Tι παραλάβαμε σήμερα...

View attachment 255582

Σήμερα παρέλαβα τον 50ρη, των 135άρη τον έχω εδώ και μήνες, δύο old school φακή της κάνουν αγοραστικά μεταχειρισμένη σε πολύ καλή τιμή και είναι σε άριστη κατάσταση, εύχομαι να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον μου για τη φωτογραφία γιατί έχει ατονήσει επικίνδυνα.

τον 135άρη το δοκίμασα σε πρόσφατα σε παράσταση κλασικού και σύγχρονου χορού και έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος.
Καλορίζικοι!!! Ωραίοι φακοί, γενικά ο νέος εξοπλισμός πάντα ενισχύει το ενδιαφέρον για την φωτογραφία, τουλάχιστον σε εμένα συμβαίνει αυτό!!

Υ.Γ. Φοβεροί και οι 2 σε Bokeh....!!

• Like
Reactions: gpapjohn
Σουπερ ο 135, ο 50αρης θελει πολυ προσοχη στο f1,2 για χρωματικες εκτροπες . Αν τους μαθεις ομως θα λαβεις καταπληκτικα αποτελεσματα.

Τιμες αποκτησης ? ;)

Ο πενηντάρης έχει ξαναπεράσει απ τα χέρια μου δανεικός όποτε τον ξέρω,

Εκεί που πραγματικά είχα απηυδήσει είναι με τον 85, ειδικά όταν τον χρησιμοποιούσα με την R7, όλες οι φωτογραφίες ήταν για πέταμα. Σε FF ήταν πιο νόρμαλ αλλά και πάλι.

• Like
Reactions: karamela and Kosh
Ο πενηντάρης έχει ξαναπεράσει απ τα χέρια μου δανεικός όποτε τον ξέρω,

Εκεί που πραγματικά είχα απηυδήσει είναι με τον 85, ειδικά όταν τον χρησιμοποιούσα με την R7, όλες οι φωτογραφίες ήταν για πέταμα. Σε FF ήταν πιο νόρμαλ αλλά και πάλι.
Κάποιοι παλιοί φακοί είναι δύσκολοι και θέλουν μετά πολύ υπομονή στο Post για να στρώσουν τα αρχεία, είχα και εγώ θέματα π.χ. με τους 2 Dslr Canon 50αρηδες τον κλασικό 50mmf1,8 Και τον πιο ακριβό 50mmf1,4...πολλά προβλήματα μέχρι που βαρέθηκα να κάθομαι να διορθώνω να τα Raw αρχεία για να στρώσουν κάπως και τους είχα δώσει.

Το μικρό το φακουδακι της TTartisan το σκέφτομαι και εγώ, όταν το δουλέψεις και άλλο πες μας και άλλες εντυπώσεις, γιατί ο αντίστοιχος της Fuji είναι τόσο ακριβός που απλά είναι εκτός κάδρου.

Δεν ξέρω αν βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη αλλά πριν λίγο είδα μια αγγελία για τον εν λόγω φακό στα 100€ στο Facebook marketplace. Επισημαίνω την τοποθεσία γιατί είδα ότι ο πωλητής θέλει αποκλειστικά από εκεί χέρι με χέρι για έλεγχο.

Παρέλαβα σήμερα !!!
Αυτό που έχω να πω απο την πρώτη επαφή είναι οτι πρόκειται για την πιο όμορφη κάμερα που έχω πιάσει στα χέρια μου και ταυτόχρονα για την πιο άβολη στο κράτημα.
Πραγματικά όμως την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά!
Νομίζω πως θα της συγχωρέσω αρκετά παραπτώματα.

DSCF5913_Sweb.jpg

Καλοκλικωτη Σπύρο και να την χαρείς εύχομαι.

Ετσι όπως το λες , αρχικά στραβομουτσουνιάζεις από την εργονομια της και λες WTF , αρχίζεις να αποζητάς γκριπ ή κάποια θήκη να την βολευτείς λίγο καλύτερα

απλά θέλει λίγο προσαρμογή το κράτημα της, όχι με τα μικρά prime αλλά με φακούς βαρύτερους λίγο από τον 12-45/4 π.χ. τον 12-40/2.8

Το ανακάλυψα βέβαια στην πορεία περιμένοντας να έρθει γκριπ για να βάλω βαρύτερους φακούς

Τωρα πλέον την κρατώ χωρίς γκριπ και αν της βάλω γκριπ δυσανασχετώ -bye-

Έχω 200% την αίσθηση ότι έχω γυρίσει 30 χρόνια πίσω

Ευχαριστώ πολύ Κώστα !
Η αλήθεια είναι πως θέλει να προσαρμόσεις το κράτημα σου. Ο πρώτος φακός που έβαλα ήταν ο 12-40mm f/2.8 και αμέσως το ένιωσα.
Βέβαια πιστεύω πως θα βρω τον τρόπο γιατί προτιμώ να τη χρησιμοποιήσω χωρίς γκριπ.
Το γκριπ θα αλλάξει αμέσως και τη μορφή και το μέγεθος της και δεν θα φαίνεται το ίδιο.
Αν και έχω παραγγείλει ήδη το leofoto που έδειξες, έχω σκοπό να το χρησιμοποιώ μόνο με τον 100-400mm για μεγαλύτερη άνεση όταν την βγάζω για κανένα πουλί...

• Like
Reactions: kbouk and gkpapad
1000005410.jpg
1000005412.jpg

R7 προς εκσυγχρονισμό και αντικατάσταση της 600d και δύο αντάπτορες από EF σε RF, ο ένας της canon και ο άλλος της jjc με drop in filters.

Άλλος κόσμος...

Η παραλαβή ήταν σίριαλ με την Γενική Ταχυδρομική να καθυστερεί απίστευτα.

Η λύση δόθηκε από το κατάστημα αγοράς που προσφέρθηκε να μου παραδώσει τα προϊόντα από το φυσικό κατάστημα οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Καλαβρέντζο.

Attachments

• 1000005412.jpg
    1000005412.jpg
    2.3 MB · Views: 7
Σημερινή παραλαβή. Δεν μπορώ χωρίς Μ4/3 τελικά!
Αυτή την πήρα αποκλειστικά για να την κάνω υπέρυθρης φωτογραφίας. Το πιθανότερο είναι να την χαλάσω...αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Attachments

• IMG20250805142838.jpg
    IMG20250805142838.jpg
    1.2 MB · Views: 23
Μεγειά και καλοκλίκωτη! Πόσα και από πού?
Ευχαριστώ πολύ!
Από Γερμανία 400€ σωμα με γνήσια μπαταρία γνήσιο φορτιστή

Δεν είναι λίγα αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ολα δουλεύουν άψογα και τα κουμπιά έχουν πολύ solid clicks

• Like
Reactions: cacau
Η μικρούλα a6100ηρθε να συμπληρώσει το σύστημα μου από σώματα, δίπλα στην a6700. Από bodies κλείσαμε. Τώρα εμπλουτισμός σε φακούς!

Attachments

• IMG_20250807_122501.jpg
    IMG_20250807_122501.jpg
    305.5 KB · Views: 19
1000007211-01.jpeg

1000007213-01.jpeg1000007215-01.jpeg

Υπαρχουν αρκετοι φορεις NP-F για παροχη τροφοδοσιας σε αδυναμες καμερες ( ειτε μεσω dummy ειτε μεσω κανονικης τροφοδοσιας) αλλα κανεις δεν εχει DTAP εξοδο (η πορτοκαλι) στην τελευταια εικονα . Ειναι και η μονη εξοδος παροχης για την οποια υπαρχει σοβαρο πολυμπριζο για περισσοτερα αξεσουαρ να τροφοδοτησεις και υπαρχει παντα σε φορεις μπαταριων Vlock αλλα σε καμια αλλη τετοιου τυπου .

Το βρηκα στο ευρωπαικο αμαζον (Στο αμερικανικο εχει την επωνυμια Kastar)