Τι παραλάβαμε σήμερα...

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

paran, κατατοπιστικότατος! ΤΝΧ!

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Λοιπόν μετά τις χθεσινές δοκιμές και δυστυχώς δεν μπορώ να παραθέσω φωτογραφίες, έχουμε και λέμε: Το low με το high δεν έχει τη διαφορά που περίμενα. Έχει τεράστια διαφορά στο παραφώς θα έλεγα και εννοείται και στην κυρίως δέσμη, αλλά όχι τόσο όσο νόμιζα! Σαφώς μιλάμε για πολύ φωτεινό φακό σε γενικές γραμμές και με αρκετά κλειστή δέσμη. Απ' τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του άρχισε να ζεσταίνεται στην κεφαλή και μετά το δεκάλεπτο η θερμότητα πέρασε και στο σώμα. Σε καμία περίπτωση δεν έβρασε ο φακός και απο διαχείριση θερμότητας πιστεύω πάμε καλά. Όσο για την απόσταση: απο τα 50 - 150 μέτρα μιλάμε για μέρα, απο τα 150 - 300 μέτρα επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα έβλεπα λεπτομέρειες όπως κλαδιά που εξείχαν απο τα δέντρα κ.λ.π. Να πώ την αλήθεια μου ύστερα τα 400 μέτρα δεν μπορούσα να δώ καλά ο ίδιος, ο φακός μπορεί να έφτανε, εγώ δεν το έβλεπα! Εν ολίγοις μετά τις δοκιμές μου μπορώ να θέσω ένα όριο 500 μέτρων για το φακό και γύρω στα 350 ωφέλιμο για εμένα. Πολύ χρήσιμος ο SR50 όταν εκτός απο εκεί που φέγγεις ειδικά χρειάζεσαι εξίσου και έναν πολύ δυνατό φωτισμό στον γύρω χώρο. Τί να κάνουμε, ο κάθε φακός είναι για την χρήση του και αυτό δεν αλλάζει.

Μια χαρα τον βλεπω Σταυρο!
Και επιπροσθετως αμα εισαι συλλεκτης δεν κολλας σε λεπτομερειες..:a0210:

Χιωτη τωρα που θα πας διακοπες ρε συ.....θες να σου δωσω την διευθυνση μου να παραλαμβανω -μην χαθουν- τα ερχομενα προς εσενα αντικειμενα ? :D:p

TK70 πάρε καλύτερα τα άλλα είναι δεύτερα! Ωραίος ο Jetbeam αλλά η γυφτιά της εταιρείας Jetbeam να αλλάξει το laser print kαι να γράφει ακόμη πάνω sst50 1200 lumen(1η έκδοση RRT-3) με χάλασε!

Επίσης, ελπίζω να μην έδωσες πολλά στον sr50, γιατί όσο καλός και να είναι έχει παλιό σχετικά λέντ, το sst50. Δεν είναι κακό λέντ, αλλά με το xm-l Θα πετάει!Οπότε να τον εντάξεις στο πρόγραμμα για μόντα!!!

Last edited:

Χιωτη τωρα που θα πας διακοπες ρε συ.....θες να σου δωσω την διευθυνση μου να παραλαμβανω -μην χαθουν- τα ερχομενα προς εσενα αντικειμενα ? :D:p

Πως μπορει κανεις να αρνηθει μια τετοια αλτρουιστικη προσφορα!!

Ελα να το συζητησουμε, over coffee -bye-

Εργοτέλη συμφωνώ μαζί σου. Τον TK70 τον έχω τσεκάρει πολλές φορές, αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ το μέγεθος και το σχήμα του. Δεν τον αποκλείω, γιατί αύριο μπορεί να μου αρέσει.

Ηρθε σημερα ενα μαχαιρακι/πιστωτικη καρτα! Περισσοτερη αναλυση για δαυτο στο νημα των πολυεργαλειων.
Το αγορασα επειδη μου αρεσε η ιδεα. Το συγκεκριμενο ειναι μαιμου, το οριτζιναλ μπορειτε να το δειτε στο αλλο νημα. Εχει ακριβως το μεγεθος πιστωτικης καρτας και εχει πλακα:)
6 ευρω απο manafont http://www.manafont.com/product_inf...-sized-foldable-knife-fkt90098-1pcset-p-10491

DSC_9535.jpg

DSC_9536.jpg

DSC_9538.jpg

DSC_9539.jpg

DSC_9546.jpg

Παρεληφθει και το νεο μοντελο της Nitecore το SENS. To, 1χΑΑ, Nitecore SENS AA.

Ειναι απο τους μικροτερους ΑΑ φακους μετα τον Zebra SC51 και τον DQGiii. To συστημα λειτουργιας ειναι πολυ ενδιαφερον. Δεν μπορεις να αλλαξεις τα modes μονος σου στριβωντας την κεφαλη!

Αν τον θελεις να λειτουργει συνεχως στην μικρη σκαλα, τον κρατας προς τα κατω και στριβεις την κεφαλη.
Αν τον θελεις να λειτουργει συνεχως στην μεσαια σκαλα, τον κρατας 45 μοιρες προς το εδαφος και στριβεις την κεφαλη.
Αν τον θελεις να λειτουργει ςυνεχως στην υψηλη σκαλα, τον κρατας παραλληλα με το εδαφος και στριβεις την κεφαλη.

Αν τον θελεις να αυξομειωνει την ενταση αυτοματα και αναλογα με το που δειχνεις (χαμηλη σκαλα οταν τον δειχνεις κατω, μεσαια σκαλα αν τον δειχνεις 45 γωνια, και υψηλη σκαλα οταν τον εχεις παραλληλα), τοτε τον αναβεις κρατωντας τον ψηλα, δηλαδη ο φακος να βλεπει στο ταβανι.

Η ποιοτητα κατασκευης ειναι εξαιρετικη και ο φακος ερχεται με ενα εξτρα o-ring και ενα ποιοτικο κρικακι για τα κλειδια. Κομψοτατο φακουδακι!

Δεν ξερω αν ειναι βολικο και ευχρηστο το συστημα του, δηλαδη αν σε βοηθαει καλυτερα να χρησιμοποιεις ενα φακο, αλλα ειναι μια εξελιξη στην τεχνολογια των φακων που επρεπε να μπει στη συλλογη και να δοκιμαστει :chinese:

DSC_9551.jpg

DSC_9548.jpg

DSC_9553.jpg

Τελος για σημερα, παρεληφθησαν και οι επαναφορτιζομενες μπαταριες 1.6V !
Δεν γνωριζα οτι υπηρχαν, μεχρι που ο απο μηχανης Θεος (ακα εργοτελης) με ενημερωσε οτι υπαρχουν! Χρειαζομουν κατι αναλογο διοτι καποιες συσκευες δεν δουλευαν επαρκως με τις επαναφορτιζομενες ΑΑ, ΑΑΑ των 1.2v.
Χρειαζονταν το voltage των αλκαλκικων (1.5v) και υποχρεωτικα επρεπε να αγορασεις αλκαλικες. Οχι πια :)

Εδω ειναι οι κινεζικες μπαταριες με τον φορτιστη τους. Εξωτερικα μου φαινονται πολυ ποιοτικες οπως και ο φορτιστης ο οποιος εχει ενσωματωμενη πριζα, δεν χρειαζεται καλωδιο.
Τα αγορασα απο εβαυ και μου ηρθαν σε 13 μερες. http://www.ebay.com/itm/150850205553?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Οταν τον δοκιμασω, θα αναρτησω τα αποτελεσματα στο sticky νημα των φορτιστων/μπαταριων.

DSC_9555.jpg

DSC_9557.jpg

DSC_9561.jpg
Η πριζα διπλωνει προς το σωμα του φορτιστη οταν δεν χρησιμοποιειται. Στη φωτο ειναι ανοιχτη.
Αρχικα ερχεται με την αμερικανικη πριζα και απλα βαζεις τον ανταπτορα που παρεχεται.

Last edited:

ηρθαν σημερα απο nkon τελικα οι eneloop με το φορτιστη sanyo MQR06
και διαφορες θηκες για cr123-18650 και ΑΑ-ΑΑΑ

DSC00422.jpg

σταυρο ο φορτιστης γραφει οτι φορτιζει 4 μπαταριες με κανονικη ταχυτητα,
2 μπαταριες με διπλη ταχυτητα και 1 μπαταρια με τριπλη ταχυτητα.
οποτε επιλεγεις εσυ ποση ωρα θα φορτιζει αναλογα ποσες μπαταριες θα του βαλεις.
το καλο του ειναι οτι εχει ξεχωριστα καναλια φορτισης ενα για καθε μπαταρια (εχει 4 λεντ που δεν φαινονται)
ο kospap τον ειχε προτεινει πριν καιρο. thanks κωστα!

πω πω..πολλες φρεσκιες και λαχταριστες eneloop!! Σαν το φρεσκο γαλα :))
Και ο φορτιστης καλος, με εξυπνα και απλα προγραμματα. Ωραιος Mike!

Παρεληφθη σημερα ενας Thrunite T10 (1xAA). Δεν βαζω πολλες φωτο διοτι τσαντιστηκα που δεν χωρουσε μεσα η μπαταρια!!! Τι κανουμε? Το στελνουμε πισω? Το εχει αντιμετωπισει κανεις αυτο το αστειο θεμα?

Κατα τα αλλα, ο Τ10 ειναι ενα κοινος ΑΑ, απο τους πιο κοντους, γυρω στα 81 εκατοστα αλλα ο πλεον ελαφρυς απο ολους τους ΑΑ, μονο 17 γραμμαρια!! Γιαυτο και μονο και του ανηκει μια θεση στη συλλογη .:chinese:

DSC_9610.jpg

Μεχρι εκει παει η μπαταρια. Το ιδιο και οι αλλες ΑΑ. Αν ζορισω καποιες ισως μπουν αλλα μετα αντε να τις βγαλεις...

Καμμια επαναφορτιζομενη ΝιΜΗ ΑΑ δεν χωραει, και εχω αρκετες μαρκες. Οι 1.6v επαναφορτιζομενες χωρανε οριακα με λιγο ζορι.

Οι αλκαλικες ΑΑ ομως χωρανε κανονικα. Οι αλκαλικες εχουν παχος 14 χιλιοστα ακριβως ενω οι ΝιΜΗ 14.25 εως 14.30. Τι σου κανει 1/4 του χιλιοστου!!

Ενας να παρει την visa του Χιωτη.

Εχει γονατισει το πιστωτικο τραπεζικο συστημα:grinning-smiley-043