμαι στο ψαξιμο καθως η UHU που φερνει το Lidl ειναι μεν καλη αλλα πολυ λιγη και πανακριβη.
 
Σημερινή παραλαβή. Ψύκτρες νερού για τα step motor του cnc.
Παρατήρησα ότι μετά από 1 με 1,5 ώρα συνεχούς λειτουργίας ζεσταινοταν αρκετά τα step motor. Πιστεύω ότι αυτά θα είναι μια λύση.
[US$2.99 25% OFF]40x40x12mm Aluminum Water Cooling Block For CPU Graphics Radiator Heatsink Electronic Accessories & Supplies from Electronic Components & Supplies on banggood
 

Attachments

  • IMG_20220317_132446.jpg
    IMG_20220317_132446.jpg
    1.2 MB · Views: 40
  • IMG_20220317_132738.jpg
    IMG_20220317_132738.jpg
    1.1 MB · Views: 40
Last edited:
Ενδιαφερον!
Πως θα δουλευουν αυτα? Θα μπουν(?) πανω στα μοτερ και θα τροφοδοτουνται με νερο με σωληνακια?
Πως ακριβως θα γινει η υλοποιηση της ψυξης?
 
Πριν τα αγοράσω, έβαζα σ ένα σακουλάκι παγάκι και το τοποθετούσα επάνω ή στο πλάι. Σε 5 λεπτά κρυωναν. Αλλά επειδή ήταν μια πρόχειρη λύση γι αυτό και προχώρησα στην αγορά αυτή.
Αυτό που σκέφτηκα είναι να τοποθετηθούν επάνω στα step motor και να συνδεθούν μεταξύ τους με σωλήνα νερού και τα τρία και με αντλία νερού μικρή να κυκλοφορεί παγωμένο το νερό από ένα μπουκάλι. Πιστεύω ότι θα γίνει η δουλειά. Εξάλλου, αν το νερό είναι από ψυγείο δεν νομίζω να χρειάζεται να δουλεύουν συνέχεια αλλά 5 λεπτά περίπου ανά μια ώρα.
Όταν κάνω τις δοκιμές θα ενημερώσω.
Αυτά πιστεύω κάνουν και για τους 3d εκτυπωτές.
 
  • Like
Reactions: Χιωτης
Το κάνεις πολύ πολύπλοκο. Μου θύμησες πριν κάμποσα χρόνια υδρόψυξη σε υπολογιστή. Θυμάμαι για ψυγείο είχα χρησιμοποιήσει απο ένα Ford Transit.

Αν κολλούσες ψύκτες μαζί με ένα ανεμιστήρα να φυσαέι απο μακριά δεν θα έκανες δουλειά? Φαντάζομαι ότι αφού ζεσταίνονται μετά απο 1 ώρα χρήσης με σκέτες αερόψυκτρες θα έλυνες το πρόβλημα.

Προσοχή το νερό να μήν προκαλεί υγροποίηση. Δηλαδή να μήν έχει χαμηλότερη θερμοκρασία απο τον αέρα σου.
 
Βασικά αυτά τα δίνει για υπολογιστές.
Σ ότι αφορά τον ανεμιστήρα που λες, φαντάσου τι θα γίνει την ώρα που κόβει ξύλο.
Όπως και να χει πάντως θα δείξει η δοκιμή.