Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τελικά ήταν αποτυχία η εφαρμογή με το σφουγγαράκι. Απορροφά πολύ λάδι οπότε αφήνει παραπάνω από ότι χρειάζεται υλικό στο ξύλο. Μου πήρε αρκετή ώρα μετά να τρίβω φουσκάλες και γραμμές για να διορθώσω τη ζημιά. Προς αποφυγή...

Τελικα μαλλον θα καταληξεις σε καποια ιδιοκατασκευη για τα στενα σημεια οπως και εγω... :)

Τελικά ήταν αποτυχία η εφαρμογή με το σφουγγαράκι. Απορροφά πολύ λάδι οπότε αφήνει παραπάνω από ότι χρειάζεται υλικό στο ξύλο. Μου πήρε αρκετή ώρα μετά να τρίβω φουσκάλες και γραμμές για να διορθώσω τη ζημιά. Προς αποφυγή...
"παραδοσιακα" τα λαδια περνουνται με πανι.

• Like
Reactions: Χιωτης
Δημήτρη δεν ξέρω τι ακριβώς πέρασες αλλά το σφουγγαρι δεν μπορεί να στραγγίζει το υλικο όπως ένα πινέλο η ένα ρολάκι...
Το λάδι βέβαια σκουπιζεται αλλά εξαρτάται ποιο είναι και για που...

Αυτό εδώ πέρασα με το σφουγγαρένιο πινέλο σε καρυδιά (ξύλο με πόρους που ρουφάει αρκετά). Το έχω ξαναχρησιμοποιήσει (με πανάκι) στο ίδιο ξύλο, σαν υπόστρωμα για danish oil και είχε επιτυχία.
Μιχάλη, για τα στενά σημεία τυλίγω το λαδωμένο πανάκι σε ένα ψιλό κατσαβίδι και έτσι βρέχω τις εσωτερικές γωνίες. Δουλεύει αλλά είναι πιο αργή η διαδικασία από ένα πινέλο ή σφουγγάρι. Αν υπάρχει καλύτερη πατέντα, θέλουμε λινκ. :)

Μια χαρά είναι αυτό το sealer γομαλάκας που πέρασες.
Στην ουσία μονώνεις το ξύλο για να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα και με λιγότερα χέρια, και υλικό, με Danish Oil.
Το ίδιο χρησιμοποιώ, και σε ένα άλλο μπουκάλι αραιώνω ένα μέρος sealer με ένα μέρος καθαρό οινόπνευμα ώστε να γίνει πιο ρευστό για οικονομία και καλύτερα αποτελέσματα σε δύσκολα σημεία.

• Like
Reactions: dk31
Αυτό εδώ πέρασα με το σφουγγαρένιο πινέλο σε καρυδιά (ξύλο με πόρους που ρουφάει αρκετά). Το έχω ξαναχρησιμοποιήσει (με πανάκι) στο ίδιο ξύλο, σαν υπόστρωμα για danish oil και είχε επιτυχία.
Μιχάλη, για τα στενά σημεία τυλίγω το λαδωμένο πανάκι σε ένα ψιλό κατσαβίδι και έτσι βρέχω τις εσωτερικές γωνίες. Δουλεύει αλλά είναι πιο αργή η διαδικασία από ένα πινέλο ή σφουγγάρι. Αν υπάρχει καλύτερη πατέντα, θέλουμε λινκ. :)
ψιλο πινελακι τυλιγμενο με πανι? ή οδοντοβθυρτσα?

• Like
Καλαμακι απο σουβλακι ντυμενο μαστσρικα στην ακρη με πανι που απο την μια μερια εξεχει και ανεμιζει σα σημαια, για περιπου μισο εκατοστο.
Αυτο ειναι ιδανικο για τις μικροκατασκευες που κανω που δεν ξεπερνανε τα 10εκ. υψος/μηκος. Επισης εχω ντυσει αναλογα και ενα ξυλακι παγωτου.

• Like
Μια χαρά είναι αυτό το sealer γομαλάκας που πέρασες.
Στην ουσία μονώνεις το ξύλο για να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα και με λιγότερα χέρια, και υλικό, με Danish Oil.
Το ίδιο χρησιμοποιώ, και σε ένα άλλο μπουκάλι αραιώνω ένα μέρος sealer με ένα μέρος καθαρό οινόπνευμα ώστε να γίνει πιο ρευστό για οικονομία και καλύτερα αποτελέσματα σε δύσκολα σημεία.
Μπάμπη, εσύ μου το είχες προτείνει παλιότερα και κάνει καλή δουλειά. Για καθαρό οινόπνευμα, βάζουμε αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ (το ακριβό- όχι αυτό που πουλάνε ως "λοσιόν") ή κάτι πιο εξειδικευμένο;

Το πιστολακι συγκολλησης πλαστικων στη συσκευασια με τους διαφορους συνδετηρες, στην πιο χαμηλη τιμη που το εχω δει -και απο Ελλαδα- στα 13 και κατι ευρω!

xlarge_20211118121012_05c82c9f.jpeg

Οταν ειχε πρωτοβγει το ειχα αγορασει σε υπερδιπλασια τιμη!!

Παρέλαβα σήμερα την επαναφορτιζόμενη τρόμπα από Aliexpress στα 16.5€ ! (δωρεάν μεταφορικά, έκανε να έρθει 2 βδομάδες)

Μοιάζει καλής ποιότητας και συνοδεύεται από εξαρτήματα και πάνινο πουγκί για την αποθήκευση.
Έχει και καλώδιο για τη φόρτιση που είναι USB type C κάτι που υποδηλώνει πως είναι σχετικά πρόσφατης σχεδίασης.

Έχει και φακό με 2 αδύναμα λευκά led (ίσα ίσα να δεις που είναι η βαλβίδα στο σκοτάδι), και 2 κόκκινα που αναβοσβήνουν αν θέλεις, σε ρυθμούς SOS)

Από το λίγο που τη δούλεψα μου φάνηκε πολύ καλή

View attachment 222845

Σε τέτοια τιμή, νομίζω πως είναι ευκαιρία. (y)
Καλορίζικη κι από μένα. Ερώτηση: Την προτίμησες για κάποιον λόγο έναντι πχ της παρακάτω, που είναι ελάχιστα φθηνότερη, αλλά έχει πουλήσει πολύ περισσότερα κομμάτια στο aliexpress κι έχει επίσης πάμπολλες κριτικές; Μέσες άκρες φαίνονται αντίστοιχες εκ πρώτης όψης.

Καλορίζικη κι από μένα. Ερώτηση: Την προτίμησες για κάποιον λόγο έναντι πχ της παρακάτω, που είναι ελάχιστα φθηνότερη, αλλά έχει πουλήσει πολύ περισσότερα κομμάτια στο aliexpress κι έχει επίσης πάμπολλες κριτικές; Μέσες άκρες φαίνονται αντίστοιχες εκ πρώτης όψης.

Ευχαριστώ :)

Μπα, δεν το έψαξα τόσο πολύ. Άλλωστε όταν την παρήγγειλα οι τιμές ήταν διαφορετικές.
Αλλά όπως λες μάλλον το ίδιο μηχανάκι είναι σε διαφορετικό κέλυφος.

Έχω και την αντίστοιχη της Xiaomi (που την είχα πάρει κοντά στα 50 ευρώ νομίζω) και δεν βλέπω καμία ουσιαστική διαφορά (πέρα από τον φακό)

Για να δούμε πόσο θα αντέξουν ...

• Like
Reactions: lazarefa
Μπάμπη, εσύ μου το είχες προτείνει παλιότερα και κάνει καλή δουλειά. Για καθαρό οινόπνευμα, βάζουμε αυτό που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ (το ακριβό- όχι αυτό που πουλάνε ως "λοσιόν") ή κάτι πιο εξειδικευμένο;

1700138219571.jpeg
Εγώ παίρνω αυτή τη συσκευασία από Φράγκο.
Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις όποια άλλη συσκευασία καθαρού αλκοόλ βρείς πιο εύκολα, απο αυτές που πουλάνε για διάλυση γομαλάκας.

• Like
...Στην ουσία μονώνεις το ξύλο για να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα και με λιγότερα χέρια, και υλικό, με Danish Oil.
...

Συγγνώμη για το εκτός θέματος, αλλά έχω μια μικρή απορία.
Ένα Danish Oil, θα αναδείξει καλύτερα το ξύλο από ένα παραφινέλαιο;

(και, που είναι ο Φραγκος; )

Το Danish Oil είναι μίγμα, δεν είναι απλό λάδι, έχει μέσα ακόμα και γυαλιστικό.
Τα νερά του ξύλου θα φανούν και με το παραφινέλαιο αλλά μετά, για να διατηρηθεί και να μην μουνταίνει περνώντας ο καιρός, θα χρειαστεί να το περάσεις και κάτι άλλο, πχ βερνίκι.
Ο Φράγκος είναι στο Μοναστηράκι, Αθηνάς 20.

• Like
Reactions: nikfor
Μια χαρά αγορές είναι και τα δύο.
Το ηχείο το έχω 2 χρόνια και είναι μια χαρά.
Τα τρυπανακια είναι πολύ καλά για την τιμή τούς, μην τα φοβάσαι

Τα πήρα τα γαντάκια της Kapriol aπό το Practiker προσφορά...

20231118_164230.jpg

Φαίνονται ανθεκτικά...θα δείξει στην χρηση..
Το 10 είναι μια χαρά.. αναλόγως την μαρκα φοράω 9 η 10 αλλά αυτό έκατσε καλά..
Για βαψίματα,μόνωσει και λάσπες είναι ταμάμ..!!!Για πιο βαριές δουλειές όχι...
Νομίζω αξίζει το πακέτο...

20231118_164300.jpg 20231118_164305.jpg

Δεν είναι εργαλείο, αλλά μας ενδιαφέρει νομίζω.

Ήθελα καιρό τώρα έναν μικρό αφυγραντήρα να υπάρχει στο σπίτι ώστε να χρησιμοποιηθεί είτε στο εργαστήριο για τις φάσεις που φτιάχνω κάτι με υγρό γυαλί, είτε για στέγνωμα ρούχων, είτε για να τραβάει γενικά την υγρασία από κάποιο δωμάτιο και έτσι πήρα τον Singer SDHM-10L στα 108€

Πολύ ευχαριστημένος ήδη. (y)
Στο μικρό δωμάτιο (15τμ) που έχω τον 3d Printer (που το χρησιμοποιώ και όταν κάνω κάτι με υγρό γυαλί), έριξε την υγρασία από το 65 στο 55% σε μισή ώρα!
Σε ένα μεγάλο δωμάτιο (40τμ) έριξε σημαντικά την υγρασία σε λίγες ώρες.

20231115_175754.jpg

Δεν είναι αθόρυβος, θυμίζει θόρυβο από παλιό ψυγείο ή air condition και εγώ τουλάχιστον δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ μέσα στο ίδιο δωμάτιο. Καίει λίγα (200w), είναι όμορφος και φτιαγμένος από πλαστικά καλής ποιότητας.

Η ένδειξη της υγρασίας είναι σχετικά ακριβής και έχει φίλτρο ενεργού άνθρακα για τις οσμές, timer και διάφορα προγράμματα λειτουργίας.
Γενικά, πολύ καλή η πρώτη εντύπωση. Για μικρά δωμάτια είναι τέλειος και δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. :)

Αν αλλάξει κάτι, θα επανέλθω.