Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αυτά δεν υπάρχουν εδώ ή είναι πολύ πιό φθηνά έξω; Νομίζω η bosch είναι πολύ δημοφιλής μάρκα εδώ.

Aρκετα απο τα εργαλεια χειρος της πρασινης σειρας Bosch δεν υπαρχουν στην Ελλαδα, οπως πχ. αυτο το σετ οι λιμες, καθως και το σετ οι ρασπες που περιμενω. Πραγματικα δεν ξερω γιατι δεν υπαρχουν στην χωρα μας και ειναι αποριας αξιον.

Καποια βεβαια υπαρχουν στην Ελλαδα με περιπου ιδια τιμη, αλλα με την δωρεαν μεταφορα πανω απο ενα ποσο, συμφερει απο το Amazon Γερμανιας.

Aρκετα απο τα εργαλεια χειρος της πρασινης σειρας Bosch δεν υπαρχουν στην Ελλαδα, οπως πχ. αυτο το σετ οι λιμες, καθως και το σετ οι ρασπες που περιμενω. Πραγματικα δεν ξερω γιατι δεν υπαρχουν στην χωρα μας και ειναι αποριας αξιον.

Καποια βεβαια υπαρχουν στην Ελλαδα με περιπου ιδια τιμη, αλλα με την δωρεαν μεταφορα πανω απο ενα ποσο, συμφερει απο το Amazon Γερμανιας.
Όπως είχα ενημερωθει από την Bosch στις 5 Νοεμβρίου που έκανε το Pro Tour στο Ελληνικό, ορισμένοι κωδικοί δεν έχουν ξεκλειδωθει από της Bosch Hellas ώστε να παραγγέλθουν από το εξωτερικό.. Ο λογος είναι καθαρά marketing και εμπορικότητας ορισμένων προϊόντων που η εταιρια βλέπει ότι ίσως δεν "προχωρήσουν" στο Ελληνικό κοινό..

Προσωπικά όπως ξέρεις δεν είναι λίγα αυτά που έχουμε παραγγείλει από έξω εδώ και χρόνια και ακόμη δεν έχουν έρθει ποτέ εδώ.. Όχι στην Bosch αλλά και σε άλλες εταιρίες...

Όπως είχα ενημερωθει από την Bosch στις 5 Νοεμβρίου που έκανε το Pro Tour στο Ελληνικό, ορισμένοι κωδικοί δεν έχουν ξεκλειδωθει από της Bosch Hellas ώστε να παραγγέλθουν από το εξωτερικό.. Ο λογος είναι καθαρά marketing και εμπορικότητας ορισμένων προϊόντων που η εταιρια βλέπει ότι ίσως δεν "προχωρήσουν" στο Ελληνικό κοινό..

Προσωπικά όπως ξέρεις δεν είναι λίγα αυτά που έχουμε παραγγείλει από έξω εδώ και χρόνια και ακόμη δεν έχουν έρθει ποτέ εδώ.. Όχι στην Bosch αλλά και σε άλλες εταιρίες...
Και πολύ καλά προβλέπουν..

• Like
Reactions: KOSSTV and enduras1
Πρώτη Κυριακή του χρόνου και ωραία μέρα!!!
Κι είπα να εγκαινιάσω σωστά το 2025 με βολτίτσα και αγορές.
Έτσι πετάχτηκα με ένα φίλο μέχρι την υπαίθρια αγορά στο Σχιστό που συνδυάζεις και περπάτημα και ψάξιμο και αγορές. Όλα σε ένα.
Εγώ πήρα διάφορα φτηνά πραγματάκια όπως σπάτουλες, σφυράκι, αναπτήρα, φακουδάκια, παπουτσάκια για αλουμινένια σκάλα κλπ
Οι τιμές δεν είναι οι αναγραφόμενες στα κουτιά αλλά καλύτερες, πχ απο 1€ οι σπάτουλες, 3€ το σφυράκι, 10€ η μέγγενη κλπ.

IMG_0532.jpeg

Εκτός απ’τα διάφορα αυτά πήρα και κάποια κοπτικά για τον τόρνο.
Ενδιαφέρον έχει το κοπτικό με το ειδικό βίντι, πολυκρυσταλλικό διαμάντι (PCD) για βαμμένα.
Μαζί και μια μανέλα τρύπας εχωτερική με τα βίντια της.

IMG_0533.jpeg

Αυτά είναι που πήρα και πιο κάτω αυτό που δεν πήρα… Αν και ήμουνα στο τσάκ.
Ένα παλιό, και σε κακή κατάσταση radial RYOBI RA 2500.

IMG_0530.jpeg

Το περιεργάστηκα λίγο, το μοτέρ φαινόταν ΟΚ, η κίνηση του ΟΚ, κόβει και 45’’μοίρες, ήθελε όμως δουλίτσα στο καθάρισμα σωστό δίσκο (254) κλπ.
Όπως είπα ήμουν έτοιμος να το πάρω, τα λεφτά που τελικά καταλήξαμε, 30€, δεν θα με στεναχωρούσε ακόμα και να μην λειτουργούσε όπως φανταζόμουν.
Τελικά αποφάσισα να μην το πάρω, κυρίως λόγω χώρου, πρός μεγάλη χαρά του πισινού μου που μόλις άκουσε τα 30€ κι εμένα να λέω «όχι» του λέει:
-Μάστορα, κράτα 30€ και πάω να φέρω το αυτοκίνητο… :LOL:

Last edited:
Εχουν αλλαξει τα πραματα...
Απο το παραφουσκωμενο δεμα του Temu, διαστασεων 50χ60 εκ. ...το δικο μου μεριδιο ειναι μολις αυτο το μικροσκοπικο κουτακι :(
oCAsrS9h.jpg

...τα υπολοιπα ηταν της γυναικας μου :)

Προκειται για ενα ειδος πριτσινιων που δεν χρειαζονται πριτσιναδορο.
sTILuCBh.jpg

Αν πχ. θελεις να ενωσεις δυο λεπτες λαμαρινες η καποια αλλα υλικα με περιορισμενο παχος, οπως τα παραπανω.

Μπορεις να τα σφιξεις και στην μεγγενη..
9nwTvYKh.jpg

...και να βγει ετσι
Xv7ZkpYh.jpg

Η μπορεις να το χτυπησεις κλασσικα με σφυρι.
eXu4tAwh.jpg

Εδω φαινεται πως ανοιγει και κουμπωνει στο κατω μερος.
IQjOGP4h.jpg

Το ενδιαφερον ομως ειναι οτι το πριτσινι μπορει να επαναχρησιμοποιηθει!!!
Με μια ποντα χτυπας το κεντρο του πριτσινιου που βρισκεται ο πειρος...
eqiKXFlh.jpg

...και αφου βγει το πειρακι, με μια πενσα επαναφερεις και κλεινεις τα αλουμινενια πτερυγια.
ogpFHOxh.jpg

Ετοιμο παλι το πριτσινακι!!
WPHY0K1h.jpg

Δεν θα μπορει να γινει επαναφορα σε ολες τις περιπτωσεις, αλλα ειναι εντυπωσιακο οτι γινεται.

Εδω το λινκ απο τα πριτσινια που βγαινουν σε διαφορες διαστασεις. Δειτε το ενδεικτικο βιντεακι στο λινκ

Το λιπαντικο συνδεσης πλαστικων σωληνων σε τι ακριβως βοηθαει?
μου ειχαν πει οτι μπορω να βαλω και σαπουνι πιατων αλλα τελικα το πηρα για να γινει πιο σωστη δουλεια. η αληθεια ειναι οτι δε μου φανηκε ακριβως σαν λιπαντικο, ειναι μια παστα που δε γλιστραει πολυ. στην πραξη με δυσκολεψε αρκετα καθως τα εξαρτηματα ηταν μεγαλα (Φ125) και ηθελε πολυ δύναμη για να κινηθουν.

μου ειχαν πει οτι μπορω να βαλω και σαπουνι πιατων αλλα τελικα το πηρα για να γινει πιο σωστη δουλεια. η αληθεια ειναι οτι δε μου φανηκε ακριβως σαν λιπαντικο, ειναι μια παστα που δε γλιστραει πολυ. στην πραξη με δυσκολεψε αρκετα καθως τα εξαρτηματα ηταν μεγαλα (Φ125) και ηθελε πολυ δύναμη για να κινηθουν.
Χωρίς ζέσταμα δεν γίνεται δουλειά...
Εκτός και εάν είναι καθαρά αρσενικο-θυληκο οπότε πάει αμεσως..

ήταν θηλυκό - αρσενικό: σωλήνας και μούφα επισκευής. το πρόβλημα που είχα ήταν ότι όταν έκανα τη δοκιμή πριν την εγκατάσταση (dry-fit χωρίς κόλλα αλλά με το λιπαντικό) γλίστρησε για να μπει, σφήνωσε και μετά δεν εβγαινε η μούφα με τίποτα! είδαμε και πάθαμε 2 άτομα να τη βγάλουμε. έβαλα κι άλλο λιπαντικό (και στο σωλήνα και στο λάστιχο και απο τις 2 πλευρές του), έβαλα και τις κόλλες και πάλι μπήκε και δεν γλιστρούσε πάνω στο λιπαντικό για να βγει με τίποτα... την έσπρωξα με ένα τεράστιο λοστό που έχω και κουνιόταν ελάχιστα, με τα χερια ζορίστηκα πολύ για να τη βάλω στη θέση της.
υποψιάζομαι πως λογω ανοχών κατασκευής ήταν λίγο πιο μικρή η μούφα και λίγο πιο μεγάλος ο σωλήνας και σφήνωσαν.

για να μην είμαστε και off topic, παρέλαβα και ένα πιστόλι θερμού αέρα από Καυκά που χρησιμοποίησα για να λυγίσω μια σωλήνα pvc.

1736194115911.png

το είχα βρει στο praktiker αλλά η απάτη με το kill the bill συνεχίζεται, καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάστημα μου είπαν πως δεν υπάρχει καθόλου στοκ σε όλη την Αττική, παρόλο που το site γράφει "Διαθέσιμο για παραλαβή" σε διάφορα καταστήματα!

μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η ποιότητα κατασκευής του για την τιμή, αλλά δίνεται γυμνό χωρίς κανένα αξεσουάρ (στόμια κλπ).

Φανταζομαι οτι ειναι γνωστο οτι το Skroutz ταχυδρομει δωρεαν (μονο) σε θυριδα προιοντα που κοστιζουν απο 15 ευρω και πανω. Δεν χρειαζεται δηλαδη να φτασεις τα 25 ευρω.
Δεν πανε βεβαια ολα τα προιοντα σε θυριδα, αλλα τα περισσοτερα απο 15 εως 25 ευρω εχουν αυτη την επιλογη, οπως το παρακατω πακετακι που κοστισε 16 ευρω.
kwvp8Msl.jpg

Ενα γερμανικο σκαρπελακι Kirschen απο τoν Bαρδακα σε καλα προστατευμενη συσκευασια.
1mTQCqdh.jpg

To σκαρπελο ειναι ποιοτικοτατο, καλοφτιαγμενο με ανετη εξαγωνη λαβη που προσφερει πολυ καλο κρατημα.
RdgjFqdh.jpg

Η κοψη ειναι η μικροτερη που υπαρχει σε σκαρπελο, μολις 2 χιλιοστα πλατος!!
SghfejXh.jpg

Οπως ολα τα σκαρπελα, χρειαζεται λιγο ακονισμα πριν να χρησιμοποιηθει. Λογω των ελαχιστων διαστασεων το ακονισμα πρεπει να γινει με μεγαλη προσοχη.

Nαι το γραφουν στην ιστοσελιδα τους

Are the tools ready for use at the time of purchase?

The chisels are delivered with a sharp cutting angle of 25°. This angle is suitable for work with soft to medium hard wood. We recommend that the burr at the cutting edge of our chisels is removed with a sharpening stone before the first use in order to achieve the best possible results. The carving chisels are delivered factory sharpened with a cutting edge angle of 17° and ready for use. This angle is suitable for soft to medium hard wood.

Περσινη παραγγελια, σημερινη παραλαβη απο Skroutz.
nXiHxnhl.jpg

Ενα σετ κατσαβιδια απο την πρασινη σειρα της Bosch στην ωραια συσκευασια τους.
2hoHNQkh.jpg

6 συνολικα κατσαβιδια, 2 ισια και 4 Philips (PZ1,PZ2,PH1PH2).
EiGwtqzh.jpg

Με την ομορφη και ανετη λαβη.
liEvzyoh.jpg

Εδω με το αντιστοιχο PH2 της wera. H λαβη του Bosch ομολογουμενως πιο ανετη απο αυτη της wera.
oTY7kPkh.jpg

..oμως ολα τα λεφτα της wera ειναι η μυτη χαραγμενη με laser που εγγυαται πραγματικα καλυτερο πιασιμο στη βιδα και λιγοτερα γλιστρηματα.
9aV52IZh.jpg

..oμως ολα τα λεφτα της wera ειναι η μυτη χαραγμενη με laser που εγγυαται πραγματικα καλυτερο πιασιμο στη βιδα και λιγοτερα γλιστρηματα.
9aV52IZh.jpg

Τσεκαρισμένο αυτό ή απλά marketing της Wera;
Δεν έχω κάνει ποτέ το test αλλά σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώ τα Wera χωρίς να έχω παρατηρήσει κάποια διαφορετική συμπεριφορά, όπως καλύτερο κράτημα, από άλλα κατσαβίδια.
Μάλλον θα το κάνω το τεστάκι… ;)

• Like
Reactions: SokoNik