Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

EA2.jpgEA1.jpgEA3.jpg

Ήρθε!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Είναι ο πρώτος μου φακός, το βράδυ έχω παιχνίδι!

Είναι καλοφτιαγμένος, με την θήκη του, με το σχοινάκι και ένα έξτρα λαστιχάκι. Τα modes βολεύουν στην χρήση και αναλόγως πώς έχεις την κεφαλή, σφιγμένη η λίγο ξεβιδωμένη έχει και τις ανάλογες σκάλες.

Αυτά για την ώρα-bye-

O πρωτος σου φακος??
Μεγαλε σε ζηλευω,εγω οταν ειχα παρει τον πρωτο μου εκανα σαν παιδακι που του αγοραζες playmobil..
Αντε να τον χαρεις..
Εγω παιδες συντομα θα σας εχω υλικο απο το νεο μου παιχνιδι,τον LED LENSER H7R...-bye-

Κυριλε φακουδακι, ετσι να συνεχισεις με αρχοντοφακους :))

E, τωρα που τελειωσε η πρωτοχρονια των Κινεζων φιλων μας, θα αρχισουν παλι οι χαρωπες παραλαβες!!

Φίλε Σταύρο μπορείς να δώσεις κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία γι' αυτό ? Δηλαδή ποιο είναι το αρνητικό της χρησιμοποίησης αντάπτορα us σε eu ?

Καταρχήν βαραίνει το βύσμα στην πρίζα, συνήθως ενώνουν χαλαρά οι πόλοι us στον αντάπτορα και σε πολλές περιπτώσεις έχουμε σπινθιρισμό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μέχρι και φωτιά. Πάντα χρησιμοποιούμε κανονικά μονοκόμματα καλώδια με τις ανάλογες καταλήξεις και μόνο σε περίπτωση που δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς χρησιμοποιούμε αντάπτορα καλής ποιότητας και με επίβλεψη όσο αφορά τα 230V.
Να το figure 8 eu:
figure 8 eu.jpg
Αυτό κοστίζει κανα δυο ευρώ.
Να και το figure 8 us:
figure 8 us.jpg

Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

ποσο στοιχιζει ενα τετοιο? τι εμβελεια εχουν?

asot καλορίζικα τα πομποδεκτάκια. Με ένα τροφοδοτικό και μια κεραία βάσης μπορείς να κάνεις θαύματα, καλορίζικα και πάλι.

Ευχαριστώ!

Το θέμα "εμβέλεια" είναι μια πολυ-συνθετη ιστορία και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (πχ Ισχύ, κεραία, ανάγλυφο εδάφους)
Τα "μικρά" (απολύτως νόμιμα) PMR είναι 0.5Watt και μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε flat έδαφος, για λίγα χιλιόμετρα...

Από τις νέες παραλαβές:
Το μικρό UV-3R Mark II plus είναι 2 Watt στα UHF & VHF
Το μεγάλο UV-Β5 είναι 4 Watt στα UHF και 5 Watt στα VHF

εκαστο έρχεται με περίπου 45 ευρώ from China...

BTW, εχω άδεια Ραδιο-ερασιτέχνη...

Καταρχήν βαραίνει το βύσμα στην πρίζα, συνήθως ενώνουν χαλαρά οι πόλοι us στον αντάπτορα και σε πολλές περιπτώσεις έχουμε σπινθιρισμό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μέχρι και φωτιά. Πάντα χρησιμοποιούμε κανονικά μονοκόμματα καλώδια με τις ανάλογες καταλήξεις και μόνο σε περίπτωση που δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς χρησιμοποιούμε αντάπτορα καλής ποιότητας και με επίβλεψη όσο αφορά τα 230V.
Να το figure 8 eu:
View attachment 89242
Αυτό κοστίζει κανα δυο ευρώ.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε... Όσο ρωτάς μαθαίνεις !! :smile:

Σημερα μου ειρθε http://www.ebay.com/itm/251202013713?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 αυτος ο φακος για καταδυση για ενα φιλο στα 50$ το serial 6SQF867132 με ενα νουμερι λειγοτερο δεν αντιστιχοι σε προιον της xtar

ακομα και αυτος για μενα http://www.ebay.com/itm/150672884890?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 στην τιμη των 32,90$ με serial 6EQF8303162 και για αυτον το ειδιο

Παρέλαβα χθες τον Nitecore P25 Smilodon που τον είχα παραγγείλει από την FastTech στις 30/1.
Οι πρώτες εντυπώσεις με το που τον έβγαλα από το κουτί του (που δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα από ποιότητα) ήταν πολύ θετικές, υπερθετικές θα έλεγα ! Είναι ο πρώτος μου "επώνυμος" φακός μετά από 2-3 φακούς φτηνιάρικους και η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής είναι κάτι παραπάνω από φανερή... Τον πιάνεις στο χέρι σου και αμέσως καταλαβαίνεις ότι εδώ κρατάς ένα εργαλείο ΑΑΑ' ποιότητας !
Τον "όπλισα" με μια μπαταρία 18650 της Panasonic (3400) που είχα και τον έβαλα να την φορτίσει μέσω του usb. Πολύ μεγάλη ευκολία αυτό !! Δεν χρειάζεσαι ούτε φορτιστή ούτε τίποτα να ανησυχείς. Όλα τα κάνει ο P25 και σου δείχνει ανά πάσα στιγμή που το ζητήσεις (με το κουμπί στο σώμα του φακού) πόσο έχει φορτίσει η μπαταρία ή αν έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση.
Το βράδυ έριξα μερικές δοκιμαστικές φωταψίες στην γειτονιά και πραγματικά το απόλαυσα. Είναι πράγματι πολύ δυνατός !! Είπαμε... δεν έχω μεγάλη πείρα από φακούς και ελάχιστοι έχουν περάσει από τα χέρια μου και ίσως γι' αυτό να είμαι τόσο ενθουσιασμένος με τον P25 και ίσως εσείς να κουνάτε τώρα συγκαταβατικά το κεφάλι χαμογελώντας ειρωνικά. Αλλά η ουσία είναι ότι όταν τον σύγκρινα με τον Ultrafire NH-T60 τότε τα υποτιθέμενα 900 lm του "έσβησαν" κάτω από τα 860 lm του P25 !!
Τεσπά... η δοκιμή ήταν μικρή και περιμένω να μου δοθεί καλύτερη ευκαιρία σε άλλο χώρο για να παίξω και να τον γνωρίσω παραπάνω και να πάρω και καμιά φωτογραφία. Πάντως είχε δίκιο ο Χιώτης που μου είχε γράψει ότι ο χειρισμός του είναι πανεύκολος. Και αυτό το μπλε led που αναβοσβήνει στο stand-by είναι μαγεία !!

Και μερικές βιαστικές φωτογραφίες του

DSCN1722_zpscbbb0e8f.jpg

DSCN1721_zps39ef7ebe.jpg

Η θήκη θα έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερη γιατί ίσα -ίσα που μπορεί και κλείνει και πιάνει το σκρατς από το καπάκι πάνω στη θήκη.....

DSCN1723_zpseda4bb78.jpg

Last edited:

Καλοριζικος!!!

Νομιζω οτι ειναι ο ομορφοτερος και πιο ευχρηστος/χρηστικος 1χ18650 που κυκλοφορει. Και απο τους πλεον φωτεινους!!

Εκανες την καλυτερη επιλογη σε αυτη την κατηγορια κατα την γνωμη μου.

Η Nitecore ειναι η εταιρεια της χρονιας μου φαινεται.

A,δεν ηξερα οτι το led λειτουργει συνεχως...
χμμ,φτιαχτηκα λιγο...

Αν θες, το σβηνεις. Με δυο τροπους κιολας.
Αλλα καλο και χρησιμο ειναι να υπαρχει.

δεν καταλαβες,επειδη λειτουργει συνεχως φτιαχτηκα :)

επισης ,δεν ξερω γιατι,αλλα οταν βλεπω αυτο beacon mode ,δεν ξερω τι παθαινω και πρεπει να τον παρω οποιο φακο το εχει αυτο ! :BDGBDGB53:

μηπως εχω προγραμματιστει απο καμμια secret service :rifle:

Μπορει σε καμμια περασμενη ζωη να εισουν κανενας double O agent :))

Ολη η σειρα Nitecore Explorer επισης εχει αυτο το ωραιο beacon mode!

Παρέλαβα χτες τον romicen rc-g2 ο οποίος θα δοθεί για δωράκι.

Ωραίο φακουδάκι, μικρό όμορφο και με καλό φωτισμό.

Στα μείον του το ένα mode που έχει και λίγο η ποιότητα του, εξωτερικά είναι ωραίος και καλοφτιαγμένος αλλά εσωτερικά λίγο το λαστιχάκι εμπρός στο τζαμάκι που δεν πάταγε καλά λίγο το λεντάκι που δεν κεντράριζε καλά (πολύ πολύ λίγο που δεν επηρέαζε το φώς αλλά φαίνεται αν προσέξεις καλά μέσα)

Τώρα έχω μια άποψη για ΑΑ και για 18650 φακουδάκια:)

Ο D25LC2 CLICKY XP-G2 δέν παίζεται! Έχει πάααρα πολύ φώς, και σε συνδυασμό με τα modes βολεύει για όλες τις χρήσεις.

Λέει 595 lumen, για εμένα που δεν έχω δεί κάποιον καλό throw μου φαίνεται πάρα πολύ δυνατός.

Είναι επειδή δεν έχω δεί κάτι δυνατότερο??

Πάντως για φακό τσέπης είναι υπεραρκετός για εμένα.

κοιτα ειναι ακριβως εκει που δεν θα τρελαθεις κιολας αν πας απο τα 600 στα 1000....

αλλα εγω ρωτουσα για τους rc-g2....

α και κατι ωραιο..Σημερα ενας μπογιατζης μας βαφει ενα σκοτεινο δωματιο χωρις ρευμα με ενα φακο 500 λουμνες:award:

Last edited:

Σήμερα παρέλαβα τον φορτιστή i4 της nitecore. Θα αντικαταστήσει τους 2 φορτιστές που έχω για ΑΑ και για λιθιου:2thumb22sup: