Tι παραλάβαμε σήμερα..

• Like
Reactions: dk31
Καλοδουλευτα!

Αυτα τα στοκακια tempo της Μερκολα ειναι απιθανα!
Οχι μονο κανουν καλη δουλεια, αλλα και εχουν αντοχη στο ραφι. Τα δικα μου δεν εχουν ξεραθει καθολου παρ'ολο που τα εχω ανοιξει πανω απο 6 χρονια.
Μονο φροντιζε να κλεινει καλα καθε φορα το πλαστικο καπακι.

++
Για πες αποψη για την μπλε χαρτοταινια οταν την χρησιμοποιησεις.
Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει τα λεφτα της -οχι οτι δεν ειναι καλη- σε σχεση με την απλη. Μια φορα την αγορασα και that's it.

Δημήτρη, γράψε εντυπώσεις για το Teak oil σε αντιπαράθεση με το Danish oil.

Edit, Μιχάλη έτσι είναι. Κι εγώ περίπου πέντε χρόνια έχω ανοίξει ένα και δουλεύεται ακόμα μια χαρά.

• Like
Reactions: Χιωτης
Το teak oil ειναι κυριως μιγμα λαδιων ενω το danish oil περιεχει και βερνικι το οποιο βερνικι μετα απο λιγες στρωσεις αφηνει κρουστα. Το αλλο δεν αφηνει/δεν κανει κρουστα.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Μιχάλη ένα θα σου πω, έχω ξεχάσει μπλε ταινία που είχα δέσει δύο στόρια μεταξύ τους για αποθήκευση ένα χρόνο και βγήκε χωρίς να αφήσει ίχνος κόλλας, τα υπόλοιπα που τα είχα με την κίτρινη παιδεύτηκα να τη βγάλω ...

Ναι, δεν λεω οτι δεν ειναι καλη, περα απο το οτι δεν αφηνει υπολλειματα, ισως να μονωνει καλυτερα απο την απλη και δεν αφηνει να περασει μπογια απο κατω.

Ομως δεν εχω κανενα προβλημα με τις απλες οποτε δεν χρειαστηκα να παω σε κατι αρκετα ακριβοτερο.

Το teak oil ειναι κυριως μιγμα λαδιων ενω το danish oil περιεχει και βερνικι το οποιο βερνικι μετα απο λιγες στρωσεις αφηνει κρουστα. Το αλλο δεν αφηνει/δεν κανει κρουστα.
Ναι, την θεωρία την έχω διαβάσει.
Θέλω να γράψει εντυπώσεις σε πραγματικές συνθήκες, ποιό του άρεσε περισσότερο.

Διάβασε γέρο μου !!!!

Χρήσιμο το λινκ, ευχαριστώ παλικάρι μου.

Καλοδουλευτα!

Αυτα τα στοκακια tempo της Μερκολα ειναι απιθανα!
Οχι μονο κανουν καλη δουλεια, αλλα και εχουν αντοχη στο ραφι. Τα δικα μου δεν εχουν ξεραθει καθολου παρ'ολο που τα εχω ανοιξει πανω απο 6 χρονια.
Μονο φροντιζε να κλεινει καλα καθε φορα το πλαστικο καπακι.

++
Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει τα λεφτα της -οχι οτι δεν ειναι καλη- σε σχεση με την απλη. Μια φορα την αγορασα και that's it.
Εμένα κάποια που θεωρώ ότι τα είχα κλείσει καλά ξεράθηκαν. Αν δεν έχουν ξεραθεί τελείως, βάζω λίγο νερό και τα ανακατεύω καλά. Είχαμε γράψει στο φόρουμ και για την πατέντα που βάζεις νερό κατά την αποθήκευση για να ζήσουν παραπάνω, αλλά δεν μου κάθεται καλά να το δοκιμάσω.
Την μπλε ταινία την πήρα επειδή σε κάτι βίντεο που έβλεπα ένωναν τις πλευρές από τα ξύλινα κουτάκια για να τις ευθυγραμμίσουν πριν την κόλληση. Νόμιζα ότι είναι πιο δυνατή αλλά μάλλον το κάνουν για να μην μπλέξει η κόλα της ταινίας με το φινίρισμα ή ίσως δεν είχαν άλλη χαρτοταινία. Και εγώ για μία και μοναδική αγορά με κόβω.
Δημήτρη, γράψε εντυπώσεις για το Teak oil σε αντιπαράθεση με το Danish oil.
Όπως στα είπε ο Μιχάλης.
Στην πράξη, το teak oil το έχω δοκιμάσει μόνο σε:
-teak που τονίζει τα νερά του ξύλου και δίνει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα
-πεύκο που δίνει μια άσχημη όψη "λαδίλας"

Από ότι έχω καταλάβει, και τα δύο (επειδή είναι λάδια) δουλεύουν καλύτερα σε σκούρα και πορώδη ξύλα. Κατά τα άλλα, το teak oil επειδή δεν έχει βερνίκι και προστατεύει λιγότερο, το βάζεις σε ξύλα που είναι πιο ανθεκτικά από μόνα τους. Το Danish oil προστατεύει καλύτερα αλλά βγάζει λίγο από την γυαλάδα του βερνικιού, οπότε είναι και τι αποτέλεσμα θέλεις να πετύχεις.

Μιχάλη ένα θα σου πω, έχω ξεχάσει μπλε ταινία που είχα δέσει δύο στόρια μεταξύ τους για αποθήκευση ένα χρόνο και βγήκε χωρίς να αφήσει ίχνος κόλλας, τα υπόλοιπα που τα είχα με την κίτρινη παιδεύτηκα να τη βγάλω ...
Ναι, δεν λεω οτι δεν ειναι καλη, περα απο το οτι δεν αφηνει υπολλειματα, ισως να μονωνει καλυτερα απο την απλη και δεν αφηνει να περασει μπογια απο κατω.

Ομως δεν εχω κανενα προβλημα με τις απλες οποτε δεν χρειαστηκα να παω σε κατι αρκετα ακριβοτερο.
Οι μπλε και οι κίτρινες χαρτοταινιες είναι σαφώς ανωτέρες από τις απλές...
Εκτός ότι κολλάνε πολύ καλύτερα έχει την ιδιότητα να "περνει" την κόλλα μαζί της και να μην την αφήνει πάνω στην επιφάνεια που έχει κολληθεί σε σχέση με την απλη..

Επεισης η μπλε και η κίτρινη είναι οι μοναδικές όπου εάν τις "βαρεσει" ο ήλιος για διάστημα δεν έχουν θέμα να αποκολληθουν καθώς όλως προείπα έχουν την ιδιότητα να μην αφήνουν κόλλα..

Πρακτικές εφαρμογές ουκ ολίγες πάνω στην δουλειά μου όπως "μονωση" τζάμι,αλουμίνιο,πλεξι και ύφασμα...
Με έχει σώσει αρκετές φορές..
Επεισης σε διχρωμία σε τοίχο ή κίτρινη είναι η ιδανικότερη...

Στην φανοποιεια οι σοβαροί μαστοροι χρησιμοποιούν μόνο τέτοιες ταινίες για αμπαλαρισμα/μονωση.

Θεωρώ ότι αξίζει με το παραπάνω όταν υπάρχει είδος εφαρμογής που να χρειάζεται αυτή η ταινία...μια σε ένα εργαστήριο πάντα θα πρέπει να υπάρχει.

Πριν απο 3-4 χρόνια στο χρωματοπωλείο που αγόραζα χρώματα για να βάψω το υπνοδωμάτιο μου είχαν δώσει μια ροζ 🥰 για να κάνω τα κοψίματα στην διχρωμία.
Τότε την είχα πληρώσει γύρω στα €12 και μου είχε κακοφανεί ιδιαίτερα.
Σε ερώτηση μου τι παραπάνω έχει αυτή η ταινεία μου εξήγησαν οτι έχει λιγότερη κολα με αποτέλεσμα να ξεκολλάει εύκολα, να μήν αφήνει ίχνη στο στο χρώμα αλλά και να μην ξεκολλάει το φρεσκο χρώμα.
Σίγουρα έκανε την δουλειά μια χαρα αλλά τα €12 ακόμη τα θυμάμαι! 😅

Πριν απο 3-4 χρόνια στο χρωματοπωλείο που αγόραζα χρώματα για να βάψω το υπνοδωμάτιο μου είχαν δώσει μια ροζ 🥰 για να κάνω τα κοψίματα στην διχρωμία.
Τότε την είχα πληρώσει γύρω στα €12 και μου είχε κακοφανεί ιδιαίτερα.
Σε ερώτηση μου τι παραπάνω έχει αυτή η ταινεία μου εξήγησαν οτι έχει λιγότερη κολα με αποτέλεσμα να ξεκολλάει εύκολα, να μήν αφήνει ίχνη στο στο χρώμα αλλά και να μην ξεκολλάει το φρεσκο χρώμα.
Σίγουρα έκανε την δουλειά μια χαρα αλλά τα €12 ακόμη τα θυμάμαι! 😅
Τα 12 ευρώ είναι πολλά...αλλά εξαρτάται το πάχος που είχες πάρει.. εάν ήταν 5 ποντους ξέρω ότι κοστίζει..εκτος και εάν ήταν 3Μ η Anker..

Παραλαβη απο Amazon γερμανιας. Η παραγγελια εγινε την προηγουμενη Τριτη και παραδοθηκε απο 2 μεταφορικες Γενικη και Ελτα Courier.

Ετοιμαζω ενα enclosure για τον πριντερ και πηρα καποια απαραιτητα πραγματα.

-Ανιχντευτη καπνου
-Θερμοστατη με 2 αισθητηρες
- rechargeable Silica gel
- Θερμομετρα/ υγρασιομετρα
- Ανταλλακτικα φιλτρα για τη μασκα

Attachments

• Amazon 21-11-2023 -.jpg
    Amazon 21-11-2023 -.jpg
    118.5 KB · Views: 44
  • Amazon 21-11-2023.jpg
    Amazon 21-11-2023.jpg
    132.2 KB · Views: 41
Πακετακι απο το Temu που αρχιζω να το συμπαθω παρ' οτι η μινιμουμ παραγγελια πρεπει να ειναι 10 ευρω.
RZ4MuiHl.jpg

Αλυσιδακια για μπρελοκ και διαφοροι μαγνητες.
j6NjphUh.jpg

Τα ασημενια αλυσιδακια τα πηρα για να συμπληρωσω το 10ευρω.
Αυτα υπαρχουν και εδω σε παρομοια τιμη αν αγορασεις αλυσιδακι με το μετρο - οπου το κοβεις σε οποιο μεγεθος θες- και το κουμπωμα ξεχωριστα.
DCUeBhUh.jpg

Πηρα να δοκιμασω επισης τα αδυναμα μαυρα μαγνητακια με το αυτοκολλητο καθως ειναι φτηνοτερα απο τα νεοδυμιου.

Τελος πηρα και ενα καλουπι υγρου γυαλιου για μεγαλα γραμματα στην μιση τιμη απο οτι τα ειχα βρει παλαιοτερα αλλου.
5H3YVdch.jpg

Έχω κάνει και εγώ μια παραγγελία και έχει κολλήσει στην Ουγγαρία . Ενώ μια άλλη που έκανα 1 ώρα αργότερα την παρέλαβα προχτές... Μάλλον ήρθε από άλλη χώρα.

Να βλέπετε τι θέλετε από την συσκευή σας και μετά να κάνετε άλλο λογαριασμό απο συσκευή που δεν έχει κατεβάσει την εφαρμογή ή έχει κάνει αγορά για να παίρνετε τα κουπόνια. Τελευταία μου έδωσε για αγορές άνω των 50€ κουπόνι 50% . Οποτε αυτά που περιμένω μου βγήκαν μισή τιμή.
Μην σας πιάνουν τύψεις. Όσο μπορείτε να κάνετε exploit πριν τον κόψουν, να το κάνετε. Λογαριασμό 70€ δεν θα έκανα στον Κινέζο αν δεν είχα τα κουπόνια... Και οι δύο κερδισμένοι είμαστε...