Tι παραλάβαμε σήμερα...

Για travel zoom ψαχνόμουν, αλλά αφού τσέκαρα τιμές ( 600-1000€ μεταχειρισμένες - έλεος... ) και μετά από δοκιμαστική περίοδο με την πρώτη μου Leica (xiaomi 13T), κατέληξα εδώ:

IMG_20260131_110011 copy.jpg

...Πρώτες εντυπώσεις καλές, με θετική έκπληξη την υπερευρυγώνια 15mm. Περισσότερα εν καιρώ...

Το δοκίμασα πρόσφατα από φίλο, έχοντας προσωπικά το 13t και την om5. Πολύ αξιόλογο, ειδικά ο κύριος αισθητήρας. Αν του είχαν 35mm στη main camera, αντί 23..

Bokeh show of, 3d pop! :p

το camera conspiracies λεει οτι οι φακοί sigma δεν έχουν 3d pop σαν τους Zeiss η τους canon ef (δεν έχει πολύ άδικο)

Αυτός που παρέλαβα είναι η παλιά έκδοση ef mount περιμένω να φτιάξει λίγο ο καιρός και θα σας πω εντυπώσεις.

Sigma AF 35mm f/1.4 DG HSM Σταθερός για Canon EF​

_MG_4473.jpg

• Like
Reactions: Kosh
Bokeh show of, 3d pop! :p

το camera conspiracies λεει οτι οι φακοί sigma δεν έχουν 3d pop σαν τους Zeiss η τους canon ef (δεν έχει πολύ άδικο)

Αυτός που παρέλαβα είναι η παλιά έκδοση ef mount περιμένω να φτιάξει λίγο ο καιρός και θα σας πω εντυπώσεις.

Sigma AF 35mm f/1.4 DG HSM Σταθερός για Canon EF​

ειναι ο φακος που αλλαξε επιπεδο στην Sigma βασικα

Συγκριτικα με τους νεωτερους εχει διαφορα στην οξυτητα αλλα μην τρελλαθουμε τωρα.

Ειναι ο πρωτος Art φακος βασικα.

Μεγαλη διαφορα επιτευχθηκε μετα με την κυκλοφορια της αγιας τριαδας 28, 40 , 105 mm που πηγε το κατασκευαστικο στην κορυφαια του εκδοση για dslr.

σίγουρα όταν θες να κάνεις φωτογράφιση στούντιο, εκδηλώσεων και θες να πληρωθείς για τη δουλειά σου θες οι φωτογραφίες να είναι εστιασμένες και οι λεπτομέρειες να έχουν την απαιτούμενη οξυτητα, αλλά Ναθ εγώ απλώς ψάχνομαι γνα ανακτήσω το χαμένο μου ενδιαφέρον για την φωτογραφία. Το παράδοξο είναι ότι πλέον όταν είμαι εκτός πόλης δεν θέλω να φωτογραφίζω, Η φωτογραφία για μένα έχει γίνει κάτι εντελώς προσωπικό και μοναχικό. Ψάχνω λοιπόν να βρω μέσα στην μικρή μου πόλη την χαμένη μαγεία.

Δε με ενδιαφέρουν πλέον τα technicalities, απο δυο τρεις λείψεις είδα έτσι πρόχειρα οτι εχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρουν τα reviews. Η βασικά ήθελα να κάνω μία βόλτα σήμερα για να τον δοκιμάσω αλλά έβρεχε τόσο πολύ και σπάστικα. Δεν είναι βαρύς αλλά δεν ισορροπεί καλά στην R8 που είναι και μικρούλα.

Καταρχην ειναι αρκετα οξυς απλα οι επομενες γενιες ηταν πολυ λογικο καλυτερες του. (οπως και του αντιστοιχου 50αρη f1.4 Art)

Oμως ολοι αυτοι οι φακοι ειναι βαριοι κακα τα ψεματα. Τους θες για συγκεκριμενες χρησεις δεν ειναι για καθημερινη χρηση να το πω ετσι.

Που να δεις διαφορα σε βαρος και ογκο ο λιγο μεγαλυτερος του σε εστιακο μηκος 40αρης......behemoth

Στην θεση σου θα προτιμουσα να παρω τον 35mm RF macro για την χρηση που καταλαβαινω οτι τον θες ή τον 45mm f1,2 RF παρα τα τεχνικα του μειονεκτηματα.

Ειναι και οι δυο φακοι για να αγαπησεις την φωτογραφια .