Bokeh show of, 3d pop!
το camera conspiracies λεει οτι οι φακοί sigma δεν έχουν 3d pop σαν τους Zeiss η τους canon ef (δεν έχει πολύ άδικο)
Αυτός που παρέλαβα είναι η παλιά έκδοση ef mount περιμένω να φτιάξει λίγο ο καιρός και θα σας πω εντυπώσεις.
Sigma AF 35mm f/1.4 DG HSM Σταθερός για Canon EF
Με γειες ΓιώργηBokeh show of, 3d pop!
το camera conspiracies λεει οτι οι φακοί sigma δεν έχουν 3d pop σαν τους Zeiss η τους canon ef (δεν έχει πολύ άδικο)
Αυτός που παρέλαβα είναι η παλιά έκδοση ef mount περιμένω να φτιάξει λίγο ο καιρός και θα σας πω εντυπώσεις.
Sigma AF 35mm f/1.4 DG HSM Σταθερός για Canon EF
View attachment 266312
Στην θεση σου θα προτιμουσα να παρω τον 35mm RF macro για την χρηση που καταλαβαινω οτι τον θες ή τον 45mm f1,2 RF παρα τα τεχνικα του μειονεκτηματα.
Ειναι και οι δυο φακοι για να αγαπησεις την φωτογραφια .
Με γειες Γιώργη
Έχω όμως μια απορία , για ποιο λόγο φόρτωσες ένα φακό 640γρ σε ένα σώμα 400γρ ? Λογικό είναι το ζύγισμα να πάει περίπατο. Υποθέτω ότι στο μυαλό σου θαχεις κάποια στιγμή να αλλάξεις το σώμα με κάτι πιο στιβαρό
Τα παρακάτω δεν είναι κρίση στην ποιότητα του εξοπλισμού που έχεις αλλά δεν μπορώ να μην τα σχολιάσω μετά από αυτό που ανέφερες :
Ψάχνω λοιπόν να βρω μέσα στην μικρή μου πόλη την χαμένη μαγεία.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα μας η βροχή είναι κάτι σύνηθες. Αν θες να απολαμβάνεις τo αγαπημένo σου hobby δεν θα πρέπει η μηχανή και ο φακός να είναι εμπόδιο. Διάλεξε ένα πακέτο σώμα φακό που να είναι σούπερ στεγανό και μικρό σε όγκο μέγεθος να απολαύσεις την βόλτα σου παρέα του ανεξάρτητως καιρικών συνθηκών που εργονομικά να σε βολεύει και να μην δυσανασχετείς
Διαβάζω προδιαγραφή της R8 ότι ξεκινά από 0 βαθμούς Κελσίου , πλάκα κάνουμε τώρα … που στα Γιάννενα ? και αν μην βρέχει τον χειμώνα ένα βραδάκι ή πρωινό να πας βολτίτσα άντε γεια . Eπισης δεν είναι στεγανή και η υγρασία που έχει η πόλη είναι τρομερή , δεν μιλώ καν για βροχή. Είναι ένα αξιοπρεπές ελαφρύ FF σωμα αλλά όχι για να το κάνεις να βελάξει με τόσο βαρύ φακό και να το χρησιμοποιείς εκεί 365 ημέρες τον χρόνο (γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βγεις βόλτα)
Για εμένα το πιο όμορφο φωτογραφικό σενάριο στην αγαπημένη μας πόλη είναι σε extreme καιρικές συνθήκες … οι φωτό με ομίχλη , με βροχερό καιρό, με χιόνια και πάγους στην λίμνη και στα καλντερίμια όπως κι οι εξορμήσεις στα βουνά τριγύρω και στα παραδοσιακά χωριά.
Να ενημερώσεις Γιώργο, πότε θα έρθεις Αθήνα, σίγουρα θα μαζέψουμε αρκετούς φίλους, πάρε τον εξοπλισμό σου να κάνουμε μια βόλτα Θησείο και μετά καφέ.σίγουρα όταν θες να κάνεις φωτογράφιση στούντιο, εκδηλώσεων και θες να πληρωθείς για τη δουλειά σου θες οι φωτογραφίες να είναι εστιασμένες και οι λεπτομέρειες να έχουν την απαιτούμενη οξυτητα, αλλά Ναθ εγώ απλώς ψάχνομαι γνα ανακτήσω το χαμένο μου ενδιαφέρον για την φωτογραφία. Το παράδοξο είναι ότι πλέον όταν είμαι εκτός πόλης δεν θέλω να φωτογραφίζω, Η φωτογραφία για μένα έχει γίνει κάτι εντελώς προσωπικό και μοναχικό. Ψάχνω λοιπόν να βρω μέσα στην μικρή μου πόλη την χαμένη μαγεία.
Δε με ενδιαφέρουν πλέον τα technicalities, απο δυο τρεις λείψεις είδα έτσι πρόχειρα οτι εχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρουν τα reviews. Η βασικά ήθελα να κάνω μία βόλτα σήμερα για να τον δοκιμάσω αλλά έβρεχε τόσο πολύ και σπάστικα. Δεν είναι βαρύς αλλά δεν ισορροπεί καλά στην R8 που είναι και μικρούλα.
Ναι καλά όλοι μας κουβαλάγαμε τούβλα κάποτε , τώρα φτάσαμε στο άλλο άκρο στα κινητά οι περισσότεροι. Εχω την FF S1R και 4-5 φακούς που είναι και αρκετά μαζεμένοι , φθηνοί σχετικά όχι pro . Θα φύγω ταξίδι 12 μέρες Ιταλία τον Ιούνη. Μαζί θαρθει η ΟΜ3 γιατί ακόμα κι όλους τους φακούς να πάρω μαζί (καμία δεκαριά που είναι τοπ όμως) το βάρος όγκος θα είναι σημαντικά μικρότερο και το τελικό αποτέλεσμα (αυτό που για εμένα μετράει) με τις επιλογές που θα έχω σε εστιακές σημαντικά καλύτεροΕίχα στην κατοχή μου και των 35 rf και τον 16 rf και τον 50rf, οντως με την R8 δημιουργούν ένα όμορφο στο κιτ αλλά δε μου άρεσε καθόλου το rendering πολύ flat εικόνα. ενδιαφέρον έχει ο 16 για μένα ειδικά το close up.
o 45αρης δεν με ψήνει καθόλου αυτά που βλέπω και αυτά που διαβάζω.
Όταν ήμουν νέος ήμουν με τη μηχανή παραμάσκαλα εποχές φιλμ, κι αν έχω φάει κακοκαιρίες στα μούτρα, με κρεμασμένα τούβλα Nikon f5 κλπ. Από τα χέρια μου έχουν περάσει carl Zeiss otus 55, canon 135 ef canon 85 1.2 ef 50 1.2 ef... Μιλάμε για φακούς πέτρες, αυτός εδώ είναι πούπουλο,
![]()
Αν θυμάσαι σε συζήτηση που είχαμε σου είχα πει ότι σκεφτόμουνα την om3, και τελικά δεν προχώρησα γιατί την βρίσκω πολύ ακριβή. Αν πέσουν ικανοποιητικά οι τιμές θα το σκεφτώ.
Θέλω ένα κιτ όχι να το έχω πάντα μαζί μου, όποτε μου έρθει μία στο τόσο να ξεφεύγω μπορεί να μη φωτογραφίσω και τίποτα όπως μου συμβαίνει πολύ συχνά τα λεφτά.
Εννοείται πως ο εξοπλισμός είναι προστατευμένος δεν τον εκθέτω στον καιρό, πλέον δεν αντέχω ούτε τη βροχή ούτε τον αέρα με τίποτα.
Ναι όταν θέλω να τεστάρω πόσο καλά δουλεύει το μικρό σύστημα σε σχέση με μια FF 47 Mpxτην S1R την παίρνεις ποτέ μαζί σου;
Είχα στην κατοχή μου και των 35 rf και τον 16 rf και τον 50rf, οντως με την R8 δημιουργούν ένα όμορφο στο κιτ αλλά δε μου άρεσε καθόλου το rendering πολύ flat εικόνα. ενδιαφέρον έχει ο 16 για μένα ειδικά το close up.
o 45αρης δεν με ψήνει καθόλου αυτά που βλέπω και αυτά που διαβάζω.
Όταν ήμουν νέος ήμουν με τη μηχανή παραμάσκαλα εποχές φιλμ, κι αν έχω φάει κακοκαιρίες στα μούτρα, με κρεμασμένα τούβλα Nikon f5 κλπ. Από τα χέρια μου έχουν περάσει carl Zeiss otus 55, canon 135 ef canon 85 1.2 ef 50 1.2 ef... Μιλάμε για φακούς πέτρες, αυτός εδώ είναι πούπουλο,
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.