Tι παραλάβαμε σήμερα...

Αφού το πήρα απόφαση ότι δεν θα πετάξω solo, ψώνισα υποκατάστατο:

IMG_20250827_195335 copy.jpg

IMG_20250827_195438 copy.jpg

Με έψησαν ο Chris, ο Jordan και... ένας φίλος που το πήρε πρόσφατα και μου έδωσε τα πηδάλια για λίγο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αφού το πήρα απόφαση ότι δεν θα πετάξω solo, ψώνισα υποκατάστατο:

View attachment 256754

View attachment 256755

Με έψησαν ο Chris, ο Jordan και... ένας φίλος που το πήρε πρόσφατα και μου έδωσε τα πηδάλια για λίγο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ωραία ανανέωση φωτογραφικής ματιάς. Θα μεγαλουργήσει στα χέρια σου!

• Like
Reactions: cacau
1000006190.jpg1000006192.jpg

1000006193.jpg1000006191.jpg

Oταν ενας φακος εστω και απαρχαιωμενης σχεδιασης κοστιζει οσο να αγορασεις ενα φιλτρο εχει μερικες φορες την πλακα του να διαλεξεις τον φακο για συγκεκριμενες μονο χρησεις.

Ετσι παρελαβα τον πρωτο μου (κινεζικο ΤΤartisan) φακο τριων στοιχειων (aka the Cooke Triplet) να δω απο κοντα τι ψαρια πιανει και αν μπορει να ειναι χρησιμος ανα περισταση παντα.

Εννοειται οτι αν εβρισκα καναν παλιο Trioplan θα τον προτιμουσα αλλα βαριομουν να ψαχνω και με τους παλιους φακους που εχουν διαφορα θεματα και συνηθως απαιτουν και ανοιγμα και καθαρισμα και πολλες προσευχες ειπα να μην μπλεξω.​

1000006589.jpg1000006590.jpg

1000006592.jpg1000006593.jpg
1000006591.jpg1000006594.jpg

Αφου προσφατα αποχωριστηκα ολα μου τα παλια 4Χ4 φιλτρα μιας και πλεον η κινηματογραφικη αγορα εχει στραφει στα 4Χ5,65 παρεληφθησαν δυο φιλτρα της Polapro στο κλασικο διαμετρημα των 82mm.

Το Gold Mist series 135 (πυκνοτητας 1/4) και το πολυ περιεργο ως συνδυασμο Shortstache Everyday φιλτρο.

Το πρωτο ειναι ενα κλασικο Mist filter με gold ψηγματα στον φακο και το δευτερο ενας συνδυασμος black mist filter 1/4 και ενος πολωτικου φιλτρου και μαλιστα σε αρκετα στενο προφιλ επιτρεποντας και αλλο ενα φιλτρο πισω του ισως.

Το δευτερο ερχεται σε μια ωραια πλαστικη θηκη , το πρωτο ερχεται σε μια στρογγυλη βιδωτη θηκη μπρος πισω το οποιο επιτρεπει την αυτονομη μεταφορα του με την θηκη με ασφαλεια.​

1000006584.jpg1000006585.jpg

Και επειδη χρειαζοταν μια πιο μεγαλη σε χωρητικοτητα φιλτροθηκη παρεληφθη και η φιλτροθηκη της PGYTech Filter Organizer M.

Oμορφη δεν την λες σαν ενα κομματι μαυρος βραχος ειναι αλλα πολυ πρακτικη και κυριως πολυ ποιοτικη ειναι μια καλη λυση αν θες να κουβαλησεις εως 7 φιλτρα που νομιζω ειναι υπεραρκετα.

1000006586.jpg1000006587.jpg

Εδω σε συγκριση με την εως τωρα εκτελωντας αντιστοιχα χρεη θηκη της Mindswift (Thinktank)

1000006588.jpg

Δεν την ακυρωνω οπου χρειαζομαι το πολυ 4 φιλτρα αυτη θα παιζει αλλα αν θελω την βασικη μου σειρα που ειναι περισσοτερα(και φερμαρω και κανα δυο ακομα ) αναγκαστικα πηρα και τον "βραχο"

• Like
Reactions: cacau
Με 25 ευρώ αγοράζεις:

7-8 κιλά σταφύλια ή 15-16 κιλά σπαγγέτι από τα φθηνά ή 5 γύρους σάντουιτς ή πας σε μια παράσταση θεάτρου ή....

...βρίσκεσαι με μια Fujica (την πρώτη "κανονική" της slr) ετών 55 μέσα στη καλή χαρά. Το αυτό και για τον φακό της.
Μπορείς να βγεις έξω με την μία να φωτογραφίσεις, ή στην περίπτωσή μου να περάσεις πολλές ώρες με το κατσαβίδι στο χέρι (για αρχή) και μετά σου μένει και το μηχάνημα και ο φακός.

...άσε η παράσταση μπορεί να ήταν μάπα, ο γύρος μέσα στη λίγδα, τα σπαγγέτι λάσπη και τα σταφύλια ξινά... Θα μείνω με την Fujica+Fujinon :ROFLMAO: (25 euros very well spent!...εντάξει και ακόμη 20ε για μεταφορικά)

P3880506b.jpg

Απο τις παραλαβές των τελευταίων ημερών....
Η Lumix G9II έφυγε και ήρθε η Lumix S5 IIX (Επιμένουμε Lumix) !
Παρέλαβα επίσης φρέσκο φρέσκο τον μικρό και όπως δείχνει αξιοπεπέστατο TTArtisans 40mm f/2.

PB090005_Sweb.jpg

PB090011_Sweb.jpg

Με γειες

Σπύρο μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις στο αντίστοιχο νήμα όταν δοκιμάσεις αρκετά τις επιδόσεις του Artisan 40/2

• Like
Reactions: CorfuS
με 'γειά η S5 IIX !
Βλέποντας το all black look της, δείχνει πολύ ωραία στο μάτι. Πολύ θα ήθελα να υπήρχε επιλογή να βγει και η g9ii με αυτές τις all black λεπτομέρειες

• Like
Reactions: CorfuS
με 'γειά η S5 IIX !
Βλέποντας το all black look της, δείχνει πολύ ωραία στο μάτι. Πολύ θα ήθελα να υπήρχε επιλογή να βγει και η g9ii με αυτές τις all black λεπτομέρειες
Ευχαριστώ πολύ !!! Ναι, η αλήθεια είναι οτι αυτή η κάπως ασυνήθιστη επιλογή από την Panasonic, να την βγάλει με αυτό το ανάγλυφο στυλ χωρίς χρώμα, νομίζω πως τελικά πέτυχε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό και όμορφο σώμα.

• Like
Reactions: Tyler_Durden
Παρεληφθη το νεο σχετικα φιλτρο "ταρζαν" της Polarpro το VND/PL με ενσωματωμενο pola σε 2-5 στοπ εκδοση. Ειναι απο τα πιο δυσκολα τεχνικα να γινουν φιλτρα, δυσκολο στην χρηση του μιας και πρεπει πρωτα να βαλεις την "ενταση" στο vnd και στην συνεχεια να ρυθμιζεις την ενταση πολωσεως που επιθυμεις.

1000006847.jpg1000006845.jpg

Το πισω καπακι ειναι μεταλλικο και το φιλτρο βιδωνει επανω κανοντας την μεταφορα του απολυτως ασφαλη

1000006848.jpg1000006843.jpg

Εδω το περιπλοκο συστημα ρυθμισης των επιλογων με δυο διαφορετικα δαχτυλια το χρυσο για την επιλογη ND και αφου κανει ενα soft lock απο τα μεταλλικο μαυρο δακτυλιο επιλεγεις αν θες την πολωση σου.

Υπαρχει σε δυο εκδοσεις VND 2-5 stops και 6-9 stops. Επισης βγαινει και σε εκδοση με black mist 1/4 και gold mist 1/4 αλλα παραειναι φορτωμενα αυτα με επιλογες που δεν ξερεις αν θες παντα.

Αντιθετως οταν χρειαστει να πολωσεις και θες και την VND επρεπε εως τωρα να βαλεις το ενα φιλτρο επανω στο αλλο ή αν εισουν τυχερος τα δυο πολωτικα που αποτελουν το VND να σου κανουν μια μη ελεγχομενη ομως πολωση.

Τωρα επιλεγεις εσυ τι θες ακριβως με απολυτο ελεγχο με μειονεκτηματα την μειωμενη ταχυτητα ετοιμοτητας της ληψης (θες λιγο χρονο μεχρι να τα ρυθμισεις δεν ειναι για run&gun φαση εκει πας με σκετο vnd ή σκετο pola) και τις βινιετες που μεταφερονται και χρειαζεται να ζυγισεις τι θες ακριβως.

Εξαιρετικη ομως μειωση color cast κατι πολυ δυσκολο για τετοιο φιλτρο ομολογουμενως. Ισως το απολυτο φιλτρο για βιντεο χρηση σε landscape.

1000006842.jpg1000006844.jpg

Eξαιρετικα λεπτο προφιλ κατασκευης (για αυτο και ειναι λιγο μανουρα στην ρυθμιση του) αλλα απαραιτητο για αποφυγης βινιετας σε ευρυγωνιους και μπονους το καταπληκτικο λαστιχενιο καπακι του φιλτρου που μπαινει πανω του οταν ειναι βιδωμενο ή στην θηκη του αφαιρωντας μας το αγχος του να μην χτυπηθει το φιλτρο οταν το εχουμε πανω στην καμερα και να μην χρειαζεται να το αφαιρεσουμε .

Σωτηριο μιας και η φυση της λαστιχενιας του κατασκευης κανει παιχνιδακι το ξεβιδωμα το απο τον φακο. Το αγοραζα και σκετο αυτο.....και ισως το κανω για τα αλλα μου φιλτρα τελικα .

Έψαχνα για μια μαζεμένη τσάντα να χωρά μηχανή με φακό και δύο φλασάκια σε στυλ ταχυδρόμου.
H Tenba messenger 16 ολόκληρο μπαούλο...
Έπεσα πάνω στη Vanguard, οπου εχω μια Alta Fly 58T και ειχα εντυπωσιαστεί απο τη κατασκευή της, τα πατάκια, οπότε βρήκα τη VEO Select 29M.
Την ειχε προσφορά η Αμαζόνα και μου ήρθε αποφορολογημένη στο σπίτι με 30ευρω.
Ήταν σχεδόν ότι ήθελα, χωρά οριακά τη μηχανή με φακό 24-70 και δυο ΤΤ685 στα πλάγια, γυμνά. Παίρνει και ταμπλέτα και έχει διάφορες θηκούλες. Το ωραίο ότι βγαίνει το εσωτερικό όλο με τα πατάκια και γίνεται κανονικό τσαντάκι. Τα πατάκια καλά, έχει και τα τρία κάθετα άλλα και οριζόντια χωρίσματα.
IMG_3199.jpegIMG_3200.jpegIMG_3201.jpegIMG_3202.jpegIMG_3203.jpegIMG_3204.jpeg

Με γειες Φώτη

Εχω το πολύ φαρδύτερο και ψηλότερο μοντέλο της Vanguard Veo 38 με το διπλό πάτο που είναι βολικό αν θέλεις να φορέσεις και ένα μακρύ τηλεφακό ή να βάλεις τρίποδο μέσα στην τσάντα. Την είχα βρει και εγώ σε πολύ καλή τιμή από Αμαζόνα και την χρησιμοποιώ καθημερινά και έχω μαζί μηχανή 3-4 φακούς συνήθως μικρούς m43 φακούς, φορτιστή , καλώδια, iPad 12.9, προσωπικά είδη , power bank κλπ.

Ίδια ποιότητα στα τοιχώματα , εξωτερικό υλικό με την δική σου , δεν έχω σοβαρά παράπονα είναι σκυλί , καλή προστασία εσωτερικά με τα τοιχώματα , μονάχα τα φερμουάρ της που μετά από πολύ καιρό έντονης χρήσης της δυσκολεύονται να ανοίξουν, κόπηκαν τα χειριστήρια τους αλλά έβαλα κρίκο από κλειδιά (που μπορείς να βάλεις και ένα καραμπινερ κι να το πιάσεις με ένα άλλο ή σε μια άκρη για να μην σου βάλουν γρήγορο χέρι σε μετρό κλπ.

Last edited:
  • Like
Reactions: evanfotis