Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μια ωραία σημερινή παραλαβή.

Bulle 47608 Σταντ στα 23€

Είναι βαριά και στιβαρή κατασκευή και έχει διπλό μηχανισμό, έναν με κύλινδρο και έναν με μπίλιες.
Η εναλλαγή τους γίνεται σε 2 δευτερόλεπτα, πανεύκολα.

125.jpg

Το ύψος ρυθμίζεται σε μεγάλο εύρος και γενικά η τιμή του είναι αστεία για αυτό που παίρνεις στα χέρια σου.

126.jpg

Το μόνο σπαστικό ήταν πως τα 2 πόδια που ακουμπάνε στο δάπεδο δεν ήταν εντελώς παράλληλα με αυτό, οπότε μπαλαντζάριζε λίγο, αλλά του έβαλα ένα πλαστικό ποδαράκι και είναι μια χαρά. :)

Διπλώνει, χαμηλώνει και αποθηκεύεται εύκολα.
Καλή αγορά πιστεύω. (y)

Μια ωραία σημερινή παραλαβή.

Bulle 47608 Σταντ στα 23€

Είναι βαριά και στιβαρή κατασκευή και έχει διπλό μηχανισμό, έναν με κύλινδρο και έναν με μπίλιες.
Η εναλλαγή τους γίνεται σε 2 δευτερόλεπτα, πανεύκολα.

View attachment 235698

Το ύψος ρυθμίζεται σε μεγάλο εύρος και γενικά η τιμή του είναι αστεία για αυτό που παίρνεις στα χέρια σου.

View attachment 235699

Το μόνο σπαστικό ήταν πως τα 2 πόδια που ακουμπάνε στο δάπεδο δεν ήταν εντελώς παράλληλα με αυτό, οπότε μπαλαντζάριζε λίγο, αλλά του έβαλα ένα πλαστικό ποδαράκι και είναι μια χαρά. :)

Διπλώνει, χαμηλώνει και αποθηκεύεται εύκολα.
Καλή αγορά πιστεύω. (y)

Καλορίζικο Νίκο!!! Άλλη μία πολύ καλή επιλογή(y)(y)(y)
Εμένα μου θύμισες αυτό https://avclub.gr/index.php?threads/ti-paralavame-simera.113735/post-1058967999
Ξέχασα ότι το έχω ξεκινήσει και το έχω αφήσει στην μέση. Πλέον εκεί θα μείνει, γιατί με την τιμή του BULLE δεν αξίζει η κατασκευή.

• Like
Reactions: nikfor
Να σαι καλά φίλε Μπάμπη...Ελπίζω να έχουμε επιτυχία 200% και να σου αντέξουν αλλά 10 χρόνια...

Δημήτρη, ένα update για τις επισκευές.
Δεν τις δοκίμασα αρκετά, μάλλον πολύ λιπγο θα έλεγα, μ’αυτές τις ζέστες δε μπορώ να δουλέψω λεπτό στην ταράτσα.
Απ’τα πολύ λίγα που είδα η μία φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, αντέχει παραπάνω και πλήρως φορτισμένη τη μετράω στα 12,58V.
Οι άλλες δύο κρατάνε λίγο και μόλις τις βάλω στο φορτιστή σε 1-2 λεπτά δείχνουν σε πλήρη φόρτιση, το πράσινο φωτάκι του φορτιστή σταματάει να αναβοσβήνει και παραμένει σταθερό.
Τις μετράω και δείχνουν 11,5 V.
Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά είχαν και πρίν την επισκευή.

Η UPS εφερε σημερα πακετακι απο το Αμαζον Γερμανιας.

Προκειται για το τελευταιο εργαλειο της 4βολτης σειρας της Ryobi που εχω παραγγειλει. Η Ryobi ειχε βγαλει σε προσφορα πολλα 4βολτα πριν λιγο καιρο.
ZOfVg1Lh.jpg

Απλο και σπαστο κατσαβιδακι, με καλο και πολυ αποτελεσματικο διπλο λεντ μπροστα.
lOkEbnih.jpg

Μαζι το καλωδιο φορτισης USB-C και μια μπαταρια.

Με ενα διακοπτακι, το σωμα ξεδιπλωνει και γινεται ευθυ και λεπτο σα φιδι.
pBqWEuLh.jpg

Ειναι ο γκρι διακοπτης διπλα στην μεγαλη και ανετη σκανδαλη.

Πολυ χρησιμη η υποδοχη απο κατω που μπορει να φιλοξενησει 2 μικρες μυτες ειτε μια πιο μεγαλη, οπως αυτη που εχω βαλει τωρα.
rLYJn1gh.jpg

Η ροπη του ειναι 5Nm και δεν την αμφισβητω καθολου καθως η εταιρεια δινει παντα ακριβη specs.

Moυ αρεσε επισης το 4βολτο μινι σκουπακι παλαμης που εχει βγαλει για τους παγκους και το 4βολτο καρφωτικο το οποιο παρνει και διαφορους τυπους συρραφιδων αλλα και καρφακια!

Η μεγαλη διαφορα αυτης της σειρας με τις υπολοιπες 4βολτες σειρες, ειναι οτι μπορεις να αλλαξεις μπαταρια αμεσα, δεν περιμενεις δηλαδη να φορτισεις το εργαλειο.
Στα 4βολτα της Bosch πχ., oταν τελειωσει η μπαταρια, πρεπει να περιμενεις για να τα φορτισεις επειδη εχουν εσωτερικη μπαταρια. Το ιδιο και για τα 4βολτα της Parkside.

Σημερινή παραλλαβη ένας 20ν μικρος ανεμιστήρας της Total από Γαραφα...

20240704_065720.jpg

Έχει διαμετρο 28εκ περίπου και 2 σκαλες ταχύτητας.. έχει επεισης και καλωδιο DC ρευματος...
Υπάρχει και πλαστικος γάντζος για να κρεμαστεί.εαν χρειαστεί..
Η ποιότητα των πλαστικών δείχνει καλή και η βάση οπως και περιστρεφεται 360 μοίρες..
20240704_070021.jpg

20240704_070052.jpg

Σε δοκιμή που έκανα.μου φάνηκε ικανοποιητική η δύναμη του και στις 2 σκαλες..δεν εχω άλλον βέβαια να το συγκρίνω για να ξέρω εάν έχει αποδωση η οχι..
Θα τεσταριθει σε διάφορα και θα δείξει τι λέει...

Όχι, η μία με τις δύο βούλες μετράει 11,58V και η άλλη, με τη μία βούλα, μετράει 11,50V.
Μάλιστα αρα Μπάμπη καλα την πενεψαμε την boss..θέλει συγκεκριμένα στοιχεία και ah μπαταριας...για να μην βάζεις χερι

Μάλιστα αρα Μπάμπη καλα την πενεψαμε την boss..θέλει συγκεκριμένα στοιχεία και ah μπαταριας...για να μην βάζεις χερι

Κάτι τέτοια κάνει και η Apple αλλά δεν την πενεύουν, μάλλον της τα χώνουν 😂

Κάτι τέτοια κάνει και η Apple αλλά δεν την πενεύουν, μάλλον της τα χώνουν 😂
Και η stihl τα ίδια κάνει...ένας γνωστός μου την έφαγε ακριβός 2 χρόνια μετά την εγγύηση...Αν θες αγοράζουμε ακριβώς τα ίδια να βάλουμε μέσα και είσαι οκ!

Έχει διαμετρο 28εκ περίπου και 2 σκαλες ταχύτητας.. έχει επεισης και καλωδιο DC ρευματος...
Υπάρχει και πλαστικος γάντζος για να κρεμαστεί.εαν χρειαστεί..
Η ποιότητα των πλαστικών δείχνει καλή και η βάση οπως και περιστρεφεται 360 μοίρες..

Σε δοκιμή που έκανα.μου φάνηκε ικανοποιητική η δύναμη του και στις 2 σκαλες..δεν εχω άλλον βέβαια να το συγκρίνω για να ξέρω εάν έχει αποδωση η οχι..
Θα τεσταριθει σε διάφορα και θα δείξει τι λέει...
νομιζω μετα απο αυτη την αγορα, δικαια θα χαρακτηριζεσαι απο εδω και εμπρος Τοταλακιας....
Εχουμε που εχουμε ΡΙΟΜΠΙ-ΑΚΙΑ και Ντεβαλτ-ακια και μερικους κρυφους Μακιτακιες....

Παρόμοια παραλαβή από πλαίσιο Izzy στα 50εκ διάμετρος . Αγοράστηκε και προσωρινή χρήση στο σπίτι (μέχρι να αξιωθώ να αγοράσω έναν ανεμιστήρα οροφής) και τελικό προορισμό το εργαστήρι (τον χρησιμοποιώ για εξαερισμό).
Εντυπωσιακά μεγάλος αλλά τελικά για το σπίτι δεν κάνει - πολλή φασαρία ακόμα και στην 1η σκάλα. Επίσης σαν πρώτη εντύπωση, δεν μου άρεσε η αίσθηση του αέρα σε σύγκριση με τον κλασσικό με τα 3 πλατιά πτερύγια με μεγάλη κλίση και χαμηλότερες στροφές (παρόμοιο) που είχα πριν.

Κωστή, από περιέργεια, που αλλού τον χρησιμοποιείς εκτός από δρόσισμα στις ζέστες;

20240705_103451.jpg

Είχε γράψει ο Κωστής πως τον χρειάζεται για να στεγνώνει πιο γρήγορα, κάποιες επιφάνειες που έχει βάψει.

Αλλά να πω και εγώ πως σαν τους ανεμιστήρες οροφής, δεν υπάρχει τίποτα. Είναι η καλύτερη λύση. (y) Αγόρασε έναν οπωσδήποτε.
Εναλλακτικά, έχω τον Xiaomi Fan 2 (μετά το καλοκαίρι πέφτει και κάτω από 60€) που είναι τέλειος. Τον βάζεις κοντά σου και είναι σχεδόν αθόρυβος (έκτος της τελευταίας σκάλας από τις τέσσερις)

• Like
Reactions: dk31 and enduras1
Χρονια ειχα να αγορασω εργαλειακι της Proxxon...
pHA1TPBh.jpg

...μεσα σε μια περιποιημενη κασετινα...
6DxuDrFh.jpg

...τo κολλητηρι αεριου Proxxon 26144 MicroFlame.
deg9tCAh.jpg

Το ειχε προσφορα ~30 ευρω πριν καμια βδομαδα το Amazon Γερμανιας.

Πιο μαζεμενο και πιο βολικο απο το αντιστοιχο κολλητηρι Versatip της Dremel

Σε καποια στιγμη συντομα, θα βαλω τα δυο σετακια κολλητηριων διπλα διπλα για να δουμε τις διαφορες και να αν αξιζει καποιο περισσοτερο απο το αλλο.

Παρέλαβα απο Ali έναν αντάπτορα MT20BSL Li-Ion Battery Converter Adapter for Makita 18V που παίρνει μπαταρίες Makita και κουμπώνει σε εργαλεία Bosch.
στα 10€

2024-07-05_13-02-08.jpg

Τέλεια βιομηχανική κατασκευή (δηλαδή όχο 3d printing) που κουμπώνει τέλεια και από τις 2 πλευρές.
Πολύ χρήσιμο για μένα που έχω ένα σωρό Makitoμπαταρίες. Για μια περίπτωση ανάγκης είναι ο,τι πρέπει.

(y)

Με πολύ καλή διάθεση ξεκίνησα να φτιάξω ένα stand, ενάντια στην αισχροκέρδεια των εταιρειών, τον καταναλωτισμό και των πλαστών αναγκών. Στο επίκεντρο πρέπει να είναι πάντα η δημιουργικότητα και ο άνθρωπος και όχι η ωνιομανία.
Χρησιμοποίησα κάποια ρετάλια από στράντζα 30 και 25mm, βρήκα και ράουλα από κάποιους φούρνους laser και έφτασα σε αυτό το σημείο.
20240704_181101.jpg

Και μετά έρχεται ο Νίκος και σε μια στιγμή ανατρέπει ιδέες, πιστεύω, ιδανικά αλλά και την προσπάθεια κάποιου να μείνει μακριά από όλες αυτές τις μικροαστικές συνήθειες του υπερκαταναλωτισμού. Είμαι σίγουρος ότι κάποιο από τα ταξίδια του έγινε στην Αϊτή, όπου μυήθηκε σε απόκρυφες τεχνικές του foot in the door και της ενσυναίσθησης.

Τι να κάνω, άνθρωπος είμαι ενέδωσα. Πήγα μέχρι το www.kentrovidas.gr για να πάρω και εγώ ένα (1) stand της BULLE. Τελικα όλα τα περί υπερκαταναλωτισμού, εικονικών αναγκών και direct response ανήκουν στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας και της μυθοπλασίας. Οπότε πήρα δύο (2) 😁. Τι, να μην εκμεταλλευτώ την φανταστική τιμή των 24€; Εξάλλου έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι αν αναφερθεί κάτι ενδιαφέρον στο avclub, είναι θέμα χρόνου η εξάντληση των αποθεμάτων με παράλληλη αύξηση της τιμής.

20240704_180145.jpg

20240704_175949.jpg

20240704_175128.jpg

Σημαντική λεπτομερεια που μου άρεσε, είναι ότι ο οδηγός του ράουλου σφίγγει με έλασμα και όχι με βίδα που "πληγώνει" το σίδερο.
20240704.jpg

Τώρα μένει μόνο να βρεθεί χώρος στο εργαστήριο ώστε να συναρμολογηθούν :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Νίκο!!! (y)(y)(y)(y)

Κωστή, από περιέργεια, που αλλού τον χρησιμοποιείς εκτός από δρόσισμα στις ζέστες;
Είχε γράψει ο Κωστής πως τον χρειάζεται για να στεγνώνει πιο γρήγορα, κάποιες επιφάνειες που έχει βάψει.
Ότι λέει ο Νίκος κυρίως.
Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και για στεγνωμα στοκου, σοβά και άλλων τέτοιων υλικών..
Επισης λόγω μικρού μεγέθους και γάντζους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καμπινγκ,παραλία και σε τραπέζι φαγητού σε εξωτερικό χώρο για σναλαφρη δροσιά..

Γενικότερα αυτού του μεγέθους ανεμιστήρες δεν είναι για μεγάλες απαιτήσεις...
Με 1700 στροφές στην πρώτη σκάλα και 2600 στην δεύτερη ο Total μην περιμένεις και πολλά..

Σαν ανεμιστήρας για δροσιά είναι μόνο ο οροφής.. έχω 2 στα παιδικά δωματια..
Να τος ο ένας...!!!
20240705_170005.jpg:D

νομιζω μετα απο αυτη την αγορα, δικαια θα χαρακτηριζεσαι απο εδω και εμπρος Τοταλακιας....
Εχουμε που εχουμε ΡΙΟΜΠΙ-ΑΚΙΑ και Ντεβαλτ-ακια και μερικους κρυφους Μακιτακιες....
Oντως έχω αρκετά Total μπαταρίας και ρευματος(14)αλλά είναι πολύ πίσω από την Bosch (27)...εχουν ακόμη δρόμο..!!!:p
Άρα μάλλον προς το δεύτερο κλείνω...:D