Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Μα μεχρι τα εκεινα τα bold, αυτο που ξεχασα ηταν τα παραβαν / καλπες να πανε στα σχολεια, και τα ταμπελακια με τα γραμματα.
Τελος παντως, επαναλαμβανω οτι δεν απαξιωνω τους ΔΥ που εμπλεκονται στις εκλογες, αλλα οχι οτι κανουν ολα αυτα που περιγραφονται παραπανω...

:ernaehrung004:

Θα είσαι και φέτος ΔΑ; Καλή δύναμη γιατί αν πάμε για τόσα πολλά κόμματα στη βουλή φαντάζομαι θα φάτε πολύ γράψιμο και μέτρημα και ζόρικο ξενύχτι.

Ενας ταπεινος γραμματεας ειμαι εγω... :D

Ξερεις, αυτος που ξεκινα να γραφει τα βιβλια με τους υποψηφιους απο την Παρασκευη το απογευμα, και μεχρι την Δευτερα τα ξημερωματα συνεχιζει να γραφει σερι...
"Διαλλειμα" το Σαββατοβραδο για στησιμο του ΕΤ....

Last edited:

Ενας ταπεινος γραμματεας ειμαι εγω... :D

Ξερεις, αυτος που ξεκινα να γραφει τα βιβλια με τους υποψηφιους απο την Παρασκευη το απογευμα, και μεχρι την Δευτερα τα ξημερωματα συνεχιζει να γραφει σερι...
"Διαλλειμα" το Σαββατοβραδο για στησιμο του ΕΤ....

Καλά ποιος αντιπρόσωπος χώνει τον γραμματέα του και μάλιστα από Παρασκευή; Το μόνο που έχει πολύ γράψιμο είναι η διαλογή υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, αυτό το κάνω πάντα αφού βγάλω πρόχειρα τα αποτελέσματα... γιατί με 29 (τόσοι δεν είναι) συνδυασμούς, επί πόσους υποψήφιους ο καθένας, θα ήθελε τρελό γράψιμο. Φαντάζομαι τους κακόμοιρους που θα είναι Β´ Αθηνών. Πήγα το 2004 και δεν ξανακάνω το λάθος.
Όποιος πάρει ψήφο, σιγά μην πάρουν όλοι.

Η δικη μου ΔΑ LOL

Υπολοιπο Αττικης.
Τα βιβλια με τους υποψηφιους ? Κανεις κοπτοραπτικη ψηφοδελτια ? Νομιζω οτι ειναι 36 οι συνδιασμοι......

Από όσο ξέρω (δις ως γραματέας αλλά και ως εφορευτική επιτροπή) όλοι αυτό κάνουν (πρώτα πρόχειρα συνολικά τους συνδυασμούς και μετά τους σταυρούς). Αλλιώς μάλλον θα είχαμε πρώτα αποτελέσματα εκλογικών τμημάτων στις 11 το βράδυ.

Ως γραμματέα δεν με έχωσε ο ΔΑ ούτε καν από Σάββατο. Συγγενείς μου ΔΑ μάλιστα είχε γράψει τους υποψηφίους (σε δημοτικές παρακαλώ) στα βιβλία από το Σάββατο.

Μία παράκίνηση προς τους επιλεγμένους για εφ. επιτροπή. Μην κάνετε τη πάπια. Αν όντως δεν μπορείτε να πάτε ενημερώστε εγκαίρως, είναι πολύ άσχημο να ξυπνά χάραμα κάποιος για μία δύσκολη μέρα και να μην βρίσκει κανέναν, αλλά και ακόμα πιο άσχημο να πας να ψηφίσεις πρωί πρωί και να σου πουν. <<Μιας και ήρθες κάτσε να μας κάνεις και παρέα ως εφ. επιτροπή>>.

Μία παράκίνηση προς τους επιλεγμένους για εφ. επιτροπή. Μην κάνετε τη πάπια. Αν όντως δεν μπορείτε να πάτε ενημερώστε εγκαίρως, είναι πολύ άσχημο να ξυπνά χάραμα κάποιος για μία δύσκολη μέρα και να μην βρίσκει κανέναν, αλλά και ακόμα πιο άσχημο να πας να ψηφίσεις πρωί πρωί και να σου πουν. <<Μιας και ήρθες κάτσε να μας κάνεις και παρέα ως εφ. επιτροπή>>.

Γραμματέα και δύο τουλάχιστον άτομα εφορευτική, αλλιώς σε μεγάλες περιφέρειες δεν γίνεται η δουλειά, εκτός εάν μιλάμε για πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής και το πολύ 250 ψηφίσαντες. Τις πρώτες μου εκλογές (Σεπτ. '96) τις είχα βγάλει σε τμήμα γυναικών στην Κυψέλη με περίπου 270 ψηφίσασες, με έναν αμούστακο 18χρονο γραμματέα (πού πήγα και τον βρήκα), ένα μόνο μέλος εφορευτικής καθηγητή γαλλικής φιλολογίας πραγματικό αστέρι και σαΐνι, και έναν αντιπρόσωπο κουκ-κου-ε που μας είχε ξεράνει στο γέλιο. Αλλά τότε ο κόσμος ψήφιζε τρία κόμματα (και υπήρχαν και 2-3 ξέμπαρκα από τα λοιπά), τώρα ζόρισε το πράμα για τις εφορευτικές.

σελ 9

1.- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Μετάβαση στο εκλογικό κατάστημα, παραλαβή του Εκλογικού
Τμήματος καθώς και του σάκου με το εκλογικό υλικό από τον αρμόδιο
δημοτικό (ή κοινοτικό) υπάλληλο (συνήθως με απόδειξη) (άρθρο 78§1 του
Π.Δ. 26/2012).

σελ 14

α.- Τακτοποίηση εκλογικού καταστήματος:
Η ευθύνη της τακτοποίησης του εκλογικού καταστήματος ανήκει στο
Δικαστικό Αντιπρόσωπο και συναρτάται με τη μορφή της αίθουσάς του
(μέγεθος, θέση πόρτας, παραθύρων). Στην πράξη οι υπάλληλοι του
αντίστοιχου Δήμου φροντίζουν για τη στοιχειώδη διαρρύθμισή του (άρθρο
57 του Π.Δ. 26/2012)

σελ 18

Οι παραπάνω εργασίες του Σαββάτου επιβάλλεται να
γίνονται μέσα στο Εκλογικό Τμήμα
, μετά το πέρας των
οποίων το εκλογικό υλικό πρέπει να ασφαλίζεται με προσοχή.
Αντίστοιχα απαγορεύεται να απομακρύνεται το
εκλογικό υλικό (βιβλία, σφραγίδα, εκλογικός κατάλογος κλπ)
από το Εκλογικό Τμήμα (πχ. στο ξενοδοχείο του Δικαστικού
Αντιπροσώπου) καθόσον, στην περίπτωση που προκύψει σε
αυτόν αιφνίδιο κώλυμα να ασκήσει τα καθήκοντά του, η
διεξαγωγή των εκλογών στο συγκεκριμένο Εκλογικό Τμήμα
καθίσταται δυσχερής ή αδύνατη

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/AnakoinwseisThlematikhs/PRAKTIKOS_ODIGOS.pdf

Νοθεια τρελη θα γινει ...

Τα αποτελέσματα φεύγουν σε τέσσερα σημεία, και μπορούν και οι δ. αντιπρόσωποι να κρατήσουν ένα αντίγραφο του τηλεγραφήματος (με υπογραφές της εφορευτικής εάν θέλουν) για αντιπαραβολή με τα αποτελέσματα που ανεβάζει κατά τμήμα το ΥΠΕΣ. Λίγο δύσκολη, δεν νομίζεις, η νοθεία; Ή εννοείς ότι νοθεύεται το αποτέλεσμα πρωτογενώς στα εκλογικά τμήματα;

σελ 9

1.- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Μετάβαση στο εκλογικό κατάστημα, παραλαβή του Εκλογικού
Τμήματος καθώς και του σάκου με το εκλογικό υλικό από τον αρμόδιο
δημοτικό (ή κοινοτικό) υπάλληλο (συνήθως με απόδειξη) (άρθρο 78§1 του
Π.Δ. 26/2012).

Το εκλογικό υλικό το παραλαμβάνουμε από τα δημαρχεία, ποτέ δεν υπάρχει στο εκλογικό τμήμα. Και το μεταφέρουμε μόνοι μας στο εκλογικό τμήμα.

Η δικη μου ΔΑ LOL

Υπολοιπο Αττικης.
Τα βιβλια με τους υποψηφιους ? Κανεις κοπτοραπτικη ψηφοδελτια ? Νομιζω οτι ειναι 36 οι συνδιασμοι......

Δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει αλλα εχεις πεσει θυμα στυγνης εκμεταλευσης.

Να το καταγγειλεις αμεσα :D

επίσης

σελ 41

6.- ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Στο τέλος τοποθετείται το αχρησιμοποίητο εκλογικό υλικό(σφραγίδα, ταμπόν, γραφική ύλη, αχρησιμοποίητα ψηφοδέλτια, λουκέτα)μέσα στην κάλπη και παραδίνεται στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου(άρθρο 93§3 ΠΔ 26/2012) Στην πράξη, επειδή συνήθως δεν υπάρχειυπάλληλος εγκαταλείπεται η κάλπη στο Εκλογικό Τμήμα.

στην πράξη, πολύ συχνά υπάρχει συνεργείο που τα παραλαμβάνει άμεσα αλλιώς την επόμενη μέρα

Δεν ειναι απαραιτητο να γινει η νοθεια οσον αφορα την εκλογικη διαδικασια αλλα στο τελικο αποτελεσμα απο το λογισμικο που θα χρησιμοποιηθει, εχει ηδη τεθει το ερωτημα και απο δημοσιογραφους. Δεν μπορει να βλεπεις τις <<κοσμοσυροες>> στις συγκεντρωσεις των μεγαλων κοματων και να αναμενεις το βραδυ των εκλογων τα αποτελεσματα των δημοσκοπησεων που βομβαρδιζουν συνεχεια τον κοσμο . Ειναι τοσο ψυχωτικοι με την εξουσια 35 χρονια τωρα που δεν παιρνουν χαμπαρι απο τιποτα, ουτε να χωνεψουν οτι ο κοσμος τους σιχαθηκε. Οπως δεν ειχαν κανενα απολυτως ενδοιασμο να αλλαξουν τα στοιχεια της στατιστικης υπηρεσιας ωστε να φερουν το ΔΝΤ στη χωρα μας ετσι δεν θα τους εμποδισουν και οι εκλογες.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Το εκλογικό υλικό το παραλαμβάνουμε από τα δημαρχεία, ποτέ δεν υπάρχει στο εκλογικό τμήμα. Και το μεταφέρουμε μόνοι μας στο εκλογικό τμήμα.

δεν αντιλέγω οτι μπορεί να συμβαίνει σε κάποιες ή και στις περισσότερες περιπτώσεις

αλλά

Αριθ. πρωτ.: 15311/19.4.2012
Πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012

13. Παραλαβή του εκλογικού υλικού στο κατάστημα ψηφοφορίας από τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής

Ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής, οφείλει να βρίσκεται στον τόπο ψηφοφορίας, το αργότερο την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας, δηλαδή την 5η Μαΐου 2012, προκειμένου να παραλάβει (στο κατάστημα ψηφοφορίας) από το δήμαρχο το εκλογικό υλικό και να ελέγξει την πληρότητά του (άρθρο 78 παρ.1 του π.δ. 26/2012). Για την περαιτέρω ασφαλή διαφύλαξη του υλικού, ευθύνεται ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής.

φαντάζομαι οτι με το "κατάστημα ψηφοφορίας" δεν εννοεί τον δήμο, αλλά το μέρος που ψηφίζουν, το τμήμα δηλαδή ...

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/13791

Last edited:
τα καταστήματα ψηφοφορίας από οτι φαίνεται εδώ δεν είναι στους δήμους

http://www.patt.gov.gr/main/attachments2/4476_B_ATHINAS_ALL_V2.pdf

μήπως σαν διαδικασία άλλαξε σε αυτές τις εκλογές ? , πάντως και στο παρελθόν είχαν παραδοθεί εκλογικοί κατάλογοι στα τμήματα (ίσως και παράτυπα)

Κατάστημα ψηφοφορίας είναι ο χώρος που στεγάζει το εκάστοτε εκλογικό τμήμα.

Τώρα παράτυπα-ξεπαράτυπα, δεν θα είχα αντίρρηση να έβρισκα έναν σάκο μπορεί και ίσαμε 40 κιλά έτοιμο στο εκλογικό τμήμα. Και άντε εγώ τον κουβαλάω, οι γυναίκες τι κάνουν. Σε αυτές τις εκλογές πάντως θα μιλάμε για βάρος, όχι αστεία. Φανταστείτε έναν σάκο με 36 συνδυασμούς επί 600-700 ψηφοδέλτια έκαστος... όι μάναμ

Last edited:
Μου φαινεται οτι οι συνδυασμοι ειναι 32.
Γιατι 600-700 ψηφοδελτια? Συνηθως το καθε εκλογικο τμημα εχει 400-500 εγγεγραμμενους.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Μόνο στην επαρχία Τάσο . Τουλάχιστον εγώ μία φορά πήρα τον εκλογικό σάκο από το δημαρχείο όταν είχα πάει στον Αγ. Παντελεήμονα και μάλιστα μου είχε κακοφανεί που έπρεπε να τον κουβαλήσω γιατί έβρεχε κι όλας . Το δε εκλογικό κατάστημα ήταν σε άθλια κατάσταση. Ούτε σακούλα για τα ψηφοδέλτια δεν είχε μεσα στο παραβάν και την αγόρασα μόνος μου. Οσες φορές ήμουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ποτέ δεν κουβάλησα σάκο . Ηταν στο εκλογικό τμήμα .
Υ.Γ. Τελικά ό,τι νάναι γίνεται .

B; |Αθηνών (Βύρωνα) θυμάμαι είχα κουβαλήσει. Τώρα να πω Θεσσαλονίκη έχω κοντά 15 χρόνια να κάνω, δεν θυμάμαι.... Πάντως επειδή συνήθως δήλωνα επαρχία (περνάς πολύ καλύτερα) έχω ρίξει αρκετό κουβάλημα. Θα δω φέτος, είχα την τύχη να κληρωθώ σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου.

@tolisspi πάντα υπάρχουν τουλάχιστον ψηφοδέλτια (τουλάχιστον των μεγάλων κομμάτων) 10% πάνω από τους εγγεγραμμένους κάθε τμήματος (οι οποίοι είναι πάνω από 500 κανονικά)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Μα τα ποσοστα θα ανεβουν γιατι κυριως υπαρχει δυσαρεσκεια απο τους πολιτες για τα δυο μεγαλα κομματα. Καλουμαστε να ψηφισουμε κατι αλλο...σε κατι που πιστευουμε και ελπιζουμε σε κατι καλυτερο, δηλ. συριζα.
Δηλαδη στον καμενο τι θα πρεπει να του κανουν που θα παρει με την πρωτη πχ 6-9%? (επισης απο δυσαρεσκεια των πολιτων για τα δυο μεγαλα κομματα)

Η ψήφος τού πολίτη ως μυστική δεν ερμηνεύεται...Καμιά αντίρηση πάντως σε οσα γράφεις..Αν ο Καμμένος πλαγιοκοπήσει τον Σαμαρά και πάρει 6-7% υποθετω πως δεν θα τεθεί θέμα αλλαγής του,γιατί θάναι ενα καλό αποτέλεσμα.

Το ιδιο θα ισχύσει και για τον Τσίπρα.