Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ε ναι, αν δεν ειχα πιασει τα bosch δεν θα το πιστευα. Παντως τα Facom εχουν πιο άνετη λαβη και απο τα δυο.

Βέβαια οι διαφορες ειναι μικρες και οι λαβες και των τριων ειναι αριστες.

Οι σημερινες παραλλαβες μπολικες και καποιες εξοιδικευμενες...!!!
Zωνες με Kick-click απο το Temu..(Thanks Μιχαλη)
Ενα φωτομετρο της Habobest απο το eshop.
Mια γκαζοταναλια της Bosch απο Κεντροβιδας.
Eνας ψηφιακος πολυανιχνευτης της Bosch...(Thanks Μιχαλη)

20250110_190748.jpg 20250110_190903.jpg
Oι ζωνες πολυ φτηνες και πολυ εξυπνες με το kick-click για γρηγορο ανοιγμα και κλεισιμο..θα αναφερω εντυπωσεις....επεισα και τον Μιχαλη γαι αυτες...!!!

Το φωτομετρο αγοραστηκε για καποιους ελενχους σε πασης φυσεως φωτισμο...οι περιστρεφωμενη κεφαλη 180 μοιρων πολυ βολικη...

Η γκαζοταναλια της Bosch απλως μαγνητισε τα δολια μου ματια και δεν μπορεσα να αντισταθω...!!!:love:
Εξαιρετικο πιασιμο,οχι κορυφαιο,ωραια λαβη.ειναι απο της Knipex και μεγαλα χειλη κρατηματος...
Για την ποιοτητα του υλικου κατασκευης,χρωμιο-βαναδιο,εκ πρωτης οψεως δειχνει αριστο...θα δειξει σε βαθος χρονου...

20250109_194749.jpg

....και τελος αυτο το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ απο ολες τις πλευρες ανιχνευτηρι της Bosch.
Ηταν μια αγορα που χρονια την σκεφτομουν...εβλεπα διαφορα μηχανακια ακομη και την προηγουμενη γενια αλλα κολλουσα λογω τον αμφιλεγομενων κριτηκων..σε ενα ομως πολυ δυσκολο τοπειο ομολογουμενος....
Τι να πρωτο πεις...ειναι τοσα πολλα που θες ενα ξεχωριστο ποστ για αυτο..ουτως αλλιως θα γινει ενα τεστ καποια στιγμη οαφου συλλεξω περισσοτερες πληροφοριες χρησης...
Κυριο χαρακτηριστικο και απολυτα ουσιωδη οτι λαμβανει πληροφοριες για χαλκοσωληνα,ρευμα και σιδερο ΣΥΝΧΡΩΝΙΣΤΗΚΑ..δηλαδη το κανει αυτοποιημενα μονο του...!!
Π.χ στην παρακωτω φωτο μας δειχνει οτι υπαρχει και σιδερο και ρευμα...!!
Τα ημικυκλια δεσμης σε γραμμες ενδεχομενος να υποδηλωνουν και το βαθος...αλλα θα πρεπει να τεσταρηθει...!!!
Για 100 ευρω νομιζω οτι πηρα ενα πολυ αξιοπιστο αλλα και ευκολο συγκριτηκα στην χρηση ανιχνευτη..!!
Προτηνετε με τα μπουνια..(y)
20250110_191228.jpg
Να και ενα βιντεακι απο την Bosch.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εμένα γιατί μου φαίνονται ολόιδιες μεταξύ τους οι γκαζοτανάλιες αν εξαιρεθούν το φινίρισμα και τα ένθετα κειμενα;

Eφερε ο Κωστης χτες την γκαζοταναλια της Bosch καθως ημουν πολυ περιεργος να δω τις διαφορες οχι μονο με την αντιστοιχη Knipex αλλα κυριως με την DIY γκαζοταναλια, της πρασινης σειρας της Bosch που αγορασα προσφατα.

Ειναι αληθεια οτι ΟΛΕΣ μοιαζουν πολυ αλλα τα made in Germany Κνιπεξ δεν παραγουν φασον τις made in China πενσες της Bosch.
Ug1HfDNh.jpg

Ιδιο μηκος, ιδιο ανοιγμα, ιδιο νουμερο θεσεων (δοντιων), ιδια σκληροτητα σιαγωνων και σχεδον ιδιο βαρος ολες με διαφορά 10-20 γραμμαρια.

Αν τις πιασεις ολες στο χερι σου χωρις να την βλεπεις ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να καταλαβεις ποια εχεις. Ιδιως την μπλε με την πρασινη.
cqEZ3Smh.jpg

Η Κνιπεξ εχει λιιιγο πιο σκληρα χερουλια. Ακομα και το γλιστριμα στο ανοιξε κλεισε ειναι σχεδον πανομοιοτυπο και στις τρεις!

Εκει που υπαρχει μεγαλη διαφορα και με τις τρεις, ειναι στην λειτουργικοτητα της νεας Knipex SmartGrip 250μμ η οποια ρυθμιζεται με το ενα χερι, αυτοματα, χωρις να χρειαζεται να πατησεις κουμπι, καθως προσαρμοζεται αυτοματα πανω στον σωληνα/παξιμαδι.
UullsZrh.jpg

Ιδιαιτερο και μοναδικο εργαλειο, κορυφαιο στο ειδος του, παρόλο που το ανοιγμα των σιαγωνων ειναι μικροτερο σε σχεση με τις αλλες 250μμ γκαζοταναλιες.

KNIPEX SmartGrip 8501250
knipex-8501250-water-pump-plier.jpg

Πέρα από την εξωτερική ομοιότητα, υπάρχει και το θέμα της αντοχής στη χρήση, που φυσικά (για να είμαστε δίκαιοι) δε μπορούμε να το ξέρουμε εκ των προτέρων και μένει να φανεί συν τω χρόνω. Για την αντοχή των Knipex λίγο πολύ έχουμε άποψη, και κυρίως έχει (καλή όπως φαίνεται) η συντριπτική πλειονότητα των υδραυλικών κλπ που συνεχίζει να τις χρησιμοποιεί.
Πρόσφατα πάντως μου είχε κάνει εντύπωση μια κριτική που διάβασα στο άμαζον για μία εκ των Bosch (πράσινη), ότι δηλαδή σε χρήστη είχαν σπάσει τα σαγόνια της γκαζοτανάλιας σε μία από τις πρώτες χρήσεις που της έκανε.

Πέρα από την εξωτερική ομοιότητα, υπάρχει και το θέμα της αντοχής στη χρήση, που φυσικά (για να είμαστε δίκαιοι) δε μπορούμε να το ξέρουμε εκ των προτέρων και μένει να φανεί συν τω χρόνω. Για την αντοχή των Knipex λίγο πολύ έχουμε άποψη, και κυρίως έχει (καλή όπως φαίνεται) η συντριπτική πλειονότητα των υδραυλικών κλπ που συνεχίζει να τις χρησιμοποιεί.
Πρόσφατα πάντως μου είχε κάνει εντύπωση μια κριτική που διάβασα στο άμαζον για μία εκ των Bosch (πράσινη), ότι δηλαδή σε χρήστη είχαν σπάσει τα σαγόνια της γκαζοτανάλιας σε μία από τις πρώτες χρήσεις που της έκανε.

Λάζαρε σε τι χρήση αναφέρεται.. ;

Δυστυχως δεν λεει πως εσπασε η πρασινη Bosch πενσα.

Παντως για τις 250αρες Κνιπεξ η αξιολογηση ειναι η καλυτερη που εχω δει στο Αμαζον σε προιον ανεξαρτητου ειδους και μαρκας!!
Το να παρει καποιο προιον 4.9 στα 5 σε πανω απο 30,000 αξιολογησεις, περα απο σπανιοτατο, μονο τυχαιο δεν ειναι αναφορικα με την ποιοτητα.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Δυστυχως δεν λεει πως εσπασε η πρασινη Bosch πενσα.

Παντως για τις 250αρες Κνιπεξ η αξιολογηση ειναι η καλυτερη που εχω δει στο Αμαζον σε προιον ανεξαρτητου ειδους και μαρκας!!
Το να παρει καποιο προιον 4.9 στα 5 σε πανω απο 30,000 αξιολογησεις, περα απο σπανιοτατο, μονο τυχαιο δεν ειναι αναφορικα με την ποιοτητα.
Εγω έχω δύο cobra που τις χρησιμοποιω στη δουλειά και όντως αντέχουν όπως λένε και όλοι..
Η καινούργια που έβαλες που ρυθμίζεται μόνη της, κάποιοι αναφέρουν ότι δεν είναι το ίδιο καλή όσο η cobra πάντως..

To μονο ισως μειονεκτημα που μπορω να σκεφτω ειναι οτι οι δαγκανες ανοιγουν λιγοτερο απο οτι οι αλλες πενσες ιδιου μεγεθους.

Λογω του οτι χρησιμοποιω αποκλειστικα την συγκεκριμενη οταν χρειαζομαι γκαζοταναλια, νομιζω οτι μενα τουλαχιστον, δειχνει οτι ειναι οι καλυτερες του ειδους.

Παρέλαβα στο τέλος του 2024 τα εξής:

Dymo 160 Ηλεκτρονικός Ετικετογράφος Χειρός
Maxell Αλκαλικές Μπαταρίες AA 1.5V 32τμχ
Maxell Αλκαλικές Μπαταρίες AAA 1.5V 32τμχ
Duracell Long Lasting Power Μπαταρίες Λιθίου Ρολογιών CR2032 3V 5τμχ

καθώς και αναλώσιμα για τον ετικετογράφο.
20241215_192226.jpg
20241221_144511.jpg

Σήμερα πήρα από τοπικό κατάστημα:
Milwaukee Μετροταινία με Αυτόματη Επαναφορά και Μαγνήτη 16mm x 3m

Αρκετά λεπτή στο πάχος, η ταινία της είναι ευκρινής και δεν λυγίζει εύκολα, παρά τα μόνο 16mm. Η αντοχή στον χρόνο θα καθορίσει αν αξίζει την τιμή της (7.70€) και το όνομα της (Milwaukee). Αναγράφει στο πίσω μέρος το συνολικό μήκος της (60mm) για μετρήσεις μαζί με το μήκος της μετροταινίας. Δεν είχε λουράκι, παρά την ύπαρξη δέστρας.
20250114_131120.jpg
20250114_131205.jpg
20250114_131224.jpg

Επισης φλόγιστρο + φιαλη απο το tools4you (Ισως το πιο ενημερωμενο μαγαζι της δυτικης θεσσαλονικης)

ivARm10.jpg
Δοκιμασε το και πες καθως θελω κ εγω ενα!

Εγω παρελαβα την σκαλα σημερα και την δοκιμασα κιολας!

IMG20250117130814.jpgIMG20250117130825.jpg

Εξαιρετικη για αυτο που την χρειαζομαι!

Εδω σε ευθεια γραμμη με ακομα μια σκαλα να απομενει σε καθε πλευρα.

IMG20250117130007.jpg

Αγορα απο powertools στο Κωροπι.
Εδω το λινκ του Νικολάου

Μορσα βασης δραπανου wolfcraft. (Το λινκ ειναι skroutz αλλα εγω πηρα το τελευταιο κομματι απο το kando)

lwyBQ66.jpg

Επισης φλόγιστρο + φιαλη απο το tools4you (Ισως το πιο ενημερωμενο μαγαζι της δυτικης θεσσαλονικης)

ivARm10.jpg
Καλορίζικα όλα. Ωστόσο για τη μόρσα δραπάνου δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά επειδή φαίνεται (και λογικά είναι) ολόιδια με μια αντίστοιχη που την είχε μαζί η βάση δραπάνου που πουλάνε κατά καιρούς τα Lidl και την οποία είχα αγοράσει (κάπου το 2014 νομίζω), είναι πολύ ψεύτικη και δεν αξίζει. Η δικιά μου με ελάχιστο σφίξιμο είχε σπάσει εσωτερικά στο σημείο που πιάνει ο ατέρμονας κοχλίας.
Μακάρι της Wolfcraft να είναι καλύτερη.

• Like
Reactions: skysound
Καλορίζικα όλα. Ωστόσο για τη μόρσα δραπάνου δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά επειδή φαίνεται (και λογικά είναι) ολόιδια με μια αντίστοιχη που την είχε μαζί η βάση δραπάνου που πουλάνε κατά καιρούς τα Lidl και την οποία είχα αγοράσει (κάπου το 2014 νομίζω), είναι πολύ ψεύτικη και δεν αξίζει. Η δικιά μου με ελάχιστο σφίξιμο είχε σπάσει εσωτερικά στο σημείο που πιάνει ο ατέρμονας κοχλίας.
Μακάρι της Wolfcraft να είναι καλύτερη.
Ευχαριστω για τα καλοριζικα. Η Wolfcraft παντως σε ενα πρωτο τεστ φαινεται πολυ ποιοτικη.
Ειναι αλουμινενια, και ο κοχλιας σιδερενιος με δυνατο σφιξιμο και ιδανικες ανοχες κινουμενων τμηματων.
Δεν βλεπω τον τροπο να σπασει τοσο ευκολα. (εκτος αν σπασει το πλαστικο χερουλι)