Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Μου ηρθε η FENIX WHISTLE NW20 !

μαλλον γρηγορα ηρθε απο αμερικη !

Ειναι πιο μικρη απο οτι περιμενα...
πολυ δυνατη ,αν και περιμενα κατι πιο ...τρομακτικο...
φαινεται αντοχης...
παντως οταν σφυριζω,μετα ...σφυριζει και το αριστερο μου αυτι :flipout:

ωραιο gadgetακι ...χτυπηστε το :2thumb22sup:

τωρα εγω θα κανω τον συνηγορο του διαβολου....
Απο τις φωτο δεν πειθομαι για το "Φοβερή ποιότητα κατασκευής". Συγνώμη
εντάξει φαίνεται ότι είναι καλύτερη από τους Ultrafire αλλά καλο είναι να ξερουμε ποιους φακούς ανταγωνίζεται.
Solαrforce, olight, nitecore, surefire κτλ....

Συγνώμη που γίνομαι κακός αλλά ρόλο επισης παιζει και η εμπειρια αυτου που κανει την αξιολογηση.
επισης υπαρχουν και καποια κριτηρια που μπορει να ειναι λιγο "esoteric" αλλα είναι ενδεικτικά και αξιόπιστα.
Πχ η ποιότητα των κολλήσεων (που εδω ΔΕΝ ειναι καλη), η ποιοτητα των πασων (που εδω ειναι αποδεκτη αλλα οχι φοβερη αν συγκριθει με φακοςυ με τετραγωνα πασσα κτλ) και αλλα.

πχ ολοι αναγνωριζουμε την πλακετα των ηλεκτρονικων που χρησιμοποιειτε στο μοντελο αυτο. κρινοντας απο το στεφανι που την περιβαλλει μαλλον θα εχουμε αρκετη μαζα για επαγωγη της θερμοτητας που σε αυτα τα συγκεκριμενα ηλεκτρονικα είναι αρκετη.
Αλλα η υλοποιηση απεχει απο αλλές (με τα ιδια ηλεκτρονικα) σε αλλους φακοςυ που κατα τεκμηριο ειναι φοβεροι (custom)

Δυστυχως σε καθε αξιολογησ ειναι απραιτητο και ενα σημειο αναφορας

Η εμπειρία η δικιά μου φίλε έχει να κάνει μόνο με budget φακούς καθώς δεν έχω την δυνατότητα ή δεν γουστάρω να δίνω 100 για να πάρω κάποιον με τα ίδια ή λιγότερα lumens ή με χαρακτηριστικά και δυνατότητες που σε μένα είναι αδιάφορα. Αυτό που εννοούσα εάν δεν το έθεσα σωστά, είναι ότι η ποιότητά του για 15 είναι κορυφαία. (Αυτά από την φτωχιά δικιά μου επαφή με το αντικείμενο που συζητάμε). Τώρα αν θες πιο εμπεριστατωμένη άποψη "τσίμπα" το link με το review για να έχεις πιο καθαρή εικόνα για να 'μαστε και cool

Mαλλλον παρεξηγησες το ποστ του kospap. Μην το παιρνεις στραβα.
Δεν ηταν προσβλητικο οπως νομιζεις, ξαναδιαβασε το να δεις. Ισα ισα που ζητα συγνωμη 2-3 φορες για την κριτικη του, προκαταβολικα.

Δεν υπαρχει περιπτωση κακοπιστης κριτικης λογω αγορας budget φακου.
Ιδιαιτερα απο παλια μελη που κατεχουν αριστα και αγαπουν το αντικειμενο και οι συμβουλες του ειναι πολυτιμες.

Ό, τι λέει ο Χιώτης, είμαι σιγουρος πως δεν είχε καμιά διάθεση προσβολής, τον ξέρουμε δα τόσα χρόνια, και μαζί με κάθε μέλος εδώ μέσα, αποτελούμε αξιόλογη ομάδα με πολύ καλό επίπεδο!

λοιπον αν σκαλισουμε το θεμα και αλλο θα καταληξουεμ στο θεμα τιμης, Και για αυτον τον φακο και για οποιονδηποτε αλλον.

Πολλες φορες ενας φακος ειναι σημαντικα καλυτερος μεσα στην κατηγορια τιμης του. κα ιαυτο εχει και αλλες προεκτασεις. Ειναι αυτος τομιλογημενος χαμηλα, η μηπως οι αλλοι υπερτιμολογουνται?

Και απο την αλλη πιστευω οτι φακοι μεγαλυτερης τιμης ειναι υπερτομολογημενοι και αναξιοι του θαυμασμου που κερδιζουν.

Ο λογος που παρενεβηκα ειναι οτι πραγματικη γνωμη διαμορφωνει κανεις μονο οταν αρχισει να σκαλιζει και να μπαινει πιο μεσα στα πραγματα.
πχ καποια καλα και οικονομικα ηλεκτρονικα μπορει να ριχνουν το κοστος του φακου αλλα σε βαθους χρονου τα χρυσοπληρωνεις σε μπαατριες, μειωμενη αποδοση κτλ.....
πχ οι πλακετες με τισπακια 7135 μπορουν αν δωσουν γραμικη αποδοση αλλα μονο με καλες μπαταριες

Αυτο που λειπει απο ολους μας ειναι η δυνατοτητα να επισκευτουμε μερικες γραμμες συναρμολογησης φακων. Πονταρω οτι θα αλλαξουμε γνωμη για την τιμη που πληρωνουμε, ασχετως κατηγοριας.

Και μια που μιλησα για σκαλισμα, για δειτε αυτο
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?353683-Anyone-taken-a-Jetbeam-PA40-apart
θυμαστε που καποτε ηταν καλη αγορα?

Last edited:

Και μια που μιλησα για σκαλισμα, για δειτε αυτο
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?353683-Anyone-taken-a-Jetbeam-PA40-apart
θυμαστε που καποτε ηταν καλη αγορα?

Εννοείς ότι έχει κάτι αυτός ο φακός; Κύκλωμα πάντως έχει στο battery holder όπως όλοι οι Fenix,jetbeam,nitecore 4xAA.

ναι αλλα ειναιτ οσ ωστο μερος να το βαλεις? Και τα ηλεκτρονικα εχουν απωλειες που μεταφραζονται σε θερμοτητα κτλ
Γιατι να το κανουν ειδικα στους φακους με τετοιο φορεα? Για να γλυτωσουν την διπλη πλακετα (μπρος πισω)?

ναι αλλα ειναιτ οσ ωστο μερος να το βαλεις? Και τα ηλεκτρονικα εχουν απωλειες που μεταφραζονται σε θερμοτητα κτλ
Γιατι να το κανουν ειδικα στους φακους με τετοιο φορεα? Για να γλυτωσουν την διπλη πλακετα (μπρος πισω)?

Σωστός, συμφωνώ απόλυτα, πρέπει το λέντ να παίρνει ρεύμα απευθείας από το κύκλωμα, να μη διακόπτεται η παροχή του. Άσε που το κύκλωμα ζεστένεται μέσα σε πλαστικό καλούπι. Η σχεδίαση έγινε έτσι για το διπλό κουμπί πίσω, για να βολεύει καλύτερα, να περνάνε λιγότερες γραμμές. Και ο ΤΚ35 έτσι είναι σχεδιασμένος.

ενταξει,περι των φτηνων φακων η των υπερτιμημενων...

καποιος μπορει να το δει ως εξης :

με το ραλλακι μου πηγαινα τα 200 ευκολα (στα παλια καλα χρονια)
με μια ferrari επισης πιανεις (ακομα πιο ευκολα...:violent-smiley-030:) τα 200

το θεμα ειναι η αισθηση ...μια ζωη την εχουμε,οποιος μπορει θα παρει την φερραρι ...(βεβαια και το ραλλακι μου μια χαρα ηταν :flipout:)

Last edited:

δεν ξερετε ομως ποσο χρησιμο εργαλειο μου βγηκε.....καθε φορα που μιλαω με εναν "νεο" μπαινει κατευθειαν στο νοημα τι ειναι τι...

Παρελαβα σημερα ενα φανταστικο 1χΑΑΑ φακουδακι, το νεο XP-G2 Olight i3S EOS.
To εξαισιο αυτο προιον ηρθε σε ενα ομορφο κουτακι μαζι με μπαταρια και 2 εξτρα ο-rings.

Μικροτερος και απο το προηγουμενο μοντελο i3 και πλεον απο τους μικροτερος 1χΑΑΑ της κατηγοριας του, 7εκ, μετα τον DQG και τον Fenix EO5!
Mε moonlight mode & strobe! Περισσοτερα στο νημα με τους 1χΑΑΑ φακους.

D7K_2592.jpg

Aπο το πλεον αξιοπιστο και εθιστικο FastTech μεσα σε 10 μερες απο την ημερα παραγγελιας!!!
http://www.fasttech.com/products/1601/10003907/1279400

Hρθε σημερα η αγορα απο group buy του ThruNite Archer 1A! Aπο τους ομορφοτερους 1χΑΑ φακους που εχω!!

1xAA/14500, XP-G2 led, 178lumens, 184m throw, waterproof, 10 μετρα αντοχη απο πτωση, moonlight mode, θηκη, αρχοντικο φακουδακι και πανεμορφο. Τι αλλο να ζητησεις για ΕDC!!!

8619294812_671be9f94f_b.jpg

Περισσοτερα για τον φακο αργοτερα στο νημα Thrunite.

Όλε!!! Οποτε αυριο μεθαύριο παραλαμβάνω και εγώ!

Ηρθε, μαζι με τον παραπανω Archer 1A, το φακουδακι που κερδισα απο τον προσφατο διαγωνισμο της Thrunite

To ThruNite TiS 1xAAA. Aπλο και ομορφο. 1 μονο σκαλα στα 60 λουμενς για 65 λεπτα. Μενει να το τσεκαρουμε το τελευταιο :)

8619414334_5bdc5187c5_b.jpg

8619413572_4a40055121_b.jpg

Χιωτη, η εταιρια δεν προτεινει τη χρηση μπαταριας 14500 στον ThruNite Archer 1A..! Ετσι δεν ειναι..?

Αλλα απ'οτι βλεπω στο http://budgetlightforum.com/node/16795 εχουν κανει τις απαραιτητες μετρησεις..

Ωραια, ας διαβασουμε αργοτερα τις εντυπωσεις σου..

Το working voltage που δινει η εταιρεια, και ειναι γραμμενο και στον οδηγο χρησης που εσωκλειεται, αναφερεται ρητως σε 0.9-4.2 volts. Αρα..

Παντως απ´οτι ειδα ο φακος ειναι πολυ φωτεινος για 1χΑΑ, ο φωτεινοτερος στην πιατσα πιστευω εκτος απο τον Zebra SC52.

Αν ειναι πολυ φωτεινοτερος με 14500, θα το δω το βραδυ και θα ενημερωσω στο νημα της thrunite.