Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πρόσφατες παραλαβές για το πολυεργαλείο, σετ δίσκων κοπής από το ali, το πήρα κυρίως για κοπή πλαστικού, θα δούμε αν θα βολέψουν (και αν αντέξουν), πάντως φαίνονται στοιβαροί και κοφτεροί.

IMG_20230823_140059817.jpg

σετ φρεζάκια 20 τμχ από Banggood, το πέτυχα σε snap up στα 6,36 γι'αυτό και το πήρα, αφού είχα ήδη ένα σετ 10τμχ από το ali αγορασμένο όμως στα 4,67.

Η φωτογραφία έχει και τα δύο σετ για σύγκριση, δεν ξέρω αν διακρίνεται αλλά του Banggood έχουν ελαφρώς πιο αραιή οδόντωση.

IMG_20230823_143940838.jpg

Τα φρεζακια απο το bangood ειναι μαλλον καλυτερα μιας και το κραμα tungsten carbide ειναι πιο σκληρο απο το σκετο Τungsten steel που ειναι τα αλλα.
Ειχα παρει πριν πολλα χρονια αυτα τα bits του banggood και διατηρουνται αψογα -παρα την χρηση τους- μεχρι σημερα.
Εβαζα ομως σχεδον παντα ειδικο λαδι/κερι κοπης.

• Like
Reactions: tonyfg
Πρόσφατες παραλαβές για το πολυεργαλείο, σετ δίσκων κοπής από το ali, το πήρα κυρίως για κοπή πλαστικού, θα δούμε αν θα βολέψουν (και αν αντέξουν), πάντως φαίνονται στοιβαροί και κοφτεροί.

View attachment 218917

σετ φρεζάκια 20 τμχ από Banggood, το πέτυχα σε snap up στα 6,36 γι'αυτό και το πήρα, αφού είχα ήδη ένα σετ 10τμχ από το ali αγορασμένο όμως στα 4,67.

Η φωτογραφία έχει και τα δύο σετ για σύγκριση, δεν ξέρω αν διακρίνεται αλλά του Banggood έχουν ελαφρώς πιο αραιή οδόντωση.

View attachment 218919
να προσεξεις λιγο αυτα τα κυκλικα πριονακια...εχουν την ταση να πηδανε οταν μαγκωσουν

να προσεξεις λιγο αυτα τα κυκλικα πριονακια...εχουν την ταση να πηδανε οταν μαγκωσουν
Θα το έχω υπόψιν μου, σιγά-σιγά με χαμηλές στροφές.

Έχει δοκιμάσει κανείς δισκάκια σαν αυτά, με την επικάλυψη διαμαντιού (λέμε τώρα);

εχω καποια αναλογα, και αυτα κινεζικα...μου φαινεται οτι τα διαμαντια στην κοψη φευγουν ευκολα. Μετα το δισκακι ειναι μονο για λειανση με την πλευρα αλλα δουλευει καλα ετσι....με τςετοιο τροχισα ιαυ μυτη PZ2 witte πριν λιγο καιρο

• Like
Reactions: tonyfg
εχω καποια αναλογα, και αυτα κινεζικα...μου φαινεται οτι τα διαμαντια στην κοψη φευγουν ευκολα. Μετα το δισκακι ειναι μονο για λειανση με την πλευρα αλλα δουλευει καλα ετσι....με τςετοιο τροχισα ιαυ μυτη PZ2 witte πριν λιγο καιρο
Κατάλαβα, μάλλον θα τα προσπεράσω τότε
Ευχαριστώ

Παραλαβη απο ACS courier της ταναλιας της Knipex απο το Σκρουτζ με δωρεαν μεταφορικα και 10 ευρω εκπτωτικο κουπονακι!!
Mου αρεσει πολυ το πρωινο μηνυμα στο κινητο με την ωρα που θα περασει ο courier. Kαι μαλιστα 5 λεπτα πριν ερθει, σου ερχεται και δευτερο μηνυμα στο viber.

Το λεπτο και μακρυ σα φιδι πακετακι.
vTvDCLBl.jpg

Αρχοντοργαλειο, χαιρεσαι να το ματιαζεις!
etcvgL5h.jpg

Ο μηχανισμος SmartGrip ειναι ολα τα λεφτα. Επανω ειναι το κουμπωμα για να ανοιγει/κλειδωνει η ταναλια.
gObswdnh.jpg

Eδω μια φωτο με την ιδια ακριβως γκαζοταναλια που ομως δεν εχει τετοιο μηχανισμο.
QKk0tnSh.jpg

Στο νημα με τα εργαλεια χοιρός (😬) θα γινει μια πιο λεπτομερης περιγραφή η οποια θα καταληγει οτι η συγκεκριμενη γκαζοταναλια με τον μηχανισμο ειναι απειρως πιο ευχρηστη απο την απλη!!

ενα ριβιου στο σκρουτζ γραφει οτι ειναι κατωτερη ποιοτητα σε σχεση με την cobra και τώρα προσεξα οτι δεν γραφει cobra (!). έχει διαφορά στα υλικά;

Kατωτερη ποιοτητα απο την αντιστοιχη απλη Cobra? Δεν νομιζω, ιδιο ατσαλι μου φαινεται. Αλλα πως μπορει καποιος με το ματι να κρινει οτι το ενα κραμα ειναι καλυτερο απο το αλλο?? :oops:

Η smartgrip ειναι ελαχιστα πιο βαρια απο την αντιστοιχη Cobra. Kαι μαλιστα η cobra που εχω, εχει το παχυ πλαστικο στις λαβες.
Μου αρεσουν γενικα οι λαβες με το λεπτο πλαστικο και μαλιστα στην smartgrip υπαρχει επιπροσθετα και μια ελαφρια αντιολισθητικη υφη στο πανω και στο κατω μερος απο τα χερουλια.

Οπως και να΄χει το θεμα, το γεγονος οτι η ταναλια χρησιμοποιειται πανευκολα με το ενα χερι ειναι η τεραστια διαφορα με την κοινη κομπρα. Η αλλη θελει ρυθμιση με τα δυο χερια.

Υπαρχουν καποιες μικροδιαφορες που θα τις δουμε αναλυτικα οταν παρουσιασω το εργαλειο.

Καλορίζικη Μιχάλη.....!!!
Θέλω να την δω από κοντά ποσο βολική είναι...μόνο και μόνο ότι με ένα χέρι τα κάνεις όλα είναι τεράστια διαφορά...!!!

ενα ριβιου στο σκρουτζ γραφει οτι ειναι κατωτερη ποιοτητα σε σχεση με την cobra και τώρα προσεξα οτι δεν γραφει cobra (!). έχει διαφορά στα υλικά;

Η knipex σε όλα της τα εργαλεια κρατάει στο μέγιστο τόσο την ποιότητα κατασκευης της..δεν παίζει με αυτά...

Γιατί η ονομασία να γράφει Cobra πάλι.. ;

Αφού βγήκε νέα πατέντα σωστά έχει το λογότυπο "Smartgrip" αφού μαλλον προμηνύεται νέα σειρά εργαλείων με αυτήν την λειτουργία...

Λίγο αλμυρούτσικο μου φαίνεται, τι διαφορά έχει αυτό απ’τα άλλα, τα πιο απλά;
Σε πια αλλά αναφέρεσαι;
Αν εννοείς σαν αυτόν που είχα, ender 3 v2 neo, υποτίθεται ότι τα κάνει πιο γρήγορα στο 1/3 του χρόνου και αυτόματα καλύτερα ποιοτικά

• Like
Reactions: Babis K.
Σημερινη παραλαβη απο της προσφορές του Practiker οτι παρεις 1 ευρω...

(Από την σελίδα 5 και κάτω έχουν ολα 1 ευρω)

3 Sds τρυπανια 4,5,12
1 σετ γυαλοχαρτα 100grid
1 τρυπανι φτερού
1 δίσκος κοπης μεταλλου 230mm

20230828_133740.jpg

Σύνολο 6 ευρώ...!!! Όταν όλα έχουν πάνω από 25 στο skoutz..!!
Τα 2 sds τρυπανια (5 και 12) και το ενα τρυπανια φτερου πάνε στον πατέρα μου..
4αρι sds δεν είχα...

Temu και ξερό ψωμί!
Σίγουρα έρχονται από ευρωπαϊκές αποθήκες. Η παραγγελία έφτασε Ελλάδα σε 15 μέρες.
Κόστισαν λίγο κάτω από 40€
Πρώτες εντυπώσεις. Εντυπωσιασμενος. Οχι μόνο για την ποιότητα . Εκει που βλέπεις την τυπική κινεζοσακουλα περιμένεις συσκευασίες banggood. Όμως όλα ήταν συσκευασμένα σε πλαστικά κουτάκια και κάθε παραγγελία σε ξεχωριστή σακούλα.
Η πλάκα αλουμινίου σε φάκελο με φούσκες.

1. 17€ Πλάκα αλουμινίου για makita trimmer . Παίρνει και εξαρτήματα όπως φράχτη και miter gauge που μπορείς να τα βρεις στο temu . Νομίζω το miter έχει 5€ .
2. 3.5€ Κοπτικο τριματισματος 1 ίντσα μηκος. Δείχνει καλό. Πιο προσεγμένη θήκη από του banggood.
3. 7€ Μαγνητακια 15x2 20 στο σύνολο. Ανά 10 σε ξεχωριστό κουτάκι.
4. 11€ Σετ κοπτικών με ρουλεμαν για πατούρες σε διαφορετικά πάχη.

Εδώ να σημειώσω ότι στην περιγραφή έλεγε ότι θα στείλουν ένα κοπτικο για τις πατουρες χωρίς να μπορείς να διαλέξεις ποιο. Εκεί έστειλα αρκετά μηνύματα πριν φύγει η παραγγελία γιατί είδα αλλού το ίδιο σετ και έλεγε 3ps ενώ σε εμένα 1ps . Δεν ήθελα όλο το σετ . Νόμιζα ότι αγοραζα ένα κοπτικο και τα ρουλεμαν . Αλλα φοβηθηκα μην στείλουν χωρίς τα ρουλεμαν ένα κοπτικο μόνο.

Τελικά δεν ξέρω αν επιασαν τα μηνύματα τόπο μου ήρθε το σετ με τα δύο κοπτικα και τα ρουλεμαν . 20230829_180727.jpg20230829_180925.jpg20230829_180718.jpg20230829_180838.jpg

Μεγειές, ωραία πράγματα :)
και εγώ πολύ ευχαριστημένος με την παραλαβή από Temu. Άψογοι. (Θα γράψω σχετικά)
Βαζεις σε παρακαλώ ένα λινκ από την πλάκα αλουμινίου για makita trimmer ;

Μεγειές, ωραία πράγματα :)
και εγώ πολύ ευχαριστημένος με την παραλαβή από Temu. Άψογοι. (Θα γράψω σχετικά)
Βαζεις σε παρακαλώ ένα λινκ από την πλάκα αλουμινίου για makita trimmer ;
Πήγε στα 19.28 βλέπω και δεν έχει τη ασημένια.

Είναι για το κλασικό trimmer όπως το 3710 . Δεν ξέρω αν κάνει για το RT0702 .Οι τρύπες έχουν απόσταση 70x62 οι εξωτερικές και 56x45 οι εσωτερικές.

Τα άλλα αντικείμενα μου λέει ότι εξαντλήθηκαν αλλα το σετ με τα κοπτικα το έχει με άλλο link και την πραγματική τιμή
https://share.temu.com/1EYo3jZUBvA

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor