Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Δεν αρκεί να εκδιώξουμε τα "παλιά και φθαρμένα πρόσωπα" και να ψηφίσουμε "νέους και άφθαρτους". Το ζήτημα είναι περισσότερο δομικό και όχι προσώπων, χωρίς να υποτιμώ το ρόλο που ενίοτε διαδραματίζουν στην Ιστορία.
Τα είδαμε και με τον Ομπάμα. "Νέος" ήταν, "άφθαρτος" ήταν, αλλά και τις προεκλογικές επιχορηγήσεις από τις μεγάλες εταιρείες πήρε, και τους πολέμους συνέχισε (εντάξει, πήρε και νομπέλ ειρήνης) και μία στοιχειώδη μεταρρύθμιση που αποπειράθηκε να κάνει στον τομέα υγείας του την κουτσούρεψαν σε μεγάλο βαθμό και, και, και...
Όσο νέος και άφθαρτος και αν είσαι, θα καταφέρουν να σε γεράσουν και να σε φθείρουν.

Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Να βάλω και μια άλλη παράμετρο στην κουβέντα? Γνωρίζετε ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να σβήσουμε μια φωτιά? Απομακρύνουμε τα κούτσουρα που την συντηρούν.

Γιατί να μην θεωρήσω, μέσα στο σαθρό πολιτικό σύστημα, ότι όλα αυτά τα νέα κόμματα και παρακόμματα δεν είναι τίποτα άλλο από νέες βαλβίδες εκτόνωσης της πίεσης?

Γιατί να μην θεωρήσω ότι σπάζοντας σε κομματάκια μια εμφαινόμενη μαζική ομοψυχία και αντίδραση, πετυχαίνουν πιο εύκολα τον στόχο τους? (το διαίρει και βασίλευε ήταν, είναι και θα είναι η απόλυτη συνταγή της επιτυχίας)

Εκτός αν μου πείτε ότι ο τάδε και ο δείνα έρχονται από παρθενογέννεση, κατάφεραν να ανελιχθούν μέσα στο σάπιο κατεστημένο βασισμένοι και μόνο σε αγαθές προθέσεις, στο ελληνικό φιλότιμο και ευθυκρισία, οπότε αξίζουν και την ψήφο μας.

Υπάρχει κάποιος τέτοιος να τον ψηφίσω με χέρια και με πόδια?

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει επιτέλους να ξεχάσουμε τα κόμματα και τις "ιδεολογίες" και αυτή τη φορά να ψηφίσουμε άτομα για βουλευτές. Άλλωστε τελικά τα άτομα φτιάχνουν, όχι τα κόμματα και οι ιδεολογίες

Aφου τελικα η κομματικη γραμμη περναει στις αποφασεις τους κατα κυριο λογο. Το μαντρι και τα προβατα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει επιτέλους να ξεχάσουμε τα κόμματα και τις "ιδεολογίες" και αυτή τη φορά να ψηφίσουμε άτομα για βουλευτές. Άλλωστε τελικά τα άτομα φτιάχνουν, όχι τα κόμματα και οι ιδεολογίες (που κανείς δεν τις τηρεί ... ούτε καν το ΚΚΕ στις εκδοτικές του δραστηριότητες).

Για τα άτομα που θα ψηφίσουμε να βάλουμε κάποια ελάχιστα κριτήρια. Για παράδειγμα:

1. Να μην έχουμε σοβαρές υποψίες ότι έχει κλέψει.
2. Να ξέρουμε στα σίγουρα ότι έχει δουλέψει στη ζωή του.
3. Να μην είναι συνδικαλιστής του Δημοσίου.
4. Να μην είναι κομματικό στέλεχος από τα 15.
5. Να μην λέει συνεχώς ψέματα.
6. Να μην είναι των άκρων (άκρα αριστερά-δεξιά).

Εγώ ένα τέτοιο άτομο θα το ψήφιζα.
Και να έχει πολεμήσει στο Βιετνάμ..

Aφου τελικα η κομματικη γραμμη περναει στις αποφασεις τους κατα κυριο λογο. Το μαντρι και τα προβατα...

Ναι, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι απόλυτα μηδενικά. Τι έχει κάνει η Διαμαντοπούλου στη ζωή της; "Υπηρετεί το κόμμα". Τίποτα άλλο.

Ένα τέτοιο προϊόν κομματικού σωλήνα ούτε είναι δυνατόν να προτείνει κάτι καλό, ούτε πρόκειται να φανταστεί τον εαυτό του εκτός κόμματος. Ζουν και υπάρχουν μόνο μέσα στο μαντρί, έξω από αυτό είναι μηδενικά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Και να έχει πολεμήσει στο Βιετνάμ..

Δηλαδή αυτά τα έξι απλά πράγματα που έβαλα σου φαίνονται δύσκολα; Εγώ νομίζω ότι όλοι οι φίλοι μας πληρούν όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Τόσο δύσκολο είναι να βρούμε ΕΝΑ υποψήφιο βουλευτή στη περιοχή μας που να είναι φυσιολογικός άνθρωπος;

Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γινει σε αυτές τις εκλογες;;

Πόσο περισσότερο δίφραγκο να στο κάνω???

Ωραία...ας το κάνω πενηνταράκια:

Είναι κρίσιμες αυτές οι εκλογές. Όταν λέμε κρίσιμες, εννοούμε κρίσιμες. Δεν γίνεται να βγουν λάθος αποτελέσματα...
Οχι μονον δεν τα κανεις πενηνταρακια αλλα τα κανεις πεντακοσαρικα!
Πως θα γινει αυτο; Ξερεις δεν ειμαστε στο 46....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;

Δηλαδή αυτά τα έξι απλά πράγματα που έβαλα σου φαίνονται δύσκολα; Εγώ νομίζω ότι όλοι οι φίλοι μας πληρούν όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Τόσο δύσκολο είναι να βρούμε ΕΝΑ υποψήφιο βουλευτή στη περιοχή μας που να είναι φυσιολογικός άνθρωπος;

Καλά τα γράφεις απλά ζηλεύω τους Αμερικανους που έχουν στάνταρ πρόεδρο που πρέπει να έχει πολεμήσει.

Οχι μονον δεν τα κανεις πενηνταρακια αλλα τα κανεις πεντακοσαρικα!
Πως θα γινει αυτο; Ξερεις δεν ειμαστε στο 46....

Ναι σωστά.

Το '46 είχαμε τον Παπανδρέου τον πρώτο, ενώ τώρα έχουμε τον τρίτο!!-bye-

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γινει σε αυτές τις εκλογες;;

Ξερεις δεν ειμαστε στο 46....

Δεν θελει και πολυ να ξαναγυρισουμε ετσι οπως μας το πανε το γραμμα το οποιο τηρουμε.....

Ούτε εσύ πως γίνεται 70 χρόνια να κυβερνιόμαστε από 2 οικογένειες!!
Με την καταλληλη προπαγανδα συν ρουσφετια κ.λ.π αλλα και την ελειψη εναλλακτικης αξιοπιστης λυσης!
Το 46 γινανε αλλα πραγματα!

Πρακτικα ομως Γιαννη δεν εξηγεις πως μπορει να γινει αυτο!

Υπάρχει μια άλφα δυσκολία βέβαια, από τη στιγμή που γενικώς οι εφοριακές επιτροπές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι μέρος του λαού και γενικά αξιόπιστοι, αλλά και αντίγραφα των πρακτικών διαλογής ψήφων και των αντίστοιχων περιληπτικών τηλεγραφημάτων πηγαίνουν σε τόσα μέρη (δήμους, περιφέρειες, υπουργείο), αλλά και οι σάκοι παραδίδονται από τα χέρια μας απευθείας στη δικαστική αρχή.
Προσωπικώς για καλό και για κακό, κρατώ ένα αντίγραφο του τηλεγραφήματος και το τσεκάρω με το αποτέλεσμα που ανεβαίνει αργότερα στο ypes.
Πάντως ότι μπορεί να γίνει η μαμουνιά, ακόμη και γενικευμένα, μπορει, αν και δύσκολα, και χρειάζεται κανονική συνωμοσία γι' αυτό.

Καλά αν την συζήτηση την στηρίξουμε στην αποιδεολογικοποίηση της πολιτικής, τότε δεν υπάρχει καν θέμα για συζήτηση...

Μάλλον την πολιτική την βιώνετε σαν μια έννοια μαγειρικής, ολίγον απο το καθένα για να είναι και πιο νόστιμο....

Εδώ κύριοι μιλάμε για κοινωνίες και στις κοινωνίες δεν μπορείς να βάλεις ολίγον απο δεξιά, με μια δόση απο Αριστερά και μια τζούρα ακροδεξιά..... Και το κερασάκι λίγο αναρχισμό....

Αυτά τα λένε ανίδεοι....απο πολιτική.

Και να θυμάστε στην Ιστορία, αυτοί που ήταν επιρρεπείς σε φασίζουσες συμπεριφορές ήταν οι "απολιτικ".....

292205_3007749507854_1085934725_32280941_1922785518_n.jpg

Πάρε και αλλον εναν που ''δεν ειχε δουλεψει ποτέ του''...:Banane0::Banane0::Banane0:

Ζήτω οι ''αφθαρτοι''...:ADFADF1::ADFADF1:

Θυμιζω ότι οι Χούντες πού δήλωναν πώς απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις και απαξίωναν την πολιτική ήσαν βαθύτατα πολιτικές και ακροδεξιές. Πήξαμε στίς δήθεν καινοφανείς ''θεωρίες'' περί ''αφθάρτων'' και ''ακομμάτιστων''...

Μονον ο Φοινικας και το Πουλί απουσιάζουν για να ολοκληρωθεί η εικόνα..

Εγώ θα πρότεινα να ψηφίσουμε έναν αριστεροδεξιό άφθαρτο που θα κάνει επιτέλους πραγματικότητα το σύστημα του κομμουνιστοκαπιταλισμού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογες;;

Εγώ θα πρότεινα να ψηφίσουμε έναν αριστεροδεξιό άφθαρτο που θα κάνει επιτέλους πραγματικότητα το σύστημα του κομμουνιστοκαπιταλισμού.

Ναι περιπου έτσι...Και μακριά απο ιδεολογιες :smash::smash:..Ο καπιταλισμος ναναι καλά και ολα τα άλλα βρισκονται..:ADFADF1::ADFADF1:

:SFGSFGS5:

τελικα σ αυτη την χωρα μονο εγω θα ψηφισω Πασοκ ?