Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το βασικο κριτηριο ηταν να μπορει να κολλησει στους πολους των μπαταριων λαμακια νικελιου των 0.10 η/και 0.12μμ παχος.
Απο κει και περα ηθελα κατι οικονομικο γιατι ουτως η αλλως κανω την δουλεια μου τοσα χρονια με κολλητηρι, αλλα βεβαια το spot welder ειναι πιο ασφαλες.

• Like
Reactions: nickmanak
Το βασικο κριτηριο ηταν να μπορει να κολλησει στους πολους των μπαταριων λαμακια νικελιου των 0.10 η/και 0.12μμ παχος.
Απο κει και περα ηθελα κατι οικονομικο γιατι ουτως η αλλως κανω την δουλεια μου τοσα χρονια με κολλητηρι, αλλα βεβαια το spot welder ειναι πιο ασφαλες.
Καπου από Ελλάδα να προμηθευτουμε λαμακια; είχα ένα καρούλι 5 μέτρα από banggood και το πέταξε η γυναίκα μου Καταλαθος...

Πάνω από διπλή τιμή από Banggood αλλά οι λόγοι που είπες υπερισχύουν.
Εγώ καλοβλεπω αυτό πάντως σαν spot welder.

για μπαταριες? χλωμο... αυτο ειναι για λαμαρινες
ο νικ ειχε παρει ενα που κανει τη δουλεια του απο αλιεξπρες με 20 ευρω περιπου

• Like
Reactions: Χιωτης
Ειμαι βεβαιος Κυριακο οτι οσο χαμηλα και να το ρυθμισεις, θα τρυπαει τα λεπτα λαμακια για τις μπαταριες και ισως μαλιστα να ειναι και επικινδυνο για τις μπαταριες λιθιου.

Εδω το δικο μου, το πιο μικρο spot welder που υπαρχει σε ισχυ, στην μικρη σκαλα μαλιστα, αφηνει αυτο το αποτυπωμα στο κοντρα πλακε.
Ειναι πονταρισια πανω σε λαμακι και απο κατω ειναι το ξυλο.
9Shfmv4h.jpg

Το αποτυπωμα σε ξυλο ελιας στην μεγαλη σκαλα ειναι πολυ πιο εντονο, οπως ειδα απο τις σημερινες δοκιμες που εκανα.
Στις δοκιμες με τα λαμακια, βαζω απο κατω το ξυλο για να καταλαβω περιπου τι ζορι/θερμοτητα τραβαει η λαμαρινα της μπαταριας.

Πάνω από διπλή τιμή από Banggood αλλά οι λόγοι που είπες υπερισχύουν.
Εγώ καλοβλεπω αυτό πάντως σαν spot welder.

Ρώτησα ένα φίλο ακριβώς για αυτό το μηχάνημα καθώς μου φάνηκε ενδιαφέρον. Ο φίλος έχει αρκετές γνώσεις και έχει κατασκευάσει μια μεγάλη ηλεκτροπόντα μονος του.
Κάνω copy-paste την απάντηση που μου έδωσε σχετικά με αυτό το μηχάνημα:

Δεν είναι τόσο απλό ... Και ειδικά στις ταινίες νίκελ στις μπαταρίες η κόλληση γίνεται με δύο παλμούς , ο πρώτος της τάξης των 20-30 msec.

Όταν θες να κολλήσεις δυο κομμάτια λαμαρίνα, τότε τα ηλεκτρόδια μπαίνουν το ένα πάνω το άλλο κάτω, και οι λαμαρίνες ανάμεσα. Μπορείς να τις κολλήσεις με ένα παλμό, που απλά τον κρατάς λίγο παραπάνω ανάλογα με το πάχος τους (κάποιες επαγγελματικές πόντες ρυθμίζουν και τα αμπέρ).

Όταν όμως θες να κολλήσεις λαμάκια σε μπαταρίες, τα ηλεκτρόδια μπαίνουν και τα δύο από πάνω, πέφτει ένα πρώτος παλμός (20-30-40 msec) ώστε να μαλακώσει το λαμάκι και με το βάρος των ηλεκτροδίων να "καθήσει" πάνω στην επιφάνεια της μπαταρίας και στο καπάκι πέφτει ένα μεγαλύτερος παλμός π.χ. 200-300 msec ο οποίος κάνει την πραγματική κόλληση

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπω να παίξεις με την ηλεκτροσυγκόλληση για να την χρησιμοποιήσεις σαν ηλεκτροπόντα, είναι πως (α) δε θα έχεις τον πρωτο παλμό και (β) θα είναι πολύ δύσκολο να καθορίσεις το μήκος του παλμού (ακόμη και για ένα παλμό).

----------
Οπότε νομίζω μετά από αυτά δεν θα πρέπει να το σκεφτόμαστε σαν λύση για spot welding

Καπου από Ελλάδα να προμηθευτουμε λαμακια; είχα ένα καρούλι 5 μέτρα από banggood και το πέταξε η γυναίκα μου Καταλαθος...

Δυστυχως δε γνωριζω καθολου και δεν το εψαξα καθως το σετ που αγορασα ειχε μεσα 4 μετρα λαμακια.

Ρώτησα ένα φίλο ακριβώς για αυτό το μηχάνημα καθώς μου φάνηκε ενδιαφέρον. Ο φίλος έχει αρκετές γνώσεις και έχει κατασκευάσει μια μεγάλη ηλεκτροπόντα μονος του.
Κάνω copy-paste την απάντηση που μου έδωσε σχετικά με αυτό το μηχάνημα:

Δεν είναι τόσο απλό ... Και ειδικά στις ταινίες νίκελ στις μπαταρίες η κόλληση γίνεται με δύο παλμούς , ο πρώτος της τάξης των 20-30 msec.

Όταν θες να κολλήσεις δυο κομμάτια λαμαρίνα, τότε τα ηλεκτρόδια μπαίνουν το ένα πάνω το άλλο κάτω, και οι λαμαρίνες ανάμεσα. Μπορείς να τις κολλήσεις με ένα παλμό, που απλά τον κρατάς λίγο παραπάνω ανάλογα με το πάχος τους (κάποιες επαγγελματικές πόντες ρυθμίζουν και τα αμπέρ).

Όταν όμως θες να κολλήσεις λαμάκια σε μπαταρίες, τα ηλεκτρόδια μπαίνουν και τα δύο από πάνω, πέφτει ένα πρώτος παλμός (20-30-40 msec) ώστε να μαλακώσει το λαμάκι και με το βάρος των ηλεκτροδίων να "καθήσει" πάνω στην επιφάνεια της μπαταρίας και στο καπάκι πέφτει ένα μεγαλύτερος παλμός π.χ. 200-300 msec ο οποίος κάνει την πραγματική κόλληση

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπω να παίξεις με την ηλεκτροσυγκόλληση για να την χρησιμοποιήσεις σαν ηλεκτροπόντα, είναι πως (α) δε θα έχεις τον πρωτο παλμό και (β) θα είναι πολύ δύσκολο να καθορίσεις το μήκος του παλμού (ακόμη και για ένα παλμό).

----------
Οπότε νομίζω μετά από αυτά δεν θα πρέπει να το σκεφτόμαστε σαν λύση για spot welding
Ακριβώς Νίκο.
Θεωρώ πως για να το δίνουν για τη συγκεκριμένη χρήση θα ενσωματώνει τέτοιο κύκλωμα.
Δε το έχει κάνει και παρουσίαση κανείς να ξέρουμε.

Αν αναφερει στις οδηγιες οτι μπορει να κολλησει τα λεπτα λαμακια παχους 0.10 - 0.15 τοτε οκ.

Γιατι μπορει να εννοει καποια σκληρα λαμακια/ακροδεκτες μπαταριων >0.3μμ παχος, που δεν νομιζω να ενδεικνυνται για επισκευη battery pack.

Συνέχεια εβδομαδιαίων αγορών από Lidl.
Τον μετρητή τον πήρα για να έχω ένδειξη για καλώδια ρεύματος σε τρυπήματα στον τοίχο. Είναι όντως μεγάλος και δεν έχει μια θήκη που θα ταίριαζε. Το χερούλι-πιστόλι για σπρέι ωραίο, αλλά θέλει πολύ πίεση για να μπει και ακόμα περισσότερη για να βγει. Οι λίμες ακομίσματος αγοράστηκαν περισσότερο γιατί είχαν την θηκούλα παρά γιατί ειναι χρήσιμες. Έχω ήδη πέτρες ακονίσματος που στολίζουν τα ράφια της αποθήκης ακόμα στο κουτί τους.
20221021_115442.jpg

το "χρατς" (στα Ελληνικα velcro) είναι αυτοκόλλητο ή από αυτά που ενωνετε η πίσω πλευρά με την μπροστά;

Kαλοδουλευτα!

Και εγω τις λιμες τις πηρα οταν ειχαν πρωτοβγει επειδη ηταν σαν μικρο πολυχρωμο παιχνιδακι μεσα στο θηκακι τους :)

Φρέσκες παραλαβές :)

Image4152398042125282117.jpg

:)

το "χρατς" (στα Ελληνικα velcro) είναι αυτοκόλλητο ή από αυτά που ενωνετε η πίσω πλευρά με την μπροστά;

Η γκρι πλευρα κολλαει πανω στην μαυρη. Δεν τειναι ιδιαιτερα δυνατη η κολληση, το χρησιμοποιω κυριως για νοικοκυρεμα λεπτων καλωδιων.

Καλοδουλευτα Νικο!

Ο συγκεκριμενος ανιχνευτης της Βosch ειναι best value for money και εξ'ισου αξιοπιστος με τους ακριβοτερους του ειδους.

Ο αμεσως καλυτερος ανιχνευτης ειναι ο D-tect της Βοsch με αλλη τεχνολογια σαρωσης (Radar) και διπλασιο οριο ανιχνευσης σιδηρου σε μπετον.

Οι λιμες του lidl που ποσταρατε σημερα πως χρησιμοποιουνται βρε παιδια; Δειξτε καμμια φωτο εκτος συσκευασιας να καταλαβω τι ακριβως τυπος ειναι.

Δεν ειναι ακριβως λιμες, ειναι διαμαντοπετρες ακονισματος. Σαν τις πετρες ακονισματος αλλα σε μεταλλικη πλακα με διαμαντοσκονη.
Αυτες οι μεταλλικες πλακες ειναι πιο ανθεκτικες απο τις φυσικες πετρες και δεν καμπυλωνουν ευκολα με την χρηση οπως η πετρα.

Βεβαια οι πετρες του Lidl δεν νομιζω οτι αξιζουν γιατι ειναι παρα πολυ μικρες και ειναι απο 200 μεχρι 400 grit το οποιο ειναι πολυ τραχυ για σκαρπελα, αλλα ισως ικανοποιητικο για ψαλιδια και καποια μαχαιρια, με την προυποθεση βεβαιως οτι μπορεις να χειριστεις σωστα το ακονισμα λαμας σε τετοια πλακα.

Εχει βγαλει μια μεγαλυτερη το Lidl (PowerFix) που ειναι μεσα σε μια γερη και σταθερη πλαστικη βαση και φτανει μεχρι 600grit που ειναι ικανοποιητικο.
E23r7u1h.jpg

Σημερινη παραλαβη απο wodewa Γερμανιας με DHL.

Καπλαμας οξιας παχους 2 χιλιοστων σε 24 σανιδακια διαστασεων 14.5 εκ. πλατος χ 30 εκατοστα μηκος.
qFPKiyYh.jpg

Αριστη ποιοτητα και ετοιμη για χρηση καθως ειναι φινιρισμενη με γυαλοχαρτο ~600grit
qkjGIxrh.jpg

H τιμη των 20 ευρω (25ευρω μειον 5ευρω ενα κουπονακι) + 5 ευρω μεταφορικα με DHL νομιζω οτι πραγματικα δεν υπαρχει για τετοια ποιοτητα & ποσοτητα.
BHmowuJh.jpg

Mεχρι προτινος εφτιαχνα καπλαμα στην πριονοκορδελα κοβοντας την συνθετη ξυλια οξιας που πουλαει το Praktiker σε σανιδες παχους 21μμ και διαστασεων 80χ20 εκατοστα. Ειχε μεγαλη ταλαιπωρια ομως για να βγαλεις ακριβεις διαστασεις, ειχε αρκετη φυρα λογω παχιας λαμας της πριονοκορδελας και κοστιζε και ακριβοτερα.
DXTYLG5h.jpg

Ασε που επρεπε να πλανιστει η να γυαλοχαρταριστει καλα, τουλαχιστον η μια πλευρα.