Tι παραλάβαμε σήμερα..

το Αλι κατι (καλο) παιρνει....παραγγελια 2/5 , συνδυασμος πακετων την επομενη, αφιξη 15/5 με ACS

https://www.aliexpress.com/item/4001250446369.html
αφου βρηκα πολυ βολικη την αντιστοιχη σπαστη υποδοχη bits 1/4, αποφασισα να παρω και τα αναλογα για καρυδακια 1/4 κ 3/8

https://www.aliexpress.com/item/1005005019761282.html
Γιγα γωνια στα 30cm, αλλα θα τhν βρειτε και αλλου φθηνοτερη

το πηρα ακριβως για τι ειναι μικρο, ετσι και αλλιως το θελω για μια πενσα, ενα σφυρι και δυο κατσαβιδια κτλ, για οταν θα ειναι στη σκαλα.
καλες οι ραφες, αλλα τα μπλε τελειωματα στις ακρες απο τα θηκακια δεν θα κρατησουν πολυ. ΟΧΙ για επαγγελματικη χρηση.

Attachments

• web-192146.jpg
    web-192146.jpg
    899.2 KB · Views: 36
Παρέλαβα κι εγώ προχθές με ACS το γνωστό ψηφιακό παχύμετρο του Banggood:
Πρώτες εντυπώσεις πιάνοντας στα χέρια το πλαστικό κουτί/θήκη της συσκευασίας του, πολύ καλές. Αρκετά καλής ποιότητας πλαστικό υλικό στη θήκη, καλό άνοιγμα/κλείσιμο του κουτιού, σίγουρα καλύτερο από την κατηγορία τιμής του παχύμετρου.
Το ίδιο το παχύμετρο τώρα, σαν αίσθηση στην πρώτη επαφή μαζί του, ομολογώ ότι το περίμενα κάπως καλύτερο σαν εικόνα ποιότητας. Έχοντας είναι η αλήθεια την εικόνα σοβαρών ανάλογων οργάνων (Mitutoyo κλπ) μου φάνηκε λίγο ντελικάτο σαν κατασκευή, ενώ τη χειρότερη εικόνα πάνω του μου την έδωσε η μεταξοτυπία με τις χαραγές, τόσο σαν ποιότητα εκτύπωσης, όσο και λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια λεπτή λωρίδα αλουμινίου με τυπωμένες τις ενδείξεις η οποία είναι κολλημένη πάνω στο σώμα του παχύμετρου.
Θα μου πείτε, τι περίμενες με λίγο πάνω από 10 ευρώ; Σύμφωνοι, απλά μη έχοντας καθόλου εμπειρία από φτηνά ψηφιακά παχύμετρα, είχα μάλλον υψηλότερες του λογικά αναμενόμενου προσδοκίες από το συγκεκριμένο, με δεδομένους και τους διθυράμβους που διάβασα.
Σίγουρα το όργανο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν εμπνέει (και προφανώς δεν φτιάχτηκε) για σοβαρή/επαγγελματική χρήση, κι όταν λέω επαγγελματική, εννοώ στο περιβάλλον πχ ενός μηχανουργείου, με τη βρώμα που υπάρχει εκεί κοκ (δε μπορώ να φανταστώ ας πούμε πόσο θα αντέξει η μεταξοτυπία αν λερωθεί μερικές φορές με λάδια/γράσσα/μαυρίλες από μουτζουρωμένα χέρια μάστορα που θα το χρησιμοποιήσει, πολύ δε περισσότερο αν φύγει από κανένα πάγκο και πέσει κάτω μερικές φορές).
Από κει και πέρα, και για καθαρά ερασιτεχνική χρήση, δηλαδή για χρήση που λίγο πολύ θα κάνει κάποιος σαν εμάς, τα παραπάνω μικρή σημασία έχουν (πάντα δεδομένης και της χαμηλής τιμής) και εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει είναι η ακρίβεια του οργάνου.
Σε αυτό λοιπόν τον τομέα, οφείλω να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο παχύμετρο φαίνεται να παίρνει άριστα.
Το σύγκρινα σε διάφορες μετρήσεις τόσο με ένα αναλογικό παχύμετρο Mitutoyo με ακρίβεια (πιο σωστά, διακριτική ικανότητα, resolution) 1/20mm (μικρότερη βέβαια από του συγκεκριμένου που είναι 1/100mm) όσο και με ένα αναλογικό μικρόμετρο 0-25mm Γερμανίας (δε θυμάμαι μάρκα) που έχω, με τη συνήθη για μικρόμετρο ακρίβεια 1/100mm.
Σε όλες ανεξαιρέτως τις μετρήσεις που έκανα (σε σχετικά μικρά μεγέθη αντικειμένων) οι ενδείξεις του συγκεκριμένου οργάνου συμφωνούσαν απόλυτα τόσο με το αναλογικό παχύμετρο όσο και - κυρίως - με το μικρόμετρο), οπότε θα έλεγα ότι στον τομέα ακρίβειας μέτρησης, (και) από μένα παίρνει άριστα το συγκεκριμένο ψηφιακό παχύμετρο.
Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα όργανο με άριστη ακρίβεια (που είναι το βασικό), με λογική (αλλά μέχρι εκεί) για τα λεφτά που ζητάει ποιότητα κατασκευής.
Για χρήση από χομπίστες/ερασιτέχνες, και με τιμή γύρω στα 10 ευρώ, συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Καλημέρα
Παραλαβή της πένσας για την MIG (το "έργο" MIG προχωράει με ρυθμούς χελώνας με κινητικά προβλήματα 🤣).
https://www.ebay.com/itm/2753235048...rentrq:2daed8021880a9b139668734fff5cd54|iid:1
20230517_200920.jpg

Και αφού περάσαμε απο τα JUMBO, έπρεπε να πάρω και εγώ κάτι:
Πολύ στιβαρή η συγκεκριμένη θήκη:
https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...itrini-me-chorismata-32.5x25.8x4.8cm_1649354/
20230515_194025.jpg

και ένας φακός των 2€, με αποδεκτή ποιότητα
https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...-foritos-me-cheirolavi-10x3.5x13.5cm_1641178/
20230515_194041.jpg

Μέγγενη Δραπάνου, οι σιαγώνες κλείνουν καλά, κατά τα άλλα μέτρια ποιότητα (αναμενόμενο).
Τρυπάνι forstner στα 24mm με λεπίδες καρβιδίου και γενικά καλή κατασκευή. Φτιάχνω σιγά-σιγά μια συλλογή με διάφορες διαμέτρους.
Ράγα 19mm . Έχει ήδη μπει στο τραπέζι του κολωνάτου δράπανου.
και ένα ανταλλακτικό γρανάζι για το ρούτερ (Triton MOF001) από τον Παπαδόπουλο. Το ρούτερ έχει στον μηχανισμό ανύψωσης δύο γρανάζια πλαστικά που είναι και το αδύνατο σημείο του (ένα από τα δύο ή και τα δύο χαλάνε μετά από κάποια χρόνια). Ευτυχώς υπάρχει πολύ υλικό στο youtube για το πως τα αλλάζεις.

@newbie : ευχαριστούμε για τα λινκ. Ήθελα μια θήκη για βίδες και είχα ξεχάσει την συγκεκριμένη του Jumbo.

20230513_121110.jpg

Καλοριζικα παιδες τα αναλωσιμα και εργαλειο χειρος...!!

Λαζαρε πολυ διεξοδικη η πληροφοριση για το παχυμετρο....ευχαριστουμε...!!!

• Like
Reactions: lazarefa
Άλλες 2 παραλαβές σήμερα. Πολύ καλή η ποιότητα της TOTAL και σε πολύ καλές τιμές.

https://www.garafas.gr/ergaleia-ilektrologon/total-psalidi-genikis-khrisis-215mm-thscrs812001/
https://www.garafas.gr/ergaleia-ilektrologon/total-psalidi-genikis-khrisis-225mm-thscrs822251/

το δευτερο δεξια, ειναι ψαλιδι κουζινας....το εχει και αλλο μελος, και ειναι διαχωρισζομενο...
αλλα μπορεις να το δοκιμασεις σε ψιλο χαρτι (φυλλαδιου)?

• Like
Reactions: nickolas
το δευτερο δεξια, ειναι ψαλιδι κουζινας....το εχει και αλλο μελος, και ειναι διαχωρισζομενο...
αλλα μπορεις να το δοκιμασεις σε ψιλο χαρτι (φυλλαδιου)?
Τώρα με μπέρδεψες με το διαχωριζόμενο. Θα πάω να το δώ.

Τώρα με μπέρδεψες με το διαχωριζόμενο. Θα πάω να το δώ.
Και όμως είναι διαιρούμενο!!!! Δεν το είχα προσέξει.
20230518_194529.jpg
Εύκολα κόβει χαρτί 80gr, αλλά πρέπει να ξεκινήσεις το κόψιμο μετά την εγκοπή.
1684430347819.png

Σε πλαστικό τσέρκι που το δοκίμασα, το κόβει για πλάκα. Για τέτοια χρήση το πήρα, αλλά τελικά έχει πολλές άλλες χρήσεις σαν διαιρούμενο.

Last edited:
Eνα υπεροχο και στιβαρο πακετακι ηρθε πρωι πρωι με την Γενικη Ταχυδρομικη απο την μακρινη Τσεχια :)

Ειναι o περιστροφικος κυλινδρος που επιτρεπει στον laser engraver να τυπωνει πανω σε κυλινδρικα πραγματα, οπως στυλο, μπουκαλια κλπ.
8YkKDjjl.jpg

Με μεγαλη πικρα ομως ειδα οτι το εργαλειακι εχει πανω απο 40 εξαρτηματα για συναρμολογηση:mad:
Riw6Wy1h.jpg

Δεν παει να εχει καλες οδηγιες συναρμολογησης, ηθελα να ηταν το πολυ 5 κομματια. Η παρηγορια ειναι οτι κοστισε ~10 ευρουδακια, απο 45+ που κανει τωρα, οποτε χαλαλι.
Να πω οτι η συσκευασια ειναι πραγματικα αψογη, το εργαλειο προστατευεται 100%. Η συναρμολογηση θα γινει οποτε εχω να τυπωσω σε κατι που χρειαζεται αυτο το μαραφετι...δηλαδη μπορει του χρονου η και αργοτερα. Το αγορασα απλα επειδη η τιμη δεν με αφηνε να το αγνοησω.

Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Δημητρη απο την Θεσσαλονικη που μας ενημερωσε εγκαιρα για τουτες τις απιστευτες ευκαιριες με τους laser cutters και τα παρελκομενα τους(y)

Aντε να βρουμε και μια καλη ευκαιρια για ενα 3D scanner -για τους 3D printers- να το παρουμε και αυτο κανα κατοσταρικάκι καθως τα αξιολογα κοστιζουν πολλα...

Shining3D%20EinScan%202.png

Και εγώ μόλις παρέλαβα μια πίτσα γίγας.
Άψογη συσκευασία. Μέχρι και πλαστικά προστατευτικα στις γωνίες είχε πάρα την αφρώδη συσκευασία.
Μέσα έχει εκείνα τα μαύρα αυτοκόλλητα για να βάλεις από κάτω για να μην γλιστράει. Επειδή έχω δει ότι τα νέα μοντέλα έχουν ποδαράκια που δημιουργούν κενό για να φεύγει καλύτερα η κάπνα θα κάτσω να εκτυπώσω.
6bbaa49a84d27bae80b826fd5804f5b1.jpg
477aea0982fa288ed734d87554728065.jpg
5413c4cd49786b49f23c81d0a2ed8c6c.jpg
b3ad01b1246334d966b2f50eff160ac5.jpg
f71440e231c50567452eddaf34678080.jpg
3bbe8ff9bc4434e5d799d5eb10cf4331.jpg

Καλοριζικες οι παραλαβες σας...!!

Σημερινη παραλαβη ενα 18v προβολεας απο το Beboo στην πολυ καλη τιμη των 69.35 ευρω..(το προιον δεν ειναι πλεον διαθεσιμο..υπηρχε μεχρι χθες)..οταν στο skroutz ξεκιναει απο 93.70...!!!

Στιγμιότυπο οθόνης (275).png

20230519_153927.jpg 20230519_154032.jpg

Προβολεα μπαταριας ειχα αλλα μολις ειδα την τιμη δεν μπορεσα να αντισταθω και το "χτυπησα"...!!!
Εξαιρετικη ποιοτητα τοσο σε πλαστικα οσο και στον τροπο λειτουργιας με 2 σκαλες...
Στα συν οτι ειναι αδιαβροχος(προστασια στο σημειο της μπαταριας)και το χρωμα λευκο....

20230519_154319.jpg 20230519_154256.jpg

Θα τεσταριστει σε σχεση με τον 18v Stanley που εχω και θα αναφερω χρηση...