Tι παραλάβαμε σήμερα...

10 χρόνια μετά επιστρέφει στα χέρια μου και ο λόγος διπλός: Το φοβερό της jpeg και, φυσικά, το οπτικό σκοπευτρο
ΥΓ. Ο φακουδακος είναι το καπάκι του σώματος, όπως μου είπε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, κοινώς μπόνους στην όλη αγορά :)

Attachments

• 20221128_125659.jpg
    20221128_125659.jpg
    1.5 MB · Views: 55
IMG_20221203_121748.jpg

Aρκετα χρονια χωρις νεωτερο 24-70mm f2,8 (αφου περασε απο τα χερια μου ο προβληματικος σε βλαβες Sigma Art DG) και βολεμενος χρονια με τον Tamron EF 24-70mm f2,8 G1 που ειναι αξιοπρεπεστατος φακος και με σταθεροποιηση (αλλα οχι δικος μου) , o βαρυς αλλα αξιοπιστος EF 24-70mm f2,8L και με τον θρυλικο Τokina 28-70 f1,6 μονο στο οπλοστασιο μου ειπα ελεω κλεισιματος χρονιας και καλης τιμης απο την Canon hellas για την black friday ( ιδια σχεδον τιμη με τον σεπτεμβριο περιπου 25% κατω επι της λιανικης ) να κανω την κινηση για τον κορυφαιο 24-70 του συστηματος καλυτερο στο νημα και απο τον ηδη απιαστο EF 24-70mm f2,8L II.

IMG_20221203_121158.jpgIMG_20221203_121113.jpg

Δεν ειναι μικρος φακος οπως βλεπει κανεις αλλα παρολο τον ογκο του ειναι ελαφρυς (αν εχεις συνηθισει σε τερατα) μονο 900 γραμμαρια και ξυραφι απο ακρη σε ακρη. Κλεισαμε για φετος (?) :sneaky:

IMG_20221203_121404.jpgIMG_20221203_121312.jpg

Last edited:
Ακριβος πολυ κανα 300αρι κατω αν κοστιζε θα ειμουν πιο ευχαριστημενος να το πω αλλα μιλαμε πλεον για τα μισα λεφτα της σημερινης - μη εκπτωτικης του αξιας-

Και οι αλλοι δυο μεγαλοι Σονυ και Νικον λιγο πιο κατω τιμολογουν τον αντιστοιχο φακο τους ... φυσικα υπερτιμημενοι ολοι με πρωτεργατη την canon για να γινεται παιχνιδι με τις "προσφορες"

• Like
Reactions: toupia
Επισης κατι που δεν υπολογιζει κανεις οταν βλέπει το ποσο αγορας του ειναι ο παραγοντας σταθεροποιηση.

Εχοντας δει το ευεργετικο αποτελεσμα της σταθεροποιησης στον φακο σε καμερες που δεν εχουν τετοια λειτουργια (οπως ο olympus 12-100 f4 στην bmpcc4k) και βλεποντας οτι η σταθεροποιηση στο σωμα υψηλων προδιαγραφων σε βιντεο σωματων μενει εκτος ( Canon R5c, Lumix S1h, Canon C70) θεωρησα απαραιτητο να υπαρχει ως εργαλειο για περιπτωσεις handheld (και οχι χρηση gimball)

Aν η Samyang δεν ειχε αποτραβηχτει απο την μοντουρα RF πιθανον να ειχαμε προλαβει να δουμε τον νεο της ζουμ 24-70 να κυκλοφορει επισης. Ασχετως αν τα reviews δεν του δινουν την αποδοση που ειχε πχ ο 85mm f1,4 πριν καταργηθει και αυτος απο τις πωλησεις της .

Επομενως ο φακος αυτος ηταν μονοδρομος μιας και αν τσεκαρει κανεις ολους τους mirroless φακους της αγορας στο b&h θα δει οτι στανταρ ζουμ με f2,8 (οταν βασιζεσαι σε εναν φακο δεν μπορεις να κυκλοφορεις με f4 κακα τα ψεματα ειναι περιοριστικο) και σταθεροποιηση δεν υπαρχουν παρα μονον αυτος ο φακος.

Για dslr υπαρχουν οι γνωστοι Tamron ( του οποιου εχω ακομα την πρωτη εκδοση) και οι προβληματικοι Sigma και τελος ( και ο πολυ καλος Νικον)

Καλα θαταν να ειναι αυτος ο φακος EF παλαιας κοπης με μηχανισμο εστιασης focus manual και οχι focus by wire αλλα αυτη η εποχη παρερχεται πλεον....και η αληθεια ειναι οτι στην χειροκινητη του χρηση ειναι απιστευτα γλυκος και ακριβης.

εχουν πολλαπλα προβληματα με τον μηχανισμο σταθεροποιησης και οχι μονο.....εξαιρετικος φακος φαινομενικα πολυ καλυτερη κατασκευη των Ταμρον αλλα με πολλες βλαβες....και οπτικα ανωτερος ο Ταμρον αρκετα θα ελεγα.

καλοριζικα!

Περιμενουμε εντυπωσεις.

ΥΓ... βλεπω οτι επενδυεις σε FF panasonic, σκεφτεσαι να μεινεις τελικα στο συστημα?
Θα κρατησεις και τα 2 , m43 kai FF ?

• Like
Reactions: kbouk
καλοριζικα!

Περιμενουμε εντυπωσεις.

ΥΓ... βλεπω οτι επενδυεις σε FF panasonic, σκεφτεσαι να μεινεις τελικα στο συστημα?
Θα κρατησεις και τα 2 , m43 kai FF ?

Δεν ξερω ακομα Γιαννη, ναι επενδυω στο FF αλλα πολυ προσεκτικα , οτι πηρα το βρηκα σε πολυ καλες τιμες και πιστευω οτι και να τα δωσω καποια στιγμη δεν θα χασω πολλά. Για τηλεφακο ηθελα τον 70-300mm/4.5-5.6 που ειναι ελαφρυτερος , μεγαλυτερης εστιακης κανει ψευτομακρο αλλά δεν τον εβρισκα Ελλάδα και ηταν και τσιμπημενος σε τιμη εξωτερικό.

Προτιμησα τον ποιοτικοτερο σταθερο και λιγο βαρυτερο 70-200/4 που εχει σταμπα Leica , δεχεται TC και εχει και το focus clatch

Ηθελα εξοδα στο τελος του χρονου και απο m43 τα εχω δοκιμασει ολα σχεδον και εχω κρατησει οτι με βολευει και ειναι στα στανταρ μου, μονο τον 150-400/4.5 δεν εχω παρει :)

περιμενω τον νεο macro να δω και τους 2 τηλεφακους αλλα βρασε ορυζα ποτε θα βγουν και δεν ξερω και αν θα ειναι στο επιπεδο που εγω θελω. Μεχρι τοτε θα τα δουλεψω παραλληλα και βλεπουμε.

Ειδα οτι ειχε φτασει Αθηνα 6 το πρωι λεω καλα μεχρι να κανουν διαλογη κλπ τη Τριτη θα μου ερθει.