Καπου από Ελλάδα να προμηθευτουμε λαμακια; είχα ένα καρούλι 5 μέτρα από banggood και το πέταξε η γυναίκα μου Καταλαθος...Το βασικο κριτηριο ηταν να μπορει να κολλησει στους πολους των μπαταριων λαμακια νικελιου των 0.10 η/και 0.12μμ παχος.
Απο κει και περα ηθελα κατι οικονομικο γιατι ουτως η αλλως κανω την δουλεια μου τοσα χρονια με κολλητηρι, αλλα βεβαια το spot welder ειναι πιο ασφαλες.
Πάνω από διπλή τιμή από Banggood αλλά οι λόγοι που είπες υπερισχύουν.
Εγώ καλοβλεπω αυτό πάντως σαν spot welder.
![]()
Συσκευή Ηλεκτρικού Συγκόλλησης Χειρός 220V 250A MMA Inverter ARC IGBT
Μόνο US$82.99, αγοράστε το καλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης Συσκευή Ηλεκτρικού Συγκόλλησης Χειρός 220V 250A MMA Inverter ARC IGBT σε χονδρική τιμή.gr.banggood.com
Πάνω από διπλή τιμή από Banggood αλλά οι λόγοι που είπες υπερισχύουν.
Εγώ καλοβλεπω αυτό πάντως σαν spot welder.
![]()
Συσκευή Ηλεκτρικού Συγκόλλησης Χειρός 220V 250A MMA Inverter ARC IGBT
Μόνο US$82.99, αγοράστε το καλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης Συσκευή Ηλεκτρικού Συγκόλλησης Χειρός 220V 250A MMA Inverter ARC IGBT σε χονδρική τιμή.gr.banggood.com
Καπου από Ελλάδα να προμηθευτουμε λαμακια; είχα ένα καρούλι 5 μέτρα από banggood και το πέταξε η γυναίκα μου Καταλαθος...
Ακριβώς Νίκο.Ρώτησα ένα φίλο ακριβώς για αυτό το μηχάνημα καθώς μου φάνηκε ενδιαφέρον. Ο φίλος έχει αρκετές γνώσεις και έχει κατασκευάσει μια μεγάλη ηλεκτροπόντα μονος του.
Κάνω copy-paste την απάντηση που μου έδωσε σχετικά με αυτό το μηχάνημα:
Δεν είναι τόσο απλό ... Και ειδικά στις ταινίες νίκελ στις μπαταρίες η κόλληση γίνεται με δύο παλμούς , ο πρώτος της τάξης των 20-30 msec.
Όταν θες να κολλήσεις δυο κομμάτια λαμαρίνα, τότε τα ηλεκτρόδια μπαίνουν το ένα πάνω το άλλο κάτω, και οι λαμαρίνες ανάμεσα. Μπορείς να τις κολλήσεις με ένα παλμό, που απλά τον κρατάς λίγο παραπάνω ανάλογα με το πάχος τους (κάποιες επαγγελματικές πόντες ρυθμίζουν και τα αμπέρ).
Όταν όμως θες να κολλήσεις λαμάκια σε μπαταρίες, τα ηλεκτρόδια μπαίνουν και τα δύο από πάνω, πέφτει ένα πρώτος παλμός (20-30-40 msec) ώστε να μαλακώσει το λαμάκι και με το βάρος των ηλεκτροδίων να "καθήσει" πάνω στην επιφάνεια της μπαταρίας και στο καπάκι πέφτει ένα μεγαλύτερος παλμός π.χ. 200-300 msec ο οποίος κάνει την πραγματική κόλληση
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπω να παίξεις με την ηλεκτροσυγκόλληση για να την χρησιμοποιήσεις σαν ηλεκτροπόντα, είναι πως (α) δε θα έχεις τον πρωτο παλμό και (β) θα είναι πολύ δύσκολο να καθορίσεις το μήκος του παλμού (ακόμη και για ένα παλμό).
----------
Οπότε νομίζω μετά από αυτά δεν θα πρέπει να το σκεφτόμαστε σαν λύση για spot welding
το "χρατς" (στα Ελληνικα velcro) είναι αυτοκόλλητο ή από αυτά που ενωνετε η πίσω πλευρά με την μπροστά;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.