Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

@Χιώτης Καλός τα δέχθηκες... :cool::cool::cool:

Άντε και όταν βρεθούμε να σου επιστρέψω τον φορτιστή και την μπαταρία να μετρήσουμε το IBIZAκι γιατί είναι λίγο θορυβώδες... :devil-smiley-029:

Απάντηση: Τι παραλαβαμε σημερα...

Μια μικρή παύση στους φακούς, για να ολοκληρώσουμε την αναβάθμιση των "επικοινωνιών"...
Τα ΤΥΤ είναι νέα παραλαβή (VHF + UHF, στα 2 Watt)

Από αριστερά:
TYT TH-UV3R (x2)
Baofeng UV-B5
Yaesu VX-8DE

Re: Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Εσωτερικού χώρου φαντάζομαι εννοείς?
(πχ διαστάσεις δωματίου)

Χμμ... βασικά ναι, εσωτερικού χώρου αλλά θα με ενδιέφερε και για μεγαλύτερες αποστάσεις άρα και εξωτερικού χώρου...

Χίωτη (και όποιος άλλος γνωρίζει) μπορείς να μου πεις αν υπάρχει κάποιο εργαλείο που να μετρά αποστάσεις ? Αν δεν κάνω λάθος τα λένε αποστασιόμετρα και είχα ακούσει κάποτε για αποστασιόμετρο λέϊζερ. Φυσικά με ενδιαφέρει κάτι φορητό και σε λογική τιμή για εντελώς ερασιτεχνική χρήση...

Όποιος έχει κάτι να προτείνει ευπρόσδεκτος :smile:

Α! ξέχασα... Καλορίζικο το ηχόμετρο !!

Eυχαριστω!

Ναι, υπαρχει και βγαζει κατα καιρους το Lidl με 10-15 ευρουδακια για αποστασεις μεχρι 10 μετρα. Δεν ειναι τοσο ακριβη αυτα τα φτηνα, μπορει να χανουν κανα 2 εκατοστα.
http://dx.com/s/ultrasonic+range+meter+with+laser

Αν πας για ποιοτητα ειτε για πιο μακρινες αποστασεις, μεχρι 100 μετρα δεν μπορω να σκεφτω κατι καλυτερο απο ενα Fluke. Τα φτηνα σε αυτη την κατηγορια δεν αξιζουν.
http://www.fluke.com/fluke/usen/products/Laser-Distance-Meters?trck=distance

@Χιώτης Καλός τα δέχθηκες... :cool::cool::cool:

Άντε και όταν βρεθούμε να σου επιστρέψω τον φορτιστή και την μπαταρία να μετρήσουμε το IBIZAκι γιατί είναι λίγο θορυβώδες... :devil-smiley-029:

Merci!
Παρελαβες τις μπαταριες σου κιολας?

@asot ζηλευτα πραγματα!! Καλοριζικα, δεν ειναι για κοινους θνητους αυτα!

1 W και πολυ μας ειναι.

Re: Απάντηση: Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Χμμ... βασικά ναι, εσωτερικού χώρου αλλά θα με ενδιέφερε και για μεγαλύτερες αποστάσεις άρα και εξωτερικού χώρου...

Τα πρωτα και φτηνα που σου εδωσα στο λινκ δουλευουν με υπερηχο. Εχουν λειζερ μονο για να δειχνεις εκει που μετρας.

Τα Fluke, δεν ειναι φτηνα και δεν δουλευουν με υπερηχους. Δουλευουν με λειζερ και ειναι μεγαλης ακριβειας.

Eυχαριστω!

Ναι, υπαρχει και βγαζει κατα καιρους το Lidl με 10-15 ευρουδακια για αποστασεις μεχρι 10 μετρα. Δεν ειναι τοσο ακριβη αυτα τα φτηνα, μπορει να χανουν κανα 2 εκατοστα.
http://dx.com/s/ultrasonic+range+meter+with+laser

Αν πας για ποιοτητα ειτε για πιο μακρινες αποστασεις, μεχρι 100 μετρα δεν μπορω να σκεφτω κατι καλυτερο απο ενα Fluke. Τα φτηνα σε αυτη την κατηγορια δεν αξιζουν.
http://www.fluke.com/fluke/usen/products/Laser-Distance-Meters?trck=distance

Ευχαριστώ πολύ !! Είσαι πραγματικά θησαυρός γνώσεων !!! :worshippy:
(Ωραίο το Fluke 424D αλλά και πανάκριβο... ~350$ )

Merci!
Παρελαβες τις μπαταριες σου κιολας?
Μπαααα... που τέτοια τύχη... Μου ήρθε βέβαια μήνυμα ότι παραδόθηκαν για αποστολή και tracking number... :)

Απλά το ανέφερα για ΟΤΑΝ βρεθούμε... :D :D :D

Μερικά πραγματάκια ακόμη...

Attachments

• IMG_0184.jpg
    IMG_0184.jpg
    85.9 KB · Views: 95
Last edited:

Χίωτη (και όποιος άλλος γνωρίζει) μπορείς να μου πεις αν υπάρχει κάποιο εργαλείο που να μετρά αποστάσεις ? Αν δεν κάνω λάθος τα λένε αποστασιόμετρα και είχα ακούσει κάποτε για αποστασιόμετρο λέϊζερ. Φυσικά με ενδιαφέρει κάτι φορητό και σε λογική τιμή για εντελώς ερασιτεχνική χρήση...

Όποιος έχει κάτι να προτείνει ευπρόσδεκτος :smile:

Α! ξέχασα... Καλορίζικο το ηχόμετρο !!

Λοιπον
Υπάρχουν πολλα και καλα και φθηνα
εγω εχω ενα leica και ενα bosch
θα σου προτεινα Leica Disto D2
αυτο
Φθηνο και σκυλι το εχω χρονια λογω επαγγέλματος (Πολ.Μηχανικος) δεν μασαει μια.
Επίσης κοιτα και στην επισημη αντιπροσωπεία οι διαφορες στις τιμες δεν ειναι μεγάλες.
http://www.metrica.gr/products/geo-...tml?gclid=CM3xhLCvjLYCFcJZ3godkwoAGg&vmcchk=1
Yπάρχουν και καλυτερα και πιο ακριβα αλλα αυτο κανει μια χαρα την δουλεια του σχεδον παντου.

Λοιπον
Υπάρχουν πολλα και καλα και φθηνα
εγω εχω ενα leica και ενα bosch
θα σου προτεινα Leica Disto D2
αυτο
Φθηνο και σκυλι το εχω χρονια λογω επαγγέλματος (Πολ.Μηχανικος) δεν μασαει μια.
Επίσης κοιτα και στην επισημη αντιπροσωπεία οι διαφορες στις τιμες δεν ειναι μεγάλες.
http://www.metrica.gr/products/geo-...tml?gclid=CM3xhLCvjLYCFcJZ3godkwoAGg&vmcchk=1
Yπάρχουν και καλυτερα και πιο ακριβα αλλα αυτο κανει μια χαρα την δουλεια του σχεδον παντου.

Άψογα !! Και τα 2 site μπήκαν στα favorites. Ευχαριστώ πολύ !

παρελαβα τον TRUSTFIRE MINI-01

Ωραιο φακουδακι,αρκετα δυνατος,περιεργη η αισθηση του ατσαλιου υστερα απο τους αλουμινενιους...
μου δινει την αισθηση του στιβαρου,εαν εξαιρεσω οτι κουνιεται λιγο στην ενωση του...οπως φανταζομαι οι περισσοτεροι twisting φακοι

πλακα εχει...λιγο μεγαλουτσικος σχετικα με την μπαταρια του...ειναι πιο αδυναμος απο τον s10 που εχω,αλλα τον δοκιμασα με cr123 και οχι με rcr123 3.7

πολυ πλακα εχει και το φωσφοριζον o-ring στο εμπρος μερος :2thumb22sup:

Last edited:

Παρέλαβα σήμερα τελικά τα copper pcb, δυστυχώς όχι όλα, λειψά. Έχω περιέργεια να δω αν θα έρθουν ποτέ τα άλλα, αν και δε το πιστεύω.
Έκανα και τις 2 πρώτες μόντες, δε κρατιόμουν!
1η μόντα, Arymtek predator V2,μόντα με xm-l2 pcb copper, πιάνει ~19,000 λουξ και 630 OTF, με 2 αμπέρ κύκλωμα της Armytek.
2η μόντα, Nitecore Ea4, με pcb copper + xm-l2 πάλι, πιάνει ~940 OTF(!!!!) και 28,500 λουξ. (πριν, μετρούσα ~730 OTF, lux δε μέτρησα) Πολλά τα λούμεν, και φαίνονται!Δλδ η διαφορά με το μάτι είναι πέρα για πέρα εμφανής!

Πολύ καλά θα έλεγα :D

Πως φαινεται ο ΕΑ4 μετα την εγχειρηση? :))

Παντως τα 900+ πρεπει να ειναι οντως εμφανη σε σχεση με πριν, γιατι πριν και εχεις απολυτο δικιο σε αυτο, ο ΕΑ4 ΔΕΝ εβγαζε τα 840 που ελεγε.
Και το διαπιστωσα με το luxmeter που εχω, με συγκριτικες μετρησεις με καποιους φακους που εμπιστευομαι τα νουμερα που δινουν, πχ Οlight + Fenix.

Και αν θυμαμαι καλα, γιατι δεν κρατησα τις σημειωσεις μου, η φωτεινοτητα του ΕΑ4 πρεπει να ηταν πολυ κοντα στο νουμερο που εβγαλες, δηλαδη γυρω στα 700 λουμενς.

Ηρθε σημερα ο fenix hl21 απο fenix store.

Σταλθηκε απο Αμερικη με usps και ηρθε μεσα σε 7 μερες περιπου!

Ειναι ακριβως οπως τον περιμενα, τελειος.

Ναι κανονικά, και ένα έξτρα λαστιχάκι.

Ο φακός είναι όλα τα λεφτά, πραγματικά σου λύνει τα χέρια ένας καλός φακός κεφαλής:2thumb22sup: